agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/)
-   -   Etkinlik Duyuruları 2005-2008 (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/211.htm)

tourkana 06-09-2007 14:19

Bağbozumu döneminin içinde olduğumuzdan olsa gerek..

Metin Y. 06-09-2007 16:12

Ramazan'dan dolayı bir çok etkinlik tarih olarak öne çekildi.

forester08 10-09-2007 11:57

Kizilçamlari Kurutan Böcekler

Merhaba,
İlginize teşekkürler.
Keşke Ekotura katılsaydınız daha iyi olurdu.
Bu böcekler hakkında ayrıntılı bilgiler bizim sayfalarımızda güncellenmektedir.Daha doğrusu EKOLOJİ ile ilgili herşey....tıklayın yeter

www.adaorman.com

Faruk Naycı 10-09-2007 14:57

10. Balkan Oryantiring Şampiyonası

10. Balkan Oryantiring Şampiyonası 12-15 Eylül 2007 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacaktır.

Oryantiring Nedir?
Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma) hertürlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporudur. Kısaca bedensel ve zihinsel çalışmanın birlikte ifadesi olan Oryantiring; sadece düz bir koşu değil, aynı zamanda kontrol noktaları aranırken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız bir oyundur. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporudur.

Oryantiringi benzerlerinden ayıran en önemli unsur koşarken takip edilecek bir liderin veya işaretlenmiş bir parkurun olmamasıdır. Bulunulan yerden gidilecek yere ulaşmak için her sporcuya göre değişen sonsuz sayıda farklı seçenek bulunmaktadır. Sporcuların hem kendi özelliklerini, hem diğer sporcuları, hemde içinde bulundukları arazinin özelliklerini dikkate alarak en doğru kararı en kısa süre içinde vermeleri, bir başka ifade ile atletik kapasitelerine ek olarak mutlaka zihin yeteneklerini kullanmaları gerekmektedir. Oryantiringin bu özelliği yarışmacılar arasındaki fiziksel özellik farkını ortadan kaldırmakta, yarışmanın başında neredeyse tüm sporcuları eşit hale getirmektedir.

aybala 10-09-2007 16:00

Türkiye Oryantiring Federasyonu sayfasına buradan ulaşabilirisiniz. İtiraf etmem gerekirse böyle bir spor olduğundan bile haberim yoktu. Teşekkürler.

Burada örnek bir parkur var.

Buraya da bakmakta fayda var. Belki bir gün biz de benzer bir faaliyet yaparız. :)

agartha 12-09-2007 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DevrilgenKayik (Mesaj 135386)
Hemen okudum bu mesaji. Vakti olanlarin kacirmamasi gereken bir kurs. Belki ilerde hizlandirilmis, veya haftasonu kurslari da acilir, bizim gibi meraklilar icin. Ama yine de siteyi favorilerime ekledim, belki gelecek sene bir sekilde olabilir ?

İSMEK/Bahçeköy'ün düzenlediği böyle bir kurs var. Hafta da 1 gün. İsteyenlere Pazar günü var. Ekim'in başında başlıyor Mayıs'a kadar. Hala yer olabilir. İsmek'in sayfasından ulaşabilirsiniz.

agartha 12-09-2007 13:09

Sevgili Ayblack, bu dönemine ben de katılıyorum. Eksiklerimi tamamlamak için iyi olduğunu düşünüyordum. Önceden kursa katılan birinden bunları duymak çok güzel oldu.

kürekçi 04-10-2007 17:53

Gediz Deltası'nın Renklerini Sasalı'ya Taşıyoruz

Sasalı Beldesi'nin kahvehane ve evleri, renklerini Gediz Deltası'ndan alıyor!

Devlet Planlama Teşkilatı önderliğinde Avrupa Birliği finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın işbirliği ile yürütülen, Gediz Deltası'nın Koruma Durumunun İyileştirilmesi İçin Bölge Yerleşkelerinde Sürdürülebilir Turizmin Oluşturulması Projesi Seyrek, Sasalı Belediyeleri ve Ege Doğal Yaşamı Koruma Derneği ortaklığı ile tarafımızca şubat ayından bu yana sürdürülüyor.

Proje, yöre insanının katılımıyla Gediz Deltası'nın korunması ve tanıtılması çalışmalarının, sürdürülebilir turizm planıyla şekillenmesini ve bunun için temel oluşturacak bir dizi aktivitenin gerçekleştirilmesini içeriyor.

