![]() |
Kivanonun sürgünleri kurumaya başladı. Kapalı alana aldım, açıkda soğuk vurmasın diye. bu defada nem yoğunluğu yaramadı herhalde üstünde 6 adet meyvesi var. Bir tanesi ilk meyve rengi diğerlerine göre biraz daha açık diğerleri ona göre koyu renkte. Kivano meyvelerini hasat edebilirmiyim , üzerinde kalsa daha çok dayanır mı?
|
Kivano
1 Eklenti(ler)
Kivanoların sürgünleri kuruyunca meyvelerini kopardım, 3 adet daha üzerinde. Çekirdekli kısmı jöle gibi kaygan sadece çekirdekler var gibi. Ben kabuğunu incecik soydum, kenarlar biraz gevrek yerken dişlere değiyor.
Eklenti 115507 Bu kivano genelde nasıl tüketiliyor? Tadı normal sayılır, Şöyle yorumlayabiliriz, mesela bulunduğumuz ülkede nar özellikle ekşi nar yok diyelim, getirseler bunu ye diye! Bakarız ki içi hepten çekirdek ve çok ekşi belkide hiç yemez atarız. Aslınada damak tadı birazda çocuklukla birlikte olan bir alışkanlık. |
Kalori
Kivanodan çeyrek miktar yedim, akşam evde sıcak bir atmosfer var zannettim. Arkadaşlar bu kivano kalori deposu. Sonra baktım egetropical'in sitesinde kivano kalori oranı %25 imiş.
Hava soğuk üşüyorum diyenler kivano yesin. Üşüyen askerlere de kivano vermek lazım.:D |
kiwanodan tek yıllık bir bitki olarak bahsediliyor eğer bu ilkbaharda bahçeye eksem meyvesini yeyemez miyim acaba?
|
Baharda ekerseniz yazın meyvelerini yersiniz. Kışa doğru kurur.
|
özür dilerim birkaç yazıya dikkat etmemişim şimdi fark ettim:))
|
Fazla kiwano tohumu olan var mı elinde? Paylaşırsanız sevinirim.Bende yetiştirmek istiyorum.
|
Sayın Talatbalcı,
Kiwamo tohumlarından elinizde halen varsa bende edinmek isterim. |
Alıntı:
|
talatbalci'ya bende ulaşamıyorum epey zamandır.Gönderecekti bana da tohumlarından sözleştik kendisiyle ama 1 aydır sanırım hiç girmiyor siteye.Umarım önemli bir sıkıntısı rahatsızlığı vs. yoktur.
|
Fazla kiwano tohumu olan var mı elinde? Paylaşırsanız sevinirim.Bende yetiştirmek istiyorum..TEŞEKKÜRLER..........
|
galiba elinde kiwano tohumu olan yok.
|
Ben internetten 10 tane aldım kargonun gelmesine az kaldı fotoları burada paylaşabilirim inşallah
|
Arkadaşlar, elinde kiwano tohumu olan varsa gönderebilir mi?
|
Arkadaşlar, tohum ben de arıyorum.Sayın Sinirlioluyorum yardımcı olur herhalde...Selamlar
|
Tohumu verimli olması için dalında iken sararıp olgunlaşması lazım. Bzimkiler yeşilken koparıldı (geç ekildi, meyvesi geç tuttu) tohum içi yok.
Ancak bunların tohumlarını jolesinden ayırmak da bayağı zor, yöntemi nedir bilmem. Diğer taraftan tadına bakan arkadaşlar ne kadar yediler ve ne hissettiler! açıklarlar sa iyi olur. Ben bir kaşık yiyince kolariden midir nedir, ferahramak istiyorum. oda sıcaklığını bilmiyorum ama yeşil kopardığım kivanolar bekleme durumunda bir yandan sararırken yer yer küflenmeye de başlıyor. |
elinde kiwano tohumu olan var mı?
|
4 Eklenti(ler)
benim geçen yıl ektiğim kiwanolarım gayet iyi gelişim göstermişti. Kudret Narı ile yanyana ekmiştim.Sıcağı seven bir bitki vede meyve ermesi oldukça uzun sürüyor.
|
*** kürşatbey kiwano tohumu almak istiyorum 0539 762 64 92
|
Arayan arkadaşlar için bir site buldum fiyatı da çok uygun isteyene site adresini yollayabilirim.
|
Alıntı:
Siteyi alabilirmiyim? |
Sn ahmetshur,yanılıyormuyum acaba bitkiniz kudret narına benziyor 168 nolu mesajdaki meyvaya benzetemedim.
|
evet o kiwano değil kudret narı.
|
Evet bir karışıklık olmuş. Bunlar Kudret Narı...
Herkese bir özür borçluyum... Fotoğraflar acilen asıl sayfasına taşınıyor... sayın tamaşa ve sayın gurbik67 teşekkürler... |
2 Eklenti(ler)
kiwanom hastalandı topas die bi ilaç kullandım ama pek etki etmedi hatta yeni çıkan küçük yaprakların solmasına neden oldu yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
|
Arkadaşlar kivanonun meyve verme zamanı geçtimi,bahçeme 2 tane kivano dikmiştim koskocaman oldular ama ne meyve var ne çiçek aldı başını gidiyor. :)
|
Gözlem:
Kivano, erken ekmeye gerek yok, geçen yıl haziran sonu ekmiştim. Geç kaldım zannettim. Bu sene erken ektim, ama meyve vermeye eylül sonu itibariyle başladı. Boy uzaması, imkan dahilinde devamlı yükselerek devam ediyor. Yanında boylu çam-sedir ağaçları varsa on metreye kadar çıkabilir. yere yakın yapraklar kurusa da üst sürgünler canlıdır. Kontrol ve hakimiyet için boy uzamasını ve dip sürgün kontrolü yapmak gerekiyor. İklim şartları ve toprak bakımından kanaatkar bir bitkidir. Sararmadan yeşilken kabuğu ince olarak soyulup yendiği takdirde aynı salatalık (hıyar) tadını vermektedir. Ancak benim algım kalori oranının yüksel olduğu düşüncesindeyim. Bir miktar yeme durumunda biraz sıklet veriyor gibi. |
Ben bu yıl fidesini siteden satın aldım ve ektim. 2 ad bahceye 2 ad seraya diktim. Seradakiler daha cok şenlendi ve daha cok meyve verdi. Yanlız nasıl yersek yiyelim tadını begenmedik. Blandırdan gecirip, süzülerek birde şeker katarsanız idare eder. Görüntü itibarı ile ilginç. Yemek icin bizlerin damak tadına uygun değil
|
Arkadaslar fıde yerine bazı marketlerde meyvesi satılıtor. Ben migrostan 1 meyveyi 1 tl ye aldım tohumlarınıda ekebilirim erkenden tadınada bakarım
Şimdilik bekletiyorum. |
arkadaşlar bugün hem yeşil hemde sarı olgun kivano yedim ama pek hoşuma gitmedi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025