agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/)
-   -   Etkinlik Duyuruları 2005-2008 (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/211.htm)

Müjgan 02-04-2007 14:04

Egem Platformu Ege İlleri 1. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri

Değerli Arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi 3-8 Nisan 2007 tarihleri arasında Egem Platformunca Ege İlleri 1. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri düzenlenmiştir.

Bu etkinlikle Ege Bölgesinin tarihi, turistik, kültürel (folklor, yemek, el sanatları, vb) termal ve ticari yönden tanıtımı amaçlanmaktadır.

Etkinlik kapsamında Tolga Çandar Konseri, Halkoyunları Gösterileri (Zeybek EKipleri), Defileler, Yaren Ekibi Gösterileri, Sergiler, Tasavvuf Müziği ve Keşkek Günü gibi etkinlikler düzenlenmiştir.

Tüm arkaşdaşlarımı ve hemşerilerimi Egem Platformunun düzenlediği bu etkinliğe bekliyorum.

Açılış ve Kokteyl : 3 Nisan 2007 Salı saat 15:00
Yer Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom

Halil Apaydın
Aydınlılar Derneği Genel Sekreteri
05332662309

Böyle bir duyuru var, Ankara'daki tüm Egelilerin ve Egeli olmayanların dikkatine... :)

Mahmut Leventoğlu 03-04-2007 11:30

6-7-8 Temmuz 2007 Tarihlerinde Sütçülerde 19. DUT PEKMEZİ FESTİVALİ yapılacaktır. İlgilenenlere duyurulur.

Müjgan 06-04-2007 12:21

Program:

4 Nisan 2007 Çarşamba

Saat 10:00 Açılış
Saat 19:00 Tahsin DURU Konseri (Türk Halk Müziği Sanatçısı)

5 Nisan 2007 Perşembe

Saat 18:30 Gülseren KILIÇ Konseri
Saat 19:00 Denizlililer Derneği Halk Oyunları Ekibi

6 Nisan 2007 Cuma

Saat 19:00 Denizlliler Derneği Geleneksel Gecesi (Gazi Üniversitesi Salonu)

7 Nisan 2007 Cumartesi

Saat 19:00 Uşaklılar Derneği Geleneksel Gecesi (İçkale Oteli Salonu)

8 Nisan 2007 Pazar

Saat 13:00 Manisa Mesir ve Dayanışma Derneği Geleneksel Keşkek Günü
Saat 14:30 Kula Yaren Ekibi Göstereisi
Saat 15:30 Halk Oyunları Ekibi Gösterisi
Saat 16:00 Defile
Saat 16:30 Tolga ÇANDAR Konseri

VaLLineria 06-04-2007 19:56

Bahçe 2007 - Lütfü Kırdar'da

Bahçe 2007

Yer: Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı
Tarihler: 05.04.2007~08.04.2007
Telefon: 225 09 20 (12 Hat) - İnterteks
Adres: Harbiye
İlçe: Harbiye

11. İstanbul, Uluslararası Bahçe Mobilyaları,Peyzaj ve Bahçe Mimarisi, Bahçe Bakımı ve Bitkileri Fuarı

malina 11-04-2007 13:31

Tarih : 5 - 18 Mayıs 2007
Yer : StarTest Sanat Galerisi
Adres : Valikonağı Cad. Sezai Selek Sok. No.21 Nişantaşı-İstanbul

www.yesimsengil.com

StarTest Sanat Galerisi Yeşim Şengil’in “olağan mucizeler” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Doğayı konu alan ve farklı tekniklerdeki küçük boyutlu eserlerden oluşan sergi 5 Mayıs-18 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Sanatçı sergisinde her birini olağan gördüğü, ancak bir o kadar da mucizevi bulduğu doğal varlıkları resmediyor. “İçimi sevinçle dolduran, beni hayrete düşüren varlıkları kaydetmeye çalışıyorum. Belki de bunun nedeni, o uçucu sevinci çerçeveleyip zamandan bağımsız olarak anımsama isteği. Bunlar kağıdıma bazen form, bazen renk bazen de uyum olarak yansıyor.”

