![]() |
cengin fotoğrafınız net olmadığı için birşey söylemek zor, Et tabakası sağlıklı ve düzgün renkliyse çürümemiştir.Ancak bazı tohumların çimlenme kabiliyeti olmayabilir, bir çeşit kısırlık yani.Bu kestiğiniz için yapacak birşey yok tabi ama, diğerleri çürümediyse, suyunu değiştirmek koşuluyla, hatta içine bir-iki damla oksijenli su da koyun beklemeye devam edebilirsiniz.
|
Teşekkür ederim, oksijenli suyla ilgili yazdıklarınızı okuyup eklemiştim, beklemeye devam:))
|
Alıntı:
Bitkim halen daha yaşıyor ve uzadıkça yeni filizler veriyor yukardan, yeni çıkmış yapraklar belli bir süre sonra resimdeki gibi yapraklarını buruşturuyor. Saksımın harcı ??? sıradan çiçek toprağı, özelliğini hiç bilmiyorum. Altında tabak var, toprağı kurumaya yüz tuttumu suluyoruz, az miktarda toprağını ıstalatacak kadar suluyorum, genelde altında ki tabak islanmiyor, islanırsada çok çok az. (2 günder bir sulama) Kapalı balkonda duruyor, bir pencere acık havalanıyor, güneş görüyor ama direk üzerine geliyormu bilmiyorum. Durum böyle yani! |
Yeşil Ağaç,
Mine hanımın sözünün üstüne birşey söylemem doğru değil ama son fotoğraftan anladığım kadarı ile aynı durum benim de başıma geldi. Sonradan suyu çok kötü kokuyor ve etli kısım kurumuş, gevrekmiş gibi bir hal alıyor. |
Arsakay acaba cenginin avokado tohumu mu söylediğiniz?YeşilAğacın fidanları mı tam anlayamadım :(
cenginin tohumu ise eğer çimlenme gecikirse olacağı o, sizin dediğiniz gibi maalesef çürüyecek. YeşilAğacın fidanları ise etli kısımdan kastınız dalları , yaprakları mı? http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon8.gif |
Cengin'in avokado çekirdeği. :)
|
YeşilAğaç yaprakların arkasını iyice bir inceleyin, gerekirse büyüteçle bakın,( gerçi durum solgunluk gibi ama) bana herhangi bir böcek,mini örümcek vs. var mı haber verin.
|
1 Eklenti(ler)
Mine hanım,
Eklemiş olduğum bu yeni fotoğrafda, yeni çıkan filizin resmi. Dikkat ederseniz, ilk çıkan taze yapraklar, açık yeşil ve hafif kızıl renkte. Fakat biraz daha olgunlaşan, esas büyüklüğüne ulaşmaya başlayınca, kırmızı halka ile işaretlediğim yaprak gibi, içine doğru kıvrılmaya / dönmeye başlıyor. (o yaprak kesik değil yani) Ve dikkat ederseniz, diğer resimlerimde olduğu gibi, o kırmızı ile işaretlenmiş yaprağın solundaki yaprak gibi buruşmaya başlıyor. Buruşan yapraklar, kıtır kıtır kurumuş değil. Yine yumuşak ve canlı, renkleride koyulaşıyor. Resimden fark edebilirmisiniz bilmiyorum, filizin tepesinden belki 10 cm belki 20 cd aşağıya doğru fidenin gövdesinde, siyah benekler var. Bunu kırmızı ile işaretlediğim yaprağın dibinde görebilirsiniz. Siyah benekler, nokta nokta değil, cizgiler halinde, fakat bitkinin kendisinden gibi duruyor, yani tırnakla kazıncak, hastalık, böcek vs. gibi durmuyor. Belki bu bir hastalık belirtisi bilemiyorum!? Ayrıca, yaprakların altına bakmak aklıma gelmedi, fakat bu tahmin ederim ya bir hastalık **** bakımıyla ile ilgili bir problem. Çünkü genelde bitkilerimde böcek, hastalık yok, çok temizler. (ama eve gidince ilk işim buna bakmak olacak) Teşekkürler. |
Yaprak arkası sonucunu bekliyorum.
|
temiz :) yaprak arkalarında hic bir sey yok. tertemiz
en kısa zamanda daha güzel bir resmini koyacağım. |
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bu 6 sayfayı bir çırpıda okudum... yaklaşık 1 - 1.5 ay önde ilk kez yediğim (bir daha yiyeceğimi sanmıyorum) avakadonun tadını çok sevmedim... ancak çekirdekleri ilginç geldi nasıl dikileceğini bilmediğim bu çekirdekleri bir kaç yerinden delerek boş olan iki faklı saksıma gömdüm (üstten 3-4 cm derinliğe) ... bu saksılar 15-20 kadar ev içerisinde durdu daha sonra havaların ısınmaı ile birlikte balkona koydum ama direkt güneş ışığı almıyorlar.... büyük olan saksıma avakadodan ümidimi kestikten sonra 2 domates ve bir biber fidesi daha dikmiştim... gün doğmadan veya güneş battıktan sonra gerçekleştirdiğim sulama işlemleri sonucunda büyük saksımda #50 de olan görüntüyü elde edince bugun internetten araştırma gereği duydum... tabi asıl heyecanı hanımla birlikte dün yaşadık, az kalsın iddaaya girecktik ben diyorum kesin karpuz gibi bir bitkidir o diyor kesin ağaçtır... cahillik ne kötü şey... :) ... şimdilik minik avakadomuz domateslerimle birlikte kardeş kardeş büyüyor... acaba diğer saksıdakini çıkarıp kürdanlasuya koyma tekniğinimi denesem yoksa çürümüşmüdür.... ????
