![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2014
|
arkadaşlar sizden bir ricam olacak bu organik ilaç adı altında satılan maddeyi kullanan arkadaşlar zararlılara karşı ilaç denilen bu madde işe yarıyor mu aceba bilgi verirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
"Zararlılara karşı ilaç denilen" bu madde azadirachtin aktif maddesi içerir ve bir çok zararlıya karşı etkili, organik tarımda kullanımına izin verilen bir preperattır. Azadirachtin ile ilgili çok fazla kaynak var. Bir iki kaynak vermek hafife almak olur çünkü binlerce kaynak, saha deneylerine dayanan bilimsel makaleler mevcut. Ayrıca Enyclopedia of Entomology (John L. Capinera)'da muhtelif zararlı sınıflarına karşı etkilerini derli toplu olarak bulabilirsiniz. Evet, bu aktif madde özellikle yaprak bitleri, kırmızı örümcekler ve genel olarak mite'lar, kelebek larvalarında çok işe yarıyor. Ben özellikle yaprak bitlerine karşı kullanıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2012
|
Sayın MeyveliTepe, Neemazal yerine denediğiniz preparat konusu ne oldu? Ben mi atladım? Ortak alım ve daha sonra denemeler sonrası açıklamanız olacaktı? Yoksa Neemazal'dan mı devam etmeliyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Biraz bu sebepten, daha çok da açıkladığım takdirde yurdum tüccarlarının her türlü sahtekarlıkla ürün olarak piyasaya çıkarma eğilimlerinden bıktığım için açıklamıyorum. Elimdeki malzemeyi, zor zararlılarda hedef gözeterek, kümeste akar dezenfeksiyonu, evde muhtelif amaçlar vb. için kullanıyorum. Neemazal, aktif madde çok iyi formüle edilip doz aşımında dahi bitkilerde fitotoksite yapmadığından doğru zararlılar için kullanımı çok kolay ve etkili bir malzemedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|