agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni82Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-02-2017, 10:01   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Bordo bulamacı gerçekten sebzelere atılmıyor mu?
Orta yerlerde, sanırım H.Önem'in bir açıklaması vardı.
Fidelere atmayı düşünüyordum.

kursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2017, 12:18   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-12-2015
Merhaba ağaçlara bordo bulamacını vurduk. ikinci vurum için havalar hep yağmurlu vurma zamanım geçiyor. Nasıl bir yol izlemem gerekir. Havalar düzeldikten sonra bordoyu kullansam aynı etki olurmu.Bu mevsimde yağmurlu oluyor sizler nasıl yapıyorsunuz?

recepc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2017, 21:40   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi recepc Mesajı Göster
Merhaba ağaçlara bordo bulamacını vurduk. ikinci vurum için havalar hep yağmurlu vurma zamanım geçiyor. Nasıl bir yol izlemem gerekir. Havalar düzeldikten sonra bordoyu kullansam aynı etki olurmu.Bu mevsimde yağmurlu oluyor sizler nasıl yapıyorsunuz?
Gözler patlatmadan vurman lazım. Olaki vuramadın havalardan dolayı ve patlattı. O zaman iyi bir bakırlı ilaç atmanı ilk hava açımında öneririm.

recepc ve deveciarmudu beğendi.
estikey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2017, 10:53   #4
Yeni Üye

Sevgili Estikey dediğiniz gibi hava yağmurlu olduğu için kaçırdım.Bakırlı ilaçlar için tavsiyeniz nedir?önerebileceğiniz.

Eski 15-03-2017, 21:30   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi recepc Mesajı Göster
Sevgili Estikey dediğiniz gibi hava yağmurlu olduğu için kaçırdım.Bakırlı ilaçlar için tavsiyeniz nedir?önerebileceğiniz.
Hangi meyveye atacaksınız?

recepc beğendi.
Eski 16-03-2017, 15:32   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estikey Mesajı Göster
Hangi meyveye atacaksınız?
Elma şeftali ayva kaysi nar vb.

Eski 15-03-2017, 15:09   #7
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Gözler patlatmadan vurman lazım. Olaki vuramadın havalardan dolayı ve patlattı. O zaman iyi bir bakırlı ilaç atmanı ilk hava açımında öneririm.
Gözler azcık patladıysa ne olur?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2017, 21:34   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Gözler azcık patladıysa ne olur?
Denemedim ama çiçek ve taze yapraklar için fitotoksik olabilir. Bir de mantari hastalık için geç kalınmış olabilir.

Şunu unutmamak lazım;
Ağaçları hastalıktan korumak, hastalıklı ağaçları tekrar temizleyip kurtarmaktan daha kolaydır.

recepc beğendi.
Eski 15-03-2017, 22:52   #9
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Denemedim ama çiçek ve taze yapraklar için fitotoksik olabilir. Bir de mantari hastalık için geç kalınmış olabilir.

Şunu unutmamak lazım;
Ağaçları hastalıktan korumak, hastalıklı ağaçları tekrar temizleyip kurtarmaktan daha kolaydır.
Ben bir tur attım yaklaşık bir ay önce. Ama bir daha atasım var, sonbaharda atamamıştım.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2017, 16:32   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2016
Merhabalar 25 tane zeytin ve 55 tane 2 şer ve 3 er tane meyve ağaçlarım var.bunlara ilaçlama yapacağım.bordo bulamacı (hazır olan)birde göz taşı (kendimizin) hazırladı ilaç var bunları tüm ağaçlara uygulaya bilirmiyim.baska tavsiye edebileceğiniz ilaçlama var mı.
Birde ilaçlama makina sı alacağım mekanik pompalı var bu yeterli olur mu.nette baktığım oregon ve secho sx200 diye bir pompa var yeteri gelir mi.tesekkurler.

deveciarmudu beğendi.
cliocu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2017, 17:36   #11
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cliocu Mesajı Göster
Merhabalar 25 tane zeytin ve 55 tane 2 şer ve 3 er tane meyve ağaçlarım var.bunlara ilaçlama yapacağım.bordo bulamacı (hazır olan)birde göz taşı (kendimizin) hazırladı ilaç var bunları tüm ağaçlara uygulaya bilirmiyim.baska tavsiye edebileceğiniz ilaçlama var mı.
Birde ilaçlama makina sı alacağım mekanik pompalı var bu yeterli olur mu.nette baktığım oregon ve secho sx200 diye bir pompa var yeteri gelir mi.tesekkurler.
5 sene önce linkteki ilaçlamayı aldım. Hiç arıza yapmadı ve en yüksek ağaçları bile ilaçlayabilirsiniz.

