![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
İstanbul Kum Heykel Festivali
Çeşitli ülkelerden birçok ünlü heykeltıraşın katıldığı Kumdan Masallar İstanbul Kum Heykel Festivali 2 Temmuz ve 30 Eylül tarihleri arası her gün 10:00 ve 00:00 saatleri arasında ziyaretçileriyle buluşuyor. İstanbul Kozyatağı Carrefour Ticaret Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen "Kumdan Masallar İstanbul Kum Heykel Festivali" 2 Temmuz ve 30 Eylül tarihleri arası her gün 10:00 ve 00:00 saatleri arasında gezilebiliyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
"İstanbul Efsaneleri" ana başlığı altında Kum Heykel Sergisi; Galata Kulesi ve Hezarfen Ahmet Çelebi, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı, İstanbul Manzaraları, Masalcı, Dolmabahçe Sarayı, Boğaziçi Efsanesi, Körler Ülkesinin Karşısına Kurulan Kent (Byzas'ın Öyküsü), Konstantin, Yedi Uyurlar, İlk Hıristiyanlar, Haçlılar, İstanbul'un Fethi, Sultan Mehmet, Rumelihisarı, Boğazkesen, Sultan Ahmet Camisi, III. Ahmet ve Lale Devri, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, Divan, Harem, Fil Temaşası ve Kumdan Masallar (Logo) gibi yaklaşık 100 kadar figür 3.000 yıldır birçok kültüre ev sahipliği yapmış olan İstanbul'un tarihsel hikayelerini fantastik bir dille yeniden canlandırıyor. Kum heykel sanatı kullanılan malzemeler sebebiyle kısa ömürlü sanatlar arasında yer alıyor. Kum heykel sanatı geçmişi eski Mısırlılara kadar dayanıyor. O dönemde piramitlerin inşasından önce kumdan modellerinin yapıldığı biliniyor. Yalnızca nehir kumu ve suyla özel teknik kullanılarak yapılan kum heykelciliği sanatçıların bu konudaki becerileri ile birleşerek özgün bir sanat olarak günümüzde de devam ediyor. Çarpık yapılaşması ile bilinen İstanbul, kumdan masallar festivali ile geçmişte masallar şehri olduğunu İstanbullara hatırlatırken, bir yandan da çarpık yapılar, eserlerin arka planında kalınca ziyaretçilerin göz zevkini bozuyor. Ayrıca çocuklara ve yetişkinlere yönelik atölye çalışmaları, workshoplar, yarışmalar ve çeşitli gösteriler de ziyaretçilere yaratıcı ve eğlenceli saatler yaşatıyor. http://kultur.sabah.com.tr/ser100-40...70817-401.html |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de henüz gidemedim ama oğlumla gitmeyi çok istiyorum. Gece ışıklandırılmış hali de görülmeye değermiş. En iyisi akşam saatlerinde gidip, hem aydınlıkta, hem de gece bu görsel şöleni doya doya yaşamak. Tabii fotoğraf makinasız asla... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de ziyaret etmiştim, birkaç akşam görüntüsü de benden olsun. ![]() Genel Görünüş ![]() Hazerfen Ahmet Çelebi ve Galata Kulesi ![]() Harem ![]() Haremağası ve arkada haremden figürler ![]() İstanbul'un Fethinde leventler ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2006
|
Bu güzel ortamda bulunmak isterdim. Fotoğraflar için teşekkürler. Çok güzel çalışmalar var içlerinde, gördüğüm kadarıyla. Ankara'da da kum heykel şenliğinin devam ettiğini ama susuzluk nedeniyle geciktiğini duymuştum haberlerde. Eskiden, çok eskiden her denize gittiğimizde, yüzüp de geldikten sonra kumdan heykel yapardım. Ömrüyle kısalığının tersine çok zevkliydi. "Sen git de kumda oyna" lafını küçümseme anlamında, bir tek kum heykelcilerine söyleyemeyiz değil mi? "Sıkıysa sen oyna!" |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel fotoğraflar Aybala. Ellerinize, gözlerinize sağlık Zenfree bana da yer tuhaf geldi aslında Sevgili Ağaçkakan, benim kumdan yaptığım tek heykel, kovaya sıkıca doldurup, ya düzgün çıkmazsa diye korkarak ve aceleyle kovayı ters çevirip, her zamanki gibi dağılan kalıplar Ya pişirdiğim kekin dibi yapışmışsa ve dağılırsa korkusu gibi işte Televizyonda izlediğim sanatçı, kumu bir takım tekniklerle sıkıştırdıklarını anlatmıştı. Tabi tek mesele kumu sıkıştırmak değil. Gerisi sanatçının ruhunu katarak yaptığı el mahareti ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Kumdan heykellere yağmur engeli İstanbul`da yağmura başta İBBB Başkanı Topbaş olmak üzere herkes sevinirken bir tek kumdan heykellere yaramadı. Kumdan Heykeller Festivali`nin heykelleri sağanak yağıştan etkilendi. Kadıköy `de süren ``İstanbul Uluslararası Kumdan Heykeller Festivali`` sergisindeki kumdan yapılma heykeller, sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağmurdan olumsuz etkilendi. Etkinliğin organizatörü Yusuf Bahadır , AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışın şiddetini artırarak devam etmesi halinde heykellerde önemli hasarlar oluşabileceğini belirterek, yağış etkisini iyice yitirdikten sonra bunların onarılacağını kaydetti. Heykellerin yapımı sırasında 7 bin ton kum kullanıldığını ifade eden Bahadır , ``Sağanak yağış, heykellerde kısmi hasarlara neden oldu. Yağışın devam etmesi durumunda hasarların büyüyebileceğini düşünüyoruz. 13 ülkeden gelen 20 heykeltıraş, sadece kum ve su kullanarak bu heykelleri yapmıştı. Yağışın etkisini iyice yitirmesinden sonra aynı şekilde hasar oluşan kısımları onaracağız`` dedi. Kozyatağı `ndaki Carrefoursa Alışveriş Merkezi `nde 2 Temmuz 2007 tarihinde başlayan ``İstanbul Uluslararası Kumdan Heykeller Festivali``, 30 Eylüle kadar açık kalacak. http://www.tumgazeteler.com/?a=2215464 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kamp, öğrenci, sanat, yaz |
|
|