![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar yazılanlardan anladığım kadarıyla beyaz sinekler ile ilgili en uygun karışım tesbih ağacı tohumu, ancak Eskişehir'de hiç bir aktarda ve tarım ilacı satan yerde böyle birşey bulamadım, sizler nereden buldunuz? Bana da gönderebilir misini (ücreti mukabil) bütün balkonumu hatta evin içini beyaz sinekler istila etmiş durumda SAFA marka kimyasalı da denemiş olmama rağmen sonuç alamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Merhaba Forumda mesaj atamıyor arama yapamıyorum, yeni gelen kedi tırnağım karıncalarıyla geldi, takdir edersiniz ki bir gecede bütün balkonu sardılar. Dediğim gibi, arama yapamıyorum, tek tek gezdim sayfaları sirke, borik asit tarifleriyle karşılaştım. Sirke çiçeklere de püskürtebileceğim etkili bir yöntem midir karıncalardan kurtulmada? Soruların tekrarı oluyor belki kusura bakmayın ama çiçeklerimi çok seviyorum ve karıncalar evi de sarsın istemiyorum. Saygılar Not: Google Chrome'da sorun varmış demek ki, Internet Explorer ile girdim, mesajı atabildim! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Çok güzel bir fikir. Ben gerçi başka bir yöntem denedim. Kedi tırnağını komple söktüm saksıdan, bütün toprağı ayırdım. Saksının içi tabiri caizse karınca kaynıyordu. Sirkeli uygulamayı çiçeklerin bulunduğu masaya döktüm, ince ince spreyledim hatta çiçekleri. Yine masaya karınca yemleri koydum. Kedi tırnağından sadece 1-2 kök aldım, inşallah yaşarlar ama durumları iyi görünüyor. Geri kalanlarından vazgeçmek durumunda kaldım, durumları kötüydü. Şimdilik kontrol altında gibi her şey. Bir daha Allah korusun dadanırlarsa, tavuk kemiği ilk aklıma gelecek şey olur herhalde ![]() Çok teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Katmerli japon gülümü bitler istila etti. Daha önce yaprak bitleri için kullandığım preparatlar bütün çiçeğimi yok edince Mine Hanım2ın tariflerinden birini uygulamaya karar verdim. Hazırlama aşamalarını da sizlerle paylaşmak istedim. Tesbih Ağacı tohumları ile hazırladığım ilaç: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Tespih ağacı tohumlarını toplamanın zamanı var mı? İzmir'deyim, sanki her zaman bu ağaçların üzerinde tohumlar duruyor gibi?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
agaclar.net
|
Muhtemelen tel kurtlarıdır, yukarıda Almira' nın yaptığı tarifi uygulayabilirsiniz. Çok fazlalarsa çeliklerinizi temiz bir saksı harcına alın. Elinizdekini de fırınlama yöntemiyle temizleyin. Bunu nasıl yapacağınızı derginin mart sayısında bitkileriniz için hijyen yazımda okuyabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu.
|
Selam, Geçen gün televizyonda, tane karanfilin ağıza atıldığında boğaz çevresindeki bakterileri bertaraf ettiği söylendi. Merak ediyorum, karafil ile bir karışım hazırlansa bitkilerdeki hastalıklara iyi gelir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
agaclar.net
|
Evet gelir. 1 çorba kaşığı karanfili parçalayıp 2 gün 1/2 lt suda bekletin, süzün ve mantari hastalıklara karşı yapraklara püskürtün. Ayrıca bu tarif yaprak bitleri için de kaçırıcıdır, karanfil kokusunu sevmezler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. açelyamın toprağında minicik beyaz çok hızlı hareket eden böcekler var. annem eskiden aspirini suda eritip çiçeğe verirdi ama sonucunu hatırlamıyorum. işe yarar mı yoksa çözüm olarak ne önerirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Sn mine hanım sitedeki resimlerde bulunmayan bir zararlıyla mücadele ediyorum birtürlü başa çıkamadım burada adına kadı lokması deniliyor köklere musallat oluyor iki gülümü ve likstürümlerimin hepsini öldürdü buradaki ziraatçı sarımsak gibi kokan toz bir ilaç verdi yaptım ve bolca suladım ama hala canlı bulduklarım var acaba ev ilacıyla bir çare bulabilirmiyiz şimdiden teşekkürler selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-10-2009
|
Çok güzel bilgiler bitki koruma öğrencisi olarak tesekkur ediyorum paylaşımlar için.. Karanfilin bu faydasını da ele almış olmanız cok faydalı olmuş..Tekrar teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Salyangozlar için acaba ne yapabiliriz tüm yeşillik ve marullarımı yemekteler.Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Ev yapımı ilaçlar başlığına taşınacaklar
Merhaba Mine Hanım, Tesadüfen, birinin bahçesinde budanmış dallar, aldırılmak üzere evimin önüne konmuş. Tohumların melia azadarach olduğunu fark edince hemen dalların üzerinden az bir miktar topladım. Aşağıdaki tarifinizi evdeki bitkilerime uygulamak istiyorum, karışım hazırlanınca kaç gün içinde tüketmek gerekir? Şimdiden teşekkürler. "2.5 lt suya 1 kg tespih ağacı (melia azedarach) tohumu koyun, tohumları önceden bir güzelce parçalayın, yalnız çekirdekleri serttir, tespih yapımında da kullanılır. 48 saat suda bekletin süzün ve kullanın. " |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Ben Mersin'in Kuyuluk Kasabası'nda bazı üreticilerin bitki besleme için pekmez kullandıklarını duydum. Üreticiler arasında "tecrübe saklama" gibi bir kötü adet olduğu için sağlıklı bilgiler alamadım. Pekmezin nasıl bir yararı olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
pekmez tuzakları
pekmez ile gövde kurdu ve yaprak büken kelebekleri yakalanabiliyor. Gövde Kurdu ve Yaprak Büken İçin Besi Tuzağı Hazırlama Haziran ayından itibaren 5 ağaca bir adet olmak üzere pekmezli besi tuzağı en az iki yıl üst üste asılmalıdır. Hazırlanan karışım ergin uçuş periyodu süresince (Haziran-Temmuz) dallara asılan kaplara konulup eksildikçe tamamlanır. Besi tuzağı 1 Lt. karışım için; 1 kısım pekmez + 5 kısım su + 2-3 gr. Ekmek mayası karıştırılır http://www.civriltarim.gov.tr/viewpage.php?page_id=140 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Değerli İhsankaya45, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Özellikle gövde kurdu için iyi bir çözüm oldu. Pekmezin bitki besleme amaçlı olarak verildiğini duymuştum. Etki şeklinin ne olduğunu bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti |
|
|