07-08-2012 22:13
ciceksever70
Iyice büyüyüp genisleyen manolyamin yerlere sürünen dallarini kesmeye karar vermistim, ancak forumda ve nette okuduklarim beni korkuttu. Yerlere sürünen dallar hem etrafindaki bitkileri rahatsiz ediyor hem de dibini temizlememi engelliyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç
Bugün,eşimle Dolmabahçe Sarayı' na gittik. Ön avluda 4-5 manolya ağacı var. Ama bir tanesi var ki, muhteşem. Belki göreniniz vardır. Ben yinede fotoğrafladım.
Hem çok yaşlı, hem çok bakımlı ve de çok ama çok görkemli.
Bu ağacın görüntülerini sizlerle paylaşmak istedim. Sanırım bana hak vereceksiniz!
Yok böyle bir Manolya.. Şu ihtişama bakın lütfen.
Eklenti 133872
Üç çatallı gövde..
Eklenti 133873
En alt dalların, gövdeden çıkış noktaları, yerden yaklaşık 3 metre yukarıda. Ama uçları yere sarkıp, yerden destek alıp, yine yerde yayılmış.
Eklenti 133874
[ATTACH][/ATTACH]
Nasıl 
Çok görkemli değil mi?
|
Sevgili ciceksever70;
Manolyanın budanmaktan pek hoşlanmadığı, yaralarının kapanmasının güçlüğünü bende okudum.
Ancak;
Yukarıdaki mesajdaki fotoğraflarımda görülen manolyaların en alt dalları, yerden yaklaşık 4-5 metre yüksekte.
Üstelik dalları yerlerde sürünenininki bile 3-4 metre yükseklikte! Buda onların alt dallarının sürekli alındığı anlamına gelmiyor mu?
Bence, henüz budanacak dal veya dallar ince iken, budama mevsiminde budayıp, aşı macunu ile yarayı kapatırsanız sorun olmaz. Kalınlaştıkça ortaya çıkan yara ( Dalın kesildiği bölüm. ) daha zor kapanacaktır.