Uzun yıllar mimar olarak çalışan sanatçı, yıllar sonra ilk göz ağrısı olan resimle tam zamanlı olarak ilgilenmeye başlamış. Çeşitli atölye çalışmalarına katıldıktan sonra, özellikle portreleri konu alan çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

Mine Pakkaner 11-04-2007 23:28

"Doğa ve İnsan" konulu uluslararası karikatür yarışması

TEMA Vakfı, Karikatürcüler Derneği ve Cartoon Yayıncılık ile ortaklaşa "Doğa ve İnsan" konulu uluslararası karikatür yarışması düzenlenmiştir. Yarışmanın 2007 yılı konusu "Küresel İklim Değişimi ve Dünyamız" olarak belirlenmiştir. Yarışma koşulları TEMA Vakfı internet sayfasında yayınlanmıştır.

http://www.tema.org.tr/BizdenHaberle...rYarismasi.htm

"Doğa ve İnsan Uluslararası Karikatür Yarışması
2007 Yılı Konusu: Küresel İklim Değişimi ve Dünyamız.
Son 10 – 15 yıl içinde insanlığın temel ekolojik sorunlarına bir yenisi eklenmiştir. Bunun adı, “Küresel Isınma ve Küresel İklim Değişimi”dir. Bu olayın önemi; “yeni bir atmosferik tehlike”, “artık dünyanın ateşi yükseliyor” gibi ifadelerle vurgulanmaktadır. İnsan etkisinden kaynaklanan ve “yapay iklim değişimi” olarak da nitelenen bu sürecin, tüm canlılar ve cansız çevre için potansiyel tehlikelerle dolu olduğuna ve bu değişimin artık geriye çevrilemeyeceğine inanılmaktadır. Yapay iklim değişiminin, milyonlarca yıldan beri jeolojik devirlerde cereyan eden doğal iklim değişiminden tamamen farklı olduğu, bu nedenle bütün ülkelerin endişeyle üzerinde durduğu bildirilmekte ve bu farklılıklar şu şekilde açıklanmaktadır:

a. Yapay iklim değişimi, insanların çeşitli aktivitelerinden kaynaklanmaktadır. Bu zararlı aktiviteler artan hızla devam ettiğinden, bu gelişimin potansiyel tehlikeler doğuracağına kesin gözüyle bakılmaktadır.
b. Jeolojik çağlarda meydana gelen iklim değişimi çok uzun zaman dönemlerinde (binlerce, hatta milyonlarca yıl) cereyan etmiştir. Oysa, yapay iklim değişimi 15 – 20 yıl gibi göreli olarak çok kısa zaman periyodu içinde ortaya çıkmıştır. Bilim insanları bu konuda şu bilgileri vermektedirler:
Özel yöntemlerle belirlenen uzak geçmişteki sıcaklıklarla, son 10 – 15 yılın (özellikle 1988 – 2002 yılları arası) belirlenen hava sıcaklıkları karşılaştırıldıklarında, son yıllardaki hava sıcaklığının şimdiye kadar 600 yıl içinde yaşanan sıcaklıkların en yükseği olduğu anlaşılmıştır.
c. Küresel ısınmayı, jeolojik devirlerdeki ısınma veya soğuma gibi iklim değişiminden ayıran en önemli özelliklerden başka birisi de, bu değişimin bölgesel olmayıp, küresel olmasıdır. Gerçekten, hem kuzey, hem de güney kutbunda buzulların eşzamanlı olarak erimesi, ayni sürecin birçok ana karalardaki yüksek dağlarda cereyan etmesi küresel ısınmanın en belirgin kanıtıdır.

Küresel ısınma ve buna bağlı olarak meydana gelen iklim değişimi sürecinin yaratacağı veya yaratmış olduğu ekonomik, ekolojik ve sosyolojik sonuçlar, dünyanın her yerinde henüz tam anlamıyla yaşanmamıştır. O nedenle, bu sürecin potansiyel tehlikeleri tam anlamıyla kavranılamamıştır. Ancak, bilim insanları yapmış oldukları araştırmalarda, insanların bu tehlikelerle er geç karşılaşacağını ve bunların yaratacağı sonuçların neler olabileceğini bilimsel verilere dayanarak açıklamaktadırlar. Bunlara ait bazı somut örnekler aşağıda verilmiştir:

