agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/)
-   -   Etkinlik Duyuruları 2005-2008 (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/211.htm)

Ophrys 16-05-2007 18:48

http://www.kultur.gov.tr/TR/BelgeGos...D2D5A69F8BEE91

hfz 16-05-2007 21:39

Hımmmmm... Yeni bir çiçek hortumu daha.:dilli:

Gitmesem mi acaba?:confused: Zaten bir hafta sonra bizim fuarımız var..;) Ama ya çok istediğim bir çiçeği kaçırırsam? :( Hay Allah! Nasıl dururum bu kadar yakınken?;)

Canım bir gidip bakmaktan bir şey çıkmaz! Yanıma çok para almam mesela.:p Ne olacak ki sanki?:dilli: :dilli:

Oğuzhan 17-05-2007 10:59

Çok şanslısınız.****** gidin bence.Kıskanıyorum sizleri.Bol bol resim çekip bizede gösterirsiniz.

zenfree 21-05-2007 21:57

Mudurnu Ipekyolu Kültür Ve Turizm Festivali 9-10 Haziran 2007
 
FESTİVAL PROGRAMI

9 HAZİRAN CUMARTESİ 2007

Saat.10.00 Festival Yürüyüşü Hükümet önü

*Atatürk Anıtına Çelenk koyma, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu

*MUDURNU Halk oyunları gösterisi

11.00 Mehter Takımı Gösterileri

*Açılış Konuşmaları,Bisiklet Gösterileri(Taşkesti Bekdemirler Doğa kampı öğrencileri)

12.00 Yöresel Giysi Defilesi Açılışlar: Yıldırım Bayezit ham. Hızırfakı evleri, TOKİ Temel atma,Yeni Hükümet Konağı Açılışı, Resim sergisi ve ödül töreni
15.00 İğne Oyası Sergisi ve iğne yası Yarışması Ödül Töreni

15.30 Yemek Yarışması Ödül Töreni Müzik/ Mustafa TENEKECİ Konseri

Parodi/Mudurnu Ç.P.L Öğrencileri - Şiir Dinletisi (Belediye Salonu)

20.00 Müzik (Atatürk Meydanı) Yahya DORAY- Mustafa TENEKECİ Mudurnu Müzik Ekibi (Bolu-Mudurnulular Derneği Sponsorluğu)

10 HAZİRAN PAZAR 2007

Saat. 10.00 Geleneksel Hisar Trekking Yürüyüşü (Saat Kulesi önünden başlayıp,Şehir Stadyumu önünde son bulacak.

Piknik, Güreş Müsabakaları (Stadyum) Müzik Mehmet YERLİKAYA

20.00 Yöresel Halk Oyunları-Müzik A.İ.B.Ü Müzik Grubu Yöresel SANATÇILAR (Atatürk Meydanı)

Festival Sunuculuğunu Emekli Öğretmen Sayın: Kamuran ESEN hanımefendi yapacaktır.

http://mudurnu.com/

zenfree 21-05-2007 22:00

Mudurnu'ya nasıl gelirisiniz?
 
MUDURNU


Karadeniz'in en güzel yerlerinden biri olan Mudurnu, tarih kokan daracık
sokakları ve tarihi evleri, yemyeşil bitki dokusu, kaplıcaları,ve kalesiyle, gerçekten görülmeye değer yerlerden biri...
Bölgeye gitmek için İstanbul 'dan yola çıkanlar, E-5 karayolu ya da TEM otobanını kullanarak, Bolu Dağı'na kadar rahat bir yolculuk yapabilirler. Çift şeritli otobanda araç sürmek de keyifli... Bir zamanlar azap yolu olan Bolu Dağı geçişi ise, şimdilerde keyif yolu oldu. Çift şerit gidiş geliş yol,sürücüleri yormuyor.

