agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-01-2007, 09:21   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
2007 Etkinlikler/Panel, Sempozyum, Eğitim, Seminer, Sergi ve Yarışmalar

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI AFİŞ YARIŞMASI


YARIŞMA KONUSU:
Ülkemizin Çevre ve Orman değerlerinin korunması


ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü
1 adet Dizüstü Bilgisayar
İkincilik Ödülü
1 adet Projeksiyon Cihazı
Üçüncülük Ödülü
Digital Fotograf Makinası
Mansiyon Ödülü (3 kişiye)
3 adet DVD Player


Sergilenen Eserlere Teşekkür Belgesi



SEÇİCİ KURUL:

Dr.Mahir KÜÇÜK (Müsteşar Yardımcısı)
Enver KURGUN (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı)
Prof. Dr. Adnan TEPECİK (Sanatçı, Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı)
Prof.Hasip PEKTAŞ (Sanatçı, Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi)
Doç.Dr. Canan DELİDUMAN (Sanatçı, Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi)



YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI:

Yarışma amatör ve profesyonel tüm sanatçılara açıktır.
Afişler, bilgisayar destekli tasarım dahil her türlü teknikle çalışabilir.
Afişlerin ölçüsü 50x70 cm ebadında olacaktır. Afiş çalışmaları, zarar görmeyecek biçimde ambalajlanıp teslim edilecektir. Dereceye girecek olan çalışmaların her türlü kullanım hakkı Çevre ve Orman Bakanlığı’na ait olacaktır.



ESERLERİN TESLİM TARİHİ

Afişler,taşınma anında hasar görmeyecek bir biçimde paketlenecek ve 9 Mart 2007 Cuma günü saat 17.00’ye kadar aşağıdaki adrese elden veya posta yoluyla teslim edilecektir.
ESERİN İADESİ:

Dereceye ve sergilemeye giremeyen eserler 29 Haziran 2007 Cuma günü saat 17.00’ye kadar aynı adresten eserlerini geri alabilirler. Daha sonraki tarihlerde Bakanlık eserin kaybolması halinde sorumlu değildir.

TESLİM ADRESİ

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
Basım, Yayın ve Dokümantasyon Şube Müdürlüğü
Söğütözü cad. No:14/E A Blok Kat:3 06560 Beştepe/ANKARA
Tel: 0 312 207 51 58 – 0 312 207 51 91 Faks:0 312 207 51 09
e-posta: sdeliduman@cevreorman.gov.tr

backyard Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-01-2007, 17:47   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Sevgili Orman Mudavimleri,



Yesiller-Istanbul grubundan Temiz Orman yazisma grubumuza, Istanbul'da Hava Kirliligi konulu panele katilimla ilgili olarak, ekte detaylari yazili olan davet gelmistir.

Ormanimizin yanibasinda yeralan Orman Fakultesi'nden Ogretim uyesi Doc. Dr Doganay Tolunay Beyricamizi kirmamis, katilmayi ve uzmanlik dali olan konu ilgili kendi calismalarini sunmayi kabul etmistir.

Sizler de isterseniz Temiz Orman tsortlerinizi giyerek 24 Ocak Carsamba gunu (yarindan sonra) saat 18:00 de Taxim Hill Otel'de boy gosterebilir, sorulariniz ve katkilarinizla sesinizi duyurabilirsiniz.

Herkesle beraber ozellikle bebekli annelerin bireysel katiliminin cok ses getirecegini dusunuyorum.

Sevgiler



Zeki



Kent sorunlari- cozumleri

Konusmacilar
Doc. Dr Doganay Tolunay Ist.Univ. Orman Fakultesi
Dr. Gunay Can Cerrahpasa Tip Fakultesi
Turksen Baser Kafaoglu Istanbul Cevre Konseyi Baskani

Kolaylastirici

Ender EREN Yesiller- Istanbul

Tarih 24 Ocak 2007
Saat:18.00
Taxim Hill Hotel

__._,_.___

Müjgan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-01-2007, 16:28   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Suyumuza Sahip Çıkalım

Animasyon için: http://www.wwf.org.tr/fileadmin/media/wwfsu.html

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), tüm Türkiye'yi kapsayan ve bir yıl sürmesi planlanan bir su kampanyası başlattığını duyurdu.