Gediz Deltası'nın kalbindeki beldelerden olan Sasalı Beldesi ziyaretçilerini yeni görünümüyle ağırlamaya hazırlanıyor.

Proje kapsamında, belde meydanındaki kahvehaneler, evler ve iş yerlerinin bakım ve boya işleri yapılıyor. Boyanan her yapı ege denizinin mavisini, pamuğun beyazını ve buğdayın sarısını taşıyor.

Beldenin değişen çehresi daha çok fırçaya ihtiyaç duyuyor. Sasalı kahvehanelerinin yenilenen görünümüne katkı koymak isteyen dostlarımızı bu hafta sonu Sasalı'ya bekliyoruz. Boya bahane Gediz Deltasıyla ilgili hayallerinizi duymak şahane olacak.

Boyanan yapılarımız çift katlı olduğu için güvenlik ve konuklarımızı yormamak adına yapacağımız işler şöyledir;

Cumartesi sabah 09.00'da başlayarak kahvehanelerin masalarının boyanması ve sandalyelerinin verniklenmesi, Gediz Deltası'yla ilgili sohbet etmek.

Yeterli katılımcımız olduğu takdirde araçla Sasalı'ya ulaşımı da sağlayabileceğ iz.

Gelebilecek dostlarımızın en geç Perşembe gününe kadar bilgilendirmelerini rica ediyoruz.

EgeDoğa Derneği ve EKGTli dostlarimizin olacagi bu gunu beraber gecirmeyi umuyoruz.

Programımız;

-Sabahtan başlayarak kahvehanelerde boya işlerine katkı
-Öğle yemeği ve sohbet
-Akşam üzeri bilgisayar kurslarındaki Sasalı'nın gençleriyle kuş cenneti ziyareti(homa da gözlem)
-Dönüşte belediyenin iftar yemeği
-Boyanan kahvehanelerden birinde çay molası

Katılmayi dusunen dostlarimiz en kisa zamanda bildirebilirse Sasaliya ulasim konumuzuda kesinmlestirebilece giz.

Katılacak dostlarımız beldenin gencleriyle gözlemde paylaşmak üzere fazla dürbünleri varsa getiririlerse guzel olur.

Doğa Derneği
Gediz Deltası Proje Sorumlusu
Esra Kartal
0543 402 30 94
0232 482 08 18
esra.kartal@dogadernegi.org

forester08 05-10-2007 16:12

Ekotur

7 EKİM EKOTUR’U BÜYÜKADA KIZILÇAM ORMANLIK ALANLARINDA YAPILACAK.
EKO-SİSTEM VE DOĞAL DENGE İLE İLGİLİ HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI.
SİZDE DOĞAYI TANIMAK,TAŞ,KAYA,BAKTERİ,ALG,LİKEN,YOSUN,TOPRAK MAKRO VE MİKRO ORGANİZMALAR KONUSUNDA UYGULAMALI BİLGİLERİ ZEVKLİ BİR GEZİ LE ÖĞRENMEK VE UNUTMAMAK İSTİYORSANIZ.
ORMANLARIMIZDA YAPILAN SİLVİKÜLTÜR(ORMAN BAKIMI) VE YANGIN TEDBİR ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENMEK İSTİYORSANIZ.
ORMANLARIMIZDA GEZERKEN KOŞARKEN BİLİNÇLENMEK İSTİYORSANIZ.
ARAYIN YA DA TIKLAYIN.ONU DA YAPAMADIYSANIZ ÇAT KAPI GELİN BÜYÜKADA LUNAPARK MEYDANINDAKİ ADALAR ORMAN İDARESİ ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE MERKEZİ YANINA..
7 EKİM 2007 PAZAR GÜNÜ SAAT 13.00 DE TOPLANTI YERİNDE OLUN.
VAPUR SEFERLERİ
KABATAŞ'TAN BÜYÜKADA YA 9.00 VE 10.30 DA,
KADIKÖY'DEN BÜYÜKADA'YA 9.20 VE 10.50 DE,
BOSTANCI'DAN BÜYÜKADA'YA 9.30 VE 10.45 DE,

AYRINTILAR VE KAYIT İÇİN

www.adaorman.com/cevre11

ve
02163826272 telefona kayıt yaptırın.

