![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2006
|
Şimşir'imin dallarında pamukcuklar var
Nisan ayında kök ve dal budaması yapıp tellediğim şimşirimin dallarında 15-20 gündür ara ara pamukcuklar oluşmaya başladı. Bu hastalığın ne olduğu ve tedavi konusunda bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var.İlgi gösteren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Evet pamuklu bit.O başlığı inceledim.Bir kaç çeşit ilaç tarifi var.Bu sebeple hangisini uygulayacağım?Hangisi daha etkilidir?Kafam karıştı doğrusu.Uygulayıp netice alanların yardımını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Herhalde ilk defa benim başıma geldi. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Pamuklu bit çokça sorun oluyor arkadaşların başına, çoğu çiçekler başlığında olduğundan, bonsai başlığında dikkatlerini çekmemiştir. Üzerini pamuk örtenleri kullanacağın ilaçtan etkilenmeyeceği için, onları fiziki olarak temizle önce, daha sonra arap sabunu yağ karışımı olan ilacı kullan. Toprağın üstünden bir parmak kadar temizle ve at. ilacı daha sonra tekrarlamanda fayda olacak. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
Memet kardeşim teşekkür ediyorum.Hemen uygulamaya geçiyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Merhaba. Benimde gardenyalarıma musallat olan pamuklu bit için mine hanımın tavsiye ettiği arap sabunu ve yağ' dan oluşan karışımı denedim. sonuç mükemmel; fakat yaprakların üzerinde yağ tabakası oldu ve alt yapraklar ya sararıp dökülüyor veya tamamen kuruyor. acaba bu yaprak dökülmesi yağ tabakası ile bağlantılı olabilir mi? ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti |
|
|