![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2006
|
yaprakların kıvrılması ve sararması
merhabalar küpe çiçeğimin yaprakları kıvrılıyor ve sararıyor kıvrılma genelde üst yapraklarda oluyor. ![]() sararmada alt yapraklarda ![]() bitkinin sorunun ne olabileceği hakkında bir fikrim yok. yardım edebilirseniz sevinirim. şimdiden teşşekkürler. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
sararan yaprak için birşey söyleyemeyeceğim ama şu üstteki fotoğrafta bombeleşen birkaç yaprak var, onların altına bir bakabilir misin? Böceğe benzer birşeyler görebilirsen bir fotoğrafını çekip siteye eklersen, belki birşeyler çıkar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2006
|
hayır ne bir böcek ne de bir leke var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
bende 46 tane ıhlamur fidesi var. bonsai aday adayları ( canımın içi fidelerim ) bu fideleri bir kum yığınının içinden çıkardım. humuslu toprağa diktim. son 2-3 gündür bir kaç yaprakta pamuksu/mantarımsı beyazlıklar oluştu. sanki duvar boyası düsmüs gibi üstlerine. Galiba Külleme / küllenme denen rahatsızlık. Külleme/ Küllenmeye karşı ne yapabilirim acaba? fideleri çıkardığım yer bol gölgeliydi. simdi biraz güneş görebildikleri bir yerdeler. acaba bol güneş görmeleri yüzündenmi **** sulama yaptığım sehir suyu veya sulamanın fazla gelmesi, toprağın yapısı **** başka bir seymi neden oluyor. Nedeni hakkında da bilgi verebilcek arkadaslara simdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
agaclar.net
|
http://www.agaclar.net/dergi/ocak07.html Derginin ilk sayısında bu konuda Sayın Fmt79'un detaylı bir yazısını bulacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
belirttiginiz dergi faydalı oldu. fidelerimi sık dikmem. ortamın nemi hava sirkulasyonun azlığı benim fidelere olan bunlar. yazıdan anladığım ve ev ortamımı degerlendirdiğimde * fideleri arasını ayıracam. * hava sirkulasyonu için biraz pencere acacam. ( hiç pencerisini açmadığım , biraz depomsu bir havada olan bir odadaydılar ) * ortamın nemi için ne yapacağımı bilmiyorum. keza altlarına su tepsisi koyduklarımdada aynı problem var. nemi azaltacammı, çoğaltacammı.? * gündüz 11 den öğlen 3-4 e kadar günes alıyorlar . bu yetersizmi? dergide okuduğum yazıda çok gölgeli yerlerde zararlı diyor. bugün kendi evimde yapabilceğim "bir ev tarifi ilaç araştırıyorum ". sizin tariflerden birini begenmeye çalısıyorum :P bunlar yeni baslayanların resimleri ![]() buda biraz ilerlemi olanın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|