a. Sıcaklıklar artınca, büyük su yüzeylerinden (deniz, göl, baraj, akarsu vb) buharlaşma artacak, toprak kuruyacaktır. Bunun sonucunda bölgesel olarak iklim değişecek, tarımsal ürünler ve ormanlar zarar görecektir.
b. Buzullar eriyecek, bunun sonucunda göller, denizler ve akarsularda su düzeyi yükselecek, kıyı bölgeleri sular altında kalacaktır, sel afetleri yaşanacak ve toplumsal göçler başlayacaktır.
c. Dengesiz küresel ısınmalar hem sayı hem de şiddet bakımından son derece zararlı kasırgalar yaratacaktır.
d. Küresel ısınma ile Sibirya ve Kanada’daki buzlu tundra toprakları çözünecek ve bataklık haline gelecektir. Buralarda bol miktarda bataklık gazı (metan) oluşarak atmosfere karışacak, artan sera gazları nedeniyle küresel ısınma daha da artacak ve böylece kısır döngüye girilmiş olunacaktır
Örnekler daha da arttırılabilir. Ancak bu sınırlı sayıdaki örnekler bile, insanlığın karşı karşıya bulunduğu ekolojik tehlike potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir
Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık insanların bu tehlikelerle er geç karşılaşacağını ve bunların yaratacağı sonuçların neler olabileceğini karikatürlerle anlatarak, onları daha fazla düşünmeye yönlendirmek, bu sürecin en azından şimdiden yavaşlatılması için toplumda tutum ve davranış değişikliği oluşmasını sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenlemiş bulunmaktadır.

• KONU : Doğa Ve İnsan
• Yarışma karikatürleri yalnızca internetten gönderilecektir.
• Yarışma amatör, profesyonel tüm çizerlere açıktır.
• Karikatür yayımlanmış veya ödül almış olabilir. Teknik serbesttir. Renkli veya siyah beyaz olabilir. Boyutları A4 (21x29.7)
• Ödüller: Her ayın sonunda o ayın “En İyi 3” karikatürü seçilecek ve adlarına 20’şer adet fidan TEKİRDAĞ Hatıra Ormanı’nda dikilecektir. Dikim bölgesine tanıtıcı bir levha dikilecektir.
• Yarışmaya gönderilen eserler Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık yayınlarında, internet sitelerinde sergilenecektir.
• Yıl sonunda ödül alanlar ve seçici kurulun belirleyeceği eserler bir CD’de toplanacak, eser sahiplerine ücretsiz gönderilecektir.
• Yarışma karikatürleri ödül alsın veya almasın 5846 Sayılı Yasa’dan kaynaklanan çoğaltma, yayma, temsil, umuma iletim hakklarını bedelsiz olarak (yarışmanın tanıtım duyuru sergilerinde kitap, dergi, afiş, poster, kartpostal baskıları yapılabilecektir.) Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık’a bırakmıştır.
• Bu amaçların dışında ve üçüncü şahısların kullanılması durumunda ise eser sahibinden izin alınacaktır.
• Yarışmada ödül alan eser sahipleri, TEMA Vakfı İktisadi İşletmesine gelir elde etmek amacıyla kullanım hakkını da verdiğini kabul etmiş sayılır
• Eserlerin kullanım hakları Türkiye sınırları içindir.
• Sergi: “Erozyon”, “Orman ve Çölleşme” karikatürleri ve bu yarışmanını karikatürleri ile 05 Haziran 2007 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Müzesi’nde yapılacaktır.
• Yarışmaya katılan sanatçılar katılım koşullarının tümünü kabul etmiş sayılacaklardır.

Bu yarışma Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık tarafından organize edilmektedir.

Gönderme Adresi: dogalcevre@gmail.com ve naturalenv@gmail.com
İlk Değerlendirme Haziran Ayında yapılacaktır.

Organizasyon Genel Sorumlusu: Muhittin Köroğlu

Seçici Kurul:
Karikatürcüler Derneği Temsilcileri
TEMA Vakfı Temsilcileri
Cartoon Yayıncılık Temsilcileri "

Halit Togay 19-04-2007 16:20

Dendroloji Okulu

Benden iletmesi, Ankara'da yaşayan arkadaşların dikkatine:

KIRSAL ÇEVRE ve ORMANCILIK SORUNLARI ARAŞTIRMA DERNEĞİ
The Research Association of Rural Environment and Forestry

17 Nisan 2007
Sayı : B-2007/16
Konu : Dendroloji (Ağaçbilim) Okulumuz

Sayın İlgili,

Derneğimiz, başta ormansızlaşma olmak üzere kırsal çevre sorunlarını çözümlemeye yönelik

çalışmalar yapan gönüllü bir kuruluştur. Ayrıntılı tanıtımımız www.kirsalcevre.org.tr web adresinde

yer almaktadır.
Ankara’nın geleneksel kültür ve eğitim etkinliklerinden biri haline gelen bir etkinliğimiz de her sene
100 civarında katılımcıyla gerçekleşen 1991’den bu yana düzenlediğimiz “Dendroloji (Ağaçbilim) ve
Orman Ekolojisi Okulu”dur. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği ve tüm diğer etkinliklerimiz gibi katılımı
ücretsiz olan bu okulumuzda ekoloji, ağaçları tanıma, Türkiye’deki ormanlar ve sorunları konularının yer aldığı
teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Bu sene de iki bölüm halinde planladığımız bu etkinliğin
genel ekoloji ve orman ağaçlarının tanıtımının yapılacağı “Dendroloji (Ağaçbilim) Okulu”nu
5 Mayıs-2 Haziran 2007 tarihleri arasında düzenleyeceğiz. Duyurumuz ve programımız ekte yer almakta;
ayrıca web sayfamızda da yayımlanmaktadır.
Dendroloji (Ağaçbilim) Okulu programının, ilgililere duyurulması konusunda
yardımlarınızı arz ederiz.
Saygılarımızla.