Bolu Dağı'nı iner inmez Gökdemirler tesislerinin bulunduğu ve tekrar otoban başlangıcının olduğu Abant kavşağından Abant istikametine gidersiniz.
Abant yoldan 15km dir. Abant girişi ücretlidir.Mudurnu'ya direkt geçiş yapacağınızı belirtirseniz ücret ödemesiniz.

Abant Mudurnu arası ise 17km dir.Mudurnuya girişte sizi Mudurnu Tavukçuluk önündeki Mudurnu sembolü Dev bir Tavuk heykeli karşılar sizi , Sonra da ilçe merkezine ulaşırsınız.Girişte Mudurnu mimarisine uygun yapılmış Yarışkaşı Hotelini göreceksiniz
.

Mudurnu'ya İstanbul'dan gelenler için Adapazarı(SAKARYA) otobanında Akyazı sapağından Akyazı,Dokurcun ve Taşkesti' yi geçerek Mudurnu'ya ulaşabilirsiniz. Dokurcun ile Taşkesti arasındaki yoldaki keskin virajlara dikkat edin. Bu yol bozuk olduğundan diğer yolu tercih edebilirsiniz.Fakat bu yolu güvenli geçmeniz için hızdan kaçınınız.
Bu yolun size getirisi ise, yol güzergahında bulunan ormanlık geçiş ve yeşille çevreli güzel manzaralar görmenizdir.Bu yolu kullanmanızın bir sebebi ise Karamurat gölünü görmeniz olacaktır.

OTOBÜS
Kendi aracınız yoksa, İstanbul ve diğer büyük şehirlerden, ÖZBOLU, ÜSTÜN ERÇELİK şirketleri başta olmak üzere, Bolu'ya giden otobüsleri kullanabilirsiniz. Bolu' ya geldiğinizde Terminalden , Mudurnu'ya her yarım saatte otobüs seferleriyle Mudurnu'ya ulaşabilirsiniz.

Mudurnu Otobüs İşletmesi. Bolu Yazıhane Tel.0374 215 68 59

zenfree 21-05-2007 22:09

Nerede Kalınır?
 
2 Eklenti(ler)
2001 Yılında Mudurnu ilçesinde başlayan Turizm Faaliyetleri çerçevesinde ilk Turizm amaçlı Konağı Nevzat ANLITAN açtı. Mudurnu mimarisine göre betonarme binayı eskitme usülle yön veren Mimar ANLITAN konağın ismini o güzergahın adı olan YARIŞKAŞI ismini verdi. Ardından Mudurnu Şeyh-Ül Umran Tanıtma Ve Kültür hizmetleri vakfına ait Keyvanlar Konağını yap işlet devret Modeli ile bir işletmeci faaliyete geçirdi.Ardından üçüncü konağımız olan Hacı Abdullahlar konağı hizmete açıldı. Geçen yıl ise Abant Palace oteli Mudurnu Kazanlar evini Restore ederek hizmete açtı.2005 Yılnda Musalla mahallesinde bulunan Hacı Şakirler evi ise Ekoyaşam evi olarak hizmete başladı.

Yarışkaşı Hotel İrtibat Tel:0 (374) 421 36 04

Keyvanlar Konağı İrtibat: 0 (374) 421 37 50

Hacı Abdullahlar konağı İrtibat: 0(374) 4212284

Abant Palace Kazanlar Evi

(Hacı Şakirler) Mudurnu Ekoyaşam Evi İrtibat: 0 (374) 4212522

http://www.mudurnu.com/konaklarimiz.html

zenfree 21-05-2007 22:34

Nerede kalınır ? ( Ek)
 
1 Eklenti(ler)
Sevgili Mahmut LEVENTOĞLU forumdaki diğer başlıklarda buradan söz etmişti. Gerçekten çok şirin bir yer.
Değirmen Yeri

