agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni228Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-05-2020, 17:58   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2016
Daha önce benzer bir sinek paylaşılmış mıdır bilmiyorum. Tüm aramalarima rağmen bulamadım. Daha evvel sorulduysa özür dilerim. Resmini paylaştığım sinek fide saksılarımın dibinde koloni kurmuş sanırım. Toprağın yüzeyi beyazlaniyor ve baya fazla bu sinekten var. Özellikle elma fidelerimin diplerindeler. 2 fidem kurudu. Bu arada fideler çok ufaklar daha yaklaşık 1 aylık tohumdan yetiştirme. Sizce bu sinek zararli mıdır? Öyleyse en doğal yoldan nasıl mücadele edebilirim? Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.

Sinek bu.

Eklenen Resimler

laedri09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2020, 01:16   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-09-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi laedri09 Mesajı Göster
Daha önce benzer bir sinek paylaşılmış mıdır bilmiyorum. Tüm aramalarima rağmen bulamadım. Daha evvel sorulduysa özür dilerim. Resmini paylaştığım sinek fide saksılarımın dibinde koloni kurmuş sanırım. Toprağın yüzeyi beyazlaniyor ve baya fazla bu sinekten var. Özellikle elma fidelerimin diplerindeler. 2 fidem kurudu. Bu arada fideler çok ufaklar daha yaklaşık 1 aylık tohumdan yetiştirme. Sizce bu sinek zararli mıdır? Öyleyse en doğal yoldan nasıl mücadele edebilirim? Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.

Sinek bu.
Sinekler yapışıp ölsün diye satılan sinekkapan isminde sarı bantlar var. Ziraatçi dükkanında , nalburlarda bulunur. fidelerin saksılarına yapıştırın. İlaçsızdır.

naturedesign Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç kurdu, böcek larvası, larva, vestiyer

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025