agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Fotoğraf
(https)

Beğeni Düzeni11Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-02-2005, 19:17   #1
Ağaç Dostu

DarkYES's Avatar

Giriş Tarihi: 28-08-2004
Galeri: 363
Fotoğraf Çeken Forum Üyeleri

Forum üyesi olup da fotoğraf makinesi sahibi olan ve ağaç fotoğrafları çekebilecek olanlarla burada toplanıp konuşsak.

Bu konuda bir şeyler konuşulmuştu ama şu sıralar çıt yok. Tekrar konuşmaya başlasak. Malum açılışa az zaman var

Bu arada ortak sorunlarımızdan biri de galiba çektiğimiz ağaçların isimlerini bilmememizden kaynaklanacak. Bu konuyla ilgili olarak bir konu oluşturup burada çektiklerimizi yayımlayıp isim bulma çalışmaları yapabiliriz ya da galeri içerisinde ismini bilmediğimiz ağaçlar için bir albüm oluşturup daha sonra yorum kısmında ismini belirleyip uygun albüme taşıyabiliriz.

Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
DarkYES - Ankara
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
backyard

tener beğendi.

Düzenleyen DarkYES : 20-02-2007 saat 10:28 Neden: Katılım Oldukça Liste Uzayacaktır :)
DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2005, 22:12   #2
Yeni Üye

higs's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2005
Smile

peki toplanalım

tener beğendi.
higs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2005, 22:22   #3
Ağaç Dostu

DarkYES's Avatar

Benim bir Kodak dx6490 dijital fotoğraf makinem var.

Çevremde fotoğraflayabileceğim bir sürü ağaç var ama o kadar iç içeler ki fotoğraf çekmekte zorlanıyorum.

Rize ve çevresinde fotoğraf çekme imkanım var.

tener beğendi.

Düzenleyen DarkYES : 05-02-2005 saat 23:09
Eski 05-02-2005, 23:05   #4
adige

Sefer GİRİŞEN's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2005
Galeri: 121
Ben de varım.Çevremde yeterli materyal var ama makinama pek güvenemiyorum(minton MDC 1506).Aslında fena değil ama optik zoom bazen çok gerekiyor.Elimden geldiği kadarıyla varım.

tener beğendi.
Sefer GİRİŞEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2005, 23:21   #5
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574
Bende de Kodak EasyShare CX7300 var. Daha iyi bir makineye sahip olma hayali ile yaşıyorum.

tener beğendi.
aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2005, 00:56   #6
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Arka bahçede biraz ağaç var, ben de onları çekerim

tener beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2005, 12:54   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2005
Galeri: 1
Fotograf

Merhaba
Fotograf konusunda destek verebilirim. Bence birisi bu konuda öne çıkiversin. İstekleri koysun biz de isteneni yapalım. Organize olursak daha hızlı ve kolay olur kanısındayım.
Neyimiz eksik, neyimiz fazla bilerek yaparsak daha güzel olur kanısındayım.

Dostlukla...

Kemal

.

GEZEN1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2005, 13:12   #8
agaclar.net

malina's Avatar

Fotoğraflar sitenin galeri bölümüne eklenecek

http://www.agaclar.net/gallery

Ağaç ve Sanat
Anıt Ağaç/Dünya
Anıt Ağaç/Türkiye
Çocuklardan Gelenler
Geniş Yapraklılar
İğne Yapraklılar

diye bölümler var bunların kategorileri yer alıyor. Doğru yeri seçip gerekli açıklamalarla birlikte eklemeniz gerekiyor

Orman Dünyası diye bir bölümü de kullanabilirsiniz. Dnun alt bölümleri de bunlar:

Kır Çicekleri
Orman Hayvanları
Orman Manzaraları

Kurallar:

Yükleyeceğiniz fotoğrafları jpg olarak kaydedin.

Fotografların eni 750 pikselden genis olamaz. Yükseklik için 1000 pikselden fazla olmamasi gerekir. (Olursa fotografiniz otomatik olarak küçültülecektir.)

Fotografin 50-100 Kbyte arasinda olmasını tavsiye ediyoruz. En fazla 200 Kbyte olabilir.

Gönderdiginiz fotograflarin telif hakki size ait olmalidir. Aksi durumda yargilanabilirsiniz. Tüm sorumlulugun size ait oldugunu unutmayin. Bu tür fotograflari farkettigimiz zaman silecegiz ve üyeliginiz iptal edilecektir.

Adobe ® Photoshop ® içerisinden "Save for Web" ile kaydederseniz, "save as" ile kaydetmekten daha kaliteli ve daha iyi sıkıştırılmış fotograflar elde edersiniz.

