View Single Post
Eski 26-07-2009, 17:13   #331
Müjgan
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Geçen yıl da biberlerimdeki yaprak bitlerinden muzdarip olduğumu yazmıştım. Değişik yöntemler denememe rağmen, zaferi bitler kazanmıştı.

Forumda konuyla ilgili değişik yerlerde yazılan önerilerden yola çıkıp, bir solüsyon hazırladım ve biberlerimde denedim. Sonuç çok iyi oldu.

Bir plastik su tasına yaklaşık 1-2 lt kadar su doldurup, iki çorba kaşığı kadar arap sabunu döktüm. Bu suyla ıslattığım elimle, yapraklardaki bitleri sıyırıp, tasın içine attım. Geçen yılın da hırsı olduğu için çoğunu elimle topladım sanırsam.
Daha sonra bu bitli, arap sabunlu suyun içine, 3-4 diş dövülmüş sarmısak, sarmısaklarla birlikte dövdüğüm domates yaprakları, kekik, acı toz biber, bir kaşık zeytinyağ karıştırıp, bir gece beklettim.
Ertesi gün bu karışımı süzdüm. Sprey şeklinde fışkırtarak yaprakların altını ve üstünü ıslattım.
Ertesi gün bitlerin renklerinin solduğunu gördüm, ölmüşlerdi. Bir kaç gün boyunca babayiğit bitler hala canlıydılar, ama ben iki günde bir spreylemeyi sürdürdüm. Şu anda hiç bit yok, zafer benimmm.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön