![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçıvanlık Kursu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri işbirliği ve Ağaç A.Ş.' nin koordinatörlüğünde, düzenlenecek ‘‘Bahçıvanlık ve Çevre Bilinci Kursu" İ.B.B.'nin "Sosyal Doku" projesi çerçevesinde çevrenin bilinçli bir şekilde korunmasına, çevre bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak, kent ve meslek standartlarına uygun yetkin kişilerin yetişmesini sağlamak amacı ile yapılacak kurs için başvurular Agustos ayında başlayacaktır. Budama dersinde 10 yıllık tecrübe ve deneyimlerimle uygulamalı ve slaytlı anlatımlarla katkıda bulunacaktır. Ayrıca diğer ders veren arkadaşlarda gönüllülük esasında en az 10 yıllık bilgi ve tecrübelerini pratik olarak bu kursta vermektedirler. Eger çevrenizde belgesiz bahçıvanlar ve bahçıvanlık eğitimi almak isteyen vasıfsız elemanlar varsa tavsiye ediniz. Dallarında uzman eğitmenler tarafından verilecek dersler toplam 136 saat olup hafta içi Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri teorik ve uygulamalı olarak gerçekleşecektir. 8 Hafta süreli kurs programı sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlerimize Bahçıvanlık Sertifikası verilecektir. Kursta Verilecek Dersler : -Bitki Koruma -Toprak -Ekoloji ve Çevre -Bitki Besleme ve Gübreleme -Peyzaj Bilgisi (Estetik) -Mevsimlik Çiçek ve Yer Örtücüler -Sulama -Alet ve Ekipman -İç ve Dış Mekan Bitkileri -Fidanlık ve Sera -Botanik -Dikim Teknikleri -Çim Ekimi ve Bakımı -Budama -Genel Kültür Kurs Başlama Tarihi Eylül 2007 Başvuru Tarihi Agustos 2007 Başvuru ve Danışma Yeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Şefliği 0212-3802200(SANT.) Kaynak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Hemen okudum bu mesaji. Vakti olanlarin kacirmamasi gereken bir kurs. Belki ilerde hizlandirilmis, veya haftasonu kurslari da acilir, bizim gibi meraklilar icin. Ama yine de siteyi favorilerime ekledim, belki gelecek sene bir sekilde olabilir ? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İSMEK/Bahçeköy'ün düzenlediği böyle bir kurs var. Hafta da 1 gün. İsteyenlere Pazar günü var. Ekim'in başında başlıyor Mayıs'a kadar. Hala yer olabilir. İsmek'in sayfasından ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2007
|
Hocam bu harika bir haber, ama ben dışardan yani açık öğretimdeyim bir sorun çıkarır mı acaba.Birde bayanlar katılabilir mi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Selahattin hocam bu harika bir haber. Umarım ihtiyacı olan arkadaşlarımız bundan istifade ederler. Artık her şeyin belgelenmesi gereken bir döneme girmek üzereyiz işin başka yönü. Bir diğer yönü ise bilimin tarlaya bahçeye kadar inmesi elbette çok güzel. Aslında İstanbul gibi bir sanayi şehrinde değilde gönül isterki tarıma yakın olan illerimizde bu geç kalınmış çalışmalar yapılsin. Umarım bu diğer şehirlerimize örnek bir çalışma olur. Saygıyla. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
Ben bu kursa katıldım. Bizimki 13 hafta devam etti. Uygulama ve şehir dışı gezileri çok çok çok verimli geçti. 15 konuya 15 ayrı değerli hocamız katıldılar. Bazen bir derse 2 ayrı hocamız gelerek bizlere olabildiğince yardımcı oldular. Buradan Selahattin Hocamıza ve bize emek veren eğitmenlerimize ve diğer tüm yetkililere saygılarımı sunuyorum. Eylül'de kurs başlangıcında bizlerde eski dönem kursiyerleri olarak oraya sertifika törenine katılacağız. Okur-yazar olmanız ve doğayı sevmeniz yeterli. Bay, bayan, genç, yaşlı farketmiyor(Hedera için). Sayın hocalarımız sağolsunlar tüm bilgi,birikim ve tecrübelerini bizlere anlattılar, öğrettiler. Herbiri İstanbul'un doğasına yön veren en etkili ve bilgili birer bilim adamı niteliğinde insanlardır. Bu dönem sadece bilgilerimi tazelemek için haftanın bir günü gitmeyi planlıyorum. Tüm arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Ben listenin en başındaki isim... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-09-2007
