![]() |
1 Eklenti(ler)
Yer : Bağyurdu, Kemalpaşa, İzmir
Tarih : 04 Ağustos 2012, Cumartesi Gece ışık altında avluda otururken masamıza kısa bir süreliğine misafir olan bu kanatlı nedir acaba..? Saygılarımla, Anisoptera - Dragonfly (Kız Böceği - Yusufçuk) Sn. MeyveliTepe çok teşekkürler. |
Anisoptera - dragonfly (kız böceği - yusufçuk) ailesinden bir yırtıcı böcek ergini. Bir çok alt türü var. Sivrisinek popülasyonunu kontrol etmede oldukça faydalıdırlar.
|
1 Eklenti(ler)
Kuşburnularda yüzlerce olduğunu gördüğüm bu böcek zararlı mı?
(Faydalı bir şey olsa bu kadar çok olmaz bence ya... :p) Uğur böceği pupaları MeyveliTepe Eklenti 328769 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Demek ki yüzlerce karın tokluğuna çalışanınız var. :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın hevesli meraklı,
Eklenti 329139 Saksının kenarındaki bir tür uğur böceği larvası (Cryptolaemus sp.); yararlıdır, unlu bitin (Mealybug) doğal düşmanıdır. Bitki ve saksıdaki böcekleri tam seçemedim. Google görsellerde 'Springtails' diye arayıp görselleri karşılaştırın isterseniz. |
1 Eklenti(ler)
Uğur böceği ne ilginç bir böcekmiş. Her evresi bambaşka görünüyor, tanınacak gibi değil...
Eklenti 329620 http://upload.wikimedia.org/wikipedi...twikkeling.jpg |
2 Eklenti(ler)
Bu yusufçuk değil, ama nedir?
Bu da bizim balkondaki misafir ama ne olduğunu bilmiyorum. Üzeri tüylerle kaplıydı. |
Alıntı:
|
Re: ...
Alıntı:
Selamlarımla ;) Wild Nature of Turkey: Asilidae İyi günler dilerim |
1 Eklenti(ler)
|
''Dobik çekirge'' ? :)
|
Bu nedir?
3 Eklenti(ler)
Salyangozlar için attığım zehiri yiyerek ölmüş. Bu nedir?
|
Türkçesini bilmiyorum ama İngilizce slug olarak geçen canlı. Bahçemde çokça mevcut. Kabuksuz sümüklü böcek de diyebiliriz.
|
Sümüklü böcekten biraz farklıydı.
Derisi çok kalındı ve kendisi de kalındı. Sırtında da sanki ikinci bir deri gibi bir bölüm var. Sümkülü böcek değil sanmıştım. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 335115 Baş bölümünden sırtına doğru uzanan kısım zaten kabuk olarak adlandırılıyor, her ne kadar bildiğimiz, gördüğümüz kabuk görüntüsünden farklı yumuşak bir yapıda olsa bile. |
Alıntı:
|
kırk tanıdım birde kelebegi :)
|
Açıklamalarınız için teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
|
Kene değil mi bu :confused: :(
|
Hayır, keneden epey küçük. Boyları 0,7 mm civarında.
|
Sayın MeyveliTepe,
Eklembacaklı ve 8 bacağı olduğu için Örümceğimsiler (Arachnida) sınıfından, boyutundan dolayı da bir tür akar olduğunu düşünüyorum. Sizin bahçede yoğun popülasyon olarak bulunuyorsa bir tür avcı akar da olabilir. :) Çok zor soru soruyorsunuz. :) Tür tespitini herhalde bir entomolog yapabilir. |
Bu başlık soru sormak için ama itiraf edeyim cevabı biliyorum :)
Bir çok arkadaşımızın aslında çok karşılaştığı fakat tanımadığı başbelası bir akar. Resimdeki, ensesine %100 saf lime-sulfur (gülleci bulamacı) damlatılmış, ayrıca toz kükürt serpilmiş halde mutlu mesut dolaşan bir tanesi :) |
Resimdeki yaratık "Northern Fowl Mite" (kanatlı Tüy Akarı - Ornithonyssus sylviarum).
Göz görmeyince gönül katlanır derler ama pek de öyle değil galiba. Bu yıl bunlarla çok uğraştım. Hikayesi burada. |
re
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Sayın SDurul,
Graphosoma sp. (Graphosoma lineatum) galiba. |
Evet, Graphosoma lineatum. Bir tür pis kokulu böcek.
|
1 Eklenti(ler)
|
Sayın SDurul,
Yanılmıyorsam Lygaeus sp. Türkiye'deki böceklerle ilgili kaynaklar o kadar eksik ki alt türünü bulmak/söylemek çok zor. Belki Lygaeus equestris olabilir. |
2 Eklenti(ler)
Bu böceğin ne olduğunu bulamadım. Balkonda yerdeydi.
Tropinota Squalida Bakla Zınnı Meyveli Tepe Sakdag Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Scarabaeidae ailesinden tropinota squalida. Bakla zınnı diye genel olarak bilinen bu türün farklı bir alt türü olan tropinota hirta. Çok benzerlik gösterirler bu sebeple buna da bakla zınnı denirse kanımca yanlış olmaz.
Larvaları köklere, erginleri çiçeklere zarar verir. |
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sık sık bitkilerimin gövdelerine yapışık şekilde gördüğüm bu böceğin ne olduğunu bilen var mı?
En son fesleğen bitkisinin gövdesine yapışmış olarak gördüm.Kabuklu gibi birşeyler, dokununca herhangi bir tepki vermiyorlar, hareket ettiklerini de görmedim.Sert bir gövdeye sahipler.Hatta böcek mi yumurta mı tereddüt ediyorum. Zaralılar ise ne şekilde mücadele edebilirim? Selamlarımla. |
Saksı toprağının ürettiği böcekler olabilir...
Bitkinin gövdesini su ile fırçalayıp temizlemek gerekiyor. Saksı toprağının üzerine içtiğiniz kahvenin telvesini sulandırıp döküldüğünde _ ki kahve böcek öldürücüdür_ diğer böcek ve sineklerden kurtulursunuz. Önceleri haftada bir 3-5 defa sonra ayda bir dökülür. Çok kullanırsanız toprağın yapısını olumsuz etkiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025