![]() |
|
![]() |
#601 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-09-2009
|
calı topragı demekle bız buralarda pıynar derız daglarda bulunur onların dıplerınden aldıgımız toprak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Yeni Üye
|
...
Merhaba, agronet.bg doğal ilaçlar sayfasına denk geldim ve enteresan ilaçlar okudum, paylaşmak istiyorum, örneğin yaprak ve kabuklu bitlere karşı basit ilaçlar. aşağıdaki tariflerden elde edilen karışımlar, serin ve karanlık yerde muhafaza edilir, konsantre karışım meydna geldiğinden 1:1 su karıştırılarak kullanılır, ayrıca ihtiac hasıl olduğunda 0,05% arab sabunu da eklenebilir, 7-8 gün aralıklarda 2-3 kez uygulanır. ------------ portakal,limon ve mandalina kabukların üzerine çok sıcak su dökülür, kapalı kapta 72saat bekletildikten sonra kullanılır -------------bitler + örümcek akarlarına karşı ------- Karahindiba köklerinden ve yapraklarından 50gr alınıp 1litre çok sıck su ile ıslatılarak 2saat beklettikten sonra kullanıma hazır olur -------------- yukardakiler + beyaz kanatlı minik sera kelebeği Kuru soğanın kuru yapraklarından 15g 1Lt soğuk suda 8saat bekletilir ------------yukardakiler sarımsağın diş ve ypraklarından 20g 1lt soğuk suda 96saat bekletilir ---------Colorado böceği(bunun türkçesini bilmiyorum) + yukardakiler 50g kestane meyvesinin üzerine 1lt çok sıcak su dökülerek 3saat beklenir Düzenleyen ErdincK : 21-04-2012 saat 20:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
bence süper anlatımlar. Emeginize saglık bizleri bilgilendirdiginiz icin tekrar tesekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen ErdincK : 01-05-2012 saat 19:23 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-04-2010
|
kır tırtılı için ne yapabilirim kimyasal kullanmak istemiyorum doğal bir yöntem konusunda yardımlarınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
9. ISIRGAN SUYU : Ülkemizde Akdeniz Bölgesinde afitlere karşı uygulanmaktadır. Bu su nasıl hazırlanır? Her yerde aynı cümleyi okuyorum. ısırgan kaynatılır mı? yoksa ince ince kıyılıp bir gece suda mı bekletilir? Ya da başka bir yöntemi mi vardır? Bilgisi olan arkadaşımız var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(Bilgiyi detaylı araştırıp özet olarak yazdım. Umarım faydalı olur.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
|
Böcekleri kaçırmak için ısırgan suyu yapacaksanız kıyarak veya ezerek 24 saat suda bekletip kullanabilirsiniz. Serin havalarda bekleme süresi biraz daha uzun olabilir. (Kaynatılarak yapılmış ilaca dair bir bilgim yok; kaynaklarda da rastlamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Sayın limon sever, sayın üzüm çok teşekkür ederim bilgiler için, saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2011
|
Merhaba Ben baklalarımdaki yeşil kanatlı, karıncalarla işbirliği içindeki hain yaratıklara karşı arap sabunlu zeytinyağlı tarifi hazırladım ama sis gibi püskürtecek makul boyutlarda bir püskürtücü bulamıyorum, tüm denediklerim damla damla akıtıyor maalesef. Acil yardım lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resimdeki canlı parazitlenmiş bir yaprak bitine benziyor. Üzerine muhtemelen bir küçük arının yumurtlaması sonrası bu hale gelerek yeni bir arı dünyaya getirecek. Eğer bu şekile gelmiş bitler çok fazlaysa çok fazla ilaçlamaya hiç gerek yok. Hele kimyasal ilaç hiç kullanmamak gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
karahindibağ uygulaması ile şimdilik uzaklaştırdım sanırım, şu an görünürde "kimseler" kalmadı sanki. ancak şu mesjdaki hadise pazardan aldığım biber fidelerinde de meydana geldi, 2.gün onlara da karahindibağ uyguluyorum, azalma var ancak henüz tamamını kovamadım, onlara ikinci bir portakallı soğanlı ve sarımsaklı doğal ilaç sürprizi hazırlıyorum, bakalım nasıl tepki verecekler, ancak ne oldukları konusunda hiçbir fikrim yok maalesef. İlginize tekrar teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Arap sabunu sıvıyağ karışımını yaklaşık 1 hafta önce uygulamıştım. İki gündür saksılasrın toprağında yoğun bir küflenme var sabun ya da yağdan kaynaklanıyor olabilir mi. Bu ilacı küçük siyah sinekler için denemiştim kısmen etkili oldu hala iki saksıda var ancak eski yoğunluğunda değil. Ve zaten saksıları değiştirmem gerekiyor sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
