![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın NURİ MURVET; Az önce epifit bitkilerle ilgili resimlerinizi büyük bir hayranlıkla inceledim ve tek kelimeyle anlatmak gerekirse hayran kaldım. Zira bende bir orkide yetiştiricisi olarak, orkidelerin canlı ağaç üzerinde yetiştirilmesi ve ağaç dalı üzerinde yetiştirilmesi ve otomatik sisleme, aydınlatma gibi çalışmalar sürdürmekte veolumlu sonuçlar almaktayım. Orkideler ve tillandsia başta olmak üzere tüm epifit bitkilere hayranım. Hatta verdiğim linkte henüz tam anlamıyla işlemeye başlamamış çalışmamdan örnekler var. http://www.agaclar.net/forum/orkide/28889.htm Sizden bu epifit bitkiler hakkında özellikle orkide hariç diğer tillandsia ve türevleri ile ilgili bilgiler almak isterim. Bu bitkileri İstanbulda bulabileceğimiz yerler mevcutmudur. Zira verdiğim linki inceleseniz oradaki yuvarlak terrariumun şu an 150*80*100 cm ölçülerinde dikdörtgen formda olanı üzerinde çalışıyorum ve o da tamamen epifit olacak. Bu bitkilere ne şekilde sahip olabileceğim konusunda yardım istiyorum. Sanırım ufak tefek farklılıklar dışında aynı sulama ve nem oaranları altında bir arada bakılabilirler (yanlışsam düzeltin lütfen). Şimdilik bu kadar sevgiyle kalın. SAYGILARIMLA. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle sizi kutlarım... Yetiştirmek için çok emek ve dikkat isteyen bitkilere gönül vermişsiniz. Epifit özelliği olan cins ve türdeki bitkilerin yaşam ortamı doğru hazırladığında yetiştirilmesi, son derece kolay bitkilerdir. Yapımına başladığınız terrariumunuza Bromeliaceae ailesinden Aechmea türleri, Billbergia türleri, Guzmania türleri, Neoregelia türleri, Nidularium türleri, Tillandsia türleri, Vriesea türlerini kullanabilirsiniz.. Bu epifit ve yarı epifit bitki türlerini İstanbulda tropikal bitki satış yapan seralarda bulabilirsiniz. Bakım ile ilgili, dediğiniz gibi sulama ve nem oranları aşağı yukarı aynıdır. Rozet formlu yapıdaki türlerde biraz bakım farklılıkları vardır. Eğer size yardımcı olabilecekse, bilgimiz dahilindeki konuları paylaşmaktan mutluluk duyarım. Başarılar... Kolay gelsin... Saygı ve selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle bu güzel sözleriniz için çok çok teşekkür ederim. Evet dediğim gibi epifit bitkiler ilgi alanım ve merakım. Şu an elimde iki gün önce aldığım bir tillandsia türü bitkim var. Bunuda terrarium içerisine orkidelerimin yanına koyacağım (umarım sorun olmaz bu bağlamda fikrinizi almak isterim). Bu arada saksısından çıkartmam onu üzmez umarım. Mesajınızda yazdığınız tüm türleri biliyotum ve hepsi biririnden şahane güzellikteler. Şu an yuvarlak formdaki terrariuma dün bütün gün gece 00.00'e kadar uğraşarak arka fon yaptım çok ta güzel olduğu kanısındayım. Resimleri ekleyeceğim ilgili başlığa. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SAGEN Sayfanızı ilgi ile, takipte olacağım.... İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Botanik bahçeye kışın gri tonları ve hüzünü çökmüştü... Fakat bu gri tonların arasından beni farkedin diye süslenmiş bitkilerde bulunmakta.... ![]() Colletia cruciata. ![]() Colletia cruciata. ![]() Colletia cruciata. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenlemelerde kullanılan kayalar gerçek mi? Yoksa yapay kaya mıdır? Ayrıca bir ara boş vaktimde bende ziyaret etmek isterim bu doğa harikası güzel yeri. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SAGEN, Botanik bahçenin, eskiden (1928) bulunduğu yerde kız öğrecilerin öğretim gördüğü bir okul varmış... Büyük bir yangın geçirmiş ve botanik bahçe bu okulun üzerine inşa edilmiş, bu harabeden kalan taşlardan da kaya bahçeleri oluşturulmuş... İki kısım kaya kullanılmış Birincisi yangından geriye kalan taş molozlar... İkincisi taş ocaklarından getirilen sert bazalt kayalar... Kısaca... İki farklı doğal taş ve kaya türleridir. Botanik bahçeyi gezmek için zaman ayırmanızı tavsiye ederim... Selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Boş bir vaktimde gezme fırsatı yaratacağım kendime, oldukça merak ettim. Özellikle tropikal bitkiler. Bir şey sormak isterim. geçen bahsetmiştim terrariuma koymak için tillandisa aldım diye. Bu akşam saksısından çıkardım ve dibinde saçak şeklinde bir miktar kök olduğunu gördüm (ince ince saçak gibi). Ve onu öylece terrariumun zeminine yosunların üzerine yerleştirdim. Sormak istediğim öyle durmasının sakıncası varmı? hergün fıs fıs yaparak bu şekilde bozulmadan durmas sanırım mümkündür. Zira bildiğim tillandisa'larda epifit, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Köklerinin açıkta öylece topraksız ve saksı dışında durması ona zarar verir mi? SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın SAGEN, Sanırım Tillandsia'nız cyanea veya lindenii türleri.... Bu türlerin ihtiyaçları ve bakımı Phalaenopsis gibidir. Tillandsia'yı bağlamış olduğunuz dal veya kütüğünde, ince kök sistemine sphagnum yosunu kaplamanız ortama adapte olması için daha uygun olur. Gövdesi ve kök sistemine her gün veya gün aşırı fıs fıs ile nemledirirseniz bu bakım periyodunda sorunsuz yaşamına devam edebilir. Selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|