![]() |
Beklediğimiz duyuruydu. Sağol herbaryum :)
Şimdi bizim de katılabileceğimiz bir bölümü seçip, gerekenleri yapmak geçiyor aklımdan:p |
Avrasya tarım 2008 fuarı
AVRASYA TARIM FUARI 2008
3.Tarım Hayvancılık, Tohumculuk, Fidancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı (Tarmakbir işbirliği, Tarım İl Müdürlüğü desteğiyle yapılmaktadır.) 05 - 09 Ağustos 2008 BEYLIKDÜZÜ TUYAP http://www.agroeurasia.com/ BILGINIZE |
Harika olacak, ilk kez gidicem. bilgilendirme icin tesekkürler.
Acaba hangi gün en tenha durumda olur bilgisi olan var mı? |
güzel bir hatırlatma, birde davetiyemiz olsa kaçmaz.
|
Bugün basladı sanırım, hayret kimse görmedi mi bu konuyu ben burdan epey katılan üyemiz olacagını düsünüyordum.
|
Avrasya tarım 2008 fuarı
Fuar bu gün başladı ve 9 unda sona eriyor.
agaclar.netten kimler gidiyor, gidenler resim koyar mı siteye? |
ÜCRETSİZ SERVİS SAATLERİ
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne fuar süresince ücretsiz midibüs ve otobüs servisleri ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ (Taksim) Geliş: 09:30 - 10:30 - 12:00 - 14:00 Dönüş: 16:00 - 17:30 - 19:00 BAKIRKÖY DENİZ OTOBÜSLERİ İSKELESİ OTOPARKI Geliş: 09:30 - 10:30 - 11:30 - 12:30 - 13:30 - 14:30 Dönüş: 15:00 - 16:30 - 18:00 ESENLER OTOGARI - METRO C-4 ÇIKIŞ KAPISI / HAVAŞ DURAĞI Geliş: 09:30 - 10:30 - 11:30 Dönüş: 16:00 - 18:00 ATATÜRK HAVA LİMANI İÇ HATLAR GELİŞ TERMİNALİ ÖNÜ Geliş: 09:30 - 10:30 - 11:30 Dönüş: 16:00 - 18:00 Tüyap önceden bildirmeksizin ek sefer düzenlemek ve hareket saatlerini değiştirmek hakkına sahiptir http://www.agroeurasia.com/ |
Bir aksilik olmazsa çarşamba veya perşembe ben gideceğim.
Buraya bilgi yüklerim. |
Alıntı:
|
İstanbulda oturmak gerçekten ateşe yakın olmak gibi. Bakın fuar oluyor beylik düzünde biz nerdeyiz Yalovada.
Giden arkadaşlardan fotoğrafları beklemekten başka çare yok sanırım. Şimdiden teşekkürler. Saygıyla. |
:(Offff Ankara'da neden yok ya
|
Tüyap oturduğum yere 5 dk. süre alan uzaklıkta. Davetiyem olsa bende giderdim.
|
Fuar girişi ücretlimi, giden arkadaşlar bilgilendirebilir mi ?
Syg |
ücretsiz davetiye aradım fakat bulamadım buda ücretli olduğunu gösteriyor. hafta sonu gitmeyi düşünüyorum...
|
Fuara giriş ücretsiz.
Avrasya ön tanımına uymuyor. Yine de insanın dağarcığında çok şey kalıyor. Dolu dolu bir fuar değil ama. * Bu fuarı oldukça ayrıntılı yazmıştım size. Bilgisayar pilim yok ve iki kere fişim çıktı. Özür dilerim tekrar yazamayacağım |
hafta sonuum ummadığım bir hastalık yüzünden mafoldu malesef gidemedim.
|
Ben gittim 2 tane üzüm asması 1 tane feijoa ağacı 1 de nar fidanı aldım .
Fuarda çoğunluklar traktör tarım araçları vardı çok zamanım yoktu gezecek tekrar giderim diye düşündüm fırsatım olmadı ama özellikle sera ve sulama hakkında bilgi almak istiyordum olmadı birdahaki sefere insallah bence agaclar.net bu fuar a katılımcı olarak girmeliydi birdahakine bunu düşünelim . BİZDE KENDİ YETİŞTİRDİĞİMİZ BİTKİLERİ SERGİLERİZ EN AZINDAN :D |
Bu arada 2. günü gittim hafta arası olmasına ragmen hatırı sayılır kalabalık vardı
|
Tuz Gölüne Sadakat Gezisi
Suyun yanlış kullanılışı nedeniyle son günlerini yaşayan iki milyon yaşındaki Tuz Gölü, gerekli önlemler alınmazsa tümüyle yok olma tehlikesyle karşı karşıya.