Kelvin Teknik arjl ve Manuel lalama Makinalar

cliocu ve deveciarmudu beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2017, 22:04   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2016
Şu ilaç var uygunmudur başka tavsiye edebileceğiniz ürün link i var mı

POWER Cu 1lt Sistemik Bakır Sülfat Çözeltisi,POWER Cu 1lt Sistemik Bakır Sülfat Çözeltisi,Tarım Alışveriş Merkezi,erhan gul,ERHAN GÜL,50,00 TL,28,90 TL

Bu arada 3 tane şeftali ağacım kurumuş çiçek açmamış lar.

cliocu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2018, 19:04   #13
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-07-2017
Bordobulamacı hakkında

Arkadaşlar sönmüş kireç kalitesis çıktı birebir kattım ama çivi testinde çivi bakırımsı ( kızılımsı ) renk aldı , sıkıntı olur mu tecrübe eden oldu mu

kartezyenx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2018, 21:46   #14
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartezyenx Mesajı Göster
Arkadaşlar sönmüş kireç kalitesis çıktı birebir kattım ama çivi testinde çivi bakırımsı ( kızılımsı ) renk aldı , sıkıntı olur mu tecrübe eden oldu mu
Çivi testinin amacı zaten, bitkileri yakmaması için gerekli dozu anlamak için yapılıyor. Kireç kalitesiz çıktıysa, çivideki pası görmeyene kadar kireç eklemelisiniz.

Eski 05-01-2018, 03:23   #15
Ağaçsever

Evet ama attık bikere , ağaç nar yaprak yok , zarar ne olur sizce verim kaybı olurmu

Eski 05-01-2018, 16:13   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-06-2016
Selamlar ... Arkadaşlar bordo bulamacinda kampanya yaptık inci tarım olarak 10 kg 100 tl
detaylı bilgi için 5336357319

Köylü19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2018, 18:46   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-01-2018
kışlık ilaçlama yapacaksanız arkadaşlar bu marka çok mükemmel

en iyi bordo bulamacı
https://urun.gittigidiyor.com/ev-bah...maci-315037631

mhmthncrkrn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2018, 09:52   #18
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mhmthncrkrn Mesajı Göster
Sayın Mehmet ( Mahmut )Hançerkıran küçük çifciler için 1 veya 2 kg lık olsa ne güzel olurdu. Hobi bahçeleri bile kullanabilirdi.

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2018, 14:46   #19
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Sayın Mehmet ( Mahmut )Hançerkıran küçük çifciler için 1 veya 2 kg lık olsa ne güzel olurdu. Hobi bahçeleri bile kullanabilirdi.
Kazık marka. Benzer bir ürünü 100 liraya almayanı dövüyorlar. Bu bordo bulamacı işinin suyunu çıkarttı ilaç şirketleri. Çiftçiyi sağılacak inek gibi görmekten ne zaman vaz geçecekler acaba? Aynı gemide olduklarının farkında değiller. Çiftçi biterse, bordo bulamacı ile yıkanmaya başlarlar.

Eski 05-01-2018, 18:56   #20
Ağaçsever

Nar ağaçlarına bordobulamacı yapıp attım bir kilo göztaş bir kilo sönmüş kireç , fakat kireç kalitesiz çıktı çivi testinde çivi kızılımsı oldu testten iyi puan alamadı kireç de kalmayınca ekleme de yapamadım kullandım , nar yaprakları yok yüzde birlik hazırladım sizce zarar ne olur verim kaybı olur mu

Eski 07-01-2018, 10:15   #21
Ağaçsever

Yüzde birlik bulamaç attım 10-12 saat sonra hafif yağmur çiseledi , bir gün sonra çok kuvvetli yağmur yağdı saatlerce yağdı 2 gün sonra yine şiddetli yağdı , bugün baktım bazı ağaçlarda mavilik var , çoğunda mavilik yok ya da çok çok az , sanki hiç atılmamış gibi , anormal bi durum değil mi 24 saat sonra 2 gün peş peşe aşırı şiddetli yağmur yağdı ama bukadar kolay yıkanırmı , hem bazı ağaçlar neden pek yıkanmamış , traktörü işçi kullandı ben tabancayla attım banyo ettirdim resmen , acaba işçi karıştırıcıyı mı kapattı ? Bilgisi olanlar yardım edebilirmi bana başına böyle bişey gelen oldumu

Eski 07-01-2018, 10:24   #22
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
Yüzde birlik bulamaç attım 10-12 saat sonra hafif yağmur çiseledi , bir gün sonra çok kuvvetli yağmur yağdı saatlerce yağdı 2 gün sonra yine şiddetli yağdı , bugün baktım bazı ağaçlarda mavilik var , çoğunda mavilik yok ya da çok çok az , sanki hiç atılmamış gibi , anormal bi durum değil mi 24 saat sonra 2 gün peş peşe aşırı şiddetli yağmur yağdı ama bukadar kolay yıkanırmı , hem bazı ağaçlar neden pek yıkanmamış , traktörü işçi kullandı ben tabancayla attım banyo ettirdim resmen , acaba işçi karıştırıcıyı mı kapattı ? Bilgisi olanlar yardım edebilirmi bana başına böyle bişey gelen oldumu
Karıştırıcıyı kapatma hatasına ben bir defa düştüm. Göz taşı dibe çöküp, filtreyi tıkadı. Karıştırıcı ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bence yağmurun yağdığı yön ile alakalıdır. Yağmurun ters tarafında kalan yerler mavi, diğer yerler yıkanmıştır. İlaçlamadan 12 saat sonra yağmur yağdıysa, bence tekrar ilaçlamaya gerek yoktur. Ağaçların 6 ay mavi kalması diye bir şey mümkün değil zaten.

