![]() |
Yaklaşık 4 ay önce ektiğim passiflora edulis. 15 cm civarında, ancak forumda aynı tür bitkinin 5 ayda 1 metreden fazla boya eriştiğini görmüştüm. Nerede hata yaptığımı anlayamadım.
http://b1111.hizliresim.com/r/j/l06m.jpg |
Sayın fkopar
Bitkiniz sanırım kök gelişimini sağlıyor kendine geldiğinde çok hızlı büyüyecektir merak etmeyin.
|
1 Eklenti(ler)
|
Merhaba efendim,
PASSIFLORA FOETIDA- LOVE IN A MIST Olabilirmi acaba? http://www.s291989508.onlinehome.us/...AFOETIDAC2.jpg Saygılarımla lütfen. |
Kesin söylemek mümkün değil, çiçek açınca belki.
Gördüğüm her tohumu etiketlemeden heybeme attığım için bu sonuç doğal ... Yaza açar diye umuyorum. Sn. mrduran Passiflora foetida'nın meyvesi çok ilginçmiş, keşke o olsa... |
Sayın Jezebel;
Bendeki, tohumları ekilmek üzere baharı bekleyen 9 cins passıflora' dan, yaprağı benzer olarak onu yakaladım:)) Saygılarımla lütfen. |
Öğrendiğime göre ''edulis= meyvesi yenen'' imiş.
-passiflora edulis flavicarpa PANAMA GOLD.. sarı meyveli -passiflora edulis PANAMA RED .. kırmızı meyveli -passiflora edulis... mor meyveli Saygılarımla lütfen. |
Sayın dostca'dan aldığım çelikleri çok suladığım için yaşatamadım, çürüdüler :( Onların yaprakları parçalı idi. Çeliklerle beraber verdiği tohumlardan çimlendirdim ama yaprakları kalp şeklinde çıkıyor. Acaba tohumlar farklı bir türe ait olabilir mi veya yapraklar ileriki zamanlarda şekil değiştirebilir mi ?
|
Merhabalar ben tesadüf praktiker den passiflora caerulea tohumu almıştım gecen yaz çiçek diye aldım ama araştırmalarımdan gördüğüm bunun meyvesinin de oldugu bu türünün meyvesi var mı yoksa bu sadece çiçek açan türü müdür. Elinde fidesi olan var mı ekme zamanı geliyor yavaş yavaş ben tohumdan ektim bir türlü çıkarmayı beceremedim...
|
Arkadaşlar ben istanbuldan Ertuğrul bahçeme çarkıfelek çiçeği ekmek istiyorum elinde çarkı felek fidesi olan varsa ve bana yollarsa çok sevinirim.Ben kendim tohumdan yetiştirmeyi denedim fakat başaramadım ,yardımcı olursanız çok memnun olurum.
|
ileriki zamanda yaprak şekilleri değişecektir sanırım sevgili gülenmelek forumu okuyunca bunun böyle olacağı anlaşılıyor
|
selam passıflora sarmaşığının alata - quadrangularis - ligularis türlerinin tohumlarını aldım. biri haric diger 2 ikisi için portakal suyunda bekletin diyor. ziraat müh. arkadaşım var. meyve kokteyli mi yapacaksın saçma işlemler uygulama tohumlarına diyor :D oda ısısında ki suda beklet dedi. ben her bir tohum için değişik yöntemler denemek istiyorum. zımpara işini de uygun bulmadı. çekirdek çıtlatma işini sormadım :D
bulunduğum yer itabari ile ve ilk önce iç mekanda - sonra dış mekana şaşaırtma yapacağım için ekim ortam ısısının 20c (evin iç sıcaklıgı ) den biraz daha yükselmesini bekliyorum. ben sert kabuklu bir kaç tohum ektim. fakat ne suda beklettim nede başka işlem yaptım soktum torfun içine biraz gec çıktılar belki ama sorunsuz filizlenip gelişmişlerdi. tohumun tazeliği, düzenli sulama, ısı gibi faktörler sorunsuz bir araya geldiğinde sanırım topraktan cıkmayacak şey yok gibime geliyor ? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yapraklar şekil değiştiriyormuş ;) |
Alıntı:
|
Arkadaşlar,
Tayland'ta yaşayan bir üyemizin elinde 1200 kadar P.edulis Panama Red tohumu var. Ederi 80 TL (Türkiye'ye kargo dahil). İlgilenen olursa ortaklaşa edinebiliriz. |
Sayın drhegeli; kırmızı ile yazdığınız yazıyı google'da aratınca bir çok çeşit fotosu çıkıyor. Acaba siz net olarak hangisi olduğunu biliyor musunuz ? Eğer evet ise foto rica edebilir miyim ? (Acaba orada kırmızı olanlar mı ki ? )
|
Özel mesaj ile bana gelen link bu :
passiflora edulis PANAMA RED KIRMIZI MEYVELİ SARMAŞIK - 10 TOHUM - - Passiflora tohumu Ortak sipariş aşağıdaki linkte... : http://www.agaclar.net/forum/ortak-siparisler/27166.htm |
Teşekkür ederim.