"Suyumuza Sahip Çıkalım" çağrısıyla geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen kampanyayla, suyun doğru kullanımı konusunda farkındalık yaratılması ve yapılacak yasal düzenlemelerle su kaynaklarının doğru yönetilmesi hedefleniyor.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak kampanyanın detaylarını açıkladığı basın toplantısında; "Dünyada ve Türkiye’de küresel ısınmanın etkilerine dair bilimsel kanıtlar her geçen gün artıyor, bunu Dünya Bankasının baş ekonomisterinden Nicholas Stern’nin hazırladığı rapor da söylüyor. Küresel ısınma, dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit olarak nitelendiriliyor. Küresel ısınmanın Akdeniz ve dolayısyla Türkiye'deki en büyük etkilerinden biri de kuraklıktır. İçinde bulunduğumuz bahar havasından endişe etmeliyiz. Kuraklığın en büyük etkilerinden biri ise su kaynakları üzerinde görülmektedir. Oysa biz hala su kaynaklarını vahşi kullanımla tüketiyoruz." dedi Doğal kaynakların, dünyanın kendisini yenileyebileceğinden daha hızlı tükettildiğini belirten Demirayak, "insanlığın dev bir tüketim toplumuna dönüşmekte. WWF tarafından sonuncusu 2006’da yayınlanan "Yaşayan Gezegen Raporu"na göre, doğal kaynakların vahşice tüketilmesinin yanı sıra biyolojik çeşitlilikte süratle azalıyor. Dünyayı şu andaki hızla tüketmeye devam edersek, 2050 yılında iki tane daha dünyaya ihtiyacımız olacak dedi.
AB Komisyonu küresel ısınma raporu

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından hazırlanan "Avrupa için Enerji Politikası" raporundaki çarpıcı tespitlere de dikkat çeken Dr. Filiz Demirayak, konuşmasına şöyle devam etti:

"2005 yılında Avrupa’da kırk bin kişi hava sıcaklığına bağlı nedenlerden yaşamını yitirdi. Denizlerimizde doğal denge bozulmuş durumda, atmosferdeki oksijenin %70’ini üreten deniz çayırlarında büyük azalma var. Su sıcaklığındaki artışa bağlı olarak deniz canlıları azalacak. Daha sayamadığımız, aklımıza gelmeyen, birbiriyle bağlantılı pek çok alanda olumsuz durumla karşılaşacağız. Bu bilimsel tespitleri felaket senaryosu olarak görenler de var. Umarım haklı çıkarlar, ben ve bu raporları hazırlayan meslektaşlarım yanılmayı çok istiyoruz."
"Ülkemizde kuraklığın en büyük etkilerinden biri su kaynakları üzerinde görülmektedir. Son kırk yılda sulakalanlarımızı, su havzalarını iyi yönetmedik. Sulakalanları kuruttuk, halla göllerin kıyılarını doldurmak için uğraşıyoruz. Kaçak yeraltı suyu kullanımı Türkiye’nin en önemli sorunlarından biridir. Başta Istanbul olmak üzere, yerleşimlerin etrafındaki su havzalarını yapılaşma, kirlenme ve su dengesini bozarak tahrip ettik.
"Türkiye su fakiri olma yolunda"

Dünyada ve Türkiye’de su kaynaklarının hızla azaldığına dikkat çeken WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, Türkiye’de son 40 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin hektar sulak alanın, üç Van Gölü büyüklüğünde bir alanın, ekolojik ve ekonomik işlevini yitirdiğini sözlerine ekledi. Türkiye’de son 20 yılda kişi başına düşen su miktarının 4.000 metreküpten 1.430 metreküpe düştüğünü ifade eden Demirayak, "Önümüzdeki 10 yıl içinde nüfusun artmasına paralel olarak bu rakamın 1.000 metreküpe düşeceği öngörülüyor. Son 40 yılda ülkemiz, su kaynaklarının % 50'sini kaybetti. Türkiye su fakiri bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor" şeklinde konuştu.
"Her damla su çok değerli"