Erguvan Muhibbi 22-04-2007 13:11

Boğazda ERGUVAN seyrine davet

Boğazda ERGUVAN seyrine davet

Dostlarım,
İstanbul'un yaşama sevinci veren ağacı ERGUVAN dır.

Ve ERGUVAN İstanbul'da en güzel boğaziçinde denizden
bir yolculuk yapılarak seyredilir. Şimdi ERGUVAN vaktidir.

28 Nisan 2007 Cumartesi günü saat 15.00 te Üsküdar ve
Kabataş dan hareketle Beykoz'a kadar gidip tekrar geriye
döneceğiz. ÜÇ ( 3 ) saat boyunca hep beraber bu güzel şehrin
en güzel kıyılarını ve Erguvanlarla süslü yamaçlarını seyredeceğiz.
Bu seyre katılmak isteyen dostlar tekne ücreti paylaşımı
kapsamında kişi başı 10 ytl ödeyecekler. Herkes kendi
yiyeceğini içeceğini getirebilir ve Şehir hatları tarifesinden
teknedeki büfeden yararlanabilir. Tekne TUR_YOL dan
temin edilmiştir. Kar amaçlı bir gezi değil, kültür gezisidir.
İletişim kurmak isteyen dostlar:
Hüseyin Emiroğlu 0532 232 54 59

Sevelim 25-04-2007 00:06

Eee kimse katılmıyor mu? Kısmetse ben geliyorum. Umarım bir aksilik olmaz.

Mahmut Leventoğlu 25-04-2007 08:15

Hüseyin ağabey 28 Nisan özel bir gün benim için ,bir aksilik olmazsa mutlaka katılacağım. Nerede buluşacağız ?Selamlar

aybala 25-04-2007 08:15

Ben de gelirim.

ogzhn 25-04-2007 11:45

Şimdiden geziye katılacak olanlara iyi seyirler diliyorum,boş vakti olan kaçırmasın,ben geçen pazar yaptım bir gezi çok güzeldi.Vaktim olsa gelirdim.
:(

Sevelim 25-04-2007 12:01

Yalova'dan Üsküdar iskelesine nasıl giderim? Pendik'e geldim diyelim. Oradan Üsküdar iskelesine nasıl ve hangi taşıtla gidebilirim? İdo'nun tarifelerine bakıyorum ama içinden çıkamadım.

aybala 25-04-2007 13:08

Körfezin karşı tarafına geçtikten sonrası kolay. :)

papatyam 25-04-2007 13:33

Bir aksilik olmazsa ikizim'le gelmeye çalışacağım :)
(eşime bağlı;))

Erguvan Muhibbi 25-04-2007 13:54

Yalova'dan Kabataş İskelesine sanırım İDO geliyor.
Zaten saat 15 te kabataş tan kalkacak bizim tekne de

Erguvan Muhibbi 25-04-2007 13:55

Erguvan Seyri Cumartesi günü
Erguvanistanbul Derneği ve Gelişim Platformu Derneği olarak
beraberce bir gezi düzenledik. Program aşağıda.
Ağaçlar.net üyesi dostlarım Erguvanistanbul Derneği üyesi sıfatıyla
geziye katılıp 10 YTL ödeyeceklerdir bilgilerinize sunarım.
Lütfen isimlerinizi Aşağıdaki telefondan
Fazilet Küçük hanıma 0 212 267 10 80 den 113 veya
Emel Sağlam hanıma 0 533 317 0229 den yazdırınız.
Ayrıca aşağıdaki linkten gezi haberine daha geniş ulaşabilirsiniz.
http://www.gelisimplatformu.org/uye/...TE&akt_id=3531

