![]() |
Alıntı:
|
Sn. tds,
ilaçlama yapılmasını gerektirecek kadar büyük bir çoğalma ve zarar verecek bir böcek olduğunu sanmam. Bahçedeki bitkilere zararı olabilecek bir böcek olduğunu biliyorum. Bir şekilde doğal ortamı olan bahçe ve yapraklı bitkilerin dünyasından kopunca ölmüşlerdir bence. Ev ortamında da bir süre sonra ölmüş nitekim. İlaçlama yapmayın. İnsan sağlığına daha büyük zararı olacaktır yapacağınız ilaçlamanın. Apartman kapısı kapalı, ev pencere ve kapıları kapalı kaldığı, veya sineklikle korunduğu sürece eve giremezler. Böyle bir önlem almak daha sağlıklı sizin kendi iyiliğiniz için. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 291671
Bu tırtıl, çoğunlukla akçaağaçların taze, ince yaprakları "içinde" saklanıyor. Belki başka ağaçlarda da vardır ama ben akçaağların üstünde buldum. Fotoğrafını çektiğim tırtılın boyu yaklaşık 1-1,5 cm civarında.. Eklenti 291669 Sanki yapraklardan bir çeşit koza hazırlıyor kendisine. 3-4 tane yaprağı, beyaz yapışkan bir "tülle" birbirine yapıştırıp en ortasında da kendisi saklanıyor. Eklenti 291670 Kozanın yapraklarını birbirinden ayırınca, bir yandan da hazırladığı bu "yaprak kozayı" yediğini farkettim. Geçen yıl tırtıllardan çok çektiğim için, bu yıl hemen daha birkaç tane görür görmez önlem almak gerek diye düşündüm. Her tür öneriniz işime yarayacaktır. Şimdiden teşekkürler.. |
2 Eklenti(ler)
Bu böceği tanıyan var mı? Adı nedir bitkiler ve insanlar üzerindeki zararları nelerdir?
Eklenti 307904 Eklenti 307905 |
Alıntı:
|
Bu böceğin adı nedir?Zararlı mıdır?
1 Eklenti(ler)
Son bir aydır dut ağacının üzerinde uçucu olan bu böceklerden çok fazla görüyorum.Zararlı bir böcek midir?Zararlı ise nasıl mücadele edebilirim.?
|
Sayın kartal124,
Yanılmıyorsam Cantharinae sp. Eğer doğru tahmin etmişsem yararlıdır. |
1 Eklenti(ler)
Ahududu yaprağındaki yumurtalar çatladı ve 16 adet böceğim oldu ;) Tabi ne olduklarını bilmiyorum. Örümceğe benzemiyor, tombullar ve üzeri kahverengi kareli gibi görünüyor.
|
Belki Pentatomidae sp. (pis kokulu böceklerin bir türünün nimfa hali) olabilir.
|
Gölgede kalmışlar renkleri pek belli değil ama büyük ihtimal pis kokulu böcek nimfleri. Fazla dağılmadan halletmekte fayda var, zararlıdırlar.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafları foruma eklemem gerekiyor mu ?
|
Cevaplar için teşekkür ederim. Siz söyleyince araştırdım ve gerçekten de yavru böcekler aynı. Ama o böceğin zararlı olduğunu bilmiyordum. Yarın yaprağı kesip bahçede uzak bir köşeye bırakayım. Bu şekilde sevimli görünüyorlardı ;)
|
Alıntı:
Ya yazıyla tarif edeceksiniz ya fotoğraf göstereceksiniz. Foruma yüklenmeyenlerin başına gelebilecek ihtimaller konusunda sizi bilgilendirmiştim... Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Gergedan gibi
3 Eklenti(ler)
Bu böceği Altınolukta bahçede buldum.Daha önce hiç görmemiştim.İsmini bilen varmı acaba
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa Ovası
Tarih : 03 Temmuz 2012 Kemalpaşa, İzmir Karıncaaslanı (Myrmeleontidae) Sn. Üzüm çok teşekkürler. Saygılarımla, Çok kanatlı, kanatlarını ayrı ayrı kullanıyor sanırım ; değişik bir uçuş stili var. Face grubumuzda kesin olmamakla " Neuropter (sinir kanatlı) " diye bir tanım geldi. Otorite teyid için paylaşmak istedim. Nedir acaba ..? Saygılarımla, |
Sayın edis2209,
Sinir kanatlılar takımına ait Karıncaaslanı (Myrmeleontidae) türü böceklerden olabilir. |
2 Eklenti(ler)
Yer : Nif dağı etekleri
Kemalpaşa, İzmir 05 Temmuz 2012 Yerde çift olarak rastladığım, fotoğraflarken bir tanesi uçup giden bu böcek nedir acaba..? Saygılarımla, Capnodis sp Sn. Nariel çok teşekkürler. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu böcek ne böceği bilen varsa yardımcı olabilir mi arkadaşlar lütfen? Zararı var mı araştırma yapmak istiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Bu böceğin adı nedir? Zararlı mıdır?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba,
Üç dört gündür evin içerisinde siyah 2 mm büyüklüğünde 6 bacaklı ve minik hortumlu bir bir böcek görüyoruz. İnternetten araştırdım, resmini bulamadım. Bir sitede çizimini buldum sadece: http://g1207.hizliresim.com/z/n/9ws38.jpg 160. mesajda AzizVolkan isimli kullnıcının gönderdiği fotoğraflara çok benziyor bahsettiğim böcek. Bir yandan da baklagil tohumu biti idi sanırım, ona benzettim... ama emin değilim?? Bu böcek nedir, nereden gelir ve nasıl mücadele edebilirim, bilgi verebilirseniz sevinir. Teşekkürler... |
229 numaralı mesajda fotoğrafını eklediğim böcek hakkında bana bilgi verebilecek birini bulursam çok sevineceğm.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ağaç kütüklerinin üstünde yaşardı ve uçarken korkunç bir zırıldı çıkarırdı. Ama elimize alır sever okşardık, kutulara koyup beslerdik, hiçbir zarar vermezdi çok uysal bir böcek türüydü:dilli: |
Alıntı:
Teşekkürler.. |
228 numaralı entryme cevap verebilecek birileri yok mu?
|
3 Eklenti(ler)
Tarih : 01 Ağustos 2012
Yer : Alaçatı - Çeşme Alaçatı Değirmen restorasyon alanı civarında ailece yürürken evladımın üzerine konan ve elime alarak görüntülediğim bu kanatlı nedir acaba..? Saygılarımla. Zeuzera Pyrina" (Ağaç Sarı Kurdu, Leopar Güvesi, Ağaç Leoparı ) Sn. Meyveli Tepe çok teşekkürler. Saygılarımla, |
Alıntı:
Leopar güvesi sanırım. http://www.agaclar.net/forum/1000423-post458.htm |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025