Adres;
Kilözü Köyü, Dağ Mevkii, Mudurnu, Bolu, Türkiye

Mektup Adresi;
P.K. 1, Mudurnu, Bolu, Türkiye

Telefonlar;
+90.374.421 2677
+90.533.484 5558
+90.532.586 0458

Faks;
+90.374.421 2688


E-posta;
info@degirmenyeri.com.tr
degirmenyeri14@yahoo.com

http://www.degirmenyeri.com.tr/tr/index.html

zenfree 21-05-2007 22:47

Ayrıca Hüsamettindere Köyü Eko Müzesi' de Mudurnu sınırları içinde. Gitmek isteyenler orayı da görebilir.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2630

http://www.ekomuze.org/proje.htm

zenfree 21-05-2007 23:01

Yavuz DONAT Mudurnu'ya ilgili izlenimleri. Okumak isteyenler aşağıdaki linkten ulaşabilirler.

http://arsiv.sabah.com.tr/2006/03/18/yaz27-50-106.html

anilozer112 21-05-2007 23:19

2 Eklenti(ler)
Annem Mudurnu'lu olduğu için her sene gideriz. Gerçekten de güzel bir yer Mudurnu.. Akşam saat 9 fırından simitler çıkar. Biz simitleri alır komşularla beraber yeriz.... :) Çok güzel işte :D

Festivale ise gerçekten çok güzel oluyor. Mudurnunun konaklarını görmenizi isterim. Mudurnuya gittiğinizde pişman olmuyacaksınız.

Ben bu festivallerde orada olamam. Malum kardeşimin OKS 10 haziranda sınav var.

2006 festivalinden bir görüntü


Eklenti 11203

Cuma günleri yapılan esnaf duasından bir görünüm.
Bu her cuma mutlaka yapılır. eğe cumadan giderseniz mutlaka katılmanızı tavsiye ederim. Heralde saat 12 gibi oluyor.

Eklenti 11204

Alıntı:


MUDURNU CUMA DUASI

Bolu ili Mudurnu ilçesinde geleneksel hale gelmiş ve Yüzyıllardır süre gelen bir gelenektir, Cuma duası. Dua, adındanda anlaşılacağı üzere her Cuma günü Cuma salası verildikten sonra Mudurnu Orta çarşısında esnafların toplanmasıyla birlikte başlar. Cuma duasına esnaflar dükkanlarının önüne dikilerekten hocanın duasına amin demekle birlikte katılmış olurlar. Her hafta yapılan bu duada dua edenlere hemen hemen her hafta küçük kesilmiş hayır ekmeği ve katık hayırseverler tarafından ikram edilir.

Cuma Duasının tam olarak Mudurnu'da ne zaman başladığı ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamakla beraber, tahmini 600 yıllık bir gelenek olduğu tahmin ediliyor. 1920 li yıllarda Esnaf duası yanda.

Mudurnu’da yapılan bereket duası Orta çarşı ve demirciler çarşısı olmak üzere iki ayrı yerde aynı anda yapılır. Orta çarşıda yapılan duaya esnaflar ayakta dikilerek amin derken Demirciler çarşısı esnafları ise duaya oturdukları yerden amin derler. Bunun sebebi ise orta çarşı esnafının hafta boyunca dükkanlarında oturduğu yerden ticaret yapmalarından dolayı demirciler çarşısı esnafı ise hafta boyunca ayakta demir dövdükleri için Ahilik geleneğinden gelen bir saygı gösterisi olarak kabul edilir. Bu duanın Mudurnu için başka bir önemi daha vardır. Mudurnu’da her kim yeni bir işyeri açmak isterse açılışını mutlaka Cuma duasından sonra yapar.Açılışı yapılacak olan dükkan dua sonrası anons edilir kalabalık cemaat açılış yapılacak dükkanın önüne giderek orada dükkanın bereketli olması hayırlı kazançlar sağlaması için hep birlikte dua edilir.
Mudurnu.com Alıntısı

Mahmut Leventoğlu 21-05-2007 23:21

Aferin Zenfree, Mudurnu için iyi çalışıyorsun. Sevgili ablan Kamuran Esen hanıma selam olsun. Bolu lular Vakfında da konuştuk arkadaşlarla. Telefon zinciri ile herkese duyuruyoruz.

zenfree 21-05-2007 23:54

Mahmut Bey teşekkürler.:)) Selamınızı ileteceğim.

zenfree 21-05-2007 23:55

Sevgili anılozer bilgiler ve resimler için teşekkürler. :))

Kardeşine başarılar diliyorum sınavda.

küpeli 24-05-2007 09:54

Böyle bir kampanya olduğundan bugün haberim oldu. Bu ve benzer kampanyaları mümkün olduğunca fazla kişiye duyurmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Bende bi hatırlatma yapmış olmak için bu mesajı yazdım. Özellikle yaz aylarında sayısı artan orman yangınları nedeniyle yok olan ormanlarımızın yerlerine yenilerini koyabilmek için en azından parasal anlamda katkı yapmalıyız... İlgilenenlerin bilgisine...

http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/Icer...1-a54ed39ba5ba

malina 29-05-2007 15:34

8. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali
 
1 Eklenti(ler)
Eklenti 11975

Üyelerimizden Bitkiavcısı ile de tanışma fırsatı bulabilirsiniz...

zenfree 29-05-2007 16:02

http://www.merkezefendi.org/

Adres: Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi
Merkezefendi mahallesi Yeniçiftlik yolu 1/1
İstanbul 34015

Telefon: 0212 664 41 55

Faks: 0212 416 45 76

E-mail: bilgi@merkezefendi.org

Mine Pakkaner 29-05-2007 16:10

İstanbul'lu arkadaşlarımız arasında bu bahçeyi hala gezmeyenler varsa yazık. Ben İzmir'den gidip gördüm. Bence bu bahçeye hep birlikte gidin. Bu fırsatı değerlendirin.

cemal.S 30-05-2007 13:32

Medyaya konu olan şifalı bitkilerin üretimi ile ilgili alberatum şeklinde bir çalışma sanırım. Yalovadan ben bile heveslenmiştim ilk fırsatta gidip göreceğim.

ramazanucar 01-06-2007 15:41

10 haziran pazar 2007 de Kozak Yaylası toplantısı
 
çevreye duyarlı herkezi 10 haziran pazar 2007 de Kozak Yaylası Kermes Meydanına Bergama İzmir'e bekliyoruz.toplantı amacımız kozak yaylasındaki maden ocaklarının yeraltı sularına, bitki ve yaban hayatına verdiği zararlar.....
doğaya gönül vermiş herkezin bize destekçi olmasını bekliyoruz...... :)

Filiz 01-06-2007 20:26

selam ramazan, sana destek vermek isterdim ama oldukça uzak bir yerdeyim. Gönderdiğin maili burada birkaç yerde yayınlayacağım, görüşmek üzere

hfz 01-06-2007 21:13

İzmirli ve yakınında olan arkadaşlar.. Orada olabilir miyiz? Nasıl bir organizasyon gerekir?

Sebahattin Sargın 01-06-2007 21:50

Bence izmirli arkadaşlar bu işin altından da kalkar ve bol bol fotoğraf çekerler :D

cemal.S 01-06-2007 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ramazanucar (Mesaj 111989)
çevreye duyarlı herkezi 10 haziran pazar 2007 de Kozak Yaylası Kermes Meydanına Bergama İzmir'e bekliyoruz.toplantı amacımız kozak yaylasındaki maden ocaklarının yeraltı sularına, bitki ve yaban hayatına verdiği zararlar.....
doğaya gönül vermiş herkezin bize destekçi olmasını bekliyoruz...... :)

Ramazan bey!

Yüreğimiz sizinle. Ben biliyorumki çok başarılı geçecek

Saygılarımla.

Filiz 06-06-2007 17:45

Bu konuyla ilgilenen kimse yok mu?

cemal.S 08-06-2007 10:12

Var tabii siz kendinizi yalnız hissetmeyin.

Ne yapacağım ben bu gönülün elinden bilemiyorum.

Rıza ile hoş gönül
Mey içmiş meyhoş gönül.
Yeter bana çektirdiğin
Ezelden sarhoş gönül.