Türkiye'nin 305 Önemli Doğa Alanı'ndan biri olan göl, sanılanın aksine küresel ısınma sonucu değil, yanlış su politikaları nedeniyle kuruyor. Öyle ki, gölün yer aldığı Konya Kapalı Havzası'nda sulama faaliyetleri nedeniyle her yıl bir Tuz Gölü büyüklüğünde su israf ediliyor. Doğa dergisi ve Atlas dergisi, bu yok oluşa dikkat çekmek üzere Tuz Gölü'ne Sadakat Yolculuğu düzenliyor. Kar amacı olmayan gezi, 19 eylül akşamı İstanbul'dan, 20 Eylül Cumartesi sabahıysa Ankara'dan hareketle başlayacak. 20 Eylül gecesi son bulacak. Gezi boyunca yol güzerğahında yer alan önemli doğa alanları hakkında Doğa Derneği Uzmanları sunuşlar yapacak ve İstanbul'dan Tuz Tuz Gölü'ne kadar Anadolu doğasının az bilinen özelliklerini tanıtacak. Konya Havzası, biyolojik çeşitlilik ve Tuz Gölü hakkında geniş bilglere yer verilecek. İstanbul'dan katılmak isteyenler için gezinin fiatı 99, Ankara'dan katılacaklar için 35 YTL. Bilgi için: (216) 462 27 24 Dün akşam Hürriyet Gazetesi'nden okuduğum bir yazı. Belki üyelerimizden katılmak isteyen olur diye aktardım. |
İsmek Bahçıvanlık Kursu için eylül ayı sonuna kadar kayıtlar devam ediyor. Üsküdar Burhaniye İsmek ise yeterli çoğunluğu sağlayabilirse kurs açacakmış. İlgilenen arkadaşlar
http://ismek.ibb.gov.tr/portal/kursa...p?BransCode=99 adresinden detaylı bilgi alabilirler. |
Türkiye'nin Ağaçları ve Ormanları Fotoğraf Sergisi
Türkiye'nin Ağaçları ve Ormanları Fotoğraf Sergisi açıldı,
Sergi, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından çevre konularında duyarlılığı arttırmak ve ormanların hayatî önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında jüri tarafından seçilen eserleri biraraya getiriyor. Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 530 fotoğrafçı 900'den fazla eserle katıldı. Ödül ve Açılış Töreni 25 Eylül Perşembe, saat: 18:00 Adres : Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi Kuleli Sokak No: 42 Gaziosmanpaşa, Ankara |
Tam da bayram süresine denk gelmiş. Sergi , ne kadar süre açık acaba ?
|
30 Ekim-2 Kasım 2008 tarihleri arasında Isparta Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayında Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenecektir.
Detay |
4. Uluslararası Tarım,Sera ve Hayvancılık Fuarı-İzmir
Eğer konuyu yanlış açtıysam özür dilerim:o .
4. Uluslararası Tarım,Sera ve Hayvancılık Fuarı 20-23 Kasım 2008 tarihleri arasında İzmir Fuar Alanında yapılacakmış. 20-22 Kasım 2008:10:00-19:00 saatleri arasında 23 kasım 2008: 10:00-17:00 saatleri arasında Dünya tarım devleri buluşacakmış.Tarım ilaçları satan yerlerde davetiyeler var. Organizasyonu ORİON düzenliyormuş. |
Avrupa Su Kayağı Yarışması Sukaypark'ta yapılacak.