Cep telefonu ile çektiginiz fotograflarin kalitesi çok düsük olacagi için lütfen onlari sitemize göndermeyin.

Fotografi nerede çektiginizle ilgili ayrinti bilgi vermeyi, mevsimi ve agaçla ilgili diger ayrintilari yazmayi unutmayin.

Agacinizin daha sonra baskalari tarafindan yapilacak aramalarda çikmasi için, lütfen anahtar kelimeleri bilebildiginiz kadar doldurun.
Örnek anahtar kelimeler: Istanbul (il) Beykoz (ilçe) Çam familyasi (tür) karaçam (cins) Mart (ay) Ilkbahar (mevsim)
Ayrinti çekimler yapmissaniz; yukaridakilere ek olarak yaprak, sürgün gibi kelimelerle durumu belli edin. Tabii "Çam yapragi" diye yazmaniz arayanin isini kolaylastiracaktir.

Eski 13-02-2005, 19:37   #9
Ağaç Dostu

DarkYES's Avatar

Forum üyesi olup da fotoğraf makinesi sahibi olan ve ağaç fotoğrafları çekebilecek olanlarla burada toplanıp konuşsak.

Bu konuda bir şeyler konuşulmuştu ama şu sıralar çıt yok. Tekrar konuşmaya başlasak. Malum açılışa az zaman var

Bu arada ortak sorunlarımızdan biri de galiba çektiğimiz ağaçların isimlerini bilmememizden kaynaklanacak. Bu konuyla ilgili olarak bir konu oluşturup burada çektiklerimizi yayımlayıp isim bulma çalışmaları yapabiliriz ya da galeri içerisinde ismini bilmediğimiz ağaçlar için bir albüm oluşturup daha sonra yorum kısmında ismini belirleyip uygun albüme taşıyabiliriz.

İlk mesajı buraya taşıdım
Yakında ben burada olmayacağım. Artık birisi devam eder. Eğer kim hangi ilde belli olursa anıt ağaçların fotoğraflanma işi ayarlanabileceği gibi botonik park ve bahçeler tespit edilip o ildekilerin bu park ve bahçelere yönlendirilmesi de mümkün olabilir.

Fotoğrafçılar

malina - İstanbul =)
Chewbacca - Ankara
DarkYES - Rize,Artvin,Trabzon
higs - Bursa
adige - Samsun
aybala - İstanbul
backyard

GEZEN1 - Antalya
neslibek - İstanbul
Enfantin -
catman -

Düzenleyen DarkYES : 15-02-2005 saat 08:56
Eski 30-05-2005, 06:03   #10
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-04-2005
Galeri'ye aktardığım bir fotoğrafta anahtar sözcükler kısmına fotoğrafı çektiğim yer ve tarihini de eklemiştim,çıkmamış.Bende açıklama kısmına düzelterek yazdım.

hasanulas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2005, 01:01   #11
Ağaçsever

Fotoğraf yorumu.

@aybala,
Galeride yeralan bir fotoğrafıma yazdığınız yorumu anlayamadım.
O fotoğrafı,Bartın-İnkumu'na bir gezi sırasında çektim.Ağacın tepesinde bulunduğu kayanın yüzyıllardır orada olduğunu söylediler.Arada yol,dağa yaslı binalar var.Belki bir kaç bin yıl önce ana kitleden kopmuştur,**** ana kitleyle arasındaki yumuşak kısmı deniz zamanla aşındırmıştır.Kayabilimci olmadığım için bilemeyeceğim..!
Ayrıca,o çam ağacının bin yıllarla ölçülecek bir yaşlılıkta olacağınıda sanmıyorum.Siz neyi irdelediniz.Daha açık yazarsanız yanıtlamaya çalışırım.

Eski 31-05-2005, 04:46   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2005
Galeri: 108
Darky'nin yazdığı o son listeden bahsediyorum..

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2005, 05:56   #13
agaclar.net

malina's Avatar

O liste, öyle önemli olmazsa olmaz bir liste değil ki

Kim kimdir tanımadığımız dönemde, iş bölümü için başladı. Oysa dediğiniz arkadaşlar, listede yer almasa bile benim için, fotoğrafçı hanesine yazıldılar bile

Eski 31-05-2005, 08:00   #14
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2005
Galeri: 147
Ağaç Etiketi

Yalova Termal'de hemen her ağacı etiketlemişler. İlgimi çekti ve sizler için görüntüledim.

Eklenen Resimler

Sevelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2005, 08:30   #15
Ağaç Dostu

DarkYES's Avatar

Çok hoş. Bu tür adı belli ağaçlar bulunduğunda mutlaka fotoğraflanmalı. Galerideki tür sayfalırının gelişememesinin başlıca nedeni fotoğraf çekenlerin ağaçları tanımıyor olması.

