![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba Kusuruma bakmayın, teknik bir arızadan dolayı biraz araverdik, telafi edeceğiz, paylaşımlar ve bilgileri biraz hızlandıralım ki, ara boşluğu kapatalım..! ![]() Vanilla pompona Schiede |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fatma sunay merhaba Orkideniz için üzüldüm, bitkinizin kök kısmını suyla temas ettirmeyiniz, kökler hastalanır. Oda sıcaklığına alın, sabahları gün aşırı sulamasını yapın, tabağında su bırakmayın, bakım bilgilerini paylaşmıştım uygularsanız size yardımcı olacağına inanıyorum, dileğim bitkinizin düzelmesidir. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın aygün İlginize çok teşekkür ederim, teknik bir arızadan dolayı biraz uzak kaldım, yağmur yarında devam edecekmiş kayıp zamanı telâfi edeceğiz , biraz hızlı bir bahçe gezisi yapacağız. Saygılarımla.. ![]() Vanilla pompona Schiede Vanilya orkidesi çiçeği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
İzliyorum, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bilgi için teşekkürler sayın Nuri bey.Bu güzel bitkiyi saksıda yetiştirebilirmiyiz ? ayrıca nasıl elde debilirim ? saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
Sayın perihan bayram merhaba Vanilla pompona Schiede Vanilya orkidesi sarmaşık form yapısı olduğundan desteğe ihtiyacı vardır. Saksıda yetiştirmeye uygundur. Bakımı, genel orkide bakımı gibi yapılır. Nerden bulabileceğinizi bilemiyorum, botanik bahçede üretimi yapılmışsa, fide olarak kargo yapılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Ağaç Dostu
|
Botanik bahçe, tropikal seradayız: Epifit özelliği olan farklı bir bitkimizi, Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith tanıyalım, topraksız yaşama uygundur. Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Alt Alem: Tracheobionta Üst Bölüm : Spermatophyta Bölüm: Magnoliophyta- Angiosperms Sınıf : Liliopsida – Monocotyledons Alt Sınıf : Zingiberidae Takım: Bromeliales Aile: Bromeliaceae Cins: Neoregelia Tür: N. spectabilis Binominal adı Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith ![]() Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hhatice merhaba Güzel olan paylaşmak, takip edenlerimizde gün geçtikçe çoğalıyor bu bölüm amacına uygun olarak bilgi veriyorsa , benden mutlusu olamaz..! Botanik bahçe, tropikal seradayız: Epifit özelliği olan farklı bir bitkimizi, Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith tanıyalım, topraksız yaşama uygundur. ![]() Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Sayın Mürvet, ismini görünve azcık bakındım netten. İlginç çiçeklenme şekli var sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Direngen yapılı yaprakları olan bitkileri seviyorum. Yaprakların rengi de gövdenin yapısı da baktırıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın ayse_afyonlu Kopya çekmişsiniz, evet çiçekleri merkezde oluşuyor ve yapılarıda çok ilginç fotoğrafını var zannettim aradım bulamadım, çiçeklenirse paylaşırım..! Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith devam ediyoruz. ![]() Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaç Dostu
|
Hani ben sizden önce davranayım ![]() Ortasındaki sıvı çok ilginç doğrusu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün merhaba Sizin beğendiğiniz tarzda bitkiler, botanik bahçede oldukça fazla, demek ki tropikal serada biraz daha fazla kalınacak..! Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith devam ediyoruz. ![]() Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Ağaç Dostu
|
Buda kopya çektiğimin delili Hocam siz görmediniz kopya çektiğimi değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Paylaşım için teşekkürler, sıvının tadı nasıldır demezsiniz İnşallah..! Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith devam ediyoruz. ![]() Neoregelia spectabilis (T. Moore) L.B. Smith |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Ağaç Dostu
|
Tadı nasıl mı? Yok demem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sayın Nuri Murvet bilgileriniz için teşekkür ederim. Gene harika çiçeklerle gezinti yapıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fatma sunay merhaba Bahçe gezimize hoş geldiniz, sizinle yeni bir epifit özelliği olan başka bir bitkimizle devam edelim..! Botanik bahçe, tropikal seradayız: Bitkimiz Hohenbergia stellata ile devam ediyoruz. Hohenbergia stellata Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Alt Alem: Tracheobionta Üst Bölüm : Spermatophyta Bölüm: Magnoliophyta Sınıf : Liliopsida – Monocotyledons Alt Sınıf : Zingiberidae Takım: Bromeliales Aile: Bromeliaceae Cins: Hohenbergia Tür: H. stellata Binominal adı Hohenbergia stellata ![]() Hohenbergia stellata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|