hfz 07-10-2007 12:36

3 Eklenti(ler)
Sevgili Kürekçi,

Çok çok geçmiş olsun. Dün gözlerimiz yollarda kaldı haberini alıncaya kadar. Sürpriz yapmak istemiştim. Yine de, bu yazıyı okuduğunda yapmış olacağım sanırım.:p
Öncelikle Organizasyonu başarıyla yürüten sevgili Esra Kartal arkadaşımıza çok teşekkür ederim. İnanılmaz ilgili ve sıcak bir insan. Sasalı Belediye Başkanı Veli Kasap Bey de hepimizle tek tek ilgilendi. Kendisiyle birlikte boya yaptık.

Son anda gördüğüm için bu duyuruyu, hiç bir şey düşünemeden gittim. Tam evden çıkarken aklıma geldi. Fuarda dağıttığımız kitap ayıraçlarından bir miktar vardı evde, hemen dönüp onları aldım. Sasalı'da bilgisayar kursuna katılan öğrenci arkadaşlara ve organizasyonda bulunan arkadaşlara dağıtıp agaclar.net ile ilgili bilgiler vermeye çalıştım.

Doğa derneklerindeki arkadaşlar özellikle Selluka konusuna çok ilgi gösterdiler. Hiç bilmiyorlar Selluka'yı. Biraz tanıttığımda da 'İzmir Kuş Cenneti' ve İzmir'e ait 'Selluka'nın buluşmasının çok güzel olabileceğini ve agaclar.net olarak kendileriyle birlikte bir organizasyon yapıp yapamayacağımızı sordular. Ben de kendilerini ortak organizasyon konusunda agaclar.net yönetimine yönlendirdim.

Bu güzel günden 3 kare koymak istiyorum. Kahvelerdeki masaları boyama, agaclar.net kitap ayıraçlarını alan arkadaşların küçük bir kısmı ve günümüzün en güzel arkadaşı Kara Leylek yavrusu 'İsmet' ;)

kürekçi 07-10-2007 15:27

Hafize Abla çok şaşırttınız beni gerçekten güzel bir sürpriz oldu bu :) İyi ki buraya da haber atmışım. Bizim arkadaşlar çok iyi çok içtendir hepsi de. Onlarla da tanıştığınıza sevindim.
Ben iyiyim. Okul başlar başlamaz şifayı kaptık hadi hayırlısı. Üç gün boyunca inat yapar gibi hasta bir arkadaşımız hep arkamda oturdu, sonuç bu :)
Umarım Sasalı'yı ve Gediz'i de sevmişsinizdir.

Sevgiler & Saygılar

hfz 07-10-2007 15:54

2 Eklenti(ler)
Sevgili Kürekçi, iyi olmana sevindim.

Hakikaten arkadaşlar çok samimi, öylesine sevgi ile karşıladılar ki beni şaşırmadım desem yalan olur. Hiç yabancılık çekmedim. Yorulduk ama çok da eğlendik. Köylülerle de çok güzel sohbetlerimiz oldu. Keşke sizler de olabilseydiniz. Eminim çok daha renkli geçerdi.

Sanırım kendileri ile görüşmeye devam edip, organizasyonlarına katılmaya çalışacağım. Bir kuş gözlemcisi olabilir miyim bilmiyorum ama arkadaşlarla dağ-taş dolaşabilirim.:p

Günden iki kare daha koyayım, renkleri buraya da taşımış olurum birazcık.;) Masa örtülerini kahveciye çıkarttıramadık ama yeni örtüler yapılacak. Üzerlerinde belli kuşların resimleri olan. O zaman çok daha güzelleşecek genel görüntü.

kürekçi 07-10-2007 17:48

İlk mesajınızda ikinci fotoğrafta;
En soldaki arkadaş Orhan Gül.En sağdaki arkadaşımız ise Ömer Döndüren, Ömer'in yanında da Esra Kartal var.