Eski 07-01-2018, 10:47   #23
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Karıştırıcıyı kapatma hatasına ben bir defa düştüm. Göz taşı dibe çöküp, filtreyi tıkadı. Karıştırıcı ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bence yağmurun yağdığı yön ile alakalıdır. Yağmurun ters tarafında kalan yerler mavi, diğer yerler yıkanmıştır. İlaçlamadan 12 saat sonra yağmur yağdıysa, bence tekrar ilaçlamaya gerek yoktur. Ağaçların 6 ay mavi kalması diye bir şey mümkün değil zaten.
tarku 6 ay degil bugun 5. Gün , siz nasıl attınız , gözler mi tıkandı bilmem pervanelinin memelet tıkanınca tabancayla attım bahçdnin son kısmında memelet açıldı petvaneyle atmaya başladı işçi o esnada ben tabancayla atmaya devam ettim ilginçtir bu son atılanlarda mavilik var aklıma gelen şu memeler tıkalıyken işçi karıştırıcıyı kapattı kireç ya da göztaş çöktü ayrıştı , ben tabancayls atarken kireç attım , karıştırıcı çalışınca bukez tam tetsi kireç azalınca göztaş ağırlıklı attım diye düşünüyorum öyle olduysa mavi ağaçlarda fitotokside olabilir

Eski 07-01-2018, 16:15   #24
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
tarku 6 ay degil bugun 5. Gün , siz nasıl attınız , gözler mi tıkandı bilmem pervanelinin memelet tıkanınca tabancayla attım bahçdnin son kısmında memelet açıldı petvaneyle atmaya başladı işçi o esnada ben tabancayla atmaya devam ettim ilginçtir bu son atılanlarda mavilik var aklıma gelen şu memeler tıkalıyken işçi karıştırıcıyı kapattı kireç ya da göztaş çöktü ayrıştı , ben tabancayls atarken kireç attım , karıştırıcı çalışınca bukez tam tetsi kireç azalınca göztaş ağırlıklı attım diye düşünüyorum öyle olduysa mavi ağaçlarda fitotokside olabilir
Memeler tıkandığında karıştırıcıyı neden kapattığını anlayamadım. İster hortumla atın, ister atomizer ile atın. Karıştırıcı hiç bir zaman kapatılmamalıdır. Farklı ilaçlar attığınızda da bu kural değişmez.

Eski 07-01-2018, 18:34   #25
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Memeler tıkandığında karıştırıcıyı neden kapattığını anlayamadım. İster hortumla atın, ister atomizer ile atın. Karıştırıcı hiç bir zaman kapatılmamalıdır. Farklı ilaçlar attığınızda da bu kural değişmez.
karıştırıcıyı kapattığından emin değilim acaba diyorum kapattı mı , traktör arkası çekilen pervaneli 1 tonluk klasik makineler , bu makinelerde ilaçlama esnasında karıştırıcıyı kapatma şansı varmı

Eski 07-01-2018, 18:32   #26
Ağaç Dostu

Kozanli's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2015
Alıntı:
Bordo bulamacı hiç atmadım ama atılan ilaç ilk iki saat içinde etkisini gösterir.
İki saat sonra yağmurun yağması atılan ilacı etkilemez.
Oluşan mavilik yapraklara tazyik neticesinden olmasın!
Ben öyle düşünüyorum, tazziik ayarını iyi ayarlayın derim.

Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2018, 10:49   #27
Ağaçsever

Göztaşmı çöker altta kalır kireç mi , tabanca çıkışı tankın altında ama iç mekanizma nasıl ilacı üsttenmi alıyo alttanmı

Eski 07-01-2018, 16:09   #28
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
Göztaşmı çöker altta kalır kireç mi , tabanca çıkışı tankın altında ama iç mekanizma nasıl ilacı üsttenmi alıyo alttanmı
Kirecin suda erimesi, göz taşına göre daha kolay ve bakır sülfat kireçten daha ağır. Bu yüzden karıştırmayı kapattığımda çökelti halinde göz taşı aşağıya çöküyor. ilacın alındığı yer alttadır. Memelere daha gelmeden, tortu makinenin filtresinde yapışkan bir şekilde, filtrenin deliklerine yapışıyor. Kendi yaptığınız bordo bulamacını atıyorsanız, makineye koymaya başladığınız andan, ilacı bitirdiğiniz ana kadar karıştırıcıyı hiç kapatmamanız gerekiyor.

Eski 07-01-2018, 10:52   #29
Ağaçsever

Bi de bu ertesi gün yağan yağmur aşırı şiddetli ve saatlerce yağdı hatta trafikte insanlar dörtlüleri yakıp yavaş yavaş gidiyordu o denli yağdı

Eski 08-01-2018, 21:23   #30
Ağaçsever

Olay şu mavilik pek yok bu sorun mu

Etiketler
bordo bulamacı, ilaçlama, meyve ağaçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025