![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Cok tesekkurler feneradasi. Benim internette buldugum bir kac tarif borax, bazilari da misir unu kullaniyordu. Ben de bu tariflerin bitkiye ve topraga zarari konusunda tam emin olamadim. Sardunyamin ardindan, simdi de saksidaki Hibiscus'a dadanmis durumdalar. Hibiscus'da yaprak bitleri vardi. Onlar icin arap sabunlu tarifi kullandim. Bugun yaprak bitleri olmuslerdi. Umuyorum karincalar baska bir yere gidecekler! Sizin deney sonucunuzu merakla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
Aslında belki boraks ve mısır unu toprak üzerinde kullanmak için daha iyi olabilir. Forumun başka bir yerinde zehirli maddeler kullanmadan ev temizliği başlığı vardı, ordaki tariflerde de boraks ve mısır nişastası kullanılıyordu. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
deney sonucum
Alıntı:
Belki sardunyanın toprağını değiştirip pudrayı saksı çevresinde kullanmayı deneyebilirsiniz. Karıncalar da kendilerine başka yuva bulurlar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Cok guzel, feneradasi! Ben de dun, Hibiscus'un saksisinin topragindaki yuva cikislarinin hemen yanina tarcin koydum. Sonucu paylasirim. Eger faydasi olmazsa, talk pudrasini denerim. Sardunyam toprakta, saksida degil. Saglam bir kac tane dalini saksiya diktim. Bakalim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti |
|
|