Şimdide tutturdu Kozak yaylası. Yahu Kozak yaylası nere Yalova nere rahat dur rahat beni deli etme. Sen uzaktan izle bakalım neler oluyor.
Saygıyla kalın.

Filiz 08-06-2007 18:11

:D siz bordro mahkumusunuz sayın Cemal size lafım yok :D Ben de bordro mahkumuyum. Yalnız değilsiniz yani..Üstelik okuyorum da... Sizi anlayabiliyorum..

ramazanucar 09-06-2007 09:58

teşekkürler
ıspartalı arkadaşım seni merak ediyorum.

ramazanucar 09-06-2007 09:59

teşekkürler

ramazanucar 09-06-2007 10:00

KOZAK HALKI SAHİPSİZ DEĞİLDİR....................!!!!!!!!!!!!!!!!

KOZAK HALKI, ALTIN ÇIKARMAYA GİRİŞEN ŞİRKETE KARŞI, AKLIN VE YASANIN YOLLARINI ZORLUYOR”

Dünyanın en kaliteli fıstığını üreten yöresi: KOZAK


Bergama Ovacık köyünde faaliyet gösteren Koza Altın Şirketi ŞİMDİ DE Kozak bölgesinde altın cevheri çıkarma kararı almıştır.

Bölge yaşayanları olarak yüz binlerce çam ağacının zarar görmesini, “BİZİM altınımız Fıstık Çamı’na ağır metallerin karışmasını, yeraltı sularının seviyesini düşürecek bu girişimin gerçekleşmesini istemiyoruz!

Dünya ülkelerinin küresel ısınma, kirlenme ve getirecekleri ile mücadele planlarını evrensel platformda masaya yatırdığı bir dönemde, ülkemizin DOĞASININ ZEHİRLENMESİNE isyan ediyoruz!

Konusunda uzman üniversite hocalarının katılacağı paneli, doğa katliamının tam ortasında gerçekleştiriyoruz!

Kozak halkı, çevre örgütleri ve basın kuruluşlarının katılımıyla,

10 Haziran 2007 Pazar günü, altın çıkarma girişiminin doğuracağı tüm sonuçları izlemek üzere basın mensuplarını, yöre direnişinin yasal duruşunu izlemeye davet ediyoruz.

Tarih:10 Haziran 2007

Yer: Kozak-Aşağıcuma Köyü, Kermes Meydanı Bergama/İzmir

Saat: 11.00–18.00 arası




(KOZAK YAYLASI ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME PANELİ TERTİP KOMİTESİ)

Filiz 09-06-2007 13:37

:D Tabii fidanci deyince kimse tanımıyor beni :D Kuşçu mu demeliyim?

Filiz 10-06-2007 11:30

IDE Projesi- Doğa Eğitimi Sertifikasi.
 
Bu ilanı sizlerle paylaşmak istedim. Sitemiz üyelerinin ilgileneceğini düşünüyorum. Başvuru koşulları, kimler başvurabilir. İnceleyin lütfen.

http://ormanweb.sdu.edu.tr/ide/

cemal.S 11-06-2007 16:13

Gönlüm hep şu kozak yaylasında kaldı ne yapıldı nasıl geçti bir arkadaşımız anlatsada bilgilensek diyorum.
Çok şeymi istiyorum?

Sevgiyle kalın

Metin Y. 13-06-2007 12:42

15-17 Haziran Eldivan Kiraz Festivali.
 