Sizi her zaman aramızda görmek isteriz tabi ki Hafize Abla. Eminim siz de gezilerden büyük keyif alıcaksınızdır. İlla ki kuşlar ilginizi çekmek zorunda değil. Gittiğimiz veya gideceğimiz yerlerde bitkilerle de ilgilenebilirsiniz ;)

hizals 09-10-2007 11:04

18 Ekim 2007 "Organik Tarım Potansiyelinin Farkında mısınız?" kongresinde buluşalım

Öncelikle uzunca bir süredir aranızda yoktum. okulumu bitirmekle ve diğer biçok hayat meşgalesiyle uğraştım durdum. Ama işte karşınıza mezun olmuş ve uluslararası bir belgelendirme kuruluşunda işe başlamış genç bir ziraat mühendisi olarak tekrar geldim. :D

Konuyu buraya açmamın sebebi bayramdan sonraki hafta İstanbul'da düzenlenecek olan Agro İstanbul Fuarı ve Organik Tarım Potansiyelinin Farkında mısınız? isimli kongreye katılmak için 18 Ekim günü İstanbul'da olacağım. Aranızdan bu etkinliklere katılan varsa sizlerle oralarda birlikte olup sohbet etmek ve tanışmak beni mutlu edecektir.

Tekrar burada olmak çok güzel. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

şükran ünal 09-10-2007 11:24

Sevgili Hizals, tebrik ediyorum ve yeni başlayan iş hayatında başarılar diliyorum. O kadar içten ve istekle yazmışsın ki başarmaman diye bir şey yok. Keşke İstanbul'da oturuyor olsaydım, o fuarda bulunup seninle tanışır sohbet ederdik, ama mutlaka katılımcılar olacaktır.

hizals 09-10-2007 11:46

Keşke tanışabilseydik , güzel dilekleriniz için teşekkürler.

zenfree 09-10-2007 11:56

Sevgili Hizals, tebrikler. Meslek hayatında başarılar.

Kongre hakkında biraz ayrıntı verebilir misin lütfen?

hizals 09-10-2007 12:11

Bahcesehir Universitesi ve Avrupa Birligi ortak olarak Turkiye'deki Organik Tarım Postansiyeli ile ilgili bir kongre düzenliyor. Bahcesehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsünde olacak. Fazıl Say Salonu denmişti telefonda sorduğmda bir yanlışlık yoksa. 2 gün sürecek olan kongre 19 Ekim 20 Ekim tarihlerinde olacak. Yurtiçi ve yurtdışından konuşmacılar tartışacak. Web sitesini de vereyim inceleyebilirsiniz.
http://organik.bahcesehir.edu.tr/
Umarım yardımcı olur.

kürekçi 09-10-2007 17:53

Aşağı'daki linklerde proje hakkında çıkan haberleri görebilirsiniz. Hafize abla, Esra elinde fotoğraf olanlardan, fotoğrafları kendisine ulaştırılmasını rica ediyor. İlgilenebilecek misiniz?
http://www.dogadernegi.org/data/basi...2007_86017.pdf
http://www.dogadernegi.org/data/basi...2007_09148.pdf

Saygılar & Sevgiler

hfz 09-10-2007 18:47

Tabii ki iletirim. Yazık basında çok yer almamış organizasyon. Manken filan mı getirseydik acaba?:mad:

hizals 10-10-2007 08:34

17-20 Ekim 2007 Agro İstanbul Tarım Fuarı - İstanbul Dünya Ticaret Merkezi
19-20 Ekim 2007 Organik Tarım Potansiyelinin Farkındamısınız? - İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi

ilker_eroglu 11-10-2007 21:55

Merhaba;

Nasıl katılımcı olabilecegi konusunda bilginiz varmı acaba ?

İyi Bayramlar

Saygılarımla

İlker

boncuk 14-10-2007 02:59

Bahcivanlik Kanunu

Merhabalar,

ben Almanyada Peyzaj mimarligi okuyorum ve suan bitirme tezimi Istanbuldaki yesil alanlar hakkinda yaziyorum.
bir sorum var, yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
1943 te yürürlüge giren "4486 Sayili Teknik Ziraat ve Teknik Bahcivanlik Okullari Kanunu" nicin 2006 dan itibaren yürülülükten kaldirilmistir???
Türkiyede Bahcivanlik meslegi yokmu?

