Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sulukök
Sayın MeyveliTepe,
Neemazal yerine denediğiniz preparat konusu ne oldu? Ben mi atladım? Ortak alım ve daha sonra denemeler sonrası açıklamanız olacaktı?
Yoksa Neemazal'dan mı devam etmeliyiz?
|
Doğal bir extrat ile yaptığım denemeler çok başarılı oldu. Bahçede yerine göre kullanıyorum. Aktif madde itibarıyla azadirachtin'den hatta spinosad'dan çok daha güçlü. Ancak Neemazal'da olduğu gibi uygun bir emulgatör yardımıyla suda homojen dağılmasını sağlamak üzere uğraşmadığım için uygulama hem dozaj hem de karışım bakımından özel dikkat gerektiriyor. Herhangi bir doz aşımı ya da iyi karışmaması yapraklarda fitotoksiteye sebep olabiliyor.
Biraz bu sebepten, daha çok da açıkladığım takdirde yurdum tüccarlarının her türlü sahtekarlıkla ürün olarak piyasaya çıkarma eğilimlerinden bıktığım için açıklamıyorum. Elimdeki malzemeyi, zor zararlılarda hedef gözeterek, kümeste akar dezenfeksiyonu, evde muhtelif amaçlar
vb. için kullanıyorum.
Neemazal, aktif madde çok iyi formüle edilip doz aşımında dahi bitkilerde fitotoksite yapmadığından doğru zararlılar için kullanımı çok kolay ve etkili bir malzemedir.