![]() |
Ahmet bey çimlendirme girişiminiz umarım başarılı olur.Ancak tohumların rengine bakacak olursak biraz zor görünüyor.
|
Sn kalambaklı siz daha avantajlı bir iklimdesiniz Ahmet beye göre sizin sellukaların tohumları ne durumda acaba?
|
Sayın sercan1969, Tohumlar yeşilimsi rengini biraz kaybetmiş durumda, ama bana kalırsa
fasulyeleri dalından toplayıp ekim zamanına denk gelecek gibi. Sevgili sercan1969, geçen sene de aynı olayla karşılaşmıştım, kış sezonunun ılık geçmesinden dolayı bitki ekim sonuna kadar çiçek açmaya devam etti ve tohumlar geç olgunlaştı. Selamlar, |
Sn kalambaklı yani tohumları aldığınızda ekim zamanı da gelmiş olacak ve ekeceksiniz. Bütün tohumları mı:eek:
|
Alıntı:
|
Sevgili memet, öncelikle dileğim; Gribal enfeksiyonunu bir an önce atlatman, bak üç tane URLA' lı olduk sana daha fazla ihtiyacımız var.:p
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili selluka severler, geçen seneden kalan tohumlarımdan çimlendirdiğim selluka fidelerim ve bu senenin çeliklerinden köklendirdiklerim.
Eklenti 118738 Eklenti 118739 Eklenti 118740 Eklenti 118741 |
Maşallah Sayın Kalambaklı. Hepsi de çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar. Güle güle büyütün.
|
Tebrikler çok iyi durumdalar.
|
Arkadaşlar sürekli tekrarlıyorum. Selluka tohumları henüz olgunlaşmadı, daha da olgunlaşmayacak . Çünkü henüz erken. Yeşil tohumdan da selluka çıkmaz. Zaten çimlenme güçlüğü olan bir tohum. Senelerdir uğraşıyorum tohumla ve çimlendirmeyle. Bu mevsim de tohum çimlendirmeye uygun bir mevsim değil. Bulacağınız tohumlar da sadece ziyan olur.
Çelik almak için de uygun mevsim değil. Alacağınız çelikler sadece çürür. Zaten yeterince tohum var. Çelik de alacağız, hepsini mevsiminde yapacağız. |
sevgili memet,
Çelik için uygun zaman nedir? |
Geçen sene haziranda ve temmuzda çelik almıştım. Bu sene mayıs içinde çelikleme yapacağım.
Tohum çimlendirmekten çok daha pratik ve garantili. |
İkinci sayfadaki Sellukayı koklamak için ekrana doğru burnumu uzattığımda -Napıyorum ben, diyerek kendime geldim. Görüntüsü o kadar güzelki kendimi bulunduğu bahçede zannettim o anlık . Güzel bütün çiçeklerin koktuklarına dair nasıl bir düşünce yarattıysam, onu geçtim bilgisayar başında olduğumu nasıl unuttuysam o an eğilmişim ekrana doğru. İyice şaşkın oldum ben vallahi. Yetiştirenlerin ellerine yüreklerine sağlık...
|
Alıntı:
|
Sayın urlalı, nasıl ve ne ile gideceğiz.
Saygılarımla, |
Alıntı:
|
Arkadaşlar, ısrarla buradaki konular içinde tohum paylaşımı için sıraya girmeye çalışıyorsunuz...
Bunun için forumda özel bir bölümümüz yok mu? Tohum için erken ise ya hiç yazışmayın ya da ilgili forum bölümünü kullanın. Mesajlarınızı Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı ve Takas bölümüne taşıdım. Selluka tohumu |
Sevgili Ahmeter,
Size özelden mesaj gönderemediğim için buraya yazmak zorunda kaldım. Herkesden özür dilerim. Adresinizi bekliyorum. |
2 Eklenti(ler)
|
Maşallah sayın kalambaklı,çok güzel bizlerde bir gün böyle yetiştiririz elerinize salık.
