Bu arada, ben umudu kestiğim sırada bilmeden de olsa iyi birşey yapıp kumkuatımı budadım. Kalan üç meyveyi de feda edip sadece sağlıklı görünen iki yaprağı dışında ve kuruma gösteren tüm dallarını kestim gitti. Kumkuatları da anneme gönderdim(şeker hastası olduğu için) Toprağın üstünden bir miktar aldım. Dallar çıplak kalınca aldım bir mercek ve inceledim. Daha önceden de bahsettiğim saydam çok zor görülen yapışık böcekleri tırnağımla kazıyarak tek tek ayıkladım. Bir süre belli aralıklarla böyle devam ettim. Haftada da sadece iki kere az miktarda su verdim. Geçen hafta bir de baktım kiiii, bir sürü yaprak filizlenmiş, geliyorlar gümbür gümbür. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Kaybedeceğim diye ödüm kopmuştu. Ama sayısı çok azalsa da şu saydam kabuklu bit benzeri zar gibi saydam yapışık böceklere kesin bir çözüm bulamadım. Her temizlikte gözüme çarpıyor. Bazinon kullansam zarar verir mi? Çünkü daha önce bitler için çiçeklerimde kullanmış ve iyi sonuç almıştım. **** buna uygun bir ev ilacı var mı? Çünkü üzerinde meyve yok. İlaç sorun olmaz diye düşünüyorum. Yardım eden olursa sevinirim.
|