1 Eklenti(ler)
Çankırı’nın kirazı ile meşhur olan Eldivan İlçesi geleneksel hale getirdiği kiraz festivalini 15-17 Haziran tarihlerinde yapıyor.Geleneksel olarak yapılan kiraz festivali bu yıl 15 Haziran tarihinde başlayacak. 3 gün sürecek olan festival etkinliklerinin 1. günü trap-skeet atıcılık atışları ile başlayacak ve Hacı Murad-ı Veli’yi anma programı ile Sünnet Şöleni yer alacak.
Festivalin son günü ise geleneksel olarak yapılan yağlı güreşler yer alacak.
Bu sene 14. sü düzenlenen Kiraz Festivali etkinliklerine tüm Çankırılıları davet eden Eldivan Belediye Başkanı Hüseyin Kantaş, 14 yıldır yapılan Kiraz Festivalini imkanlar dahilinde en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirterek, “İlçemiz Kirazı ve mesire alanları ile bir cennettir. Her yıl olduğu gibi bu yılda festivalimizi coşkulu bir şekilde kutlayacağız. 14.’sünü yapmaktan gurur duyduğumuz festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. 3 gün sürecek olan festival etkinliklerimizde amacımız İlçemizi tanıtmak ve kirazımızı tüm vatandaşlarımızla paylaşmaktır.” dedi.
Tüm vatandaşları kiraz yemeye ve eğlenmeye davet eden Başkan Kantaş, “Festival etkinlikleri süresince hem kültürel faaliyetlerimiz sergilerken diğer ilçe ve köylerdeki vatandaşlarımızın da bu etkinliklere katılımları ile birlik ve beraberliği sağlamaktır.”dedi.

Mine Pakkaner 21-06-2007 17:13

Isparta'da Doğa Eğitimi
 


I D E

ISPARTA'DA DOĞA EĞİTİMİ
"Isparta Korunan Doğal Alanlarında Doğa Eğitimi Projesi" - TÜBİTAK 4001

Isparta ili Eğirdir, Kovada, Gölcük ve Yazılı Kanyon gibi korunan doğal alanlarda 2007 yılı Temmuz ve Eylül ve 2008 yılı Şubat ve Mayıs aylarında TÜBİTAK'ın desteklediği ve Fakültemizin (SDÜ.Orman Fakültesi) yürüttüğü IDE Projesi kapsamında doğa eğitimleri düzenlenecektir.

Katılım ücretsiz olup, katılanların Isparta il sınırları dahilindeki bütün masrafları (konaklama-yemek-eğitim-ulaşım) IDE Projesi tarafından karşılanacaktır.

Eğitim sonunda katılımcılardan başarılı olanlara "Doğa Eğitimi Sertifikası" verilecektir.

Son başvuru tarihleri
Temmuz Dönemi: 25 Haziran 2007
Eylül Dönemi: 29 Ağustos 2007
Şubat Dönemi: 18 Ocak 2008
Mayıs Dönemi: 25 Nisan 2008

http://www.agaclar.net/forum/images/sdu.jpgKatılım koşulları veayrıntılı bilgi için adres: http://ormanweb.sdu.edu.tr/ide/index.html

http://www.agaclar.net/forum/images/logotubitak.jpg

cemal.S 27-06-2007 08:03

Nerde bu kozak yaylasının sakinleri. Merak ettim doğrusu. Bekliyorum. Bekliyorum beni kozak yaylasına yormayın lutfen ne oldu ne bitti ise yazın.

Saygıyla

malina 17-07-2007 12:30

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi / Kursları
 
Bu yaz farklı bir şey yapın. 10 günlüğüne denize, havuza, alışılagelen yaz programına ara verip, çocuğunuzun ekolojik bir eğlence ile tanışmasını sağlayın. Köşe Bucak Börtü Böcek – Ekolojik Yaz Okulu’na katılan çocuğunuzdaki değişiklikleri keyifle izleyin.

Doğaya farklı bir gözle bakmayı, tanımayı, sevmeyi ve korumayı isteyen bütün çocukları Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’ne bekliyoruz.