Tüm bu bilgiler ışığında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini ve su ile ilgili var olan yanlış algıların değişmesini sağlamak amacıyla "Suyumuza Sahip Çıkalım" kampanyasını başlattıklarını açıklayan Dr. Filiz Demirayak, bir yıl sürmesini planlanan kampanya çerçevesinde kamuoyunu su konusunda uyarmayı ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Demirayak, özellikle sektörel ve bireylse su kullanım alışkanlıklarının değişmesi konusuna ağırlık vereceklerini ve Türkiye’nin ciddi bir su sorunu ile karşı karşıya olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini anlattı. Demirayak, "Bugün musluklarımızdan akan suyun her bir damlası bizler için çok değerli." dedi.
WWF-Türkiye’nin su kaynakları koruma projeleri

Düzenlenen toplantıda söz alan WWF-Türkiye Su Kaynakları Programı Müdürü Buket Bahar Dıvrak ise Türkiye'nin önemli su kaynakları ve su havzalarında sürdürdükleri başarılı koruma projeleri hakkında bilgi verdi. Özellikle, dünyadaki en önemli 8 havzadan bir tanesi olan ve her geçen gün su kaynakları azalan Konya Havzası’nda yürüttükleri projenin detaylarını anlattı. WWF-Türkiye olarak; suyu kullananlar ile suyu yönetenleri bir araya getirdiklerini ve tarımsal su kullanımında tasarrufa yönelik pilot uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Dıvrak, hali hazırda bölgedeki yağışların %40-60 oranında azaldığına ve önlem alınmazsa 20 yıl sonra Konya Havzası’nın çölleşeceğine dikkat çekti.
Kampanyaya özel web sitesi

Basın toplantısında son olarak söz alan WWF-Türkiye İletişim Koordinatörü Haymi Behar ise "Suyumuza Sahip Çıkalım" kampanyasında kullanılacak iletişim araçları ve yöntemleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Kampanya için www.wwf.org.tr/su adresinde kapsamlı bir web sitesi ve su tüketim alışkanlıkları ile ilgili bir animasyon hazırladıklarını belirten Behar şöyle devam etti: "2007 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle ülkemizde suyun durumu ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız. Su bir ülkenin en değerli doğal kaynağıdır, her bireyin bu konuda bilinçlenmesi için çalışacağız."
Bilgi için:

Deniz Şilliler Tapan, Basın ve Yayın Koordinatörü, dtapan@wwf.org.tr
Haymi Behar, Kurumsal İletişim Koordinatörü, hbehar@wwf.org.tr
Önder Kiremitçi, Zarakol İletişim, 0212 217 29 99, onder@zarakol.com.tr

backyard Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-02-2007, 14:39   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Peyzaj & Süs Bitkileri 2007

Peyzaj & Süs Bitkileri 2007

1 - 4 Mart 2007İstanbul Peyzaj Mimarisi ve Süs Bitkileri Fuarı

1-4 Mart tarihleri arasında SÜBİTÜD, Süs Bitkileri Üreticileri İthalat ve İhracat Derneği ve İNTERTEKS Uluslararası Fuarcılık A.Ş. işbirliği ile düzenlenen İstanbul Peyzaj Mimarisi ve Süs Bitkileri Fuarı PEYZAJ & SÜS BİTKİLERİ 2007, konusundaki en yetkin fuar olma özelliğini taşıyor.

Günümüzde yaşamını şehirlerde sürdüren modern insanın köklerinden kopmamak ve doğayla olan bağını kaybetmemek için seçebileceği yollardan biri de doğanın temeli olan bitki ve çiçekleri yakınında tutmak, hayatını onlarla renklendirmektir. Bitkiler soluduğumuz havayı temizler, varlıklarıyla bize huzur verirler. Sadece renklerinin bile üzerimizde başlı başına iyileştirici etkisi vardır.
İstanbul’un merkezinde toplam 8.000 metrekare kapalı alanda, tüm oteller ve restaurantlar ile iş merkezlerine yürüme mesafesindeki
Lütfi Kırdar - Rumeli Exhibition Center’da düzenlenecek PEYZAJ & SÜS BİTKİLERİ 2007’de çiçekler, bitkiler, bahçe bitkileri, çiçek açan saksı bitkileri, egzotik ve minyatür ağaçlarla ilgili her tür yenilik görülebilecek. Bunun dışında toprak çeşitleri, yetiştirme ve bakım teknikleri, gübreler, bitki koruyucu kimyasallar, seralar, sulama ve fıskiye teknolojileri, bahçe ekipman ve makineleri de fuarın kapsamında bulunuyor. Fuar sadece bitki dünyasından yenilikleri sunmakla kalmıyor; peyzajın bir parçası olarak süs havuzları, bahçe heykelleri ve diğer bahçe aksesuarları da stantlarda yerlerini alacak.

Tüm mimarlara, peyzaj mimarlarına, inşaat mühendislerine, müteahhitlere, il ve ilçe belediyelerine, otellere, bahçeli ev sahiplerine ve bitkilerin büyülü dünyasıyla ilgilenen herkese açık olan bu fuarda, insanların ruhunu okşayan bu sektörün en renkli dört günü yaşanacak.

Çiçekler...
Bitkiler...
Bahçe bitkileri...
Çiçek açan saksı bitkileri...
Egzotik ve minyatür ağaçlar...
Yetiştirme teknikleri...
Bakım teknikleri...
Tohum...
Gübre...
Bitki toprağı...
Bitki koruyucu kimyasallar...
Seralar...
Sulama ve fıskiye teknolojileri...
Bahçe düzenlemeleri...
Bahçe aletleri...
Bahçe ekipman ve makineleri...
Çim tohumları...
Çimleme teknikleri...
Çim biçme makineleri...
Peyzaj ve bahçe mimarisi...
Bahçe dekorasyonu...
Zemin ve bordür malzemeleri...
Süs havuzları...
Bahçe heykelleri...
Saksılar...
Bahçe aksesuarları...

backyard Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-03-2007, 17:32   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-10-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 44
Galeri: 19
Söyleşi: Kocaçay Deltası ve Kumulu

SÖYLEŞİ

Kocaçay Deltası ve Kumulu
Kıyı Bitki Örtüsü Üzerindeki Çevresel Etkiler
Prof. Dr. Turhan USLU

Marmara Denizi'nin güney kıyısında yer alan delta; göl, bataklik, kumul ve subasar orman ekosistemlerinden meydana gelir.
Deltanin batı yarısında, toplam alanı 194 ha olan ve Malıç Deresi tarafindan beslenen Dalyan ve Poyraz gölleri, 600 ha alan kaplayan sazlıklar, 730 hektarlık bir alana yayılmış dişbudak, kızılağaç ve söğütlerden oluşan subasar ormanlar , çok çeşitli floraya sahip geniş ve tehdit altında olan bir kumul bandı bulunmaktadır.

Tarih: 31 Mart Cumartesi
Saat: 17:00
Yer: DOĞADER


GEZİ ve İNCELEME

Kocaçay Deltasının Güzelliğini ve Sorunlarını yerinde görecegiz. Fotoğrafla belgeleyeceğiz.
Deltaya gidişte Ayı Barınağını da ziyaret edeceğiz, rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi alacağız.

Gezimiz, Prof. Dr. Turhan USLU*nun rehberliğinde yapılacaktır.
* Prof. Dr. Turhan Uslu, Turkiye ve Kuzey Kıbrıs kıyı bitki örtüsünü ve kıyılarımızdaki doğal değerleri bitki ekolojisi ve bitki sosyolojisi yönünden araştıran ülkemizin ender bilim insanlarından biridir.