Eski 31-05-2005, 19:43   #16
Ağaç Dostu

Farkındayım, zaten ben de bunu "neden eklemiyorsunuz ?" gibi bir hayıflanma ile yazmamıştım.. Öyle aklıma gelmişti...

Eski 31-05-2005, 19:52   #17
agaclar.net

malina's Avatar

Tabii ağaca çivi ile adını çakmak nasıl bir mantıksa :)

Eski 31-05-2005, 20:04   #18
Ağaç Dostu

Buna da şükür, kesip vitrinde de sergileyebilirlerdi !!

Eski 03-06-2005, 01:28   #19
Ağaç Dostu

DarkYES's Avatar

Tahminen "insanlarımız" söküp götürmesin diyedir. Malum pek bir severiz tabele tahrip etme ve yer değiştirme işini

Eski 03-06-2005, 08:24   #20
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Her şeyin eksilerini görmeye öyle alışmışız ki; etiketleme işinde hiç mi iyi taraf yok diyesi geliyor insanın.

Eğer etiketlemeselerdi, bu ağaçların ne ağacı olduğunu asla bilemeyecek ve sizlerle paylaşamayacaktım. Her ağacın etiketine bakıp benim yaşımda ağaç var mı diye eğlenceli dakikalar geçiremeyecektim.

Keşke her ağacı fotoğraflasaydım, etiketleriyle birlikte. Ama ağaçlar öylesine sık ve fotoğraf çekimlerinde ışık öyle çok önemli bir faktörmüş ki doğru açıyı bulabilmek onlarca dakikasını alıyor insanın. Ben fotoğraf çekimi hakkında pek bir bilgiye sahip değilim ve deneme yanılma yöntemiyle öğreniyorum. Ağacın ilginç bir özelliğini sizlere aktarıcam diye onlarca kare çektim ve ışığı gözardı ettiğim için kapkara çıkmış hepsi. Işığı arkama alınca da ağaçtaki ilginçlik arkada kalıyordu.

Bir gün mutlaka fotoğraf çekmenin püf noktalarını öğrenirim.

Eski 03-06-2005, 09:30   #21
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574
Sevelim tabii ki etiketlemek güzel bir şey. Bir ağaca bakarken onu sadece dal yaprak olarak görmemeyi sağlıyor.
Ama bu bizim genlerimizide mi var bilmiyorum yaptığımız bir şeyi hakkıyla yapmak yerine vasatıyla yetiniyoruz. Olayı iyiser tarafından bakarsak dediklerinde çok haklısın. Ama biz (sen ve agaclar.net deki diğer arkadaşlar) alternatif bakış açılarıyla bakabilen, bu konuda daha mükemmeli arayan kişileriz.
Etiketlemeyi yapan doğa bilinci olduğunu varsaydımız kişinin ya da kurumun, etiketi ağacın gövdesi yerine daha uygun bir yere iliştirmesi daha güzel mesaj vermez mi etiketi okuyanlara.
İlk bakışta gözardı dilebilecek bir davranış gibi görünse de bunlar önemli noktalar. Ağaçlar gövdesindeki bir iki çividen çoklarına alışkınlar gerçi ama bu etiketleme şeklini gören biri "bak işin bileni etiketi çivilemiş, ben de adımı kazırım gövdesine" mantığını geliştirirse kim ne diyebilir buna.

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2005, 11:32   #22
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Ağaç Etiketi

Doğaya ve tabii doğal olarak ağaçlara yapılan tahribatı anlayamıyorum.

Ben etiketin yararlılığına öylesine kaptırmışım ki kendimi çiviyi farketmemiştim bile, siz burada söyleyinceye kadar. Doğaya yapılan her saygısızlıkta içimde birşeyler acıyor sanki. Gerçekten çiviyi nasıl farketmedim bilemiyorum. Ama etiket işi çok güzeldi yaaa.

Orada bir anıt çınarın etiketi de oldukça şıktı doğrusu. Çınarın tamamının fotoğrafını çekemedim. Parça parça çektim. Bir ara onu da eklicem buraya.
Siz şimdilik etiketiyle idare ediverin.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sevelim : 03-06-2005 saat 11:35
Eski 03-06-2005, 12:07   #23
agaclar.net

malina's Avatar

Konu dışı bir ayrıntı ama sormam gerek, forumdaki iletişimin daha sağlıklı olması için bu zorunlu.