KÖŞE BUCAK BÖRTÜ BÖCEK EKOLOJİK YAZ OKULU

Yer
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi
Merkezefendi mahallesi Yeniçiftlik yolu 1/1 İstanbul 34015
0212 664 41 55
http://www.merkezefendi.org

Hedefler

Çocukları ekolojinin temel kavramlarına dair bilgilendirmek.
Ekolojiyi gündelik hayatlarının içine dahil etmek, içselleştirmelerini sağlamak.
“Ekolojik denge için kişisel sorumluluklarım” konusunda bilinç kazandırmak.
“Ekolojik denge için kişisel sorumluluklarımı gerçekleştirmek” konusunda olumlu bir tutum oluşturmak. Derin ekoloji anlayışını yerleştirmek.
Ekolojinin en önemli unsuru olan bitkilere farklı bir gözle bakmalarını sağlamak, yeni farkındalıklar oluşturmak.
Yaratıcılıklarını geliştirmek için bitkileri kullanmak.
Farklı ve sıradışı bir yaz tatili programı sunmak.

Çocuklara verilecek mesajlar

Bütün canlılar aynı dünyada yaşıyoruz.
Dünyadaki bütün eko sistemler birbirini etkiler.
Dünyanın bir köşesindeki sorun tüm dünyayı etkiler.
Dünya insanlara değil, insan dünyaya aittir. (Derin ekoloji)
Bitkiler dünyanın var olması için en önemli unsurlardır.
Ortak geleceğimiz için hepimizin sorumlulukları var.
Yaratıcılık, nesneleri farklı bir biçimde görebilmek, kullanabilmek, dönüştürebilmek ve sınırların dışına çıkabilmektir.

Programda neler var?

Her gün bir ekoloji konusu, oyunlar ve deneyler aracılığı ile işlenir.
Her günün ekoloji ana konusuna uygun drama ve sanat etkinliği yapılır. Dönem sonunda sanat çalışmaları ve drama çalışmalarından bir gösteri hazırlanır.
Her çocuğun tanımak ve gözlemekle sorumlu olduğu bir bitkisi vardır.
Her gün bir ya da iki çocuğa, bahçeyi dilediği gibi fotoğraflaması için dijital fotoğraf makinesi verilir. Dönem sonunda çektiği fotoğraflar CD ile hediye edilir. Bu fotoğraflarla bir sergi açılır.

Programın ilk günü çocuklar kendilerine, keşif defteri, bez çanta, plastik zarf ve şapka tasarımları yaparlar. Dönem boyunca bu malzemeleri kullanırlar.
Her gün doğa temalı bir film izlenir.

Film izleme öncesi, faaliyet alanı çevre olan bir sivil toplum kuruluşu tanıtılır.
Film sonrası çocuklara bitki ressamlığı, fotoğraf çekimi, bitki gözlemciliği gibi kişisel işlerini yapabilecekleri bir serbest zaman verilir.
Bitki kurutma, tohum çimlendirme, dikim, toplama gibi işleri tecrübe etmeleri sağlanır.

Konu başlıkları

Çevre nedir?
Ekoloji - Ekosistem - Besin zinciri
Toprak
Nasıl oluştu? - Toprak canlıları - Erozyon
Su
Nasıl oluştu? - Su canlıları
Hava
Nasıl oluştu? - İklim farklılıkları ve değişikler - Atmosfer - Ozon tabakasının delinmesi
Biyolojik çeşitlilik
Türler ve sınıflandırma - Yok olan türler ve etkileri
Bitkiler
Bitkilerin yapısı - Fotosentez - Tozlaşma - Tohumlanma
Ağaçlar
Ormanlar - Yağmur ormanları - Dev ağaçlar
Tıbbi bitkiler
Bitkilerin ilaç olarak kullanılması
Enerji
Kaynaklar - Yenilenebilir kaynaklar - Nükleer Enerji - Fosil yakıtlar


Dönemler
Yaz okulu Temmuz ve Ağustos ayları boyunca dört ayrı dönem şeklinde planlanmıştır.
1. dönem 16 – 27 Temmuz
2. dönem 30 Temmuz – 10 Ağustos
3. dönem 13 – 24 Ağustos
4. dönem 27 Ağustos – 7 Eylül
Her dönem 2 hafta, hafta içi 10 gün sürer.
8 – 9, 10 – 12 olmak üzere iki ayrı yaş grubu oluşturulur.
Gruplar ortalama 15 çocuktan oluşur.
Yarım ve tam gün programları tercih edilebilir.