28 Nisan 2007, Cumartesi
15:00 Kabataş'tan hareket ediyoruz
(Kabataş Üsküdar Motor iskelesinin yanından)
15:15 Üsküdar'daki yolcularımızı alıyoruz
( TURYOL iskelesinden )
17:45 Üsküdar'daki yolcularımızı bırakıyoruz
18:00 Kabataş'ta gezimizi sonlandırıyoruz
Ücret : 15 YTL (Platformistlere 10 YTL)
(Hareket saati kesindir, geç kalanlar karada kalır )

İrtibat :
Fazilet Küçük hanıma 0 212 267 10 80 den 113
Emel Sağlam hanıma 0 533 317 0229

Erguvan Muhibbi 25-04-2007 13:57

Başka sorusu olan arkadaşlar
hemiroglu@isbank.net.tr adresime mail atsınlar veya
0532 232 54 59 dan beni arayabilirler...

papatyam 25-04-2007 14:03

Hımm hareket saati ile ilgili sorunum olacak yani gelemiyorum :(
13:30 da işten çıkıyorum iş yerim Mahmutbey de oradan Levent e (yol bir saat sürüyor) uğrayıp kardeşimi alıp Kabataş a gitmem 15:30 olur ne yapalım başka sefere inşallah:)

bilgekuzey 26-04-2007 00:33

Genç arkadaşlar ile piknik yapmaya gidiyoruz... 29.04.2007 pazar

Arkadaşlar merhaba adım kuzey (bilgekuzey) 29.04.2007 pazar günü Eyüp Çocuk Yuvası'ndaki ( kimsesiz çocuklar 7-12 yaş ortalaması ) genç arkadaşlarımızı Sarıyer'e pikniğe götürüyoruz. Piknik alanına gitmişken de fidan dikmek istiyoruz...(çocuk diyince gözünüz korkmasın bu işte tecrübe sahibi olduğum doğrudur ) Benim arkadaş çevremden yaklasık 35 kızlı erkekli üniversite öğrencisi gelecek 55 çocuk ve 10 a yakın öğretmen gelecek...Gelmek isteyen arkadaşlar bana ulaşabilrse sevinirim..saygılar.

Arkadaşlarıma yolladığım mail lin aynısını sizlere de yolluyorum ...
Şartları kabul etmek şartı ile...

1-55 Genç arkadaş katılaçak+10 a yakın öğretmen...
2-Hava açık ve güneşli
3-Gidilecek yer hazır
4-Yemek suçuk ekmek +içecek+vs...
( İsteyen arkadaşlar evinde börek, kek, tatlı yapabilir yaptırabilir )
5-Servisler hazır
6-Top, ip vs. hazır
7-Korkulacak bi şey yok !
8-İsteyen arkadaşlar yuvaya gelebilir ( Eyüp adliyesinin karşı caddesi..)
İsteyen arkadaşları taksim AKM nin (10.00 da) önüne gelebilir ...
İsteyen arkadaşlar direk Sarıyer'e gelebilir ( AÇIK ADRESİ BİLMİYORUM YARIN detaylı yazacağım )
9-Dönüş saat 16.00 da ...Servisler taksim üzeri yuvaya dönüş yapacaklar..
10- Ben ve bir arkadaşım fidan dikmeyi düşünüyoruz ...Ben de dikmek istiyorum diyen arkadaşların bana ulaşmaları yeterli...
11-
12-Güzel bir gün olacağı kesin...
13-Biliyorum pazar sabahı kalkmak çok zor ...
14-Ay sonu geldi farkındayım
15-A o da mı gelecek ( evet o da orada )
16-Sınavlar yaklaştı biliyorum..
17-Bi çıkar vardır bu işte diyen arkadaşlar için ( evet çıkarım çok )
18-Mutlu olmak için mutlu etmen yeter...falan filan vs
19-Top oynamayacak -ip atlamayacak-kör ebe oynamayacak-uzun eşek oynamayacak arkadaşların gelmesine gerek yok
20-Sponsor yok- Kişi başı fiyat :11 YTL ...

Murat Kuzey ERGUL
0532 792 41 40

hfz 26-04-2007 01:09

Sevgili Bilgekuzey, duyurunuzu okurken gözlerim yaşardı.. (Klasik bir kelime oldu galiba ama, gerçekten içimde bir şeyler koptu..)

Öylesine içten bir davet ki...

Özellikle Eyüp Çocuk Yuvası'ndaki çocuklarımızla birlikte olmanızdan inanılmaz etkilendim.. Çocuk Yuvaları her zaman kanayan yaram olmuştur.. Allah, şartlarım, inşallah nasip eder bir gün bir çocuğumuza 'tam olarak' koruyucu anne olabilmeyi.. Hayallerimden biri de budur..

