![]() |
http://www.rarexoticseeds.com/Graine...ora_Seeds.html
Burada biraz çeşit var. Solda kırmızı renkle edible fruits, sweet pulp, juicy fruits, very tasty yazanlar ve adında edulis geçen passifloralar yeniyor manasına gelir. Firma meyve yapmayan çeşide meyve yapıyor diyecek hali de yok. Bir de ilk çıkan 2 yaprak genellikle birbirine benzer, bunlar tohumun içinde besidoku da denilen endospermden çıkar, bitkinin ilk başlangıçtaki ihtiyacı olan besini sağlar, daha sonda kök tüyleri oluşup bitki yeni yapraklar çıkarınca ve köklerden su ve besin elementi alıp fotosentez ile kendi besinini üretmeye başlayınca bunlardaki mobil besin elementlerini diğer yapraklara aktarır ve bunlar düşer. Yani bu yaprakları da koparmayacağız. Şu an mollissima ve actinia fidesi bizim balkonda da var, diğer çeşitler kışı geçiremedi dondu. yetiştireceğiniz bölgenin zone değerlerine uygun olanları seçmenizi öneririm. Purple giant evde donarken seraya koyduğumuz bir tanesi az bir yaprak zaiyatıyla kışı geçirebildi. |
Tesekkurler papillon22
Benimki cok yavas buyuyor bu 2 aylik hali Acaba 5 parmakli yapraklari ne zaman gorecegiz?:) |
Sevgili canofer Passiflora Caerula nın tam kendisidir.:)
Güle güle büyütün.Birkaç yapraktan sonra 5 parmak olur. |
Bilgiler icin tesekkurler Oğuzhan.
|
2 Eklenti(ler)
Yaklasik iki ay önce hicbir islem yapmadan ektigim 4 Passiflora hohumlarimdan iki cimlendi. 575 teki mesajda daha yeni yeni cikmaya calisan filizleri görüntülemistim. Bunlarda simdiki halleri.
Eklenti 39330 Eklenti 39331 |
ben bugün tohumdan ektim. Dikim için önerilen şu: cekirdekleri 2 gün kadar ılık suda bekletiniz deniyor. Ben 6 tanesini direkt ektim. 3 tanesini oksijenli suda bekleecegim. kalanlarıda 2 gün suda beklettikten sonra ekecegim. tohumların resimlerini eklerim. gördügüm kadarıyla sert kabuklu bir cekirdej.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
26.03.2007 de tohumdan ektiğim passiflora çok hızlı bir şekilde boylandı ve çoğaldı. Yukarıya bir yere tutunup saramadığı kolları yere değmişse, değer değmez daldırma yöntemine benzeyen bir şekilde köklenip yeni bir dal oluşturuyor. Oldukça arsız bir tür. (koçtaş tan aldım. Vilmorin marka. "Passiflora Caerula " ) |
merhaba arkadaşlar bende passiflora ya merak sardım. Nerden bulabilirim? bende çok istiyorum minik bahçemde bir de passifloram olsun.
|
passion fruit tohumu
Buradan tohum siparişi verebilirsiniz henüz tohumlar elime ulaşmadı ulaşınca dağıtımını yapacağım.
|
Alıntı:
|
Merhaba Özhan,
Evet resim bana ait. Her bahçe sulama esnasında 2-3 tanesini yiyorum :) Reçel ya da marmelat sevenler, passifloranın lezzeti seveceklerdir. Ölmediğime göre, bu türün meyvesi yenen cinstenmiş demek ki :) |
3 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlendirdiğim passifloramın yapraklarının uçları sararmaya başladı. Yeni çıkan sürgünler ve yapraklarda çok cılız renkleri açık sarı oluyor. Sebebi ne olabilir?