@sevelim, benim yazdığıma cevap verirken çivileri farketmedin ancak aybalanın uzun açıklamasından sonra mı anladın? Benim kısa yazmak gibi sorunum var. Eğer böyleyse ya uzun yazacağım ya da yazması için arkadaşlarımdan birinden rica edeceğim :)

Eski 03-06-2005, 16:30   #24
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Yok ben yanlış anlattım. Aybala değil, tabii ki sen yazdığında farkettim. Orada çoğul ifade kullandığım için yanlış anlaşıldım.

Ağaçların isimlerini yazabilmek öyle hoşuma gitmişti ki sen (malina) yazıncaya kadar dikkatimi çekmemişti.

Eski 03-06-2005, 22:36   #25
Ağaç Dostu

Arada ben de yazmıştım, hiç farkedilmemişim demek ki !
Şaka şaka.. Ya aslında o çivi var ya, o çiviye kadar daha neler var neler !! İnsanların elinden kibrit,çakmak,mangal,balta,hızar ne varsa, önce bunları alalım... En son çekiçleri de alırız.. Keşke, anıt ağaç yaparlar ve traktörleri tarlada rahat manevra yapamaz diye asırlık ağaçları kesenlerin elinde hızar yerine çekiç ve çivi olsaydı..
Sevelim, sendeki fotoğraf makinasının markasını merak ettim.. Bu konuda yardıma ihtiyacın olursa çekinme.. Hatta istersen, fotoğrafları gönder, üzerinde işlem yapıp sana geri göndereyim.. Zamanla sen de öğrenirsin nasılsa..

Eski 03-06-2005, 23:31   #26
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Fotoğraf makinem Canon A80

Manuel ayarlarını bir türlü öğrenemedim. Hele şu ISO değeri ne menem birşey anlayamadım bir türlü. Objektif açıklığı bilmem kaç olunca daha iyi çekiyormuş. Elimin titremesinden net olmuyor fotoğraflar. Birkaç fotoğraf çekince doğal olarak yoruluyorum ve hareketsiz tutamıyorum makineyi. Bir öneri olarak ekrandan değil de vizörden bakmamı söylediler, bu sefer de saç tellerim objektifin önüne geçiyor.

Böylesine sıkıntılı anlar yaşıyorum anlayacağınız. Tüm bu zorluklara rağmen çektiğim fotoğrafları buraya aktarınca tüm sıkıntılarım çocukça bir neşeye dönüşüyor. Hele sizlerden fotoğraflarım hakkında övgü dolu kelimeleri okuyunca ikiye katlanıyor keyfim.

Eski 03-06-2005, 23:52   #27
Ağaç Dostu

DarkYES's Avatar

Yanlış bir tanım yapıyor olabilmekle birlikte ISO değerin ne kadar büyükse makinene ışığa karşı o kadar duyarlı hale gelir. Mesela hızla hareket eden bir cismi net olaraka fotoğraflayabilmek için çok kısa sürede çekim yapman gerekir. Film kullanılan makinelerde hareketli cisimleri çekerken filmin önündeki perde çok hızlı açılıp kapanır ve böylece film çok kısa süre ışık alır. Oysa durağan cisimleri fotoğraflarken filmin ışığa tepki verme süresi daha uzundur ya da en iyisi bu konuda çok hoş bir yazı var -hatta daha fazlası- siz ona bir göz atın

http://forum.donanimhaber.com/m_1304283/tm.htm

Eski 04-06-2005, 07:49   #28
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Aslında manuel ayara alışınca bir daha makinenin başka bir konumunda fotoğraf çekmek istemezsin. Basit birkaç enstantane ve diyafram hesabı var onları kavrayınca gerisi kendiliğinden gelir. A80 konusunda sana yardımcı olamam benim makinem EOS 3000V. Fakat çekim teknikleri ve makinelerin genel özellikleri ile ilgili elimde dokümanlar var istesen onları sana mail veya msn ile gönderebilirim.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2005, 09:37   #29
agaclar.net

malina's Avatar

Bu tür bilgileri başkalarının işine de yaraması için kaynak belirterek ekleyebiliriz.

Eski 08-06-2005, 22:02   #30
Ağaçsever

Siteniz ve forumunuzdan ayrılmak zorundayım.
Bu nedenle fotoğraf galerisine eklediğim fotoğraflarımın tümünü yazılı bir fotoğraf biçiminde iptal ettim.İptal biçimini bilmediğim için böylesi bir seçim yaptım.
Forumdaki uzman arkadaşlara benimle paylaştıkları bilgiler için çok teşekkür ederim.
Son olarak,belirtmek isterimki:
Site yöneticisi Malina çok iyi bir insan,yaptıkları ve katkıları ile doğaya çok büyük hizmetlerin başlangıç yolunu açacağına inanıyorum.
Hepinize sevgi ve saygılar.
Başarılar ve esenlikler dilerim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025