agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/)
-   -   Etkinlik Duyuruları 2005-2008 (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/211.htm)

TELAŞ 09-11-2007 19:37

Merhaba arkadaşlar
ADANA'lı doğa sever olarak gittiğim, Tarım ve Hayvancılık fuarında hayal kırıklığına uğradım Bitkilerle ilgi alandan çok zirai alet ve traktör bayileri doldurmuştu, bir çok kişiyle görüştüm. Bilgi verme konusunda pek isteksizdi firma yetkilileri herkes birşeyler satma uğraşı içersindeydi. Değinmeden gecemiyecem ama Hayvancılıkla ilgili tek bir stant olmasıda garip bir durumdu. Fotoğraf çekmek için makinamı yanıma aldım ama kayda değer hiç birşey yoktu. ( Bence ) Saygılarımla

kuzen38 12-11-2007 20:35

Tarım Fuarı

Bugün arabada giderken radyoda duydum, ziraat ve hayvancilik fuari gibi birseyler diyordu. Tarihini ve yerini duyamadim malasef. Istanbulda olabilir düsüncesiyle danismak istedim, bu aralar böyle bir fuar olacak mi İstanbulda? sevgiler...

Mesut Şen 16-11-2007 00:36

Eskişehir Ogü Botanik Kulübü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümünde Botanik Kulübü kurduk. Ogü öğrencisi olan herkes ( fakülte farketmez ) kulübümüze üye olabilir. Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden de arazi çalışmalarına katılmak isteyen varsa, bana özel mesajdan haber verebilir. Katılımlarınızı bekliyoruz.

forester08 16-11-2007 22:49

10. Ekotur Büyükada'da

5 Eklenti(ler)
--------------------------------------------------------------------------------

10.EKOTUR

BÜYÜKADA ORMANLIK ALANLARINDA YAPILDI.
EKOTUR'CULARIN ORMANDA BİR YUVASI OLDU.

25 KASIM Pazar günü Saat 12.30 da Büyükada Orman İdaresi Merkezinde toplanan Ekoturculara,
orman işletme şefi orman mühendisi Yüksel ÖZCAN tarafından gezi hakkında önbilgiler verildi..

Ekoloji gezisi Tepeköyden başlayarak,İsatepe,Yetimhane,Lunaparkı takiben Eski Bağ a devam etti
Ekosistemle ilgili önemli bilgilerinde aktarılan gezide,
olgunlaşmış kocayemişler ve greek inciri dalından kopartılıp yendi.

Ekolojik denge için orman idaresince yaptırılan kuş yuvaları
kızılçamlara asılarak onların kışın yuvalanmaları katkı sağlandı..

Büyükada ormanlarındaki kızılçamlara arız olan çamkeseböceklerinin
nasıl tesbit edilip avlandığı,onların populasyonlarını azaltmak için
biyolojik mücadelede kullanılan adacık yöntemi ile üretilen yumurta ve
tırtıl parazitleri ile doğal dengenin nasıl sağlandığı görsel olarak anlatıldı.
Kızılçam ağaçlarını asıl kurutan çam kabuk böceklerinin
feromon tuzaklarıyla nasıl avlanarak üremelerinin azaltıldığı
uygulamalı olarak gösterildi.

Büyükada’nın toprak,kaya ve bitki ilişkisi ve
gelişimi hakkında ekolojik bilgiler görsel olarak anlatıldı..
Gezi süresince yorulan ve acıkan ekoturcular çevre koruyucu piknik
yaparak küresel ısınmaya dur dediler..Fethi Bey'in mimoza korusundan mimoza fidanı temin edip,mutlu şekilde ayrıldılar.

ayrıntı ve fotğraflar için tıklayın....

www.adaorman.com

EKO-SİSTEM VE DOĞAL DENGE İLE İLGİLİ HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI.
SİZDE DOĞAYI TANIMAK,TAŞ,KAYA,BAKTERİ,ALG,LİKEN,YOSUN,TOPRAK MAKRO VE MİKRO ORGANİZMALAR KONUSUNDA UYGULAMALI BİLGİLERİ ZEVKLİ BİR GEZİ LE ÖĞRENMEK VE UNUTMAMAK İSTİYORSANIZ.

HAYDİ ORMANA KUŞ YUVASI ASMAYA GİDELİM.
ORMANDA SİZİNDE BİR YUVANIZ OLSUN.