Tarih: 1 Nisan Pazar
Saat: 09:00
Toplanma Yeri: Santral Garaj

30 Mart-Cuma 18:00'e kadar kayıt yaptırılmalıdır.
0224 222 96 01
0535 568 55 11

Öğle yemeği : Ekmek arasi sucuk + Ayran
Yol ve yiyecek masraflari paylaştırılacaktır


------------------------------------------------------------------
DOĞADER
Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği
Şehreküstü Mah. Cemal Nadir Cad. Koyuncuoğlu Apt. No:5 Kat:2 BURSA
Tel: 222 96 01 (Pirinçhan arka kapısı karşısı)

Arca Atay Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-04-2007, 12:30   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
6-7-8 Temmuz 2007 Tarihlerinde Sütçülerde 19. DUT PEKMEZİ FESTİVALİ yapılacaktır. İlgilenenlere duyurulur.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-04-2007, 14:31   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Tarih : 5 - 18 Mayıs 2007
Yer : StarTest Sanat Galerisi
Adres : Valikonağı Cad. Sezai Selek Sok. No.21 Nişantaşı-İstanbul

www.yesimsengil.com

StarTest Sanat Galerisi Yeşim Şengil’in “olağan mucizeler” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Doğayı konu alan ve farklı tekniklerdeki küçük boyutlu eserlerden oluşan sergi 5 Mayıs-18 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Sanatçı sergisinde her birini olağan gördüğü, ancak bir o kadar da mucizevi bulduğu doğal varlıkları resmediyor. “İçimi sevinçle dolduran, beni hayrete düşüren varlıkları kaydetmeye çalışıyorum. Belki de bunun nedeni, o uçucu sevinci çerçeveleyip zamandan bağımsız olarak anımsama isteği. Bunlar kağıdıma bazen form, bazen renk bazen de uyum olarak yansıyor.”


Uzun yıllar mimar olarak çalışan sanatçı, yıllar sonra ilk göz ağrısı olan resimle tam zamanlı olarak ilgilenmeye başlamış. Çeşitli atölye çalışmalarına katıldıktan sonra, özellikle portreleri konu alan çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-04-2007, 00:28   #8
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
"Doğa ve İnsan" konulu uluslararası karikatür yarışması

TEMA Vakfı, Karikatürcüler Derneği ve Cartoon Yayıncılık ile ortaklaşa "Doğa ve İnsan" konulu uluslararası karikatür yarışması düzenlenmiştir. Yarışmanın 2007 yılı konusu "Küresel İklim Değişimi ve Dünyamız" olarak belirlenmiştir. Yarışma koşulları TEMA Vakfı internet sayfasında yayınlanmıştır.

http://www.tema.org.tr/BizdenHaberle...rYarismasi.htm

"Doğa ve İnsan Uluslararası Karikatür Yarışması
2007 Yılı Konusu: Küresel İklim Değişimi ve Dünyamız.
Son 10 – 15 yıl içinde insanlığın temel ekolojik sorunlarına bir yenisi eklenmiştir. Bunun adı, “Küresel Isınma ve Küresel İklim Değişimi”dir. Bu olayın önemi; “yeni bir atmosferik tehlike”, “artık dünyanın ateşi yükseliyor” gibi ifadelerle vurgulanmaktadır. İnsan etkisinden kaynaklanan ve “yapay iklim değişimi” olarak da nitelenen bu sürecin, tüm canlılar ve cansız çevre için potansiyel tehlikelerle dolu olduğuna ve bu değişimin artık geriye çevrilemeyeceğine inanılmaktadır. Yapay iklim değişiminin, milyonlarca yıldan beri jeolojik devirlerde cereyan eden doğal iklim değişiminden tamamen farklı olduğu, bu nedenle bütün ülkelerin endişeyle üzerinde durduğu bildirilmekte ve bu farklılıklar şu şekilde açıklanmaktadır:

a. Yapay iklim değişimi, insanların çeşitli aktivitelerinden kaynaklanmaktadır. Bu zararlı aktiviteler artan hızla devam ettiğinden, bu gelişimin potansiyel tehlikeler doğuracağına kesin gözüyle bakılmaktadır.
b. Jeolojik çağlarda meydana gelen iklim değişimi çok uzun zaman dönemlerinde (binlerce, hatta milyonlarca yıl) cereyan etmiştir. Oysa, yapay iklim değişimi 15 – 20 yıl gibi göreli olarak çok kısa zaman periyodu içinde ortaya çıkmıştır. Bilim insanları bu konuda şu bilgileri vermektedirler:
Özel yöntemlerle belirlenen uzak geçmişteki sıcaklıklarla, son 10 – 15 yılın (özellikle 1988 – 2002 yılları arası) belirlenen hava sıcaklıkları karşılaştırıldıklarında, son yıllardaki hava sıcaklığının şimdiye kadar 600 yıl içinde yaşanan sıcaklıkların en yükseği olduğu anlaşılmıştır.
c. Küresel ısınmayı, jeolojik devirlerdeki ısınma veya soğuma gibi iklim değişiminden ayıran en önemli özelliklerden başka birisi de, bu değişimin bölgesel olmayıp, küresel olmasıdır. Gerçekten, hem kuzey, hem de güney kutbunda buzulların eşzamanlı olarak erimesi, ayni sürecin birçok ana karalardaki yüksek dağlarda cereyan etmesi küresel ısınmanın en belirgin kanıtıdır.