Sayilarimla

Hayriye

Selahattin Yılmaz 14-10-2007 10:23

Sevgili boncuk, "4486 Sayili Teknik Ziraat ve Teknik Bahcivanlık Okulları Kanunu" milli eğitimin tek elden yapılabilmesi amacıyla ayrıca AB uyum kanunları doğrultusunda Tarım eğitimi (Buna sağlık, adalet ve tapu kadastro okulları da dahil daha doğrusu Polis okulları ve Askeri liseler haricindeki diğer bakanlıklara bağlı tüm okullar dahil) Milli eğitime devredildi. Aslında tam olarak kapatılmış değil bahsettiğiniz konuda eğitimin sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na geçmesi söz konusu ve eğitimin birazda yönü ve şekli değişmiş oldu yine bu anlamda Tarım Bakanlığındaki bu yetki bu kanunun iptal edilmesiyle elinden alınmış oldu (Ancak çiftçi eğitimi yapabiliyor).

Türkiye'de bahçivanlık bir meslektir evet fakat uzun yıllardır bahçivan ünvanıyla benim bildiğim resmi bir kadro yok en azından ben rastlamadım ve bilmiyorum bahçivanlık bizim bildiğimiz manada bahçe bakıcısına verilen isimdi ve ünvandır. Ancak Teknik Ziraat okulları ve Halk Eğitim merkezleri her zaman muhtelif yıllarda bahçivanlık kurslarını talepler doğrultusunda kurs şeklinde veregelmiştir halada bahçivanlık eğitimi talepler doğrultusunda Halk Eğitim Merkezleri vermektedir.

Bunun dışında bu kanunun mağdurlarından biri de benim diyebilirim zira Tarım Bakanlığına bağlı iken eğitimin Milli Eğitime devrolmasıyla birlikte Tarım Bakanlığı'ı bünyesinde olan Tarım Meslek Liseleri'nden Bursa Tarım Meslek Lisesinde meslek dersi öğretmeniydim ve MEB'e geçmediğim için şu an Tarım Bakanlığının başka bir kurumunda bu kanun iptal edildiğinden bu yana çalışmaktayım.

Bu konuda en sağlıklı ve net bilgiyi İstanbul'da tarım ve bahçivanlık eğitimi veren ve aynı zamanda İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif ERSOY'un da mezun olduğu Halkalı'da bulunan eski adıyla Halkalı Tarım Meslek Lisesi veya şimdiki adıyla Halkalı Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden alabilirsiniz.

ilker_eroglu 18-10-2007 02:18

Merhaba;

Suan başlamak istesek mümkünmüdür acaba bu kursa o kadar üzüldümki gördügümde basvuru tarihini kaçırmışım olduguum.Yeninisi ne zaman yapılır bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi keşke suan baslayana katılabilsem. :(

Saygılaımla

İlker

malina 18-10-2007 10:24

Açık Radyo "Orman ve Civarındaki Faydalı İşler" Her perşembe 16.30-17.00

Orman ve Civarindaki Faydalı İşler'de 18 Ekimdeki konuk, Şule Şenol.
Konu "Ormanda çocuklarla doğa eğitimi ve ahşap oyuncaklar"
Müzikler ise 2046 filminin soundtrack'inden seçilmiş...

Itir & Zeki

Açık Radyo
Orman ve Civarındaki Faydalı İşler
Her persembe 16.30-17.00

Açık Radyo'yu dinlemek için

Metin Y. 18-10-2007 13:11

Toprak Bilimi Okulu açıldı

1 Eklenti(ler)
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi yerleşkesinde ilköğretim öğrencilerinin "toprağı dokunarak tanımaları" amacıyla "Toprak Bilimi Okulu" açıldı.

http://www.topbilok.org
Eklenti 22695

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yerleşkesinde "Yeryüzünün gizemli örtüsü toprağa dokunun" sloganıyla 17 Ekim 2007 tarihinde faaliyete geçen okul, "Taş Devri", "Toprak Ana ve Canlılar" ve "Toprak Koruma ve Tasarım" isimli 3 atölyeden ve bir bahçeden oluşuyor. İlk aşamada, Fen ve Teknoloji dersi alan ilköğretim 4. sınıf öğrencilerinin yararlanabileceği okulda, Taş Devri Atölyesinde "Toprak Nedir, Neden Önemlidir; Toprak Nasıl Oluşur, Toprak grupları nelerdir?", Toprak Ana ve Canlılar Atölyesinde "Toprağın Canlılarla (bitkiler ve hayvanlar) İlişkisi Nasıldır; Toprağın Üretimdeki Rolü Nelerdir, Türkiye Topraklarının Özellikleri?", Toprak Koruma ve Tasarım Atölyesinde de "Toprak Nasıl Kirlenir, Sonuçları nelerdir; Erozyon nedir ve etkileri nelerdir; Toprak, İklim Değişimi ve Çölleşme Arasındaki İlişki Nedir?" başlıklı etkinlikler düzenlenecek.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, bu projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydetti. Dünyanın felaketle karşı karşıya kaldığına işaret eden Aras, bu dönemde okulun çevrenin korunmasında öncü olacağını ifade etti.