herkese iyi çalışmalar... (eskişehir) |
Merhaba Aodabas,
öncelikle hoşgeldiniz. Avokado bebeğiniz hayırlı, uğurlu olsun. Diğerini bu saatten sonra çıkarıp suya koymanın çok faydası olacağını düşünmüyorum. Yine de eminim Mine hanım bir ara buraya uğrar ve size kesin bir yanıt verir. Kendinizi "üyeler tanışıyor/tartışıyor" bölümünde tanıtmaya ne dersiniz? :))) |
merhaba.avokado meyve olmadığı için.soyulup yenmiyor.bir kağıda sarıp yumuşatmak gerek bir kaç gün(hızlı yumuşasın diye naylona sarmak gerek diyenlerde var).sonra ezip mayonezle karıştırabilirsiniz içini.doğrayıp salatalara karıştırabilirsiniz.ama kesinlikle meyve olarak düşünmeyin.bir avokado tarifi daha var sitede.
|
1 Eklenti(ler)
daha düzgün bir resim ilave edilmiştir
|
Alıntı:
Hosgeldiniz. |
YesilAğaç, bir başka ziraat mühendisi üyemize görüş sordum.O da fikrini belirtince topralayıp size aktaracağız.
Selamlar. |
peki mine hanım cok tesekkur ederim.
Doktorların dediğine göre, hastanın durumu ağırmış... hımmm :) ilginize çok teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
YeşilAğaç,bitkinizde resimden gördüğümüz kadarıyla fizyolojik veya patolojik bir solgunluk var.
Aslında avokado yetiştiriciliğinde sorun olan bir solgunluk hastalığı var.Patojeni de bir mantar.Ancak sizin hastalığınız da o mu sadece resimlere bakarak bilemeyiz. Bakın bu hastalığa yakalanmış bir fidan ve sağlıklı bir fidan aşağıda. Maalesef bir tedavisi de yok. Eklenti 1597 Avokado bunun dışında suya çok hassas ,basitçe anlatayım, aşırı sulama yaparsanız kökler havasız kalıyor ve solgunluk meydana geliyor, bitki boğuluyor. Şimdi bütün bunlardan sonra,eğer bu benim avokado fidanım olsaydı,neler yapardım,
|
Mine hanım,
vermiş olduğunuz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. İlginç ve aklımın ucundan geçmeyen şeyleri dile getirmişşiniz. Bunlardan yapabıleceklerimi yapıp, neticeyi beklemek lazım. Bu arada fidanın tepesınden kesip, içinde kararma varmı diye bakmamı söylemişsiniz. Peki fidenin dışındaki lekeler bize birşey söyler mi? yoksa bu normal mi? |
Fidanın dışındaki lekelerden kastınız nedir?
|
Bu arada bu başlığı takip eden bütün üyelerimiz, lütfen meyve ağaçları başlığındaki avokado yetiştiriciliği bölümünü okuyunuz. :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
fidanın üst kısımlarında, yaklaşık 15-20 cm tepesinde, siyah çizgiler var. Bu çizgiler köke doğru yaklaştıkca, yok oluyor. Bu çizgiler yeşil zemin (fidanın) üzerine siyah siyah fidanın boyuna doğru çizgiler. Avakadonun kendinden mi? yoksa söylediğiniz gibi hastalıkdan mı bilmiyorum. Ama tırnak ile kazıncak gibi, çıkacak gibi durmuyor. Teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Yetiştirmekte olduğum 2 avokado fidem var.
Birbirlerinden öyle farklılar ki göstermek istedim. Bu birincisi. İlk yaprak veren. |
1 Eklenti(ler)
Bu da ikincisi. Diğerinden çok farklı.
Daha sudayken sürekli boya gitti ve diğerinin tersine küçük yapraklar verdi. Ayrıca diğeri gibi genç yaprakları kızıl olmuyor. Yaprakları daha buruşuk gibi ama diri. |
1 Eklenti(ler)
İkincinin yaprağı.
|
ilginç
benimkiler de bunlardan çok farklı bu arada bendekilerin ikisi bir saksıda şu anda her hangi bir sorun gözükmüyor şimdilik acaba ayırma vakti ne zaman olmalı? |
enteresandır!
sayfayı gördükten sonra bende avakado çimlendirmeye karar verdim ve burada yazılan tüm yöntemleri denedim ama bırakın çimlenmeyi en ufak kıpırdanma dahi olmadı. Bende çekirdeği direkt diktim ve sula izle zile sonuç yok. Sonunda vazgeçtim ve saksıyı balkona çıkardım.BİR İKİ HAFTA SAKSIYA BAKMADIM BİLE...Sonrasında kupkuru toprağın içerinde ince bir fidan çıktığını gördüm sanırım işin sırrı sulamamakta....
|
bence hemen değiştirin saksıyı çünkü avakado cidden bakımsızlığı seviyor.çok sulanmaması gerekiyor bence ama tabi ki konunun uzmaları dahi iyi bilirler
|
bana söyledikleri mevsimin değiştirmek için pek uygun olmadığı ve eylülü beklemem gerektiğiydi
bakalım uzmanlar ne diyecek bu arada benden duymuş olmayın ama izmir ekibi toplanıyor |
Arsakay Hocam, tebrik ederim. Çalışmanız azim ve sabra güzel bir örnek oldu gerçekten. Ara sıra sayfaya uğrayıp takip ettim gelişmeleri. Sonuç çok güzel. Avokadonuz şirin ve sağlıklı. Ömrü uzun olsun.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025