![]() |
3 Eklenti(ler)
Malum nazlı bir bitki, eğer zararlılara kaptırırsam diye endişelenip bir bitki daha yedekte olsun düşüncesiyle adi daldırma yaptım, sonucu merakla bekliyorum.
Son resimde minik bir sürgün oluşmuş. |
Sayın Berduray
Bodruma bir poşet selluka tohumuyla geliyorum, görüşürüz. |
Yedeğin de yedeği...süper...
|
Sayın Gül Batur
Bodruma bir poşet selluka tohumuyla geliyorum, görüşürüz. Sayın Berduray Yedeğin de yedeği...süper... O kadar çok selluka tohumu ile ortalıkta dolaşmayın. Allah korusun haramiler falan çıkagelir. Yolda belde dikkatli olun. Koruma ihtiyacınız olursa haberimiz olsun. |
2 Eklenti(ler)
10 Ocakta dayanamayıp ektiğim üç tohumdan ikisini çimlendirdim.
Birinin keyfi yerinde birisi yaşasam mı, yaşamasam mı diye düşünüyor, üçüncüsü zaten çürüdü. |
Ne güzel filizlenmiş Adalet Hanım. Benim sellukalarım ancak ikinci çift yapraklarını verecekler. Nasıl bu kadar güzel büyütüyorsunuz siz:confused:
|
Benim ektiğim tohumlarda henüz bir hareket yok. Kızıyorlar diye şöyle bir tırnakla da bakamıyorum. Halen bekliyorum.
|
Sevim hanımcığım, gördüğünüz üzere, büyütemiyorum :(
Normal şartlada her zamanki gibi çimlendirmeye çalıştım, aynı gün ektiğim tohumlardan birisi çürüdü. Çok fazla özen gösterince böyle oluyorlar demek ki. |
merhaba benim ektiklerimden 2 tanesi bir karış boylarında diğer 4 tanesi yeni topraktan çıkmaya çalışıyorlar, diğer 2 taneside tohumlar daha yeni şiştiler 5 gün sonra onlar da çıkarlar şu an resim yükleyemiyorum en kısa zamanda yüklücem. saygılar....
|
Ben de Sayın ahmeter'den gelen yeşilken toplanmış fasulyelerin kurumasını bekleyerek Sayın Zülfü Erdoğan'ın önerdiği adımları izleyerek diktim. 10 günde çimlendi. Henüz ana yapraklar çıkmadı, boyu 1.5 cm gibi. İkinci tohum da toprak üstüne çıkmaya çalışıyor :)
|
beş gün sonra demiştim ama bir tanesi 2cm oldu bile çok çabuk büyüyorlar. benim için bundan sonrası genelde bütüm çimlendirdiğim tohumları 10 -15 cm olunca kaybediyom. inşallah bunlara bi şey olmaz.
|
Sadece sellukayı mı, bütün başka tohumları da mı?
|
sayın memet ; bundan önce ektiğim yer kirazı, mango, guava, papaya, rr domatesler, hünnap, iğde, kudret narı, maruçya bunları 10-15cm olunca kaybettim. inşallah sellukalara bi şey olmaz dedim.
|
Merhabalar arkadaşlar, anlamadığım bir nokta var. Selluka çimlendireceğim. Bu başlığın ilk mesajında yazılan oksijenli su nedir? Bildiğimiz eczaneden alınan oksijenli su mudur? Teşekkürler.
|
Sayın Dudi, oksijenli suya ihtiyacınız yok, bir iki saat sıcak suda bekletip direk çimlendirme torfunun içine boyu kadar derinliğe yatay olarak ekebilirsiniz.
Kolay gelsin. |
Teşekkür ederim sevgili kalambaklı :) Sizden gelecek tohumlar gelmeden ben araştırmalara başladım :)
|
Alıntı:
İyi akşamlar, |
Oksijenli su, bildiğiniz oksijenli su. Tohumun enfekte olmasına engel olur. Çimlendiğinde de destek olur .
|
heyecan ve sevinci paylaşma
Selluka üretimi başlığındaki tüm mesajları bir kez daha hatim ettim.
Sn. Kalambaklı’dan gelen tohumlarımı çimlendirme heyecanına adım atacağım. Deneyimlerini paylaşan her Selluka Severe teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Sn. Kalambaklı’ya bir kez daha en kocamanından TEŞEKKÜRLER :) |
Alıntı:
Neler yaptığınızı anlatırsanız hatanın nerede olduğunu bulabiliriz. Farklı bitkilerde aynı sorunu yaşadığınıza göre genel bir hata yapıyorsunuz. |
Sayın İrem Erdinç, kocaman teşekkürleri size gönderiyorum, çünkü sizler bizler gibi doğayı seviyorsunuz.:)
Saygı ve sevgiler, |
1 Eklenti(ler)
Sellukamın yazdan kalan dallarını budadım. Bazılarında minik filizlenmeler bile başlamış. Yine de çelikler halinde bölüp bir saksıya diktim. İnşallah tutanlar olur.
|
Benim sellukamın biri üçlü yaprak çıkardı:) Gövde çok ince hala ama sağlam. Yapraklar küçük, ama büyüyor. Martı çıkarırsak rahatlıycam.
|
1 Eklenti(ler)
Benim minikler,geceleri yapraklarını aşağıya dogru düşürüyorlar.
|
Merhaba sellukasever arkadaşlar,
Ben de ektiğim dört selluka tohumundan üçünü çimlendirmeyi başardım ama tabi asıl şimdi biraz tedirginim. Koruma kaygısı ağır basmaya başladı. Bu gün sanırım altıncı gün ve boyları 1,5 cm kadar. Üşümesinler diye de doğalgaz sobamın önünde, üzerine de yanlarında iki delik açtığım 5 kg lik pet şişeyi ortasından kesip kapattım. Böylece hem havasız ve ışıksız kalmayacak hem de nemli bir ortam sağlarım diye düşündüm. Şimdi eleştiri ve önerilerinize ihtiyacım var. Doğru yolda mıyım? Düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olacağım. Hepinize çiçeklerinizle mutlu günler dilerim. |
Hemen sobanın üzerinden kaldırın.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
14 Mart'da ektiğim 6 selluka tohumundan biri bu sabah nihayet yüzünü gösterdi, bakalım diğerleri de merhaba diyecek mi? Torfa ekmiştim ve her akşam 1 çorba kaşığı su verdim :)
Dün akşam 8 adet tohumu da termosta ılık suya koydum. Onları da bu akşam ekeceğim. İnşallah hepsi tutar da Selluka'yı da, Begonvil gibi Bodrum'lu yaparız.... |
2 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar, 8 mart' ta çimlendirme torfuna ekmiş olduğum sellukaların bu günkü durumu.
Eklenti 133340 Eklenti 133341 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025