Törende konuşan TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca, 25 yıl sonra kuzey Akdeniz ülkeleriyle Türkiye’ye kurak iklimin geleceğini belirtti. Küresel iklim değişikliği dışında dünyayı “gıda güvencesi” felaketinin beklediğini anlatan Karaca, dünyanın açlığa doğru gittiğini söyledi. TÜBİTAK tarafından da desteklenen okulun proje yürütücüsü Prof. Dr. Sevinç Arcak ise , toprağın öneminin çocuklara anlatılması için bu okulu açtıklarını belirtti.

TOPRAĞIN DEĞERİNİ ÖĞRENSİNLER:
Toprağın insanlar için son derece yaşamsal önemi bulunan bir varlık olduğunu vurgulayan A.Ü Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal TALUĞ , şunları söyledi: "Çocuklarımızı ne yazık ki doğal kaynakların değeri ve önemi konusunda yeterince aydınlatamıyoruz. Toprağı tanısınlar ve öğrensinler, toprağın değerini bilsinler istiyoruz.

Bu okulda toprağın nasıl oluştuğunu, yapısını; dünya için, yaşam için anlamını öğretecek birtakım çalışmalarımız olacak. Bu okul bir bilim kültürü ve doğa duyarlılığını geliştirme okulu olacak." Taluğ, konuyla bir internet sitesi de hazırlanacağını, böylece bu çalışmalara katılamayanların da bilgi edinebileceklerini sözlerine ekledi...

agartha 20-10-2007 00:03

Sevgili İlker_eroglu,

Bu aralar başlayan bir kurs yok bildiğim kadarı ile. Devam ettiğim kurslar hakkında ise şunları söyleyebilirim. İsmek bahçıvanlık kursu için hem Bahçeköy'de hem de Üsküdar'da var. Bahçeköy'deki tamamen dolmuş ama Üsküdar'daki için İsmek Üsküdar 0216 470 46 85 numaralı tel.den öğrenebilirsiniz. Kurs yeni başladı; yetişebilirsiniz.

Park ve bahçeler kursu başlayalı 1 ayı geçti. Bir sonrakini yakalamanız gerekli. Netten takip edebilirsiniz. Tam bilgim yok sanırım bahara başlar.

Tıbbi Bitkiler 31-10-2007 11:06

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi / Kursları

A R O M A T E R A P İ

Uçucu Yağlar
Sabit Yağlar
Uçucu ve Sabit Yağ Hazırlama
Sağlığı Korumada Yağlardan Faydalanma
Hastalıklarda Yağlardan Faydalanma

ZEYTİNBURNU TIBBİ BİTKİLER BAHÇESİ

3 kasım 2007
Cumartesi 13:30 – 17:30
28 ders 200 YTL

Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi
Merkezefendi mahallesi Yeniçiftlik yolu 1/1 İstanbul
0212 664 41 55
www.merkezefendi.org
bilgi@merkezefendi.org

Tıbbi Bitkiler 31-10-2007 11:12

DOĞAL VÜCUT BAKIMI

Cilt ve saç temizliği - bakımı
Sabunlar ve diğer temizlik malzemeleri
Boyalar, nemlendiriciler, kremler, losyonlar
Vücut yağları, sütler, damıtılmış sular
Kepeklenme, kuruma, yağlanma, istenmeyen tüy ve kokuların giderilmesi
Vücut bakımında gıdalar
Sürme, saç boyası, şampuan, maske, tonik, temizleme suyu, parfüm yapımı

