![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
sayın Murvet kolay gelsin. Bu soğanlı bitkiler yersiz yurtsuz mu kalacak böyle. Evlat edinecek gönüllü çok da........ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Sayın Hhatice hoş geldiniz. Yıllarca el değmemiş olduğu için doğal ortamında olduğu gibi gelişmişler soğanlı bitkiler, o kadar çoklar ki saksılara tepeleme dolduruyoruz. Fotoğraflarını paylaşacağım..! Yerinden çıkardığımız ağaç hastaydı, bahçede bu ağaçtan (Taxus) üç veya dört tane var. ![]() Formu bozuk, hasta ve fazla ağaçların sökümü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Aynen sevgili arkadaşım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün merhaba Evlatların sahibi ben olmadığım için kusuruma bakmayın bir şey diyemiyeceğim..! Belki çok küçük olanlardan veya fazla olanlardan satışa sunarlarsa size bildiririm. Bu bölümde Galanthus kardelen çiçeklerinin tür olarak 26 çeşit bulunmakta, yurdumuz her yöresinin endemik türlerde dahil olmak üzere, ülkemizin en geniş kolleksiyonu burada bulunmakta..! ...Ve bunların sökümünü yapıp yeni düzenlemede yerlerine dikmek bize nasip oldu, bu duygularımın tarifi imkansızdır. Fotoğraflarla kaya bahçelerinin yabani ot temizliği ve soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin söküm ve geçici olarak saksılanması..! Hazırlanın, harika bilgi dolu foğraflarla söküme başlıyoruz. ![]() Sökümü yapılan hasta porsuk ağacının yerinden kaya bahçelerindeki soğanlı (Geofit) bitkilerin sökümlerine başlanıyor. ![]() Sökümü yapılan hasta porsuk ağacının yerinden kaya bahçelerindeki soğanlı (Geofit) bitkilerin sökümlerine başlanıyor. Malzemelerimizi hazırlıyoruz. ![]() Sökümü yapılan hasta porsuk ağacının yerinden kaya bahçelerindeki soğanlı (Geofit) bitkilerin sökümlerine başlanıyor. İlk kayamızı yerinden çıkarmak için bismillah dedik. Haydi hayırlısı...! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Heyecanla izledim Nuri bey. Hani tarihi anlar olur ya ve tanıklık edersiniz. Öyle bir şey... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Hhatice Hanıma katılmamak mümkün mü? Öyle gerçekten. Bu anlamda bahçe ihtiyacı olan şansa kavuşmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hhatice Sayın aygün Teşekkür ederim, Botanik bahçemize katkılarımız dediğimiz ölçülerde, imkânlarımız kısıtlı fakat bu mazeret değil elimizden geldiği kadarı ile en iyi proje ve uygulama ile bu işin altından kalkabilmek..! Umarım, tüm aksilikler bizden uzak durur İnşallah..!. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
İnanamıyorum, bahçe rizom cennetine dönüşmüş adeta. Ve sanırım minişlerimle en güzel halini göreceğiz baharda. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Nasip olursa, en güzel hallerini göreceklerdir. Bu bölümden çıkan her soğan ve rizomun saksılama işlemleri türler karışmasın diye büyük özen gösteriliyor. Bir bölüm bitmeden, öteki bölüme kesinlikle geçilmiyor. Bu işlemleri üç kişilik ekiple yapıyoruz, sonradan işin temposuna göre eleman sayımız artacak. Bu bölümde ağaçlardan düşen tohumlar tutmuş, minik fidanlar olmuşlar bu fidanlarıda titizlikle çıkartıp saksılıyoruz. Fotoğraflarını paylaşacağım..! Tam bonzai formu verilecek yaştalar ..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü ve geçici olarak saksılanması..! Devam ediyoruz. Arka fonda bulunan bitkiler sökümü daha sonra yapılacak, öndeki tohumdan çıkan Taxus baccata (Porsuk) arkada görünen Phyllitis scolopedrium (Sığır Dili Eğreltisi) fotoğraflarını ve botonikal bilgilerini paylaşacağım..! ![]() Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü yapıldıktan sonraki alanın hali..