agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni89Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-07-2006, 16:07   #1
Yeni Üye

zeytin11's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2006
bende bir sakız ağacı edinmek isterim,çeşme de bu fidanın satışı yapılıyormu bilmiyorum.kimimle iletişim kurabilirim bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz acaba?

zeytin11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2006, 15:17   #2
Yeni Üye

Kasım Böler's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeytin
bende bir sakız ağacı edinmek isterim,çeşme de bu fidanın satışı yapılıyormu bilmiyorum.kimimle iletişim kurabilirim bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz acaba?

Selamlar;

Sakız ağacı antepfıstığının aşılanmamış halidir, çeşitleri çok olmasına rağmen
atlantik adlı türü antepfıstığı aşılandığında en iyi sonuç verebilen çeşittir,

eğer bulunduğunuz bölgede fidan bulamadıysanız ben size Gaziantep/Nizip'ten bahsettiğim çeşitten gönderebilirim tabi şu anda değil ancak ocak ayında falan olur.

İncirseven beğendi.
Kasım Böler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 16:15   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-11-2011
Sayın Arkadaşım halen buradamısınız bilmiyorum ama bir şansımı deneyeyim dedim.İzmir de bir dağ köyü olan turgutlar da yaşamaktayım.Siirt fıstığının hayranıyım .ancak fidanları ateş pahası. gaziantepte uygun fiyatlarda olduğunu duydum ancak orada arkadaşlarımız yok. tüplü aşılı olarak fidan yollayan firmalar varsa adresini yoksa sizden yollamanızı rica edeceğim.Fidanlar geldiğinde dua garantisi vardır.sevgiler saygılar ..cemal nebioğlu 5416424015

İncirseven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2006, 16:18   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2006
Sakiz Projesi

--------------------------------------------------------------------------------

Sy üyeler
Mustafa ÜNLÜ isimli bir arkadaşımız şu anda ilgili kurumlarca onaylanmış ve arazi tahsisi yapılmış olarak sakız projesi uygulaması başlatmış bulunmaktadır.
İlginç olan ise kendisi ne çeşmeli ne de izmirldir.Kendisi Ankara dan gelmiştir
ve bu proje için her şeyi ile çalışmaktadır.İlgi ve bilgilerinize
Ülkemize hayırlı olsun

Düzenleyen dedenazir : 09-11-2006 saat 22:32 Neden: Uyari
dedenazir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2006, 00:31   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Galeri: 1
Ben de tam 2 yıl önce kafayı pistacia lentiscus'a takmış, elin gavuru DÜNYADA TEKEL oluşturmuş piyasa belirliyor, bizim caanım Çeşme'mizde ne güzel yetiştirilir diye epeyce araştırmıştım.

Ancak ticari olarak üretim yapılması isteniyorsa Çeşme'nin güney tarafında arazi tahsisi yapılmalı. İlginçtir ki kuzey tarafında güneydekine nazaran daha düşük verim görülmüş. Sakız adasında ise de tam tersi. Orada da adanın sadece bize yakın tarafında verimli üretim var.

Evet doğru, sakız ile antep fıstığı aynı familyadan, aşılama ile fıstık ağacı sakıza döner ama o nokta sonrasında ticari faydaya ilişkin bir veri elde edememiştim o sıralar. Sonrasında da üzerine düşmedim.

Hatta, Kios (Sakız adası'nın Yunanca adının Türkçe okunuşu) Adası ile Çeşme arasında gidip gelen kaptanlardan biri ile irtibat bile kurdurdum Çeşme'deki bir tanıdık vasıtası ile, "Değil bir fidanı, bir dalı bile adadan çıkartmak büyük iş" demiş. Şaşmış, kızmış, pusmuştum.

Sakız'dan kozmetik, tıb, gıda sektörlerinde faydalanıyorlar. Her yıl üretilen sakızlar Kios Adası'ındaki bir kooperatifte toplanıp oradan tüm dünyaya pazarlanır.

Fakat konu yeni değil, ilk bizler de keşfetmedik, İzmir'deki üniversitelerin ilgili bölümlerinde deneysel çalışmalar vardı ÇEŞME'nin SAKIZINI YENİDEN CANLANDIRMAK için, sonra da belediye ortak girişimi ile bir proje başlatılmıştı. Ciddiyetle devam etmemişti.

Sevgili dedenazir, "Mustafa ÜNLÜ" ile irtibatlaşabilmek isterim.

Saygılar.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2006, 14:54   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2006
Sy Erdemir
Duyarlılığnız sevindirici.Sanırım hepimiz böyle duyarlı olursak doğamıza daha iyi sahip çıkabiliriz. ki orta asyadan buraya geldik ama bu ülkeyi bitirirsek artık gidebileceğimiz bir yerde yok ve kaybediLen doğayı geri kazanmak da çok zor.
Sakız ağacı konusunda tamamlanmış ve hatta kredi kullanılmış bir proje mevcut ancak fiili olarak yaşadığını ne gördük nede duyduk bu günlerde çeşme ye ilişkin medya haberlerinde sakız yine gündemde ama bu heyecan ne kadar sürer ve devam edermi bilemiyorum.Aslında ziraatımızın ekonomikliğini yitirmeye başladığı bu dönemde sakız revaçta olması gereken bir konu olmalı bence.
Mustafa Ünlü ile seve seve irtibatınız sağlarım.Mailbox ınızı kontrol edin lütfen
SAYGILAR

dedenazir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2006, 10:35   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Galeri: 1
Sevgili dedenazir,

maili aldım teşekkürlerimle...

"Sakız" değerlendirilesi bir konu; organize olmak lazım; teknik insanlarla yaşlı Çeşmeliler'i de konuya dahil etmek lazım bence. Ticari ve ekonomik olmasının dışında sosyal bir proje olarak da görüyorum ben "Sakız"ı...

Saygılar

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025