HAYDİ FİDAN DİKELİM.
SİZİN DE DİKİLİ AĞACINIZ OLSUN.
HAYDİ YANGINSIZ VE ÇÖPSÜZ PİKNİK YAPALIM KÜRESEL ISINMA VE KÜRESEL KİRLİLİĞİ ENGELLEMEYE SİZİN DE KATKINIZ OLSUN
ORMANLARIMIZDA GEZERKEN KOŞARKEN BİLİNÇLENMEK İSTİYORSANIZ.
ARAYIN YA DA TIKLAYIN.
ONU DA YAPAMADIYSANIZ ÇAT KAPI GELİN BÜYÜKADA ADALAR ORMAN İDARESİ MERKEZİNE.
25 KASIM 2007 PAZAR GÜNÜ SAAT 12.30 DE TOPLANTI YERİNDE OLUN.
VAPUR SEFERLERİ
KABATAŞ'TAN BÜYÜKADA YA 9.00 VE 10.30 DA,
KADIKÖY'DEN BÜYÜKADA'YA 9.20 VE 10.50 DE,
BOSTANCI'DAN BÜYÜKADA'YA 9.30 VE 10.45 DE,

AYRINTILAR VE KAYIT İÇİN

www.adaorman.com

ve
02163826272 telefona kayıt yaptırın.

cuneytkoroglu 24-11-2007 00:57

özel Sektör Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilme Olanaklari Konulu Toplanti

Alıntı:

İlgili Toplantıya yatırım yapmak isteyen girişimciler, 100 da ve üzeri kapama ceviz bahçesi sahipleri, fidancılar, gıda sektörü temsilcileri, makinacılar, ithalat ve ihracatçılar, finasman yetkilileri gibi geniş katılımlı hedef kitle bir araya getirilecek ve ORTAK AKIL TOPLANTISI yapılacaktır. Toplantıya katılım ön kayıt ile mümkün olacaktır. Toplantı gündeminin belirlenmesi amacıyla dileyenler yakca@gop.edu.tr adresine öneride bulunabilirler. 1 aralık tarihinde toplantı gündemi, toplantı yeri ve toplantı tarihi ile ilgili öneriler alınacak ve sitemizde yayınlanacaktır.

AKÇA

Ozellikle ceviz yetistiriciligi ile ilgilenen kendim gibi kisilerin ilgisini cekecegini dusundugum bir toplanti olacagi kanisindayim.

ceviz.gen.tr den alinmis bir aktivite haberidir.

Katilmayi dusunen arkadaslar bana mesaj atarlarsa beraber katilabiliriz.

saygilarimla

sinan1847 25-11-2007 15:01

Arkadaslar Bana Ankaradaki Panel Ve Sempozyumlar Hakkin Da Bilgi Veren Site Ve Ya Da Siz Verseniz De Olur Yardimci Olursaniz Sevinirim

hince 26-11-2007 19:19

yenı semınerler varsa bıldırırsenız sevınırım saygılarımla...

Filiz 29-11-2007 15:17

7 Aralık Cuma günü fuardayım. Geçen yıl gittiğimde günlerce anlattığım ve gitmeyi iple çektiğim fuar. Bu arada Isparta'da düzenlenen fuar sayın Telaşın dediği fuardan farksızdı.

**6 Aralık 07 9 Aralık 07 Growtech Eurasia 2007 7.Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Teknolojileri Seracılık ve Tarım, Tarım Makineleri, Çiçekçilik, Hizmet, Organik Tarım ve Diğer Tarım Uygulamaları Antalya Fuar Merkezi Antalya NTSR Fuar ve Gösteri Hizmetleri Ltd. Şti

Michiganensis 04-12-2007 12:21

Aynen bende fuarda olacağım. Güzel seminer konuları var. İşten fırsat buldukca expo'ya kacacağım.

malina 09-12-2007 14:00

STK’lar için Eğitim ve Sertifika Programı / Bilgi Üniversitesi

Kuştepe kampüsünde 18 Şubat 2008-6 Haziran 2008 arasında yürütülecek
STK Eğitim ve Sertifika Programı
için başvurular 3 Aralık 2007 günü açılmıştır.

Başvuru dönemi:

STK Eğitim ve Sertifika Programı: 3 Aralık 2007 - 18 Ocak 2008
Katılım koşulları, programlar hakkında daha fazla bilgi ve online başvuru için: http://stk.bilgi.edu.tr

Katılım ücreti yoktur. Eğitim Maliyeti İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından karşılanmaktadır. Katılımcılardan eğitim programı sonrasında kurumlarına gönüllü katkı yapmaları beklenmektedir.

Program kapsamındaki derslerin başlıkları şöyledir:
  • Sivil Toplum, STK’lar ve Demokrasi
  • İletişim Becerileri
  • Örgüt Yönetimine Giriş
  • STK’lar için Strateji Geliştirme
  • Gönüllülük ve İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Kaynak Geliştirme
  • Savunuculuk ve Politikaları Etkileme

malina 18-12-2007 14:11

II. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Çalıştayı 11 - 17 Şubat 2008

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TOPLUM VE BİLİM MERKEZİ

II. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Çalıştayı 11 - 17 Şubat 2008

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi , Ankara

Bu çalıştay Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü-UNITAR tarafından onaylanmış olan Ekoköy Tasarım Eğitimi (ETE) müfredatını esas almaktadır.