|
Sn.Snowman77,
Bana gönderdiğiniz mail i klasörü boşaltırken silmiştim ve passiflora caerulea ve white datura yı nasıl / ne zaman ekip ne şekilde bakacağımı bilemiyorum şu an size zahmet vermezsem bana tekrar anlatırmısınız. (Özelinize atmıştım bu mesajı fakat folder ınız dolu idi o nedenle buradan yazdım ) Teşekkür ederim, |
Sevgili Arkadaşlar,
İstanbula taşınarak siteye geri döndüm. Ne yazıkki artık passifloram da Denizli de kaldı. :( Bu sonbahar çelik ve fide için bazı arkadaşlara sözvermiştim diye hatırlıyorum. Kusura bakmayı artık yollama imkanım olmayacak... Selamlarımla. Melike |
Merhaba arkadaşlar terasıma passiflora yetiştirmek istiyorum meyvalı çinsine sahip olan arkadaşlardan mümkünse çelik veya tohumunu rica ediyorum..
|
1 Eklenti(ler)
Passifloralarım gelişmiyor :( Bunlar nasıl o parçalı yapraklı görüntüyü alacak bilmiyorum.
Eklenti 48439 |
SEvgili Nariel, gölge bir yerdeyken benimki de gelişmiyordu. Saksısını büyütüp, pencerenin kenarına koydum.
Şimdi kocaman ve çok güzel. |
Aslında güneşteler ama diğer bitkilerin yaprakları güneşin parçalı gelmesine sebep oluyor. Doğrudan güneşe çıkarmayı deneyeyim o zaman bir de. Saksıları yeterince büyük şimdilik..
|
merhaba meyvesi yenen passiflora tohumlarını bu mevsimde eksem olurmu acaba
|
Arkadaşlar bende bir komşumda gördüm fakat meyvesi yok. Kurumuş çiçeklerine baktım onlarda da tohum göremedim. Meyvesiz bir tür sanırım acaba çelikle üretimini deniyeniniz var mı?
|
1 Eklenti(ler)
Benim gelişmiyor diye yakındığım passifloramın bir tanesi formunu almaya başlamış ;)
Yeri belli değil, saksısıyla beraber oradan oraya konuluyor zavallıcık.. |
1 ayda ne kadarda çok gelişmişler sn.nariel.Yaprakları biraz soluk kalmış sanırım güneş ışığından biraz yoksunmu kalmışlar yoksa fotoğraftan mı öyle gözüküyor.
|
Sayın tolgahann, bulunduğu balkon genel olarak bol güneşli ve sıcak. Yakından incelediğimde yaprakların tazecik olduğunu gördüm, inceciklerdi, belki bu yüzden renkleri açıktır..
|
Evet biraz önce dikkatlice inceledim yapraklar yeni çıkmış o yüzden renkleri böyle sanırım.Yan saksıdakide sarmaşık gül sanırım.
|
Yan saksıdaki sarmaşık klasik yasemin'in budanmış, dalsız alt kısımları, tepesinde sürgünleri var.
|
Selamlar.
Ben de 6 tohumdan sadece 1 tanesini çimlendirebildim. Henüz 1 cm kadar :p Passiflora'ya mahkum çiçeği de deniyormuş. Hiçbir anlam veremedim. Bu konuda görüşü olan var mı |
1 Eklenti(ler)
Bana göre mahkum aşağıdaki resimdeki kısımlardan her geçen yıl veya ay bir tane koparıyor olabilir.
|
Hollandadan gelen passiflora tohumlarını ekim başında saksıya ektim. Aydında havalar sıcak olduğu için bahçede bıraktım. Ancak henüz bir tane bile çimlenmedi. nedenini bilen var mı acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Resimleri yaz döneminde karadenizde çekmiştim.kış yaklaştığı için üzerine kışı atlatabilecekleri şekilde kapattırıyorum.resmi çektiğimde boyları 1.5-2 m gibiydi şimdi boyları 5m'yi geçmiş durumdalar.Karadenizin havası suyu yaramış görünüyor.
|
Selam arkadaşlar.Passion fruit tohumu bulabileceğimiz bir arkadaş varmı.? Bilgi verirseniz sevinirim..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025