3 kasım 2007
Cumartesi 10:15 – 13:15
15 ders 200 YTL

0212 664 41 55
www.merkezefendi.org
bilgi@merkezefendi.org

Tıbbi Bitkiler 31-10-2007 11:16

B A Y A N L A R A
M A S A J T E R A P İ S İ

TEMEL MASAJ
VE
DOĞU – BATI MASAJ TEKNİKLERİ

3 kasım 2007
Cumartesi 10:00 – 16:00
80 ders 550 YTL

0212 664 41 55
www.merkezefendi.org
bilgi@merkezefendi.org

zenfree 02-11-2007 10:44

Doğa Filmleri Yarışması

Doğa, doğa ve/veya onun parçası olan herşey ile ilgili kurmaca, belgesel, canlandırma, deneysel, vb. türünde filmlerin yapımını özendirmek, bu alandaki gelişime katkıda bulunmak ve dağ/doğa filmleri hafızasını oluşturabilmek amacıyla Ulusal Film Yarışması düzenlenmiştir.

http://www.dagfilmfest.org/Yarisma.aspx

KUMRU 02-11-2007 11:15

Üniversite mezunları sınavsız olarak açık öğretim 2 yıllık tarım programına kayıt olabiliyorlar. Seracılık , sebzecilik , meyvecilik gibi dersler var.

http://www.aof.edu.tr/Brosurler/Tarim.pdf

Mine Pakkaner 04-11-2007 16:27

Keçe ve Deri gibi doğal malzemeyle takı yapımı eğitimi

1 Eklenti(ler)

"Takı ve deri ürün tasarımında; tasarım eğitiminin önemi , tasarım süreci,

teknolojik gelişmeler ve yeni malzemeler"

konusunda 9.Kasım.2007 tarihinde sunum konuları aşağıda verilen seminer düzenlemişlerdir. Bu kapsamda Pelin Demirtaş Dikmen'in düzenlediği

1-Keçe Takı Yapımı Yürütenler: Neşem Ertan-Serpil Altun
2-Serbest Malzemeyle Sanatsal Takı Yapımı Yürütenler: Canan Erdönmez – Öznur Enes*- Mustafa Kula'nın eğitim vereceği workshop'lar gerçekleştirilecektir.

Sunum Konuları:
Öğr.Gör. Pelin Demirtaş Dikmen:Günümüz Tasarım Eğitimine Bakış
Öğr.Gör. Serpil Altun:Takı Tasarımında Form Arayışları Ve Estetik Kaygılar
Araş. Gör. Neşem Ertan:Takı Tasarımında Kullanılan Alternatif Malzemeler
Öğr.Gör.Öznur Enes:Takı Tasarımı Ve Üretiminde Hızlı Prototiplendirme Tekniklerinin Kullanımı
Araş. Gör. Mustafa Kula:Deri Ürün Tasarımında Yaratıcı Süreç
Öğr. Gör. Canan Erdönmez:Materyal Olarak Derinin Aksesuar Tasarımında Kullanımı

malina 06-11-2007 14:46

Peyzaj Mimarlığı II. Öğrenci Kurultayı / 9 Kasım 07

PEYZAJ MİMARLIĞI II. ÖĞRENCİ KURULTAYI PROGRAMI
09 KASIM 2007

Ankara Üniversitesi Ziraat Fak. Dekanlık Konferans Salonu

09:00 09:30 KAYIT
09:15 09:50 KAHVALTI
10:00 10:30 AÇILIŞ KONUŞMALARI

10:00 10:10 MEHMET SOĞANCI (TMMOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
10:10 10:20 AYŞEGÜL ORUÇKAPTAN (PMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
10:20 10:30 HALİM PERÇİN (AÜ ZİRAAT FAK. PEYZAJ MİMARLIĞI BL. BAŞK.)

10:30 11:30 I. OTURUM
OTURUM BAŞKANI: BORA BAYRAKÇI (Yeditepe Üniversitesi)
10:30 10:40 Küresel Su Krizi, Boyutları, geleceği Namık Kemal Üniversitesi
10:40 10:50 Suyun Stratejesi , Komşu Ülkelerle İlişkiler Atatürk Üniversitesi
10:50 11:00 Barajların Çevreye Etkileri Çukurova Üniversitesi
11:00 11:10 Kıyılarımız Akdeniz Üniversitesi
11:10 11:20 Tasarruf Peyzajı Artvin Çoruh Ünv.
11:20 11:30 SORU CEVAP

11:30 11:50 Plaket Töreni (7. Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri)

