![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
1 ölçü yağsız veya yarım yağlı süt (yağsızı tercih edin) 9 ölçü içme suyu İkisini karıştırıp iyice çalkalayın. Bunu balkondaki bitkilerinize püskürtün. 1 lt suya 1 silme çay kaşığı içme sodası, 1 çay kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ karıştırıp iyice çalkalayınız ve çok ince püskürten bir başlıkla sislercesine bitkiye verin. Bu terkipler Mantari hastalıkların önlenmesinde kullanılır. Haftada iki kez uygulayın. Süt leke yapar etraftaki eşyalara dikkat edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Fesleğen ve nane yaprağındaki görüntüleri örnek olarak ekliyorum Ön yüz: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Arka yüz: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
saksılarınızın toprağında kireçlenmiş gibi beyazlaşma varsa Toprakta fazla alkalileşme var. Eğer yeşillenme olsaydı asitleşme var demekti. Eski toprak saksılar hemen dışlarına beyaz veya yeşil içindeki problemi çıkarırlardı.
Hastalığı atlatmaya çalışan diğer bitkilerinize gelince onları da tedavimizin şu noktasında 1 lt suda 0.5 tablet aspirin ve 0.5 tablet B1 vitamini eriterek sulayın. (B1 bitkide doğal direnci arttırıyor ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Düzenleyen Mine Pakkaner : 01-06-2006 saat 17:12 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
![]() Teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
agaclar.net
|
Külleme de pas da mantari hastalıklar, yağsız sütü uygulayabilirsiniz. Pas için ayrıca evde oksijenli suyu da uygulayın, ancak dikkatetmeniz gereken nokta çok ince püskürtme yapmanız ve özellikle pasta yaprak altlarını iyice ilaçlamanız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
![]() merhaba 2 hafta önce nanelerime musallat olan bitler için 1 lt suda 2 çorba kaşığı arap sabununu iyice erittim. Sonra içine bebekler için kullandığımız can rendede rendelediğim 3 diş sarımsağı ekleyip iyice çalkaladım. Daha sonra bu karışımı evde kullandığımız temizlenmiş sprey deterjan kutusuna doldurup nanelerimin her yerine gelecek şekilde güzelce spreyledim. Bu işlemi akşam yaptım. Sabah kalktığımda bütün bitler yok olmuştu. Hala bitlerden eser yok. Birde karışıma 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklemiştim. onu unutmuşum. Düzenleyen kuzum : 03-06-2010 saat 16:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2010
|
Çok teşekkürler, Mine Hanım.Daha önceki mesajlarda oksijenli su hakkında 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli suyu 0,5 lt suya koyup uygulamamızı söylemişsiniz.Bu şekilde uygulayacağım değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Alıntı:
mine hn merhaba bu karışımı özellikle çileklerime uygulamak istiyorum. küllenme hastalığına karşı. haftada 2 kez demişsiniz. ilk püskürtmeden sonra karışımı 2-3 gün bekletip aynı karışımı uygulasam olur mu? yoksa her uygulama için tekrar yapmam gerekir mi? teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
Ortancalarda için ağlamak üzereyim
Alıntı:
Merhabalar Yaklaşık bir ay önce nefis iki ortanca aldım çok iri çiçekleri dolu dolu tomurcukları ve parlak yeşil yaprakları vardı. Ortancalar suya bayılır deyince seradaki bey ben de hergün bol bol su verdim son bir haftadır tüm çiçekler döküldü yeni çıkan taze yapraklar büyümeden kurumaya başladı alt kısmındaki yaprakların üzeri gümişi bir renkle kapandı ve üst yapraklar yeşil yerine kahverengiye döndü.hep söylediğim birşey var ticari üretici değilim o zaman zehiri evime sokmayım diyorum direnebildiğim kadar bahçenin her alanında. Sanırım bir mantar Hastalığı'na yakalandı ortancalar benim çok sulamam yüzünden ![]() Acaba bu Sütlü formülü bu durumda deneyebilir miyim oksijeni su da püskürtsem mi O kadar üzüldüm anlatamam acemi olunca daha da üzülüyor insan sanki iki çocuğumdan biri hastalanmış gibiyim. Şimdiden teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2013
|
Merhaba, dün bir başlık açıp yardım istemiştim, beni buraya yönlendirdiler ama burada da çok çeşitli şeyler var ve ben bonsai'mdeki hastalığı teşhis edemiyorum. O yüzden derdimi buraya da yazayım dedim. Durumu daha başlangıç aşamasında görünüyor ama kötüleşmeden bir şeyler yapmak istiyorum. Yaprakların çoğunda siyah benekler belirmeye başladı, ayrıca bazıları da bir gecede sararmış. Küllenme değil sanıyorum kara leke hastalığı olmalı. Ayrıca sanıyorum bağımsız olarak toprakta iğne ucu kadar minicik beyaz böcekler var, yapraklarda değiller(en azından şimdilik) suladığımda ortaya çıktılar. Un biti mi bilmiyorum ama henüz bitkinin hiçbir yerinde un gibi görünen o kalıntılardan yok(iki gün oldu alalı zaten) Şimdi ben kükürt karanfil zeytinyağı arapsabunu sarımsak vesaireden hangi birini kullanmalıyım? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti |
|
|