|
Sayın sevim4, sizinde yetiştireceğinizden hiç kuşkum yok , inşallah Maraş' ın havası uygun olur da bu keyifi size yaşatır.:)
Saygılar, |
Sayın Kalambaklı; gerçekten çok güzel görünüyorlar. İzmirin havası yaramış. Tabii sizin nasıl güzel baktığınıza da hiç şüphe yok.
|
Sayın almira, gerçekten üzerilerine titriyorum desem doğru olur, yakında sizin de çimlenen selluka fidelerini burada görürüz inşallah.:)
İyi akşamlar, |
Alıntı:
|
Sn.kalambaklı
Selluka fideleriniz çok güzeller. Emeğinize, elinize sağlık. Elimde büyüyen tabletlerden var. Selluka tohumları için uygun olur mu sizce? Yoksa klasik ufak kaplara mı ekmek doğru olur? Yanıtınız için teşekkür ederim. Saygılarımla. |
Kullanacağınız materyal çok önemli değil. Tohumu çimlendirme konusuda forumdaki bilgileri uygulamanız önemli.
|
Sevgili SELLUK'A severler;
Selluka ile ilgili deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim. Daha önce bu çiçeği hiç tanımıyordum. Sitedeki yazılanları okuyarak tohumdan yetiştirmeye kara verdim. Edindiğim 3 adet tohumu önce 0 numara zımparayla tohumun üzerindeki parlaklığı alana kadar sık sık kontrol ederek zımparaladım. Kaynamaya yakın 1 litre suyu tohumları içine koyduğum süzgece yavaş yavaş boşaltarak yıkadım. Bardak termosun içine eli yakmayacak derece iyi su koyup 24 saat kalorifer peteğinin üzerinde beklettim. Şişen tuhumları mini saksılara kaliteli torfa yarım santim derine ektim. Yarım çay kaşığı Hümit asiti yarım litre iyi su ile karıştırarak sulandı, aradan bir saat geçtikten sonra oksijenli su püsküryüldü.(10.01.2010 saat 13.00) Mini seraya kaldırıldı. Mini serada piyasada satılan şeffaf kapaklı ayakkabı kutusu. Mantarı önlemek için zaman zaman açılarak havalandırılıp oksijenli su ile sulandı. 17.01.2010 saat 19.00 da 2 adet tohum toprağı yırtarak çimlemdi. Sonraki evreleride anlatmaya çalışacağım. Umarım selluka severlere bir katkım olmuştur. |
Selluka Severler,
İki adet çimlenen selluka tohumundan 1 tanesi daha yaprak çıkarmadı, öylece tembel tembel bekliyor, diğeri yaklaşık 5 santim kadar büyüdü ikinci iki yaprağı verecek. Anladığım kadarıyla mevsimsiz ekdiğimden dolayı fazla gelişmiyorlar. Bence Şubat sonu Mart başı ekilirse daha çabuk gelişirler. Gecen sene ki denememde Martta ekmiştim gelişmeleri bu dönemden daha iyi olmuştu. Sayın K donmez sellukayı deniz yosunu, yarasa gübresi ve Hümik asit karışımı ile haftada bir kez fıs fısla suluyorum, diğer zamanlarda iyi su ile torfun kurumasına izin vermeden suluyorum. Sellukamı salonda pencere kenarında büyütmeye çalışıyorum.Bence ekmek için Şubat sonunu beklemenizde fayda var. Yetiştiremem diye düşünmeyin bir önceki mesajımdaki açıklamaları uygularsanız Selukkalarınız kavuşacağınıza emin. |
Sayın Zülfü Erdoğan
Uyarılarınızı dikkate alacağım. Teşekkürler. |
Bugün hava tahminlerine baktım. Yaklaşık 15 gün süreyle Ankara'da gece sıfırın altı görünmüyor. Gündüz ise 5-15 derece arasında olacak. Yalancı bahara hazır olalım. Ben bu durumu göz önüne alıp selluka tohumlarının ekim hazırlıklarına başladım. Şu anda ılık suda yarını bekliyorlar. Yarın toprakla buluşacaklar. ( Du bakali noolcek.) Bu çiçeği yetiştirebilmeyi çok istiyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025