Küresel ısınma ve buna bağlı olarak meydana gelen iklim değişimi sürecinin yaratacağı veya yaratmış olduğu ekonomik, ekolojik ve sosyolojik sonuçlar, dünyanın her yerinde henüz tam anlamıyla yaşanmamıştır. O nedenle, bu sürecin potansiyel tehlikeleri tam anlamıyla kavranılamamıştır. Ancak, bilim insanları yapmış oldukları araştırmalarda, insanların bu tehlikelerle er geç karşılaşacağını ve bunların yaratacağı sonuçların neler olabileceğini bilimsel verilere dayanarak açıklamaktadırlar. Bunlara ait bazı somut örnekler aşağıda verilmiştir:

a. Sıcaklıklar artınca, büyük su yüzeylerinden (deniz, göl, baraj, akarsu vb) buharlaşma artacak, toprak kuruyacaktır. Bunun sonucunda bölgesel olarak iklim değişecek, tarımsal ürünler ve ormanlar zarar görecektir.
b. Buzullar eriyecek, bunun sonucunda göller, denizler ve akarsularda su düzeyi yükselecek, kıyı bölgeleri sular altında kalacaktır, sel afetleri yaşanacak ve toplumsal göçler başlayacaktır.
c. Dengesiz küresel ısınmalar hem sayı hem de şiddet bakımından son derece zararlı kasırgalar yaratacaktır.
d. Küresel ısınma ile Sibirya ve Kanada’daki buzlu tundra toprakları çözünecek ve bataklık haline gelecektir. Buralarda bol miktarda bataklık gazı (metan) oluşarak atmosfere karışacak, artan sera gazları nedeniyle küresel ısınma daha da artacak ve böylece kısır döngüye girilmiş olunacaktır
Örnekler daha da arttırılabilir. Ancak bu sınırlı sayıdaki örnekler bile, insanlığın karşı karşıya bulunduğu ekolojik tehlike potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir
Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık insanların bu tehlikelerle er geç karşılaşacağını ve bunların yaratacağı sonuçların neler olabileceğini karikatürlerle anlatarak, onları daha fazla düşünmeye yönlendirmek, bu sürecin en azından şimdiden yavaşlatılması için toplumda tutum ve davranış değişikliği oluşmasını sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenlemiş bulunmaktadır.

• KONU : Doğa Ve İnsan
• Yarışma karikatürleri yalnızca internetten gönderilecektir.
• Yarışma amatör, profesyonel tüm çizerlere açıktır.
• Karikatür yayımlanmış veya ödül almış olabilir. Teknik serbesttir. Renkli veya siyah beyaz olabilir. Boyutları A4 (21x29.7)
• Ödüller: Her ayın sonunda o ayın “En İyi 3” karikatürü seçilecek ve adlarına 20’şer adet fidan TEKİRDAĞ Hatıra Ormanı’nda dikilecektir. Dikim bölgesine tanıtıcı bir levha dikilecektir.
• Yarışmaya gönderilen eserler Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık yayınlarında, internet sitelerinde sergilenecektir.
• Yıl sonunda ödül alanlar ve seçici kurulun belirleyeceği eserler bir CD’de toplanacak, eser sahiplerine ücretsiz gönderilecektir.
• Yarışma karikatürleri ödül alsın veya almasın 5846 Sayılı Yasa’dan kaynaklanan çoğaltma, yayma, temsil, umuma iletim hakklarını bedelsiz olarak (yarışmanın tanıtım duyuru sergilerinde kitap, dergi, afiş, poster, kartpostal baskıları yapılabilecektir.) Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık’a bırakmıştır.
• Bu amaçların dışında ve üçüncü şahısların kullanılması durumunda ise eser sahibinden izin alınacaktır.
• Yarışmada ödül alan eser sahipleri, TEMA Vakfı İktisadi İşletmesine gelir elde etmek amacıyla kullanım hakkını da verdiğini kabul etmiş sayılır
• Eserlerin kullanım hakları Türkiye sınırları içindir.
• Sergi: “Erozyon”, “Orman ve Çölleşme” karikatürleri ve bu yarışmanını karikatürleri ile 05 Haziran 2007 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Müzesi’nde yapılacaktır.
• Yarışmaya katılan sanatçılar katılım koşullarının tümünü kabul etmiş sayılacaklardır.