ODTÜ, Güneşköy Kooperatifi, Küresel Ekoköyler Ağı-Avrupa ve Gaia Eğitim’in katkılarıyla gerçekleşmektedir.

Sürdürülebilir Yaşam Eğitimi Nedir?

İklim değişikliği, fosil yakıtların ve yenilenebilir olmayan kaynakların çok hızlı bir şekilde tüketilmesi yaşamı sürdürülebilir olmaktan uzaklaştırmaktadır. Günümüzde yeni bir sistemin yaratılmasında ve tasarımında yer alacak, katılımcı ve aktif bireyleri, gerekli bilgi ve deneyimlerle donatacak yeni bir eğitime gereksinim vardır.

Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Çalıştayı katılımcılarının, dünyayı yeniden şekillendirecek bilgilerle donanmasını sağlayarak, bölgesel ve uluslararası işbirliğine açık bireyler yetiştirilmesini hedefler.

Bu çalıştay, dünya çapındaki 23 ekoköyde sürdürülebilirlik konusunda uzman ve öncü eğitmenler tarafından tasarlanmış ‘Ekoköy Tasarım Eğitimi (Ecovillage Design Education-EDE)’ programını esas alır. Ekoköy Tasarım Eğitimi sürdürülebilir kalkınmanın temelleri konusunda geniş kapsamlı ve bütüncül yaşamın tüm elementlerini içeren bir eğitim sunmaktadır. Bu eğitim programı, sürdürülebilirliğin ekolojik, sosyal, ekonomik ve bütüncül dünya görüşü gibi farklı boyutlarını kapsamaktadır.

Bir haftalık çalıştayın programı Ekoköy Tasarım Eğitiminin sosyal ve ekolojik boyutlarını kapsayacaktır.

Programın İçeriği:

11 Şubat Pazartesi -Sürdürülebilirlik kavramı, sosyal sürdürülebilirlik -çeşitliği kucaklama, grup dinamiği ve grup oyunları

12 Şubat Salı -Sosyal sürdürülebilirlik -iletişim becerileri, katılımcı karar verme

13 Şubat Çarşamba -Barışçıl yollarla çatışma çözümü ve yeni zamanlar için liderlik

14 Şubat Perşembe -Ekolojik sürdürülebilirlik için bütüncül yaklaşım,–permakültür ilkeleri

8 Şubat Cuma -Permakültür ilkelerine göre tasarım ve arazi gezisi,

9 Şubat Cumartesi -Yerel gıda üretimi, ekolojik ve sürdürülebilir mimari

10 Şubat Pazar -Barış kültürü ve tamamlama.

Konuşmacılar:

May East Yönetici, Gaia Eğitim, Findhorn Ekoköyü Sürdürülebilir Eğitim Programları Koordinatörü
Massimo Candela Kurucu, İtalyan Permakültür Akademisi. Ekolojik Sistemler Tasarımcısı ve Eğitmeni, Torri Superiore Ekoköyü.
İnci Gökmen ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi, GEN-Avrupa Y. Kurulu Üyesi, Güneşköy Koop.
Ali Gökmen ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi, Güneşköy Koop.
Deniz Dinçel Biyolog, Eğitmen Güneşköy Koop.

Kimler Katılabilir?

Öğrenciler, eğitmenler, sürdürülebilir yaşam konusunda çalışanlar, yerel yöneticler, sivil toplum kuruluşu çalışanları, mimarlar, şehir ve bölge planlamacıları, tasarımcılar, vb.

Eğitim Dili: İngilizcedir.

Konaklama, günlük:
ODTÜ Misafirhanesi, iki kişilik odalarda konaklama -20 YTL/kişi. Öğle ve akşam yemekleri, katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

Çalıştay ücretsizdir.

Katılım 40 kişiyle sınırlıdır.
Çalıştayın tamamına katılım zorunludur.

Son başvuru tarihi : 18 Ocak 2008.

Başvurular: Başvuru formu için www.tbm.metu.edu.tr adresini ziyaret ediniz. Başvuru formunuzu en geç 18 Ocak 2008 tarihine kadar aşağıdaki adreslere ulaştırabilirsiniz.

E- posta ile surdurulebilir@gmail.com igokmen@metu.edu.tr

caretta 01-01-2008 13:31

Balıkesir Üniversitesi Şubat ayında bir hafta sürecek Zeytincilik Kursu düzenleyecek.