Dilerim ki; bu sayfalardan gelen, paylaşabilecek arkadaşlarımızdan, içten katılımlar bulursunuz... Ve yine dilerim ki, bir gün çocuklarımızla ilgili bir etkinlikte inşallah sizinle birlikte aktif paylaşımlarda bulunabilirim..

bilgekuzey 26-04-2007 01:12

Benim de sizin yazdığınız satıraları okurken gözlerim doldu...Süpersiniz ...Benim de en çok istediğim bir duygu ...İnşallah diyeyim ...

Yücel Özlem 26-04-2007 10:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilgekuzey (Mesaj 98688)
Benim de sizin yazdığınız satıraları okurken gözlerim doldu...Süpersiniz ...Benim de en çok istediğim bir duygu ...İnşallah diyeyim ...

Sevgili Bilgekuzey, duyurunuzu bizim kahveci iletti

Uzuneşek oynayamasam da kömenize katılmayı çok isterdim. Ama şimdilik pek mümkün görünmüyor. Sizi kutluyorum. Katılımcılara da keyifli bir gün diliyorum.

bilgekuzey 26-04-2007 10:19

yücel özlem seninde yüreğine sağlık en azından geldin okudun düşündün ve yorumunu yaptın ..Ben katılım beklemiyorum agaclar .net ten sadece insanlar bilinç kazansın...bak böyle şeylerde yapılıyor ...evet yaa o çocuklar hayatın kanayan bir yarası...bende yapmak istiyorum böyle bir org.ama korkuyorum...gibi sorulara cevap vermek ve soruları çıkarmaktı amaç yoksa katılımcı grubum hazır benim...ama katılım olursa da kapımız açık şartlar yukarıda.sevgiler

bilgekuzey 27-04-2007 12:58

Ufak bir sorum olacak sizlere ; Piknik yaparken de fidan dikmek istiyoruz ama fidanların hepsi çok pahalı denecek kadar pahalı...Açaba ben mi kazıklanıyorum yoksa piyasa böylemi ..? Örg; 1Ad.Çam fidanı ;12-13-15-20 ytl.civarları rakamlar normal mi ?

bilgekuzey 28-04-2007 15:24

Arkadaşlar yarın yapılacak olan piknik ,İstanbul çağlayan da yapılacak olan cumhuriyet mitingi öne sürülerek Emniyet tarafından iptal edilmiştir...Hepinizden özür diliyorum...(Bir kaç dakika önce kesinleşti ) ):

aybala 28-04-2007 21:19

1 Eklenti(ler)
Gezi ve ortam çok güzeldi. Komik şeyler de oldu ama onları ben anlatmayayım. :)
Bu iki fotoğraf atmosferi yansıtacaktır. Daha ala fotoğraflar çekildi ama ben çekmedim :)

Eklenti 9919
Böyle oturup, baktığımızda...

http://www.agaclar.net/galeri/files/b.jpg

karşımızda bunu gördük.

Güler 28-04-2007 22:29

cumartesi günü olan geziye katılmayı arzu ederdim ama sağlık sorunum vardı ınşallah başka sefere iştirak ederim. Gerçi ben Emirganlıyım erguvanların güzelliğini hep doya doya seyrediyorum. Hepinize sevgi ve saygılar Güler

selenn 28-04-2007 22:41

Ohh valla ne güzel arkadaşlar, bir yandan mis gibi boğaz kokusu diğer yandan yalıların arasında açmış erguvan şöleni. Bizim için de seyredin.

Bu arada Sn.Güler ben de Emirganlıyım:)

Güler 29-04-2007 00:21

canım selenn yoksa sen benim yeğenim mi oluyorsun

selenn 29-04-2007 00:26

Galiba öyle oluyorum teyzeciğim...:)

çekirdek 01-05-2007 02:06

Geziye katılmayı çok istemiştim ama bugünlerde misafir trafiğime kırmızı ışık koyamıyorum...
Dilerim bir dahakine..

Sevelim 09-05-2007 01:54

Erguvan turunda Boğazdaki Erguvanların yanında güzel insanlarla tanışma fırsatım da oldu. Harika bir gün geçirdim.

Hüseyin Bey vakit buldukça Ağaçlar.net üyelerinin yanına geldi. Mahmut Beyin güzel kızından gözlerimi alamadım. Baba-kızın birbirlerine olan aşkına ise bayıldım.

Aybala'nın misafirperverliğine hayran kaldım. Beni otobüse bindirmeden evine gitmedi. Teşekkürler Aybala.