Bursa'da yeni kurulan ve faaliyete geçen kablolu su kayağı tesisisi
SUKAYPARK’ta 17-19 Ekim tarihlerinde "10. Avrupa Su Kayağı Şampiyonası" düzenleniyor. (Wakeboard) Kablolu Wakeboard Türkiye Şampiyonası’nın elemeleri 4-5 ekim tarihlerinde yapıldı. Eğlenceli zaman geçirmek ve değişik bir spor izlemek isteyenler kaçırmasın. http://www.osmangazi.bel.tr/sukaypark/su.htm Adres: Çukurca Su Kayağı Çıkurca Köyü Çukurca Su Kayağı Tesisleri 224 211 24 49 Adres yanıltmasın yer çok kolay. Botanik park ile Hayvanat bahçesinin arasındaki yoldan gidince dolmuş güzergahını izleyin. 5 dk. sürmüyor. Çıkış yolu da 3-4 dakikada Buski taraflarında oluyorsunuz. Yarışmanın resmi sitesi: http://www.cablewakeboard.com/ Bu da kendi sitesi ama biraz ağır: http://www.sukaypark.com/ |
“AVRUPA ORMAN HAFTASI” Etkinlikleri (20-24 Ekim 2008)
“AVRUPA ORMAN HAFTASI” ETKİNLİKLERİ
20-24 EKİM 2008 ETKİNLİK PROGRAMI 20 EKİM 2008 AÇILIŞ VE SAYDAM GÖSTERİSİ Saat: 18.30-20.00 Yer: Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği Bestekar Sokak No:30/8 K.dere/Ank. 21 EKİM 2008 PANEL “İlgili Meslek Alanlarından Ormanlarımıza ve Ormancılığımıza Yaklaşımlar” Saat: 18.30-21.00 Yer: Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Kenedy Caddesi No:4 Kavaklıdere/Ankara KATILIMCILAR
SÖYLEŞİ VE DİNLETİ “Ağaçlar, Ormanlar ve Edebiyat Söyleşisi ile Türkü Dinletisi (Umut Kavlak, Müjgan Akar, İbrahim Vurgun Kavlak, Bayram Pehlivanlı, Ali Turan, Muharrem Turan) Saat: 18.30-20.30 Yer: Petrol-İş Sendikası Ankara Şubesi Adakale Sokak No:6 Yenişehir/Ankara 24 EKİM 2008 SÖYLEŞİ “Ağaçların Kültürümüzdeki Yeri” (Hasan Torlak) Saat: 18.30-20.30 Yer: Petrol-İş Sendikası Ankara Şubesi Adakale Sokak No:6 Yenişehir/Ankara |
Merhaba,
Cumartesi günü katıldığım, 15 – 19 Ekim 2008 tarihleri arasındaki Bursa 6. Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarında beklediğim kalabalık vardı ancak ilgi yoktu. Hem kalabalık vardı hem de ilgi yoktu bu nasıl iş diyebilirsiniz. Evet aynen öyle. Büyük otobüsler ile gelen kalabalıklar, tarımsal aletler ve yenilikler ile değil de, verilen hediyeler ve şapkalar ile sanki daha fazla ilgileniyorlarmış gibi geldi bana. Şapka ve hediye dağıtan standları dolduran çiftçilerimiz hediyeleri alınca hemen o bölgeyi terkedip şapka veya hediye dağıtan diğer bir standı kaalabalıklaştırıyordu. Yeni aletler ve tarım ve hayvancılığa getirdiği yenilikler ile ilgilenenler pek azdı. Ağırlık traktörlerdeydi. Adeta traktör fuarıydı. Saygılar |
Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, cumhuriyetin kuruluşunun 84. yıl
dönümünü İstanbul Boğazı ve Taksim Meydanı'nda düzenlenecek ışık, lazer, havai fişek gösterileri ve müzik şovu ile kutlayacak.İSTANBUL - Boğaz ve Taksim Meydanı'nda ışık, lazer ve havai fişek gösterisi yapılacak. Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasında 16 ayrı noktadan 15 dakikalık müzikli havai fişek gösterisi sunulacak. Boğaz Köprüsü üzerindeki 42 ateşleme sistemi ile de 800 metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturulacak, boğazda 250 tekne ile alayı düzenlenecek. Etkinliklerin 2 milyon 250 bin YTL'ye mal olacak. Haberin devamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkulu bir şekilde kutlamak için Taksim ve İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilen ışık, lazer ve havai fişek gösterilerini bu yıl Sidney'deki yılbaşı kutlamalarındaki gibi daha görkemli hale getirerek, kentin yurt dışındaki tanıtımına da katkı yapmayı hedefliyor. Bu çerçevede düzenlenen gösteriler, Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı 29 Ekim Pazartesi akşamı İstanbul Boğazı'nda başlayacak, Taksim Meydanı'nda devam edecek. İstanbullular, Boğazda yapılacak