|
Bahcivanlik Kanunu
Merhabalar, ben Almanyada Peyzaj mimarligi okuyorum ve suan bitirme tezimi Istanbuldaki yesil alanlar hakkinda yaziyorum. bir sorum var, yardimci olabilirseniz cok sevinirim. 1943 te yürürlüge giren "4486 Sayili Teknik Ziraat ve Teknik Bahcivanlik Okullari Kanunu" nicin 2006 dan itibaren yürülülükten kaldirilmistir??? Türkiyede Bahcivanlik meslegi yokmu? Sayilarimla Hayriye |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili boncuk, "4486 Sayili Teknik Ziraat ve Teknik Bahcivanlık Okulları Kanunu" milli eğitimin tek elden yapılabilmesi amacıyla ayrıca AB uyum kanunları doğrultusunda Tarım eğitimi (Buna sağlık, adalet ve tapu kadastro okulları da dahil daha doğrusu Polis okulları ve Askeri liseler haricindeki diğer bakanlıklara bağlı tüm okullar dahil) Milli eğitime devredildi. Aslında tam olarak kapatılmış değil bahsettiğiniz konuda eğitimin sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na geçmesi söz konusu ve eğitimin birazda yönü ve şekli değişmiş oldu yine bu anlamda Tarım Bakanlığındaki bu yetki bu kanunun iptal edilmesiyle elinden alınmış oldu (Ancak çiftçi eğitimi yapabiliyor). Türkiye'de bahçivanlık bir meslektir evet fakat uzun yıllardır bahçivan ünvanıyla benim bildiğim resmi bir kadro yok en azından ben rastlamadım ve bilmiyorum bahçivanlık bizim bildiğimiz manada bahçe bakıcısına verilen isimdi ve ünvandır. Ancak Teknik Ziraat okulları ve Halk Eğitim merkezleri her zaman muhtelif yıllarda bahçivanlık kurslarını talepler doğrultusunda kurs şeklinde veregelmiştir halada bahçivanlık eğitimi talepler doğrultusunda Halk Eğitim Merkezleri vermektedir. Bunun dışında bu kanunun mağdurlarından biri de benim diyebilirim zira Tarım Bakanlığına bağlı iken eğitimin Milli Eğitime devrolmasıyla birlikte Tarım Bakanlığı'ı bünyesinde olan Tarım Meslek Liseleri'nden Bursa Tarım Meslek Lisesinde meslek dersi öğretmeniydim ve MEB'e geçmediğim için şu an Tarım Bakanlığının başka bir kurumunda bu kanun iptal edildiğinden bu yana çalışmaktayım. Bu konuda en sağlıklı ve net bilgiyi İstanbul'da tarım ve bahçivanlık eğitimi veren ve aynı zamanda İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif ERSOY'un da mezun olduğu Halkalı'da bulunan eski adıyla Halkalı Tarım Meslek Lisesi veya şimdiki adıyla Halkalı Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba; Suan başlamak istesek mümkünmüdür acaba bu kursa o kadar üzüldümki gördügümde basvuru tarihini kaçırmışım olduguum.Yeninisi ne zaman yapılır bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi keşke suan baslayana katılabilsem. ![]() Saygılaımla İlker |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlker_eroglu, Bu aralar başlayan bir kurs yok bildiğim kadarı ile. Devam ettiğim kurslar hakkında ise şunları söyleyebilirim. İsmek bahçıvanlık kursu için hem Bahçeköy'de hem de Üsküdar'da var. Bahçeköy'deki tamamen dolmuş ama Üsküdar'daki için İsmek Üsküdar 0216 470 46 85 numaralı tel.den öğrenebilirsiniz. Kurs yeni başladı; yetişebilirsiniz. Park ve bahçeler kursu başlayalı 1 ayı geçti. Bir sonrakini yakalamanız gerekli. Netten takip edebilirsiniz. Tam bilgim yok sanırım bahara başlar. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kamp, öğrenci, sanat, yaz |
|
|