Bu yarışma Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık tarafından organize edilmektedir.

Gönderme Adresi: dogalcevre@gmail.com ve naturalenv@gmail.com
İlk Değerlendirme Haziran Ayında yapılacaktır.

Organizasyon Genel Sorumlusu: Muhittin Köroğlu

Seçici Kurul:
Karikatürcüler Derneği Temsilcileri
TEMA Vakfı Temsilcileri
Cartoon Yayıncılık Temsilcileri "




Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-06-2007, 12:30   #9
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
IDE Projesi- Doğa Eğitimi Sertifikasi.

Bu ilanı sizlerle paylaşmak istedim. Sitemiz üyelerinin ilgileneceğini düşünüyorum. Başvuru koşulları, kimler başvurabilir. İnceleyin lütfen.

http://ormanweb.sdu.edu.tr/ide/


Düzenleyen Filiz : 10-06-2007 saat 16:47
Filiz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-06-2007, 18:13   #10
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Isparta'da Doğa Eğitimi



I D E

ISPARTA'DA DOĞA EĞİTİMİ
"Isparta Korunan Doğal Alanlarında Doğa Eğitimi Projesi" - TÜBİTAK 4001

Isparta ili Eğirdir, Kovada, Gölcük ve Yazılı Kanyon gibi korunan doğal alanlarda 2007 yılı Temmuz ve Eylül ve 2008 yılı Şubat ve Mayıs aylarında TÜBİTAK'ın desteklediği ve Fakültemizin (SDÜ.Orman Fakültesi) yürüttüğü IDE Projesi kapsamında doğa eğitimleri düzenlenecektir.

Katılım ücretsiz olup, katılanların Isparta il sınırları dahilindeki bütün masrafları (konaklama-yemek-eğitim-ulaşım) IDE Projesi tarafından karşılanacaktır.

Eğitim sonunda katılımcılardan başarılı olanlara "Doğa Eğitimi Sertifikası" verilecektir.

Son başvuru tarihleri
Temmuz Dönemi: 25 Haziran 2007
Eylül Dönemi: 29 Ağustos 2007
Şubat Dönemi: 18 Ocak 2008
Mayıs Dönemi: 25 Nisan 2008

Katılım koşulları veayrıntılı bilgi için adres: http://ormanweb.sdu.edu.tr/ide/index.html


Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-07-2007, 14:13   #11
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bahcivanlik ve Cevre Bilinci Kursu

Istanbul Buyuksehir Belediyesi Park ve Bahceler Mudurlugu ile Halk Egitim Merkezi Mudurlukleri isbirligi ve Agac A.S.' nin koordinatorlugunde, duzenlenecek ‘‘Bahcivanlik ve Cevre Bilinci Kursu" I.B.B.'nin "Sosyal Doku" projesi cercevesinde cevrenin bilincli bir sekilde korunmasina, cevre bilincinin gelistirilmesine katkida bulunmak, kent ve meslek standartlarina uygun yetkin kisilerin yetismesini saglamak amaci ile yapilacak kurs icin basvurular Agustos ayinda baslayacaktir.

.....

Eger cevrenizde belgesiz bahcivanlar ve bahcivanlik egitimi almak isteyen vasifsiz elemanlar varsa tavsiye ediniz.