Ben fotoğraf çekmeye çalışırken Mahmut Beyin esprilerine gülmemek ayıp olurdu. Hele hele bizler fotoğraf çekerken bize tarihi bilgiler veren kişiyi unutmamak gerekir. Keşke fotoğraflar sesli çekilebilseydi. :)

bilgekuzey 09-05-2007 21:50

Merhaba
Geçen hafta yapamadığımız piknik projesini bu hafta hayata geçiriyoruz ...Bilgilendirmek istedim. Gelecek olan arkadaşlar var ise lütfen bana ulaşsın ( arkadaşalarıma yolladığım mail lin aynısını kopyaladım )
(Yetişkin olarak ortalama 30-35 kişi benim arkadaş çevremden gelecek )

Arkadaşlar geçen haftalar da yapmayı planladığımız piknik org.iptal olmuştu ...( vallahi yuva iptal ettmişt ((: ) Yeni tarih ve katılma bilgileri aşağıdadır bilgilerinize rica ederim. ( Askeriye tarzı oldu sanırım )

Arkadaşlar bu Cumartesi ( 12.05.2007) Eyüp çocuk yuvasındaki arkadaşlar ile sarıyer e piknik yapmaya gidiyoruz...

1-55 Genç arkadaş katılaçak+10 a yakın öğretmen...

2-Hava açık ve güneşli

3-Gidilecek yer hazır

4-Yemek suçuk ekmek +içecek+vs...
( İsteyen arkadaşlar evinde börek,kek,tatlı yapa bilir yaptıra bilir )

5-Servisler hazır

6-Top,ip vs. hazır

7-Korkulacak bi şey yok !

8-İsteyen arkadaşlar yuvaya gelebilir.Servisler orada olacak ( Eyüp adliyesinin karşı caddesi..)

İsteyen arkadaşları Taksim AKM nin (10.00 da) önüne gelebilir ... (15 dakika akm nin önünde kalıcaz belki trafiğe takılan arkadaşlarımız olabilir )

İsteyen arkadaşlar Beşiktaş Alkım kitap evinin karşısında ki üst geçidin altında bekleye bilir.(O yol üzerinde bekleme yaptırmıyorlar sizden ricam oraya gelecek arkadaşlar toplu bir şekilde durursa sevinirim )

İsteyen arkadaşlar direk sarıyer e gelebilir ( AÇIK ADRESİ BİLMİYORUM YARIN detaylı yazıcam)(hala bilmiyorum onun için yine boş bırakıyorum)

9-Dönüş saat 16.00 da ...Servisler taksim üzeri yuvaya dönüş yapacaklar..

10- Ben ve bir arkadaşım fidan dikmeyi düşünüyoruz ...Bende dikmek istiyorum diyen arkadaşların bana ulaşmaları yeterli...

11- Pazar Anneler günü olduğu için yuvadan izin kopartamadık+o haftadan sonraki haftada 19 Mayıs

12-Güzel bir gün olacağı kesin...

13-Biliyorum cumartesi sabahı kalkmak çok zor ...( Bir çoğunuz çalışıyor ama yapacak bi şey yok kaçın )

14-Ay sonu geldi farkındayım ( ay ın ortası geldi biliyorum )

15-A o da mı gelecek ( evet o da orada )

16-Sınavlar yaklaştı biliyorum..

17-Bi çıkar vardır bu işte diyen arkadaşlar için ( evet çıkarım çok )

18-Mutlu olmak için mutlu etmen yeter...(şarkı sözü değildir...Bii arkadaşın özlü sözüdür )

19-Top oynamayacak -ip atlamayacak-kör ebe oynamayacak-uzun eşek oynamayacak arkadaşların gelmesine gerek yok (yazdıklarımdan birini yapabilenler için sorun yok )

20-Sponsor yok-Kişi başı fiyat ;"2"ytl ... ( İki ytl de piknik yapılacak yere verilecek )

Murat Kuzey ERGUL
0532 792 41 40
m.kuzey@hotmail.com
"Bi arkadaşımız masrafların büyük bir bölümünü karşıladı"Bilginize

Tanay 10-05-2007 09:14

Ben Tanay BİRİŞÇİ YILDIRIM, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde öğretim üyesiyim. SizinlePeyzaj Mimarları Günü Etkinlikleri ve Paneli ile ilgili duyuruyu paylaşmak ve İzmir'de oturan üyelerin katılımını beklediğimizi de iletimek istiyorum.

Sayın Ağaçlar net üyeleri,

13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarları Günü ve Ülkemizde Peyzaj Mimarlığı Öğretiminin Başlamasının 39. Yıldönümü Kutlama töreniyle ilgili program aşağıda sunulmuştur. Ayrıca aşağıda Peyzaj Mimarlığı ile ilgili kısa bir tanıtım yazısı verilmiştir.
Gereği için bilgilerinize sunulur.