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Sizinde bayramınız kutlu olsun Sağlıklı güzel bayramlar diliyorum . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bunu bana yapmayacaktınız sayın Murvet ![]() Tam da bonsaiye merak sardığım şu günlerde... İnanır mısınız bazen site önlerine atılmış, günler sonra tabii kuruduğu için işe yaramayacak, yaş olsa aday olabilecek ağaçlara bakıyorum . İçim gidiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nuri Murvet Halen aktif olduğunuz iki başlığı da dikkatle takip ediyorum. Bildiğiniz gibi ben sessiz izleyiciyim. Tüm paylaşımlarınız çok kaliteli ve öğretici. Ellerinize, zihninize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü ve geçici olarak saksılanması..! Kaya bahçelerini söküm alanı içersinde kalan bitkimizin adı Phyllitis scolopendrium (Sığır Dili Eğrelti Otu) nu fotografları ve botanikal bilgileri ile tanımaya devam edelim..! Asplenium scolopendrium (Phyllitis scolopendrium) Sığır dili eğreltisi Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta – Ferns Sınıf: Pteridopsida Takım: Blechnales Aile: Aspleniaceae Alt Aile: Polypodiaceae Cins: Asplenium(Phyllitis) Tür: Asplenium( Phyllitis)scolopendrium Binominal adı Asplenium scolopendrium (Phyllitis scolopendrium) ![]() Asplenium scolopendrium (Phyllitis scolopendrium) Sığır dili eğreltisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Çk güzel hepside... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Murvet, yine şenlendirmişsiniz sayfayı. Bu arada geç oldu kusura bakmayın; telaş, koşturma... Yazamadım. Geçmiş bayramınız kutlu olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bayramda Antalya' daydım ve muz yaprağının boyutlarına kıyasla ince yapısına çok şaşırdım. Dokundum, yumuşacıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Harika bir bayram tatili geçirilmişe benziyor, size iyi gelmiştir. Muz ağacı narin yapılıdır, klasik ağaçlarada pek benzemez, sanki o gövde yapısına göre bu kocaman hevenkleri taşıyamayacak gibi gelir bana..! Muz ağacına dukundum dediniz, bende size nazire yapar gibi gelmesin, çiçeklenme fotoğraflarını paylaşıyorum..! ![]() Muz ağacı, meyvesi ve çiçeklenmesi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
![]() Aslında düğünümüz vardı ve o telaşla ne fazla gezmeye ne de fotoğraf çekmeye zaman ayırabildim kısıtlı zamanda. Ama tropikal bitkilerden gözümü alamadım. Özellikle biri ....Bizim salonlarda gözünün içine bakarak büyümesini beklediğimiz kauçuk devasa büyüklükte ve inanılmaz sağlıklı yapraklara sahip. Ve ilginç bir şey daha Nuri Bey, hiç hoşlanmadığım palmiyeyi bu kadar güzel bulacağımı seveceğimi sanmazdım. Nasıl zarif ve nasıl da yakışıyordu şehre. Sanırım her bitki kendi evinde doğal ortamında yaşayınca daha mutlu ve daha kendi gibi. İstanbul' da ben buraya ait değilim der gibi duruyor. Ve bana hep itici gelmişti. Düzenleyen aygün : 22-11-2010 saat 20:24 Neden: yanlış harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Alıntı: palmiyeyi bu kadar güzel bulacağımı seveceğimi sanmazdım. Nasıl zarif ve nasıl da yakışıyordu şehre. Sanırım her bitki kendi evinde doğal ortamında yaşayınca daha mutlu ve daha kendi gibi. İstanbul' da ben buraya ait değilim der gibi duruyor. Ve bana hep itici gelmişti. İklim ve bölge yapısı, doğal ortam, dediğiniz gibi mutlu ve kendi gibi..! Katılıyorum. İstanbul'daki palmiyeler öksüz gibi... Mutsuz ve yalnız... Ortama uymadığı için yadırganıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|