Dallarinda uzman egitmenler tarafindan verilecek dersler toplam 136 saat olup hafta ici Pazartesi-Carsamba-Cuma gunleri teorik ve uygulamali olarak gerceklesecektir.

8 Hafta sureli kurs programi sonunda yapilacak sinavda basarili olan kursiyerlerimize Bahcivanlik Sertifikasi verilecektir.

........

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-08-2007, 19:46   #12
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Buradan "su konulu fotoğraf yarışması" hakkında bilgi alabilirsiniz.

Filiz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-08-2007, 14:44   #13
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma etkinliği.

17 Ağustos cuma saat 20:00 da
Yer: Yunus Emre Kültür Merkezi
İncirli Ankara.

Derya Özen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-10-2007, 09:34   #14
Ağaç Dostu
 
hizals's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 320
Galeri: 4
17-20 Ekim 2007 Agro İstanbul Tarım Fuarı - İstanbul Dünya Ticaret Merkezi
19-20 Ekim 2007 Organik Tarım Potansiyelinin Farkındamısınız? - İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi

hizals Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-11-2007, 11:44   #15
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Doğa Filmleri Yarışması

Doğa, doğa ve/veya onun parçası olan herşey ile ilgili kurmaca, belgesel, canlandırma, deneysel, vb. türünde filmlerin yapımını özendirmek, bu alandaki gelişime katkıda bulunmak ve dağ/doğa filmleri hafızasını oluşturabilmek amacıyla Ulusal Film Yarışması düzenlenmiştir.

http://www.dagfilmfest.org/Yarisma.aspx

zenfree Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-11-2007, 12:15   #16
Ağaç Dostu
 
KUMRU's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 210
Galeri: 14
Üniversite mezunları sınavsız olarak açık öğretim 2 yıllık tarım programına kayıt olabiliyorlar. Seracılık , sebzecilik , meyvecilik gibi dersler var.

http://www.aof.edu.tr/Brosurler/Tarim.pdf

KUMRU Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-11-2007, 17:27   #17
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Keçe ve Deri gibi doğal malzemeyle takı yapımı eğitimi

Name:  takiafis.jpg
Views: 427
Size:  50.8 KB



"Takı ve deri ürün tasarımında; tasarım eğitiminin önemi , tasarım süreci,



teknolojik gelişmeler ve yeni malzemeler"





konusunda 9.Kasım.2007 tarihinde sunum konuları aşağıda verilen seminer düzenlemişlerdir. Bu kapsamda Pelin Demirtaş Dikmen'in düzenlediği

1-Keçe Takı Yapımı Yürütenler: Neşem Ertan-Serpil Altun
2-Serbest Malzemeyle Sanatsal Takı Yapımı Yürütenler: Canan Erdönmez – Öznur Enes*- Mustafa Kula'nın eğitim vereceği workshop'lar gerçekleştirilecektir.

Sunum Konuları:
Öğr.Gör. Pelin Demirtaş Dikmen:Günümüz Tasarım Eğitimine Bakış
Öğr.Gör. Serpil Altun:Takı Tasarımında Form Arayışları Ve Estetik Kaygılar
Araş. Gör. Neşem Ertan:Takı Tasarımında Kullanılan Alternatif Malzemeler
Öğr.Gör.Öznur Enes:Takı Tasarımı Ve Üretiminde Hızlı Prototiplendirme Tekniklerinin Kullanımı
Araş. Gör. Mustafa Kula:Deri Ürün Tasarımında Yaratıcı Süreç
Öğr. Gör. Canan Erdönmez:Materyal Olarak Derinin Aksesuar Tasarımında Kullanımı

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-11-2007, 16:01   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-11-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
Arkadaslar Bana Ankaradaki Panel Ve Sempozyumlar Hakkin Da Bilgi Veren Site Ve Ya Da Siz Verseniz De Olur Yardimci Olursaniz Sevinirim

sinan1847 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-11-2007, 20:19   #19
Ağaç Dostu
 
hince's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2006
Şehir: ADANA
Mesajlar: 161
Galeri: 1
yenı semınerler varsa bıldırırsenız sevınırım saygılarımla...

hince Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Etiketler
kamp, öğrenci, sanat, yaz


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025