Kursa ait program ve kayıt detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

18.02.2008 Pazartesi

09.00 – 10. 00 Kayıt – Açılış
10.00 – 13.00 Genel Zeytincilik
13.00 – 14.00 Ara
14.00 – 17.00 Gübreleme

19.02.2008 Salı

09.00 – 12.00 Zeytinin Tarihi
12.00 – 13.00 Ara
13.00 – 16.00 Zeytin Ekonomisi
16.00 – 19.00 Zeytin Atıklarının Değerlendirilmesi

20.02.2008 Çarşamba

09.00 – 12.00 Zeytin Bahçe Tesisi
12.00 – 13.00 Ara
13.00 – 16.00 Zeytinde Budama
16.00 – 19.00 Zeytinde Sulama

21.02.2008 Perşembe

09.00 – 12.00 Zeytin Zararlıları
12.00 – 13.00 Ara
13.00 – 16.00 Zeytin Hastalıkları
16.00 – 19.00 Zeytinde Organik Tarım

22.02.2008 Cuma ( Laleli Zeytinyağları Konferans Salonu )

09.00 – 12.00 Zeytin Salamurası
12.00 – 13.00 Ara
13.00 – 16.00 Zeytinyağı Üretimi
16.00 – 19.00 Zeytinyağlı Yemekler
19.00 – 21.00 Yemek – Sertifika Töreni

23.02.2008 Cumartesi

Kaz Dağları Turu

24.02.2008 Pazar

Ayvalık – Alibey Adası – Ören – Akçay – Güre – Altınoluk – Küçükkuyu Turu

18 – 22 Şubat tarihleri arasında her gün
- “Zeytin Fotoğrafları Sergisi”
- Zeytinyağı ve zeytin ikramı

Katılım koşulları :
Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Döner Sermaye 372 85 142 – 5001 hesabına 50 YTL kişi başı ücreti yatırmaları gerekmektedir. Son başvurular 15.02.2008 tarihi mesai bitimine kadar yapılmalıdır. Gezi ücrete dahil değildir. Talebe göre fiyat belirlenecektir.

Daha fazla bilgi için lütfen :
Ogr. Gor. Mucahit Kıvrak
mucahitkivrak@yahoo.com
bau edremit m.y.o
http://uzok.balikesir.edu.tr
0 505 772 44 46 / 0 536 434 04 45
0 266 373 57 50
saglik zeytin'den

" Kalacak yer konusunda Edremit Ögretmen evini
tavsiye ediyoruz.. Geceliği 19 ytl olup, önceden yer
ayırtılması gerekmektedir.

Orda yer bulunmaz ise Akcay'da bulunan otellerde kalabilirsiniz.. Fiyatlar genelde 20 - 25 ytl civari
seyretmektedir."

malina 08-01-2008 14:33

7. Ulusal Tarım Kongresi

Türkiye Ziraatçiler Derneği (TZD) tarafından düzenlenen 7. Ulusal Tarım Kongresi bugün (8 Ocak 2008) TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in katılımıyla ATO Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Ana teması bu yıl 'Küresel Isınma ve Tarım' olarak belirlenen kongrenin açılış konuşmasını TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin yapacak. Pankobirlik, Marmarabirlik, Trakyabirlik, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, Ceyhan Ziraat Odası, Türkiye Ziraatçiler Derneği, Tariş Pamuk Birliği, Tariş Zeytin Birliği temsilcileri tarımsal üretimin sorunlarını dile getiren tebliğler sunacak.

TEBLİĞLER
  • 1.Küresel Isınmanın Şekerpancarı Üretimine Etkileri ve Kuraklık Tehlikesine Karşı Alınması Gereken Önlemler . (Tebliği sunan kuruluş: PANKOBİRLİK)
  • 2.Türkiye’de Zeytin Üretimi, Kuraklık ve Çevresel Faktörlerin Olumsuz Etkilerine Karşı Alınması Gereken Önlemler (Tebliğ sunacak kuruluş: MARMARABİRLİK, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi/UZZK)
  • 3.Küresel Isınmanın Ayçiçeği Üretimi Üzerindeki Etkileri ve Alınması Gereken Önlemler (Tebliğ sunacak kuruluş: TRAKYABİRLİK)
  • 4.Kuraklığın Hububat Üretimi Üzerindeki Olumsuz Etkileri ve Alınması Gereken Önlemler. (Tebliğ sunacak kuruluş: Ceyhan Ziraat Odası)
  • 5.Pamuk Üretiminde Kuraklık Nedeniyle Yaşanan Sorunlar, Üretimin Artırılması ve İthalatın Düşürülmesi için Alınması Gereken Önlemler (Tebliğ sunacak kuruluş: TARİŞ Pamuk Birliği)
  • 6.Sebze-Meyve Üretiminde ve Pazarlamasında Kuraklığa Bağlı Olarak Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri (Tebliğ sunacak kuruluşlar: ALARA)
  • 7.Küresel Isınmanın Gıda Sektörü, Besicilik ve Su Ürünleri Üzerindeki Etkileri (SETBİR, Kılıç Deniz Ürünleri)

Kongrede ayrıca Doç. Dr. Bülent Gülçubuk tarafından yönetilecek olan 'Tarım Kredileri ve Tarım Sigortaları Alanında Yaşanan Gelişmeler ve Sorunlar' başlıklı bir panel düzenlenecek. Panele, Akbank, Denizbank, TEB, Halk Bankası, Finansbank adına temsilciler konuşmacı olarak katılacak.

TBMM BAŞKANI KÖKSAL TOPTAN: "TARIM, HAYATİ BİR ÖNEME SAHİPTİR"

"Sizler ziraatçı, çiftçi ve üreticiler olarak Türkiye'nin omurgası durumundasınız. Sizlerin başarısını, ülkemizin başarısı olarak değerlendiriyoruz. Dolayısıyla sizlerin sesine kulak vermek, taleplerinizi, eleştirilerinizi ve görüşlerinizi almak bizim görevimizdir. Bu amaçla bir uygulama başlatıyoruz. Bunun için başta derneklerimiz olmak üzere tüm sivil toplum örgütleri, vakıflar, sendikalar üniversiteler kısaca toplumumuzun tüm kesimlerinin yasama sürecine katkıda bulunmasını hedefliyoruz. Demokrasimizin hayat bulduğu Yüce Meclisimizin farklı görüşlere ve bakış açılarına değer verdiğinin bilinmesini istiyorum. Biz geleceği toplum olarak beraber kurmak, beraber yaşatmak ve beraber donatmak istiyoruz. Ancak böylece kaliteli ve uzun süre geçerliliğini devam ettiren yasalar yapabileceğimize inanıyorum. Türkiye Ziraatçılar Derneği gibi önemli bir meslek kuruluşundan da katkı beklediğimizi ifade etmek istiyorum."

"Tarım, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun tüm ülkeler için, insanların temel ihtiyaçlarını karşılaması nedeniyle, hayati bir öneme sahiptir." Diyen Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çağımızda en son teknolojik imkanlara sahip gelişmiş ülkeler bile tarımsal üretimin vazgeçilemez rolünün farkındadırlar. Yaşanan savaşlar, hızlı nüfus artışları, kuraklık ve açlık manzaraları, tarımsal üretimin insanlık için yaşamsal önemini çarpıcı bir şekilde göstermektedir. Son yıllarda küresel ısınma ve beraberinde getirdiği çevre sorunları tarımın önemini daha da artırmıştır. Dünya nüfusu hızla çoğalırken, insanların yiyeceğini ve içeceğini karşılayan kaynaklar bilinçsiz kullanım sonucu sürekli azalmaktadır. İklim değişimleri, doğal kaynakların yanlış ve geri dönüştürülemez biçimde kullanımı ve insan etkinliklerine bağlı olarak ortaya çıkan toprak kaybı, önemli çevre sorunlarını oluşturmakta ve bunlar çölleşme, susuzluk, yoksulluk, göç hareketlerinin artması gibi tehlikelerin yaşanmasına yol açmaktadır. Yapılan araştırmalar, gerekli önlemler alınmazsa toprak kaybının yanı sıra ülkemizin yakın gelecekte su kaynaklarından yoksun kalabileceğini ve çölleşme sorunundan yoğun biçimde etkilenebileceğini ortaya koymaktadır. Nitekim geçtiğimiz yaz aylarında yaşadığımız kuraklık gelecek için hiç de iyi sinyaller vermemiştir. Kuraklıktan en fazla etkilenen sektör hiç kuşkusuz tarım olmuştur. Tarım ürünleri rekoltelerinde düşüşler mevcuttur."

TBMM Başkanı Toptan, konuşmasında, topraktan elde ettiği üretimle kendi kendisine yetebilen Türkiye'yi, kuraklık ve küresel ısınma nedeniyle çok ciddi tehlikelerin beklediğine işaret etti. Meclisin, Hükümetin, Tarım ve Çevre bakanlıklarının tehlikeye karşı duyarlı olduğunu ifade eden Toptan, şunları söyledi:

"Küresel ısınma tehdidine ve kuraklığın uzun süre olabilme ihtimaline karşı yapılması gerekenleri biliyoruz.Tarım Bakanlığımız tarafından, bir süre önce Kuraklık Yönetimi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Bu kurul sayesinde küresel ısınmanın ülkemizi nasıl etkileyeceği, nerelerde tehdit olacağı tahmin edilerek gerekli tedbirler alınacaktır."

TBMM Başkanı Toptan, Türkiye nüfusunun yüzde 30'unun geçimini sağladığı tarımın, geçmişten bugüne ülkenin lokomotif sektörlerinden birini oluşturduğunu söyledi.

Sahip olduğumuz kaynaklar ve iklim koşulları nedeniyle tarımın, nüfusumuzun önemli bir bölümünün vazgeçilemez geçim kaynağı haline geldiğini kaydeden Toptan, şöyle devam etti:

"Sanayi toplumu olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye, halen bir tarım ülkesi olma özelliğini sürdürmektedir. Türkiye, geçmişten beri sanayi toplumu ya da tarım toplumu olmak gibi bir ikilem içerisinde gereksiz tartışmalar yaşamıştır. Yapmamız gereken, tarımı, gelişmenin önünde bir engel olarak görmek yerine, tarımsal sanayiyi daha da geliştirmesini sağlamak olmalıdır. Türkiye'nin kalkınmasının yolu, tarımın teknolojik imkanlardan yararlanarak geliştirilmesinden geçmektedir. Yaşanan Avrupa Birliği süreci ve değişen dünya koşulları, eski usullerle yapılan geleneksel tarımın yerini, teknolojinin imkanlarından faydalanan modern tarımın almasını zorunlu kılmaktadır. Avrupa Birliği süreciyle birlikte Türkiye'de bir çok alanda tam bir dönüşüm yaşanıyor. Bu tarihi dönüşümün gerçekleşmeye başladığı alanlardan birisi de tarım sektörüdür. Avrupa Birliği'ne tam üyelik müzakerelerinin başlamasıyla birlikte en ciddi dönüşüm tarım sektöründe yaşanmaya başlamıştır."

İçinde bulunduğumuz uluslararası ortam dikkate alındığında, tüm enerjimizi tarım sektörümüzün, ürettiğini pazarlayabilen, rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulmasına harcamamız gerektiğini vurgulayan Toptan, Konuşmasını şöyle sürdürd:

"Tarımın, sanayi sektörünü destekleyen endüstriyel bir yapıya kavuşarak verimliliğinin artması, üretimin daha üst seviyelere çıkarmasını ve kalkınmasını sağlayacaktır. Ancak verimliliği artırmaya çalışırken en çok hassas olunması gereken konu insan sağlığını tehdit eden tarımsal üretim teknikleri konusunda gerekli önlemlerin alınmasıdır. Son yıllarda sıkça tartışılan gıda güvenliği konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın gerekli dikkat ve özeni gösterdiğini biliyoruz. Üreticilerimizin de bu konuda hassas olduklarından kuşkum bulunmamaktadır. Başta çiftçilerimiz ve üreticilerimiz olmak üzere sektörün tüm temsilcileri bu duruma hazır olmalıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tarım konusunda hassas olduğunun bilinmesini isterim. Geçtiğimiz dönemde 12 ana tarım kanununu yoğun bir çalışma sonucunda çıkartan Yüce Meclisimiz, her zaman Türk tarımının yanındadır. 23. Dönemde de bu çalışmamızı sürdüreceğiz. Meclisimizin yüzde 85'e ulaşan temsil oranı ve renkli yapısıyla çözemeyeceği sorun yoktur. Tarım sektörünün yaşadığı tüm sorunları yakından takip ettiğimizi ve çözüm için çalışmalar yaptığımızı bilmenizi isterim."

"Gelişmiş bir ülke olmanın yolu, teknoloji alanında ilerlemelerin yanı sıra tarımsal üretim alanında kendi kendine yetebilen bir seviyeye ulaşabilmekten geçmektedir" diyen TBMM Başkanı Köksal Toptan, konuşmasının son bölümünde şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki; bu kongre, kendi kendine yetebilen gelişmiş bir ülke olma yolunda yeni bir vizyonun oluşturulmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Ülkemiz için böylesine önem taşıyan bir konuda kongre düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başta Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin değerli üyeleri ve çiftçilerimiz olmak üzere, tarım sektörünün tüm temsilcilerine ve siz değerli katılımcılara saygılar sunuyorum."

meclishaber.gov.tr

nevsune 08-01-2008 17:02

7. Ekoloji İstanbul 2008 Organik Ürünler ve Çevre Fuarı

7. Ekoloji İstanbul 2008 Organik Ürünler ve Çevre Fuarı 17-20 Ocak 2008 tarihleri arasında İstanbul Dünya Ticaret Merkezi - Yeşilköy'de gerçekleştirilecek.

Fuarda bu yıl geçmiş yıllarda olduğu gibi gıdadan tekstile, kozmetikten temizlik malzemelerine, alternatif enerji sistemlerinden ekolojik konuta, ambalajdan eko-turizme kadar çokçeşitli ürünlere ve çevre alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yapıyor.
Ayrıca, fuar bu yıl KOSGEB tarafından da destek kapsamına alındı. Fuara katılacak üreticilerin, en geç 16 Ocak 2008 tarihine kadar en yakın KOSGEB şubesine başvurması gerekiyor.

http://bugday.org/article.php?ID=2328
http://www.asdf.com.tr

limon 12-01-2008 18:26

Villa Decor Fuarı 10-13 Ocak 2008

10-13 Ocak 2008 İstanbul Fuar Merkezi - Yeşilköy

Segilenecek Ürünler
-Villa ve Konut
-İç ve Dış Dekorasyon
-Bahçe ve Peyzaj
-Duvar ve Zemin
-Akıllı Ev Sistemleri
-Uygulamacılar (Mimarlık şirketleri, Güvenlik Şirketleri, Özel Dekoratörler vs..)

Bugün gidebildim fuara. Sadece müstakil evi olanlar için olduğu düşünülmesin. Her eve lazım ürünlerin de sergilendiği bir fuar. Vakti ve fırsatı olanlar kaçırmasın...

Fuara giriş davetiyesi bir kişi 10 YTL. (Çocuklara para almıyorlar)
Ancak bu ayın Ev-Bahçe dergisi bir davetiye hediye olarak veriyor. (Dergi 3,5 YTL idi sanırım) Gitmeyi düşünenler dergi alsınlar daha ekonomik şekilde davetiye sahibi olurlar.

sukranayalp 13-01-2008 14:29

Ben de dün fuardaki standımızda idim. Karşılaşmadık.

Bu seneki, şehirdışından da ziyaretçi toplayan büyük bir fuar oldu.

Halit Togay 13-01-2008 14:45

10 Ocakta gittim ilk gündü ve sabahtı; Şükran Hanım henüz gelmemişti. Hatta bazı standlar daha yeni kuruluyordu. Peyzajla ilgili çok fazla şirket yoktu.

limon 13-01-2008 16:11

Şükran Hanım,o zaman üst kattaki havuz sizin şirkete aitti.

Taş kaplama gereksinimiz nedeniyle genelde onların standlarında dolaştık.

habibe 17-01-2008 12:05

EKOLOJİ İSTANBUL 2008

7.Organik Ürünler ve Çevre Fuarı

17-20 Ocak

Dünya TicaretMerkezi-
Yeşilköy/İSTANBUL

ASDF Fuarcılık'ın düzenlediği Ekoloji-İstanbul 2008, 7.Organik Ürünler ve Çevre Fuarı, 17-20 Ocak 2008 tarihleri arasında yeni mekanı
İstanbul Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi 11. Salon'da ziyaretçileriyle buluşacak.

http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/06354/

aysemelike 06-02-2008 10:04

Denizli tarım fuarı

AEGEANAGRI 2008
4. EGE TARIM, SERA VE HAYVANCILIK FUARI
DENİZLİ 27 Şubat-02 Mart 2008

Fuar yeri;
Denizli EGS Fuar Alanı, Denizlinin İzmir girişi tarafında Kipa Alışveriş merkezinin hemen arka tepesinde.
Denizli içinden 7-8 km İzmir yönünde
Anayolun üzerinde, levhalar gayet açık ve belirgin, sapmak falan yok...

Fuar, 15.000 m2 alanda, oldukça faal, ancak amatörler açısından bir iki sera tanıtımı dışında çok ilgi çekici olmayabilir, tohum vs var ama geçen yıl ve öncekilerde satış yoktu... Sadece üzüm çeşitlerinde bir firmada ve pavlonyada bir firmada fide satışı yapıldı.

İlgilenenlere duyrulur.....

Selamlarımla.

fuarın detayları için :
http://www.tarimfuari.com/main2.php?...aegeanagri2007

limon 06-02-2008 11:26

İstanbul Peyzaj ve Süs Bitkileri Fuarı 28 Şubat-2 Mart 2008

2.İstanbul, Peyzaj Mimarisi ve Süs Bitkileri Fuarı
28 Şubat-2 Mart arasında Lütfi Kırdar-Rumeli Exhibition Center'da
Her gün 12:00-20:00
Pazar 12:00-19:00

Çiçekler,bitkiler,bahçe bitkileri,çiçek açan saksı bitkileri, egzotik ve minyatür ağaçlar, yetiştirme teknikleri, bakım teknikleri,tohum, gübre, bitki toprağı, bitki koruyucu kimyasallar, seralar, sulama ve fıskiye teknolojileri, bahçe düzenlemeleri, bahçe aletleri, bahçe kipman ve malzemeleri, çim tohumları, çimleme teknikleri, çim biçme makinaları, peyzaj ve bahçe mimarisi, bahçe dekorasyonu, zemin ve bordür malzemeleri, süs havuzları, bahçe heykelleri, saksılar, bahçe aksesuarları...

Fuara gitmek isteyenler aşağıdaki bağlantıyı takip edebilir.:

İst.Peyzaj ve Süs Bitkileri Fuarı Gezisi 1 Mart 2008 Cumartesi

kuru.umit 16-02-2008 11:59

Emitt Fuarı / Tüyap

Sevgili arkadaşlar ve arkadaşlar arasından gezi severler,
Tüyap da EMİTT kısa adlı bir fuar var. Kar kış demeden bugün sabah körü gittim ve gezdim. Ülkemizin çeşitli il , ilçe ve hatta bazı beldeleri muhteşem bir tanıtım etkinliği sergiliyorlar. Kesinlikle tavsiye ederim. İki elim broşür, harita dolu torbalarla kan ter içinde çıktım ama çok iyiydi. Bazı yurt dışı misafirler ve ülkelerde stand açmışlar.

EMİTT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı
www.emittistanbul.com

Yarın son gün. Haberiniz ola...
(Tabii söylemeye gerek yok, yollara dikkat)
Ümit Kuru

caretta 17-02-2008 07:46

Bugün gidecek olanlara...
Fethiye standını da gezmeyi unutmayın lütfen :)

caretta 19-02-2008 01:03

Fuardan son haberlerde, kar ve tipiden son iki gün geçtiğimiz seneye göre daha sakin geçmiş.

ar_da 23-02-2008 00:06

Bu bölümü yeni gördüm. Ben Çubuk luyum ama Yozgat ta yaşıyorum. 2007 yılının festivalini gezme imkanım oldu, gerçekten çok güzel hazırlanmış, turşular çok müthiş zaten.Ben Çubuk turşusundan başka turşu yiyemiyorum. Damak tadı demek ki aynı lezzeti başka turşularda bulamıyorum. Turşu sadece festival döneminde değil hala bulunmakta, iki hafta önce Çubuk'ta idim çok temiz, bakımlı turşu marketleri var.Çok çeşitli, lezzetli turşular var. İlgililere duyurulur.

ilker_eroglu 02-03-2008 22:40

www.radyotsm.com Türk Sanat Müziği

Selamlar;

Çok hoş Tsm parcalari var siteden dinliyebiliyorsunuz.

Toplam 1806 adet Tsm parcasi iyi dinletiler.

Saygılarımla

İlker

http://www.radyotsm.com

COYOTE 02-03-2008 22:51

Teşekkürler :DAğaçlar nette vakit geçirirken çok iyi gidiyormuş..

ahmeter 03-03-2008 19:26

Teşekkürler . Super

aliozturk 04-03-2008 19:46

İzmir, konser duyuruları

1 Eklenti(ler)
KONSER

SERAP TAMAY & SANART PROJECT

Yer : Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi
Tarih : 13 Mart 2008 Perşembe
Saat : 20:00
İzmirli müzisyenler tarafından kurulan gurup Arjantin, Peru, Bolivya, Meksika gibi Güney Amerika folklorik müziklerinin yanı sıra, İspanyol, Balkan, Grek Rebetiko ve Türk Halk müziklerinin sözlü ve enstrümantal örneklerini başarı ile icra etmektedir.
“Yeni Dünya’dan Akdeniz’e” isimli konserlerinin bu yıl ikincisini gerçekleştirecek olan gurupta,
SERAP TAMAY - VOKAL
İSMET TEZCAN - GİTAR
ALİ ÖZTÜRK - GİTAR / CHARANGO
ONUR TOPOĞLU - VİYOLONSEL
TOLGA KULAK - KEMAN
yer almaktadır.

Davetiyeler :
E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi Gişe (konak) 483 85 20
Sanart Kültür ve Sanat Merkezi (alsancak) 464 78 48
Deta Piyano (alsancak) 464 45 66
Pan Kitapevi (Karşıyaka) 369 11 99
Bor Müzik Guitar Shop (Çankaya) 446 42 54
Trigon Music Club (Çankaya) 425 14 35

Yücel Özlem 17-03-2008 13:54

Yürüyen Bulut'un etkinliği

Üyelerimizden Sevgili Yürüyen Bulut'un, bir etkinliğini sizinle paylaşmak istedim.

Alıntı:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen "1. Erciyes Zirvesi-2008 Yerel Yönetimler, Medya, Çevre ve Turizm Buluşması" konulu panelde, Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki´ye Kızılderili Şefi Seattle´nin 150 yıllık emanet mektubu takdim edildi.
Kaynak:1
Kaynak:2

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025