![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#934 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Nuri Bey, harika oluyor herşey.Elinize sağlık ![]() Sormak istediğim; Bu yanılıp da çiçek açan kardelenler,irisler, sümbüller tekrar gerçek zamanları geldiğinde çiçek açıyorlar mı yoksa bu sene böylece geçmiş mi oluyor. Ben de bu sene bahçeme 30 adet Galanthus ikariae soğanı diktim, içlerinden bir tanesi açtı ve geçti. Diğerleri henüz uykuda. Birşeyleri yanlış yaptığımı düşünmüştüm ama sizin de başınıza geldiğini görünce içim (kendi adıma) rahatladı biraz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Eser İlhan Soğanlı bitkilerin çiçeklendikten sonra bir daha açma ihtimali çok azdır. Çiçek açan soğanlılarınız, havaların soğuması ile uykuya geçecek, bahar geldiği zaman çiçeklenme olmayacak fakat çiçek açmadığı için gelişimini yaprak ve soğan üzerinde yapacak, seneye daha gür çiçeklenmesini yapacaktır. İris (Süsen) lerde rizom yapısı olduğundan, aynı gövde üzerinde çiçek açabilen gözler birden fazla olabilir, baharda tekrar açma ihtimali vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün hoş geldiniz. Evet gerçekten benziyor, biraz iricesi..! Bahçede, havaların sıcak gitmesinden dolayı erken bahar yaşanıyor..! Bahçede sonbahar-kış çiçeklerine devam ediyoruz..! ![]() Narcissus (Nergis) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Ağaç Dostu
|
Hoş bulduk sayın Murvet. Benim nergisler de yapraklandı ama tomurcaklanma yok. Baharda mı açmaya hazırlanıyorlar acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Bulunduğu ortamdır, baharda açsın daha gür ve kokulu olur... Bahçede, havaların sıcak gitmesinden dolayı erken bahar yaşanıyor..! Bahçede sonbahar-kış çiçeklerine devam ediyoruz..! ![]() Hyacinthus (Sümbül) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Erika çok güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın ![]() ![]() Bir de sanırım üniversite bahçesindeki erikaların altına malç serilmiş. Bunu ben de denemek istiyorum. Malç heryıl yenilenmesi gereken bir malzeme midir , malç yayarken nelere dikkat etmek lazımdır ve hastalıksız,temiz malç malzemesi nerelerden temin edilebilir? Sorularımla umarım kafanızı şişirmemişimdir ama sizin gibi meslekten ve bilgili birini insan çok kolay bulamıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
Nuri murvet bey siteyi ilgi ile takip ediyoruz biz gidip gezemeyenler için harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Eser İlhan Merak ettiğiniz konuları..! Bilgim dahilinde cevaplamaya çalışayım... Ericaceae Erikagiller ailesinde Calluna vulgaris tek türde bir cins, gelişim sürecinde Calluna vulgaris daha bodur gelişim gösterir, yaprakları ince dokulu, çiçek taç çanakları beş parçalıdır. Erica sp.yaprak formları iğneli sert, form olarak daha yüksek, çiçek taç çanakları dört parçalıdır. Malç malzemesini kendimiz yapıyoruz. Ağaç budamaları yapılırken, çıkan dal parçalarını ağaç yonga makinasından geçiriyoruz, bu malzemeyi malç olarak kullanıyoruz. Malç malzemesi ince olursa her yıl, kalın yongalar olursa iki yılda bir yenilenmesi lazımdır. Malç serilirken otsu ve soğanlı bitkilerin kök boğazından 2-3 cm yükseklikte çalı formlu bitkilere yağan yağmurlardan sürüklenmeyecek şekilde 4-6 cm kalınlığında malç malzemesi seriyoruz. Malç yapıldıktan sonra genel Fungusit ve İnsektisit ziraii ilaçlarla, ilaçlıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SELEHATTİN 67 merhaba Paylaşımda bulunmasaydınız sizinle tanışamıyacaktık, tanıştığımıza memnun oldum... Bu bölümün amacına hizmet vermesi, beni mutlu ediyor, sağolun..! Bahçede sonbahar-kış çiçeklerine devam ediyoruz..! ![]() Erica (Calluna Vulgaris) Süpürge çalısı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Ağaç Dostu
|
Anladığım kadarıyla nemi seviyor ve toprağının süzek olmasından dolayı kurtmuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün merhaba Erica (Calluna Vulgaris) ev ortamında ve saksıda yaşamaya müsait değil..! Kısa dönem çiçeklerinin güzelliği seyredildikten sonra toprağa ekilmesi gerekir. Biraz asitik ve drene olabilen nemli, kumlu toprak yapısını sever. Güneşli ve yarı gölge ortamlarda iyi gelişir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yonga makinesini başta ben de almayı düşündüm. Ama benim bahçem büyük değil, sadece 250 m2 bir de makineye yer bulmam gerekeceği için üzülerek vazgeçtim. Herhalde fidanliklara soracağım malçı, belki birgün biryerde rastlarım. Eğer bulursam yaymadan önce ilaçlamayı da unutmayacağım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|