agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni660Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-12-2012, 01:15   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-02-2007
Nilgün hanım.
Bende ABD, NC da ki bütün Üniversitelerin botonik bahçelerinden bir hevesle tohumlar toplamaya başladım.Cahilliğimden yüzlercesini ziyan ettim.Altı ay Dük Ünv.sinin seralarında gönüllü olarak çalıştım.Orada birçok şey öğrendiğimi zandediyordum fakat zamanla bilmediğim o kadar çok şey olduğunu öğrendim.
Ne alaka diyeceksin yazdıklarıma.Öğrendikce tuh be ben bundan dolayı yapamamışım deyip , doğrusunu deyenerek başarmak büyük zevkti benim için.

OLgunlaşmamış kozalaklardan tohum alma.Acılıp kırmızı tohumlar gözüken kozalaklardan al.Üstündeki kırmızı yumuşak kabukları soymadan ek.Ekmeyeceksen ıslak kağıda sarıp dolapta bekletip sonra ek.Başka türlü çimlenmiyor meret.Saygılar.

Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2012, 00:25   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Galeri: 116
Magnolia (Manolya) Tohumu Hakkinda Bilgi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Wallnut Mesajı Göster
Nilgün hanım.
Bende ABD, NC da ki bütün Üniversitelerin botonik bahçelerinden bir hevesle tohumlar toplamaya başladım.Cahilliğimden yüzlercesini ziyan ettim.Altı ay Dük Ünv.sinin seralarında gönüllü olarak çalıştım.Orada birçok şey öğrendiğimi zandediyordum fakat zamanla bilmediğim o kadar çok şey olduğunu öğrendim.
Ne alaka diyeceksin yazdıklarıma.Öğrendikce tuh be ben bundan dolayı yapamamışım deyip , doğrusunu deyenerek başarmak büyük zevkti benim için.

OLgunlaşmamış kozalaklardan tohum alma.Acılıp kırmızı tohumlar gözüken kozalaklardan al.Üstündeki kırmızı yumuşak kabukları soymadan ek.Ekmeyeceksen ıslak kağıda sarıp dolapta bekletip sonra ek.Başka türlü çimlenmiyor meret.Saygılar.
Sayin Wallnut, heba olan tohumlariniz icin cok uzuldum! Kimbilir ne hevesle ve umutla topladiz. Genede herseyde bir hayir vardir diye dusunuyorum. Siz bu uzucu tecrubeyi burada paylasmakla binlerce insani bilgilendirip bir cok tohumun zayi olmasini onlemis olacaksiniz. Sahsen ben Sizden ogrendim. Tesekkurler...Saygilar...

Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 23-12-2012 saat 00:58
Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026