merhabalar, çiçekçiden aldığım domates fideleri beraberinde yeşil sinek ve bitleri de getirdi. sonra adama gittim dedim ki sizin fideler böcekli. olmaz filan dedi sonra elindekilere de bakınca ağaç altında durdukları için bulaşmış dedi. çözüm olarak da bana Insect-X 16S isimli ne olduğu belirsiz bir ilaç verdi. ben de reçetesini okuyunca zehirli olduğunu öğrendim ve kullanmadım. burda Mine hanımın arap sabunu, sarımsak, yağ kombinasyonlu ilacını hazırladım. hatta hazır soyulmuş sarımsak vardı evde marketlerde satılan su içinde duranlardan. onun da suyunu karıtırdım. 2 gün önce akşam bir güzel domatesleri spreyledim. bu sabah baktım böceklerin hepsi kurumuş. çok sevindim tabi ki nerdeyse zehirli ilacı püskürtecektim ama neyse ki sorun çözüldü. bence karışımın kokusu da o kadar kötü değil. ezilen sarımsağın tanecikleri spreyi tıkayabilir ona dikkat etmek lazım zira benimkini bozdu. sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Yeni Üye
|
50g kestane (meyvesi) alınır, parçalanır ve üzerine 1lt sıcak su dökülerek 3 saat bekletilir. akabinde 1:1 su ve az arap sabunu ile karıştırılarak kullanılır. söz konusu karışım, yaprak bitleri, beyaz kelebek ve patates böceğine karşı etkilidir Düzenleyen ErdincK : 29-05-2012 saat 15:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2011
|
Yaprak biti ve karınca istilası
Sitemizin bahçesindeki 3-4 metre süs ağaçlarında yoğun bir şekilde yaprak biti ve karınca popülasyonu var. Her sallanan dalda milyarlarcasının hareket ettiğini görebiliyorum. Ağaçların altında otururken bile üzerinize binlercesi dökülüyor. Ağaçların üzerine diplerinden sıralar halinde karıncalar çıkıp iniyor. Bu durumda olan 10 adetten fazla ağaç var. Bu konuda çok geniş çaplı ve sürekli bir mücadele gerekecek sanırım. En azından kendi evimin çevresindekileri kurtarmak adına ne yapmalıyım. Sizin önerdiğiniz ev yapımı ilaçlar için sanırım yüzlerce litre hazırlamamız gerekir. Bu durumda öneriniz ne olabilir? Saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaçsever
|
Sayın Meyvelitepe mantar hastalıkları için Potasyum bikarbonat kullandığını belirtmişti. Aşağıdaki linkte sodyum bikarbonatın da (kabartma tozu) hemen hemen aynı etkiyi yaptığı görülüyor. Doz oranları ise farklı. Sayın Meyvelitepe doz konusunda ne der acaba? www.mikrobiyoloji.org/pdf/702060501.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2012
|
Bahçe ve saksıdaki bütün bitki ve ağaçlarimiz böceklendi. yaprak bitleri örümcek ağları tomurcuklarda değişik böcekler bide tırtıl var sanırım yaprakları yiyor ![]() ![]() son zirai ilaç denemesi hüsranla sonuçlandığından tekrar bi girişimde bulunmak yerine ev yapımı ilaçlari denemeye çalışıcam ama bunların temini çokzor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
merhaba arkadaslar bışey yaprak guzelımın yapraklarını yıyor nasıl kurtulabılırım ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevınırımm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Merhaba, Umarim kisa zamanda cevap alabilirim. Balkonumdaki tum sebzelere (biber, patlican, domates) ve surup gulune tirtil istilasi oldu. En buyugu 1.5 cm boyunda, yesil olan da var siyahimsi renkli olan da.. Elimle alip uzaklastirdim gorduklerimi. Tomurcuk ve yapraklari yiyorlar. Arap sabunu, sarmisak, zeytinyagi ve isot biber ile karisimi ise yarar mi yoksa baska bir sey mi yapmaliyim. Bereketli mahsuller dilerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Bu böcek nasıl ölür...
