agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni67Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-09-2013, 09:30   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-09-2013
Ceviz'lerde kurt

Selam arkadaslar. Bahcemizde 1 adet ceviz agaci var ve her sene bir miktar ceviz topluyoruz cok sukur ama maalesef topladigimiz cevizlerin yarisi kurtlu cikiyor. Bunu nasil onleyebiliriz? Onerilerinizi bekliyorum. koksalan75@hotmail adresinede mail atabilirsiniz **** 0-312-3560083 nolu telefondan Muharrem Koksalan'a ulasabilirsiniz. Cok tesekkurler

koksalan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2013, 07:53   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-10-2013
Yapraklarımız dökülüyor acil yardım!!!

Merhaba arkadaşlar fotoğrafta görünen bitki işyerimde ve geldiğinden beri yaprak döküyor sulama aralığı miktarı, sevdiği konum nedir acaba yaprak dökmesini nasıl engelleyebilirim acil lütfen yardım...

Eklenen Resimler

huseyinsolmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2013, 10:18   #3
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi huseyinsolmaz Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar fotoğrafta görünen bitki işyerimde ve geldiğinden beri yaprak döküyor sulama aralığı miktarı, sevdiği konum nedir acaba yaprak dökmesini nasıl engelleyebilirim acil lütfen yardım...
-İşyeimde geldiğinden beri...- diyorsunuz. Ne zaman geldi belirtmemişsiniz ancak yeni olduğunu düsünüyorum. Benjamin konum değişimine çok hassas bir bitkidir. cins olarak sizinki de iki misli hassastır. Yaprak dökümü sebebi yerinin değişmesidir. Toprağı kurumadan su vermeyin ve yerine alışması için zaman tanıyın. Bu sürede bir hayli yaprak dokebilir. Aydınlık direct güneş almayan bir konumda olması iyidir.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2013, 19:25   #4
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koksalan Mesajı Göster
Selam arkadaslar. Bahcemizde 1 adet ceviz agaci var ve her sene bir miktar ceviz topluyoruz cok sukur ama maalesef topladigimiz cevizlerin yarisi kurtlu cikiyor. Bunu nasil onleyebiliriz? Onerilerinizi bekliyorum. koksalan75@hotmail adresinede mail atabilirsiniz **** 0-312-3560083 nolu telefondan Muharrem Koksalan'a ulasabilirsiniz. Cok tesekkurler
Elmada olduğu gibi ceviz iç kurdu mücadelesi yapmanız gerekiyor. Elmada bu mücadele 6-8 kez ilaçlama şeklinde yapılıyor. İç kurdu kelebekleri yumurta koymadan, ve /vaya yumurta konmuş ise larva çıkmadan ilaçlanması gerekir. (bölgeye göre değişmekle beraber yanılmıyorsam mücadeleye MAYIS da başlanıyor!!)

Elma iç kurdu gibi mücadele edin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025