agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni89Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-12-2009, 10:20   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
Çeşmedeki perakende fiyatı 10 gr. 1o TL. olan toptan fiyatının ise 300 euro olan çiğnenen sakızın da hammaddesi olan pasta, ilaç, kozmetikte kullanılan ve ülkemize burnumuzun dibindeki sakız adasından ithal gelen ülkemize birçok döviz kaybına neden olan bu sakız ağacı bence bir milli mesele olması lazım bunca yıldır bu ağaçlardan ürün alamamıza bu işin acemisi olduğum halde inanamıyorum. bu işi yapmaya başlayanları duymuştum ama onlar ne kadar üretiyor hakkında bir bilgiye ulaşamadım zaten yeterli üretim olsa medyadan duyarız bu yılki sakız rekoltesi şu kadar diye hiç duymadım

mesala çeşmeye bu yaz çok gittim sakız lafı çok dolaşıyor hemen hemen tüm dükkanlarda var fakat hatta sabunu ve rakısı bile var fakat hemen hemen hepsinin üzerindede yunanca etiketi var düşüncemde haklı değilmiyimki eğer bu ağaçlar aşısız yeterli ürün verseydi bu kadar değerli bir ürün şimdiye kadar görürdük sakız bahçelerini veya tarlalarını veya sakız çiftliklerini sakız alım merkezlerini mesela izmir kemalpaşanın kirazı meşhur mayıs ayında gidin kemalpaşaya heryerde görürsünüz kiraz alım merkezi tabelalrını bunun gibi

O sebepten dolayı bunun aşı ile gerçekleştiğine inanmaya başladım ondan dolayı 300 adet fidanı denedim şimdi yine çeşmeye gidip sakız çeliği toplayıp tekrar deneylerimi gerçekleştireceğim ilk aşıyı gerçekleştirdiğim zaman burada bu bilgilerimi paylaşacağım eğer bu konuda deneyimleri olan arkadaşlar varsa onlar ile bilgilerimizi paylaşabiliriz.

duvartarimi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025