Bu tırtılımsı böcekler balkondaki çiçeklerimi mahfetti. Bodur yıldızlarım karanfillerim bu yaratık yüzünden can çekişiyor. Arapsabunu uyguluyorum kayboluyorlar, 1-2 gün sonra tekrar çıkıyor ben ne yapmalıyım? (fotoğraflar cam üzerinde dijital büyüteçle çekildi bu irice bir tanesi yaklaşık 2-3mm boyunda) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
ilgine teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2010
|
Merhaba benim balkondaki ve iç mekandaki güllerimde ve kasımpatımda çook küçük krem rengi, ağ ören canlılar oluştu. bunlara karşı birçok yolu denedim. geçenlerde de pelin yaprağı ve acı biber tarifini uyguladım. bu tarif sadece görünen böceklerin ölmesini sağladı. ama yaprakların altına koydukları garip çok çok küçük(mercekle bakılmazsa toz zannediliyor.) şeylerden tekrar ürediler ve yaklaşık yarım saatte tüm bitkiyi ve çiçeklerini kapladılar(balkondaki güllerden birini iç mekana alınca). sonra çok sinirlendim ve kolonya döktüm güllerin üstüne çok iyi geldi tek tük var şimdi ama kolonya da gülün bazı yapraklarına ve taç yapraklarına zarar verdi kesmek zorunda kaldım bilgisi olanlar lütfen yardım etsin iç mekanda olduklarından kimyasal kullanıp ailemi tehlikeye atmak istemiyorum ama çaresiz kalınca banyoya alıp denemek zorunda kalıcam önerebileceğiniz birkaç tarif veya çözüm varmı.birkaç fotoğraf ekliyorum ama büyütünce gözüküyolar çok küçükler.birde mikroskopta 50 kat büyütüp baktığımda bu canlıların sırtlarında birsürü dikenler var.LÜTFENN YARDIM. ![]() Düzenleyen kostebeksantos : 16-11-2012 saat 00:35 Neden: eklenti yapmak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
Kırmızı örümcek
Alıntı:
Teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
|
Bonsai'ye ilgi duymaya başladığımı öğrenen sevgili arkadaşlarım üşenmeyip gidip bana bir bonsai almışlar ![]() 2 yemek kaşığı arap sabunu 2 yemek kaşığı zeytinyağ 2 diş sarımsak Yarım yemek kaşığı kadar çok çok acı kırmızı biber Arap sabunu haricindekileri bir miktar su ile blenderdan geçirdim. Arap sabunu ve bir miktar daha su ilave edip bir kavanozda gece boyunca dinlenmeye bıraktım. Ertesi günü karışımı bir püskürtücüye süzüp üstüne püskürtücünün aldığı kadar su ilave edip bonsai'me uyguladım. Sonuç mucize gibi! Akşama kalmadan böcekler hareketsizleşti; ertesi günü bir fırçayla ölüleri temizlemek istediğimde izleri bile kalmamıştı. Parazitlerden muzdarip arkadaşlar, bir deneyin derim... Orjinal formül ve yazı: How to Make an Organic Insecticidal Soap Recipe | EdibleContainerGardening.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
Organik İlaçlama
Merhabalar ![]() Birkaç gündür şu fikir üzerinde kafa patlatıyorum: Malum beyaz sinek ve diğer zararlılar sebze ve meyvelerimizi hasat edilemez hale getirebiliyorlar. Bunlarla mücadele için çeşitli kimyasal çözümler var. Fakat daha organik bir çözüm yolu arıyorum. Bildiğimiz fidelerin arasına gibi kadife çiçeği ve fesleğen dikimi, bu zararlılarla mücadelede yardımcı oluyor. Son duyduğuma göre pelin otu da bu işte oldukça etkiliymiş. İçindeki 'absentin' maddesi zararlıların pek sevmediği bir madde olduğundan pek yaklaşmıyorlarmış. Buralardan hareket ederek aklıma şöyle bir fikir geldi; acaba pelin otu, kadife çiçeği ve fesleğen yapraklarını toplayıp kaynattıktan sonra ve elde ettiğimiz sıvıyı süzüp soğuttuktan sonra, yapraktan uyguluma yöntemiyle bitkilerin üzerine püskürtsek? Bunun faydası olur mu? Tahmin edemediğimiz bir zararı olur mu? Bu iki soru arasında dolaşıp duruyorum. Fikirleriniz ve yorumlarınız oldukça değerli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
kaynatıp suyunu aldığınızda fermente olup alkol oluşmaz mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
İlginç gelebilir ama mum çiçeğimde geçen yaz yaprak biti saldırısı oldu ama inanılmaz düzeydeydi,görünce acayip panikledim hemen saksıyı banyoya taşıdım ve çekmecede elime ilk geçen eşimin traş köpüğü olu,onu bütün yapraklaının altına,üsüne sıktım elimlede yydırdım. çiçek banyoda 1 hafta kaldı ama köpük hiç erimedi sanki kar yağmış gibi duruyordu.1 haftanın sonunda tüm yaprakalrı lavaboda yıkadım ve sihir gibi tüm yapraklar pırıl pırıl oldu üstelik bit unsu görünüme girmişken,bi tane bile bit kalmadı üzerinde hepsi suyla aktı gitti,bir dahada oluşmadı,üstelik çiçeğimde oldukça sağlıklı,acaba gül ve benzeri çiçeklerde de işe yararmı bu yaz deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bahsettiğiniz biyoaktif hangi zararlılara karşı etkilidir? Varsa ruhsatları, etki mekanizması, hakkındaki ve aktif maddesi ile ilgili bilimsel yayınlar vs. biliyor musunuz? Yapıştırdığınız resim çok küçük olduğu için okunmuyor. Firmasının web adresi varsa oradan bakalım, belki bahsettiğim bilgileri bulabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti |
|
|