![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Merhaba, Forumun bu kısmını okuyunca beni de bir korkudur aldı, acaba evde ve balkonlarda yetiştirdiğim sayılı çiçeğimi/salatalıklarımı herhangi bir zararlı ya da hastalık mahveder mi diye. Olası sıkıntıları yaşamamak için koruyucu bir uygulama söz konusu olabilir mi? Düzenli şekilde bitkilere uygulayabilir miyim mesela, börtü böcek gelmesin diye? Çünkü hem bitkilerimi kaybetmekten korkuyorum, hem de böcek görünce komalık oluyorum ![]() Şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2006
|
sayın imiathiel bitkilerinize düzenli olarak koruyucu ilaçlama yapmak için ısırgan otunu tavsiye ederim. ısırgan otu yapraklarını soguk suda 24 saat demleyin sonra süzün, bitkilerinizin yapraklarına haftada 1 pompayla sıkın. biraz kötü kokar ama güzel bir kaçırıcı, |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2007
|
süt ve bal
Merhaba Bayramın 3 günü,D-Smartın dıscovery-chanel'de,Tayvan veya Çinde,pirinç tarımı yapan bir köylüyü gösteriyorlardı.Köylülünün organik tarım yaptığını ve herhangi bir kimyasal ilaç kullanmadığını anlatıyordu.Sadece zararlılara karşı kullandığı tek ilacın bal ve süt olduğunu söyledi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti |
|
|