![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Sümüklü böcekler için organik sertifikalı tarım ilacı
Merhaba değerli forum üyeleri. Sümüklü böcekler için ev yapımı ilaçların yetersiz kaldığını üzülerek tecrübe ettikten sonra piyasada satılan ruhsatlı ilaçlara yöneldim. Piyasadaki ilaçların neredeyse tamamının metaldehyde içerikli insan, su kaynakları ve doğaya zararlı ilaçlar olduğunu öğrendikten sonra organik tarımda ne kullanılıyor diye bakınca dünyada demir fosfat içerikli ilaçlar olduğunu gördüm. Türkiye'de aratma yapınca Deva firmasının PELERON isimli bir ilacını buldum. Organik tarımda sertifikalı iddiası var. Ama içeriği gerçekten güvenilir mi, veya içinde kullanılan şelatlar vs açısından da güvenilebilir bir ilaç mı açıkçası pek bir sonuca varamadım. Siz tecrübeli ve profesyonel dostlar ne yorum yaparsınız acaba rica etsem değerlendirir misiniz. Gerçekten güvenle alıp kullanılabilir mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
https://www.sciencedirect.com/scienc...61219408002172 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Kirpi yok mu çevrede iki çift kirpi koyun salyangozun kökünü kurutsun. . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Etrafta böcekler çok fazla, kirpiler öncelikle diğer böcekleri tercih ediyor. Kirpiler olmasına rağmen tercih etmiyorlar sümüklü böcekleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen junior : 10-02-2025 saat 12:36 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ben de zamanında araştırdım ama zararsız organik bir ürün bulamadım. Sümüklü böcekler için bulduğum çare çiçeklerin ya da sebzelerin arasındaki otları temizlememek. O zaman hedef bitkiyi daha zor buluyorlar sanırım ya da başka otlara da yöneliyorlar. Zarar çok daha az oluyor. Sümüklü böceklerden kurtulmak istemenizi anlarım da neden solucanları yok etmek istiyorsunuz? Solucanların her biri altın kıymetinde. Hiçbir zararları yok, tersine faydaları var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |