agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/)
-   -   Etkinlik Duyuruları 2005-2008 (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/211.htm)

Ağaçkakan 20-08-2007 22:58

Bu güzel ortamda bulunmak isterdim. Fotoğraflar için teşekkürler. Çok güzel çalışmalar var içlerinde, gördüğüm kadarıyla.
Ankara'da da kum heykel şenliğinin devam ettiğini ama susuzluk nedeniyle geciktiğini duymuştum haberlerde.

Eskiden, çok eskiden her denize gittiğimizde, yüzüp de geldikten sonra kumdan heykel yapardım. Ömrüyle kısalığının tersine çok zevkliydi.

"Sen git de kumda oyna" lafını küçümseme anlamında, bir tek kum heykelcilerine söyleyemeyiz değil mi? "Sıkıysa sen oyna!"

zenfree 21-08-2007 09:35

Çok güzel görünüyorlar. Büyük emek harcanarak yapılmış. Gerçekten gidip görmek lazım. Ama sergi mekanı bana biraz tuhaf geldi. :)

limon 23-08-2007 19:10

Çok güzel fotoğraflar Aybala. Ellerinize, gözlerinize sağlık :)
Zenfree bana da yer tuhaf geldi aslında :)
Sevgili Ağaçkakan, benim kumdan yaptığım tek heykel, kovaya sıkıca doldurup, ya düzgün çıkmazsa diye korkarak ve aceleyle kovayı ters çevirip, her zamanki gibi dağılan kalıplar ;) Ya pişirdiğim kekin dibi yapışmışsa ve dağılırsa korkusu gibi işte :)
Televizyonda izlediğim sanatçı, kumu bir takım tekniklerle sıkıştırdıklarını anlatmıştı. Tabi tek mesele kumu sıkıştırmak değil. Gerisi sanatçının ruhunu katarak yaptığı el mahareti :)

memet 26-08-2007 14:23

Çocuklara böcekleri tanıtmayı amaçlayan bir çalışmayı Ege Üniversitesi de başlatmış.
Buradaki bağlantıdan, ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

forester08 28-08-2007 14:01

Eko-tur'a Katilin Doğal Dengeye Katkida Bulunun

5 Eklenti(ler)
EYLÜL EKOTUR'U İÇİN KAYITLAR BAŞLADI.
9 Eylül Pazar Günü Saat 13.30 da Büyükada Lunapark Meydanındaki ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE MERKEZİNİN Önünde toplanılacak.Vapurla veya tekneyle gelen katılımcılar Orman idaresiyle irtibat kurup toplanma yerine ulaşım konusunda gerekli yardımı alacaklar.

Ekotur'da Ormanlık alandaki boşluklara Viranbağdaki yaklaşık 90-100 yaşındaki Badem Ağaçlarından elde edilen Badem tohumları ekimi yapılacak,Adalarımızın kızılçamlarının büyüme ve gelişmesini olumsuz etkileyen tüylü böcekler uçup yumurta koydukları için çamkeseböceği yumurtası toplanacak ve orman boşluklarında hazırlanmış adacıklara bırakılacak ki hem yumurta parazitleri oluşsun hemde yumurtadan çıkacak tırtıllar büyüyüp gelişemesin ve çoğalıp yayılmasın.Ayrıca feromon tuzaklarıyla avlanan kabık böcekleri toplanacak ve yumurta toplayanlara kontör hediyeleri verilecek.Gezilen alanlardaki plastik atıklarda toplanacak.Eldiven,torba ve ekim aleti orman idaresince sağlanacaktır.

Yaklaşık 3 saat sürecek EKOLOJİ GEZİSİNDE doğal dengeye sizde katkıda bulunacaksınız

Büyükada ya vapur seferleri

Bostancıdan 11.05 ve 12.05 te

Kabataştan 9.30,10.00 ve 11.00 de

Büyükadaya tekne seferleri ile saat gzetmeksizin gelebilirsiniz.

KARTALDAN HER YARIM SAATE BİR TEKNE SEFERİ VARDIR.

AYRINTILAR İÇİN,

www.adaorman.com

sukranayalp 28-08-2007 14:13

Sn Forester08 , bu böcekler ne böcekleri, ayrıca son fotoğraftaki iğne yaprağı kın gibi sarmış şey nedir?

zenfree 28-08-2007 23:07

Yağmur kum heykellere zarar verdi mi acaba?

VforVENDETTA 28-08-2007 23:26

İşte bana fotoğraf çekmem için yeni bir fırsat, teşekkür ederim Limon :) Hem meslek, hem de hobi icabı mutlaka görmem gerektiğini düşünüyorum...

limon 30-08-2007 12:58

Kumdan heykellere yağmur engeli
İstanbul`da yağmura başta İBBB Başkanı Topbaş olmak üzere herkes sevinirken bir tek kumdan heykellere yaramadı. Kumdan Heykeller Festivali`nin heykelleri sağanak yağıştan etkilendi.

Kadıköy `de süren ``İstanbul Uluslararası Kumdan Heykeller Festivali`` sergisindeki kumdan yapılma heykeller, sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağmurdan olumsuz etkilendi. Etkinliğin organizatörü Yusuf Bahadır , AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışın şiddetini artırarak devam etmesi halinde heykellerde önemli hasarlar oluşabileceğini belirterek, yağış etkisini iyice yitirdikten sonra bunların onarılacağını kaydetti. Heykellerin yapımı sırasında 7 bin ton kum kullanıldığını ifade eden Bahadır , ``Sağanak yağış, heykellerde kısmi hasarlara neden oldu. Yağışın devam etmesi durumunda hasarların büyüyebileceğini düşünüyoruz.

13 ülkeden gelen 20 heykeltıraş, sadece kum ve su kullanarak bu heykelleri yapmıştı. Yağışın etkisini iyice yitirmesinden sonra aynı şekilde hasar oluşan kısımları onaracağız`` dedi. Kozyatağı `ndaki Carrefoursa Alışveriş Merkezi `nde 2 Temmuz 2007 tarihinde başlayan ``İstanbul Uluslararası Kumdan Heykeller Festivali``, 30 Eylüle kadar açık kalacak.
http://www.tumgazeteler.com/?a=2215464

limon 30-08-2007 13:06

Böyle bir haber buldum ama sonrası hakkında bilgi bulamadım.

zenfree 30-08-2007 13:08

Limon teşekkürler.

Derya Özen 30-08-2007 14:23

3. Uluslararası, Çubuk turşu ve kültür festivali.

3. Uluslararası, Çubuk turşu ve kültür festivali.
"Dünyanın tek, İç Anadolu'nun en büyük festivali"
6-9 Eylül 2007 Çubuk.
2006 yılında 750.000 kişinin ziyaret ettiği bu festivale, ağaçlar net üyelerini bekliyorum.

Ankara'lı ağaçlar net üyeleri, biz ne zaman toplanacağız diye soranlar.
İşte toplana bilmek adına güzel bir fırsat! ne dersiniz bu festivali değerlendirip, toplanabilir miyiz?

Konuya gereken ilgi olursa, Ağaçlar net toplantıları başlığına da yazarız...

aslihanalaca 31-08-2007 09:46

Merhaba
Festivalle ilgili daha fazla ayrıntı verebilirsin?3 günlük olduğuna göre tahminimce kapsamlı bir festivaldir. Hem festivale katılmak hem de görüşmek için iyi bir fırsat diye düşünüyorum.

Derya Özen 31-08-2007 09:52

1 Eklenti(ler)
İyisimi buraya festivalin bir afişiyi yükleyeyim.
Festival 4 gün sürüyor. 300 kadar stantda yerli ürünler satılıyor.
Çeşitli gösteriler ve konserler de var.

Sebahattin Sargın 31-08-2007 10:07

Bence Ankaralı üyelerimiz için çok güzel bir toplantı yeri olur, Derya Hanım toplantı sayfasında bir başlık açıp neden üyeleri toplamıyorsunuz? Ankara Ekibinin üyelerini yakından tanıyalım artık ;)

Metin Y. 31-08-2007 15:21

Çubuk Turşusu yazarak anlatılmayacak kadar farklı bir tat. Müptelası olmak istemiyorsanız, iyisimi hiç tadına bakmayın! Hele bir tadalım diyorsanız [benden günah gitti] kesinlikle ne yapıp, edip o tadı arayacak ve Çubuk Turşusu sipariş edeceksiniz.

Müjgan 01-09-2007 20:11

Geçen yılki festivale katılmıştık. Ama tansiyon sorunum olmadığını sandığım halde, üç gün yüksek tansiyonla dolaştım.
Standlar inanılmaz cazibeli, turşuları görünce tatmadan duramıyorsunuz. Yüzlerce standta birer parçacık tadılsa bile çok fazla geliyor. Benim gibi turşuya dayanamayan biri iseniz gitmeyin derimm...;)

Metin Y. 06-09-2007 13:32

Kalecik Karası Üzüm Festivali

1 Eklenti(ler)
Kalecik Karası, Kızılırmak Vadi’sinin Ankara İli Kalecik ilçesi sınırları içerisindeki yöresel koşullarda gösterdiği üstün performansı ile bugün ülkemizin en önemli kırmızı şaraplık üzüm çeşididir.
Kalecik Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali 8-9 Eylül tarihlerinde Kalecik’te gerçekleştirilecek.
Kalecik Karası Üzümünün İlçenin dünyaya açılan bir penceresi olacağını ifade eden Belediye Başkanı Orhan Benli, festivalde Romanya ve Bosna Hersek’ten gelen gruplarında gösterilerini sunacaklarını söyledi.
Tarihi ve kültürel açıdan Kalecik'in Başkent’in en eski ve en zengin İlçelerinden biri olduğunu belirten Benli, festivalin İlçenin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını kaydetti.
Festivalde Kalecik Karası üzüm yarışması, Kalecik Karası Üzüm Güzeli yarışmaları da düzenlenecek.

Derya Özen 06-09-2007 13:38

Keşke tarih başka olsaydı. Ankara'nın birbirine yakın iki ilçesi, aynı tarihlerde festival yapıyor. Ama şöyle de düşüne biliriz, Çubuğa ya da Kaleciğe giden kişiler, yol güzergahı bakımından iki festivalide gezip görebilirler.

habibe 06-09-2007 13:52

:p

"Bozcaada Belediyesi tarafından düzenlenen Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali 7-8 Eylül'de yapılıyor."

Üzümcülerin bu tarihlerle bir bağlantısı var belli ki :)

tourkana 06-09-2007 14:19

Bağbozumu döneminin içinde olduğumuzdan olsa gerek..

Metin Y. 06-09-2007 16:12

Ramazan'dan dolayı bir çok etkinlik tarih olarak öne çekildi.

forester08 10-09-2007 11:57

Kizilçamlari Kurutan Böcekler

Merhaba,
İlginize teşekkürler.
Keşke Ekotura katılsaydınız daha iyi olurdu.
Bu böcekler hakkında ayrıntılı bilgiler bizim sayfalarımızda güncellenmektedir.Daha doğrusu EKOLOJİ ile ilgili herşey....tıklayın yeter

www.adaorman.com

Faruk Naycı 10-09-2007 14:57

10. Balkan Oryantiring Şampiyonası

10. Balkan Oryantiring Şampiyonası 12-15 Eylül 2007 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacaktır.

Oryantiring Nedir?
Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma) hertürlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporudur. Kısaca bedensel ve zihinsel çalışmanın birlikte ifadesi olan Oryantiring; sadece düz bir koşu değil, aynı zamanda kontrol noktaları aranırken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız bir oyundur. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporudur.

Oryantiringi benzerlerinden ayıran en önemli unsur koşarken takip edilecek bir liderin veya işaretlenmiş bir parkurun olmamasıdır. Bulunulan yerden gidilecek yere ulaşmak için her sporcuya göre değişen sonsuz sayıda farklı seçenek bulunmaktadır. Sporcuların hem kendi özelliklerini, hem diğer sporcuları, hemde içinde bulundukları arazinin özelliklerini dikkate alarak en doğru kararı en kısa süre içinde vermeleri, bir başka ifade ile atletik kapasitelerine ek olarak mutlaka zihin yeteneklerini kullanmaları gerekmektedir. Oryantiringin bu özelliği yarışmacılar arasındaki fiziksel özellik farkını ortadan kaldırmakta, yarışmanın başında neredeyse tüm sporcuları eşit hale getirmektedir.

aybala 10-09-2007 16:00

Türkiye Oryantiring Federasyonu sayfasına buradan ulaşabilirisiniz. İtiraf etmem gerekirse böyle bir spor olduğundan bile haberim yoktu. Teşekkürler.

Burada örnek bir parkur var.

Buraya da bakmakta fayda var. Belki bir gün biz de benzer bir faaliyet yaparız. :)

agartha 12-09-2007 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DevrilgenKayik (Mesaj 135386)
Hemen okudum bu mesaji. Vakti olanlarin kacirmamasi gereken bir kurs. Belki ilerde hizlandirilmis, veya haftasonu kurslari da acilir, bizim gibi meraklilar icin. Ama yine de siteyi favorilerime ekledim, belki gelecek sene bir sekilde olabilir ?

İSMEK/Bahçeköy'ün düzenlediği böyle bir kurs var. Hafta da 1 gün. İsteyenlere Pazar günü var. Ekim'in başında başlıyor Mayıs'a kadar. Hala yer olabilir. İsmek'in sayfasından ulaşabilirsiniz.

agartha 12-09-2007 13:09

Sevgili Ayblack, bu dönemine ben de katılıyorum. Eksiklerimi tamamlamak için iyi olduğunu düşünüyordum. Önceden kursa katılan birinden bunları duymak çok güzel oldu.

kürekçi 04-10-2007 17:53

Gediz Deltası'nın Renklerini Sasalı'ya Taşıyoruz

Sasalı Beldesi'nin kahvehane ve evleri, renklerini Gediz Deltası'ndan alıyor!

Devlet Planlama Teşkilatı önderliğinde Avrupa Birliği finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın işbirliği ile yürütülen, Gediz Deltası'nın Koruma Durumunun İyileştirilmesi İçin Bölge Yerleşkelerinde Sürdürülebilir Turizmin Oluşturulması Projesi Seyrek, Sasalı Belediyeleri ve Ege Doğal Yaşamı Koruma Derneği ortaklığı ile tarafımızca şubat ayından bu yana sürdürülüyor.

Proje, yöre insanının katılımıyla Gediz Deltası'nın korunması ve tanıtılması çalışmalarının, sürdürülebilir turizm planıyla şekillenmesini ve bunun için temel oluşturacak bir dizi aktivitenin gerçekleştirilmesini içeriyor.

Gediz Deltası'nın kalbindeki beldelerden olan Sasalı Beldesi ziyaretçilerini yeni görünümüyle ağırlamaya hazırlanıyor.

Proje kapsamında, belde meydanındaki kahvehaneler, evler ve iş yerlerinin bakım ve boya işleri yapılıyor. Boyanan her yapı ege denizinin mavisini, pamuğun beyazını ve buğdayın sarısını taşıyor.

Beldenin değişen çehresi daha çok fırçaya ihtiyaç duyuyor. Sasalı kahvehanelerinin yenilenen görünümüne katkı koymak isteyen dostlarımızı bu hafta sonu Sasalı'ya bekliyoruz. Boya bahane Gediz Deltasıyla ilgili hayallerinizi duymak şahane olacak.

Boyanan yapılarımız çift katlı olduğu için güvenlik ve konuklarımızı yormamak adına yapacağımız işler şöyledir;

Cumartesi sabah 09.00'da başlayarak kahvehanelerin masalarının boyanması ve sandalyelerinin verniklenmesi, Gediz Deltası'yla ilgili sohbet etmek.

Yeterli katılımcımız olduğu takdirde araçla Sasalı'ya ulaşımı da sağlayabileceğ iz.

Gelebilecek dostlarımızın en geç Perşembe gününe kadar bilgilendirmelerini rica ediyoruz.

EgeDoğa Derneği ve EKGTli dostlarimizin olacagi bu gunu beraber gecirmeyi umuyoruz.

Programımız;

-Sabahtan başlayarak kahvehanelerde boya işlerine katkı
-Öğle yemeği ve sohbet
-Akşam üzeri bilgisayar kurslarındaki Sasalı'nın gençleriyle kuş cenneti ziyareti(homa da gözlem)
-Dönüşte belediyenin iftar yemeği
-Boyanan kahvehanelerden birinde çay molası

Katılmayi dusunen dostlarimiz en kisa zamanda bildirebilirse Sasaliya ulasim konumuzuda kesinmlestirebilece giz.

Katılacak dostlarımız beldenin gencleriyle gözlemde paylaşmak üzere fazla dürbünleri varsa getiririlerse guzel olur.

Doğa Derneği
Gediz Deltası Proje Sorumlusu
Esra Kartal
0543 402 30 94
0232 482 08 18
esra.kartal@dogadernegi.org

forester08 05-10-2007 16:12

Ekotur

7 EKİM EKOTUR’U BÜYÜKADA KIZILÇAM ORMANLIK ALANLARINDA YAPILACAK.
EKO-SİSTEM VE DOĞAL DENGE İLE İLGİLİ HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI.
SİZDE DOĞAYI TANIMAK,TAŞ,KAYA,BAKTERİ,ALG,LİKEN,YOSUN,TOPRAK MAKRO VE MİKRO ORGANİZMALAR KONUSUNDA UYGULAMALI BİLGİLERİ ZEVKLİ BİR GEZİ LE ÖĞRENMEK VE UNUTMAMAK İSTİYORSANIZ.
ORMANLARIMIZDA YAPILAN SİLVİKÜLTÜR(ORMAN BAKIMI) VE YANGIN TEDBİR ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENMEK İSTİYORSANIZ.
ORMANLARIMIZDA GEZERKEN KOŞARKEN BİLİNÇLENMEK İSTİYORSANIZ.
ARAYIN YA DA TIKLAYIN.ONU DA YAPAMADIYSANIZ ÇAT KAPI GELİN BÜYÜKADA LUNAPARK MEYDANINDAKİ ADALAR ORMAN İDARESİ ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE MERKEZİ YANINA..
7 EKİM 2007 PAZAR GÜNÜ SAAT 13.00 DE TOPLANTI YERİNDE OLUN.
VAPUR SEFERLERİ
KABATAŞ'TAN BÜYÜKADA YA 9.00 VE 10.30 DA,
KADIKÖY'DEN BÜYÜKADA'YA 9.20 VE 10.50 DE,
BOSTANCI'DAN BÜYÜKADA'YA 9.30 VE 10.45 DE,

AYRINTILAR VE KAYIT İÇİN

www.adaorman.com/cevre11

ve
02163826272 telefona kayıt yaptırın.

hfz 07-10-2007 12:36

3 Eklenti(ler)
Sevgili Kürekçi,

Çok çok geçmiş olsun. Dün gözlerimiz yollarda kaldı haberini alıncaya kadar. Sürpriz yapmak istemiştim. Yine de, bu yazıyı okuduğunda yapmış olacağım sanırım.:p
Öncelikle Organizasyonu başarıyla yürüten sevgili Esra Kartal arkadaşımıza çok teşekkür ederim. İnanılmaz ilgili ve sıcak bir insan. Sasalı Belediye Başkanı Veli Kasap Bey de hepimizle tek tek ilgilendi. Kendisiyle birlikte boya yaptık.

Son anda gördüğüm için bu duyuruyu, hiç bir şey düşünemeden gittim. Tam evden çıkarken aklıma geldi. Fuarda dağıttığımız kitap ayıraçlarından bir miktar vardı evde, hemen dönüp onları aldım. Sasalı'da bilgisayar kursuna katılan öğrenci arkadaşlara ve organizasyonda bulunan arkadaşlara dağıtıp agaclar.net ile ilgili bilgiler vermeye çalıştım.

Doğa derneklerindeki arkadaşlar özellikle Selluka konusuna çok ilgi gösterdiler. Hiç bilmiyorlar Selluka'yı. Biraz tanıttığımda da 'İzmir Kuş Cenneti' ve İzmir'e ait 'Selluka'nın buluşmasının çok güzel olabileceğini ve agaclar.net olarak kendileriyle birlikte bir organizasyon yapıp yapamayacağımızı sordular. Ben de kendilerini ortak organizasyon konusunda agaclar.net yönetimine yönlendirdim.

Bu güzel günden 3 kare koymak istiyorum. Kahvelerdeki masaları boyama, agaclar.net kitap ayıraçlarını alan arkadaşların küçük bir kısmı ve günümüzün en güzel arkadaşı Kara Leylek yavrusu 'İsmet' ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025