11:50 12:00 KAHVE MOLASI

12:00 12:30 II. OTURUM – KURULTAY ÖNCESİ PMOGenç ATÖLYESİ (AĞIRNAS)
12-00 - 12:10 Peyzaj Mimarlığı Öğrencileri Ağırnas’ta…
12:10 - 12:20 PMOGenç Parkı Proje Sunumu 12:20 – 12:30 SORU CEVAP

12:30 13:15 ÖĞLE YEMEĞİ ARASI

13:15 13:45 II. OTURUM DEVAMI KURULTAY ÖNCESİ PMOGenç ATÖLYESİ (AĞIRNAS)
13:15 – 13:25 SİNAN MEYDANI 13:25 – 13:35 KORAMAZ VADİSİ 13:35 – 13:45 SORU CEVAP

13:45 14:45III. OTURUM
OTURUM BAŞKANI : GÖKÇE SAYGIN (İstanbul Teknik Üniversitesi)
13:45 13:5513:45 – 13:55“Ormancı Yasası“ Düzce Üniversitesi
13:55 – 14:05 Rantın Şifresi 2B Ege Üniversitesi
14:05 – 14:15 Kentsel Dönüşüm mü Rantsal Bölüşüm mü? Bilkent Üniversitesi
14:15 - 14:25 Nükleer Santraller Ve Alternatif Enerji Politikaları Karaelmas Üniv.
14:25 – 14:35 Kentsel Dönüşüm… Ama Nasıl? İstanbul Üniversitesi
14:35 – 14:45 Küresel Isınma, Yok Olan Dünya Ankara Üniversitesi
14:45– 14:55 SORU CEVAP

14:55 15:10 KAHVE ARASI

15:10 16:10 IV. OTURUM
OTURUM BAŞKANI: BARIŞ KALYONCUOĞLU (Bilkent Üniversitesi)
15:10 – 15:20 “Düzene Uygun Kafalar Nasıl Yetişir? İstanbul Teknik Üniversitesi
15:20 – 15:30 Eğitim Şart! Bilkent Üniversitesi
15:30 – 15:40 Eğitime Genel Bir Yaklaşım! Ankara Üniversitesi
15:40 – 15:50 Peyzaj Mimarlığı Öğrencilerinin Kendilerine ve Topluma Karşı Sorumlulukları Yeditepe Ünv.
15:50 – 16:00 Örgütlenmenin Bilinci…Ege Üniversitesi
16:00 – 16:10 İşsizlik Kader midir? Mustafa Kemal Ünv.
16:10 – 16:20 SORU CEVAP

16:20 16:30 SLAYT GÖSTERİMİ “ GELECEĞİ BİRLİKTE ÇİZELİM”

16:30 17:00 KURULTAY DÜZENLEME KURULU’ NA TEŞEKKÜR BELGELERİNİN VERİLMESİ

17:00 17:15 KAPANIŞ KONUŞMASI
Redife KOLÇAK (PMO Genel Sekreteri )

17:30 – 18:30 KOKTEYL – KEMAN DİNLETİSİ

* DAYANIŞMA MESAJLARI HER OTURUMDAN ÖNCE OKUNACAKTIR!

TELAŞ 07-11-2007 16:30

Herkese merhaba
ADANA'da Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi 07.11.2007 ile 11.11.2007 tarihleri arasında, Tarım fuarı düzelemiştir. İlgili kişilere duyurulur.
Selamlar

tiya 08-11-2007 15:50

Adana'daki furdan az önce geldim. Bırakın çiçek türlerini, toprak bile yoktu. Tarlası ve bahçesi olanlara göre düzenlenen bir fuar.

İlkin 08-11-2007 16:12

Merhaba ben de merak ediyordum acaba fuar nasıl diyordum. Gitmeme gerek kalmadı sanırım.

Filiz 08-11-2007 17:54

8-11 Kasım Isparta'da düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarını unutmayın :D

Mahmut Leventoğlu 09-11-2007 13:30

Göller bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı 8-11 Kasım tarihleri arasında Isparta Süleyman Demirel Kongre ve Kültür Merkezinde ;Isparta Ticaret Borsası,SDÜ,İl Tarım Müdürlüğü katkıları ile açılmış olup yöre halkı tarafından ilgi ile izlenmektedir. Bu yıl üçüncüsü organize edilen bu fuarın bölgede süt hayvancılığı için önem teşkil etmektedir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025