Günlük Program
9.00 Kahvaltı - Hazırlık - Isınma oyunu
10.00 Ekoloji - Bilim
11.00 Yaratıcı Drama
12.00 Yemek ve Dinlenme
13.00 Görsel Saati (Film - Okuma - Proje)
14.30 Ekoloji - Deney - Uygulama
15.30 Yaratıcı Sanat
16.30 Değerlendirme ve Günün Sonu

Ücretlendirme
Yarım gün 25 YTL
Tam gün 40 YTL
Bir dönem (10 gün) 250 YTL

Kayıt ve bilgi için
0216 367 84 37 numaralı telefonu arayabilir ya da info@sozdanismanlik.com adresine yazabilirsiniz.

cemal.S 18-07-2007 08:52

Adresi biliyordum ancak telefonları yoktu aldım. Teşekkürler malina. Zeytinburnuna sık sık giderim. İlk gidişimde çok merak ediyordum ziyaret edeceğim.

Saygıyla.

Yücel Özlem 23-07-2007 11:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilgekuzey (Mesaj 90752)
...Kuzey'i Türkiyenin en ücra köşelerinde,ya da nevizade de rakı sı olan bir meyhane de bulabirsinin onun harici bulman zor..İki gün önce Hakkari ve çevresindeydim ( yeterlidir umarım ) .Merhaba dedikten sonra hemen konuya giriyorum ; Ağaç dikmek istiyoruz yaklaşık olarak 200 kişilik bir arkadaş çevrem ile birlikte bana bu konuda yardımcı olacak arkadaş varsa çok sevinirim..Aaa unutuyordum kitap kampanyası başlatıyoruz Hakkari iline 50000 kitap toplayıp kendi ellerimiz ile götürmeyi planlıyoruz bilgi almak isteyen varsa ...Hoşçakalın

Sevgili Kuzey Neler yapıyorsunuz? Yeni çalışmalar var mı?

Mine Pakkaner 23-07-2007 13:13

Bahcivanlik ve Cevre Bilinci Kursu
 
http://www.agaclar.net/forum/cid:ima...7C9A4.61908830Istanbul Buyuksehir Belediyesi Park ve Bahceler Mudurlugu ile Halk Egitim Merkezi Mudurlukleri isbirligi ve Agac A.S.' nin koordinatorlugunde, duzenlenecek ‘‘Bahcivanlik ve Cevre Bilinci Kursu" I.B.B.'nin "Sosyal Doku" projesi cercevesinde cevrenin bilincli bir sekilde korunmasina, cevre bilincinin gelistirilmesine katkida bulunmak, kent ve meslek standartlarina uygun yetkin kisilerin yetismesini saglamak amaci ile yapilacak kurs icin basvurular Agustos ayinda baslayacaktir.

.....

Eger cevrenizde belgesiz bahcivanlar ve bahcivanlik egitimi almak isteyen vasifsiz elemanlar varsa tavsiye ediniz.

Dallarinda uzman egitmenler tarafindan verilecek dersler toplam 136 saat olup hafta ici Pazartesi-Carsamba-Cuma gunleri teorik ve uygulamali olarak gerceklesecektir.

8 Hafta sureli kurs programi sonunda yapilacak sinavda basarili olan kursiyerlerimize Bahcivanlik Sertifikasi verilecektir.

........

limon 24-07-2007 18:20

Koç Allianz 14.Fotoğraf Yarışması
 
"Ülkemiz daha rahat nefes alsın diye, fotoğraf gönderen her yarışmacı adına 18 adet meşe palamutu ekiyoruz." diyorlar.
Fotoğrafların 31 Ağustos 2007 Cuma akşamına kadar teslim edilmesi gerekiyormuş.
Daha geniş açıklama için: http://www.kocallianz.com.tr/DB/Imag...ocAllianzFoto/


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025