Prof. Dr. M. Bülent ÖZKAN
Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı

Peyzaj Mimarlığı; fiziksel çevrenin işlevselliğini ve yaşam kalitesini arttırmak amacıyla, doğal ve kültürel kaynakları koruma ve yönetme ilkesinden hareket edilerek, arazinin planlanması, tasarlanması ve yönetimini içeren uygulamalı bir bilim dalı ve meslek disiplini olup insan ve fiziksel çevresini koruma ve yönetme şemsiyesi altında uzlaştırmaktadır.
Peyzaj mimarlığı insan onuruna yaraşır kentsel ve kırsal dış mekanlar oluşturma, doğal yaşam ortamlarını koruma ve geliştirme, rekreasyonel mekanları planlama ve tasarlama çalışmalarında sanatı, bilimi, mühendisliği ve teknolojiyi kombine eden çevre planlama ve tasarımı disiplinlerinden birisidir.
Türkiye'de Peyzaj Mimarlığı Bölümü ilk defa Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde 1968 yılında kurulmuş ve öğretime başlanmıştır. Bugün ülkemizde çeşitli üniversitelerin Ziraat, Orman, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakülteleri bünyelerinde peyzaj mimarlığı öğretimi yapılan 15 adet Peyzaj Mimarlığı Bölümü bulunmaktadır.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 28.12.1976 tarihinde kurulmuş ve öğretime başlamış olup bugüne kadar 1180 peyzaj mimarı mezun edilmiştir.

PROGRAM:
PEYZAJ MİMARLIĞI ÖĞRETİMİNİN
39. YILI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ
14 MAYIS 2007- Pazartesi

E.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ
EMİN MUTAF ANFİSİ – A BLOK
Bornova- İZMİR

09.00 – 09.30 : E.Ü. Ziraat Fakültesi Bahçesindeki Atatürk Anıtı'na Çelenk koyma, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu
09.45 – 10.15 : Açılış Konuşmaları (Emin Mutaf Anfisi /A Blok)
10.15 – 10.45: Konferans
“Bahçe Mimarisi Kürsüsünden
Peyzaj Mimarlığı Bölümüne”
Prof. Dr. M. Bülent ÖZKAN
10.45 – 12.00: Panel
“Öğrenciler Konuşuyor: Peyzaj Mimarlığı Eğitiminin Bugünü ve Yarını”
Panel Yöneticisi : Yard. Doç. Dr. Şerif HEPCAN

Plumbago 10-05-2007 21:42

Hocam hoşgeldiniz ;)

Konuyu Peyzaj Mimarları (ve öğrenciler) başlığı altında tekrar duyurdum.

bilgekuzey 10-05-2007 21:55

Gelmek isteyen arkadaşlara uyarım ; FOTOĞRAF çekmek yuva yönetimi tarafından yasaklanmıştır...(cep telofonu kamerası dahil )

bilgekuzey 11-05-2007 18:59

Her şey hazır "yolumuza tam gaz devam ediyoruz" küçük arkadaşlar ile olmanın mutluluğu ve anneler günün de onları yanlız bırakmayışımızın derin sevinci içindeyiz...(İlk kez bu kadar heyacanlandım sanırım )

bilgekuzey 13-05-2007 01:24

Muhteşem bir günün hem yorgunluğu hem verdiği o büyük mutlulukla yazıyorum her şey muhteşem her şey olağandan daha güzeldi ...Kazasız belasız bitirdik...Ben ve takım arkadaşlarım yorgunuz lakin 4 saat boyunca 55 genç arkadaş ile çift kale maç yaptık yetmedi ip atladık o da yetmedi ortada sıcan oynadık...ve şunu anladım artık yaşlanıyorum ...( 24 ) (((: Katılan arkadaş varmı bilmiyorum çok kalabalık olduğu için ilgilenemedim ...TEŞEKKÜRLER..

Ophrys 16-05-2007 18:44

Narlıdere Gençlik ve Çiçek festivali

İzmirli arkadaşlar aşağıdaki yer ve tarihteki festivali kaçırmayalım derim.

NARLIDERE GENÇLİK VE ÇİÇEK FESTİVALİ
YERİ VE TARİHİ : Narlıdere – 18-20 Mayıs
DÜZENLEYEN KURULUŞ : Narlıdere Belediye Başkanlığı
TEL : (232) 238 87 41- 238 87 44
FAKS : 238 87 40

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025