ışık ve lazer gösterileri ile ışıklandırılmış yaklaşık 250 tekneyle oluşturulacak alayını saat 19.00'dan itibaren izleyebilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 20.00'de Dolmabahçe'den vereceği startla, Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasında 16 ayrı noktadan 15 dakikalık müzikli havai fişek gösterisi yapılacak. Boğaz üzerinde yaklaşık 250 metre yükselecek havai fişeklerin koreografisi ise besteci Tuluyhan Uğurlu'nun Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı özel bestesine göre uyarlandı. Gösterilerde 48 bini aşan atış yapılacak. Fişekler, elektronik zamanlayıcılar ve saniyenin yüzde biri kadar bir sürede 8 bin kadar fitili ateşleyebilen tetikleyiciler eşliğinde dijital olarak ateşlenecek. Gösteride, 40 tondan fazla ekipman kullanılacak. Ayrıca, Boğaz Köprüsü üzerinde yer alacak 42 ateşleme sistemi ile 800 metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturulacak. Etkinlikler, tüm dünyada yılbaşı kutlamalarına örnek gösterilen ve hayranlıkla izlenen Sidney yılbaşı kutlamalarını tasarlayan firma tarafından gerçekleştirilecek. Gösteriler, Ortaköy, Beşiktaş, Dolmabahçe, Kabataş ile Üsküdar'da Paşalimanı, Kuzguncuk ve Salacak sahilinden rahatlıkla izlenebilecek ve müzik eşliğinde seyredilebilmesi için de sahillere ses sistemleri kurulacak. ÜCRETSİZ OTOBÜS SERVİSİ Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların sahillerden gösterileri izleyebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Otobüsler Avrupa yakasında Gaziosmanpaşa ve Bağcılar meydanı, Bayrampaşa Aquarium Alışveriş Merkezi önü, Bahçelievler Yayla Kültür Merkezi önü, Küçükçekmece İstasyon Meydanı, Güngören Köyiçi Kaymakamlığı önü, Asya yakasında Ümraniye Belediyesi önü, Kartal meydanı, Sultanbeyli Belediyesi önü, Maltepe Migros önünden saat 18.00'de hareket edecek, 21.30'da ise aynı otobüslerle dönüş yapılabilecek. Ayrıca, Kabataş ve Üsküdar Vapur İskelesi'nden de etkinliği deniz üzerinden izlemek isteyenler için ücretli özel tekne seferleri düzenlenecek. TAKSİM MEYDANI'NDAKİ KUTLAMA İstanbul Boğazı'ndaki gösterilerin ardından Taksim Meydanı'nda yapılacak kutlamalar ise saat 20.30'da başlayacak. Kutlama programı çerçevesinde meydan etrafındaki bazı yüksek binaların çatısından 15 dakikalık havai fişek gösterisi ile gece boyunca ışık ve lazer gösterileri yapılacak. Dans ve müzik eşliğinde canlı DJ performansının da sergileneceği program ile İstanbullulara unutamadıkları coşkulu bir bayram yaşatılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kutlama programı çerçevesinde şehrin elektrik direklerini, İstanbul genelindeki üst geçitleri ve caddeleri bayraklarla süsleyecek. Ayrıca, etkinliklerden 5 kamera aracılığıyla ile 19.30 ile 22.30 saatleri arasında canlı yayın yapılacak." Geçen yıl gidemediğimiz için çok pişman olan arkadaşım dün mail atmış. Taksim meydanı çok kalabalık olur ama Boğaz'daki gösteri geçen yıl televizyondan gördüğüm kadarıyla muhteşemdi. Biz çocuklarımızı alıp Boğaz'a gidip, bol bol fotoğraf çekeceğiz. İmkanı olanlar kaçırmasınlar... |
14. mesajda belirttiğim Isparta'da gerçekleşecek fuar cuma günü başlıyor.
|
3 Eklenti(ler)
Kuzguncuk'ta geleneksel Cumhuriyet Bayramı kutlamaları. Henüz kalabalık toplanmamış. Gece yarısına kadar, cadde üzerinde davul zurna çalıyor, sadece görevli köçekler oynuyor, seyredenler tempo tutuyor. Yere bırakılan paraları, köçekler ellerini kullanmadan ağzıyla almak zorunda. Bütün cadde bayraklarla süslenmiş. Bu sene Boğaz'daki yoğunluktan dolayı kenara kaçmak zorunda kalmışlar. Eklenti 51263
Boğaziçi köprüsü Eklenti 51264 Dolmabahçe açıkları Eklenti 51265 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025