Ben almak isterim. Umarım talep olur ;) |
Tohumdan sonra ne zaman ÇİÇEK açar?
Arkadaşlar 2009 da bu forumdan görüp merak ettiğim ve aşırı canın çektiği için pasiflora yetiştirmeye başladım. bir çok denemede başarısız olmamla birlikte yılmadım ve sonunda bir fide tutturdum. Şimdi o Fide 3-3.5 mt oldu yaklaşık 2 senelik. Yazın ve kışın kaleriferli apartman boşluğunda gayet güzel güneş alan güney cephede pencere yanında yetiştiriyorum.
Bu bahar kendilerinden Çiçek açmalarını bekliyor her gün gözünün içine (evet sürgünlerine) bakıyorum ama bizim fidede tık yok. Siz bilirsiniz bu Passiflora edulis türü tohumdan ekildiğinde kaç sene sonra çiçek açar. |
Alıntı:
Hemen ekebiliriz tohumlarımızı değil mi? Bir de nasıl toprağı seveceği konusunda bilgi verebilir misiniz? |
Alıntı:
Ben bir kismini pamuk icinde bir kismini ise gelisi guzel, bir cicegimin saksisinda bos bir kenarina ektim ve cimlendirdim. Umidimi kestigim bir zamanda cimlendiler, bu kadar sert bir kabuga sahip tohum icin aslinda aceleci davrandigimi kabul ettim. Tohumlari su icinde bir kac gun yumusattiktan sonra klasik funda topraginda cimlenmemesi icin bir neden yok, cimlenen fidelerinizi lutfen direk gunes altinda tutmayiniz ! en az 8-10 yaprak gormeden bu riske girmeyiniz derim.. Kok yapisi gelisince hizli bir buyume ile size kaybettirdigi zamani telafi edecektir. Ondan sonra gelsin enfes lezzetli meyveler :)) |
Sn Garuda, funda toprağı derken, hazır satılan, torf denilen bitki çürüntülerinden elde edilmiş toprak iş görür mü yoksa içine başka eklemeler de yapmalı mıyız?
Açıklamalarınızdan sonra hemen işe koyulmak istiyorum çünkü:) |
Alıntı:
Bu benim gorusum. Herhangi bir toprakta kucucuk bir tohumun istedigi herturlu element oyle ya da boyle vardir, bence, mesele o tohum yetiskin olup koklerinin ve bedeninin ihtiyaci olani yasadigi toprak ona sunuyor mu ? veriyor mu onemli olan budur ! daha once dedigim gibi ben pamuk icinde cimlendirdim ! cimlendirmek icin topragin ya da diger ortamlarin bir anlami yoktur. Mesele sonrasidir... Saygilar |
Tabi haklısınız, çimlendirmek bir şekilde mümkün.
Ben de aslında sonrası için sormuştum. Saksıda yetiştirmeye çalışacağım, bakalım. Teşekkür ederim tekrar. |
Alıntı:
|
Sevgili arkadaslar,ben tohumlari ektim.Gelismeleri hangi basliktan paylacasagiz?Bu basliktan mi yoksa Pasifloranin hali hazirda bulunan basligindan mi? Kim ekti,ne yapti,nereye ekti,nerede muhafaza ediyor vs,merak ediyorum.:)
|
PASSİFLORA EDULİS tohumumu nasıl çimlendirecem??
arkadaşlar elimde PASSİFLORA EDULİS tohumu var acaba nasıl çimlendirebilirim??
|
bir sitede gördüm bu panama red cinsini 5 tohum 4 lira diyor aralarında fark mı var acaba almayı düşünüyorumda fiyat nasıl bu kadar farklı olabiliyor birde bunu tohumdan çimleme büyütmek kolay mı ? herkes bir şey yazmış onu için sordum ...
|
Alıntı:
5 adedi 2 dolara satilan bir tohum gormussunuz,arti kargo bedeli. Oysa forum uyelerine buyuk indirimle Passiflora edulis 'Panama Red' : 300 Tohum 13 usd karsiligi tarafimdan satilmaktadir. 100 tohumdan cogu zaman 10-15 fide sahibi olabildigimizi dusunursek maceraya atilmamanizi tavsiye ederim.. Yukardaki fiyat internet ortaminda tohum satan butun kisi ve kuruluslardan sayica ve fiyat olarak en iyisidir ! Bu bitkinin yetistirildigi, meyvesinin uretildigi bir ulkede yasiyor olmamin verdigi avantaji degerli forum uyeleri ile paylasiyorum, fiyat farki bundan kaynaklanmakla beraber, sahsimin az karla insanlari ve kendimi mutlu edebilecegimi ispat etme adina bir ugrastir ! bu ve benzeri satislar benim 2. isimdir ! yani alan olsun olmasin sahsen benim icin bir sorun yoktur. Saygilar |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025