:D
sizleri seviyorum.. |
Sizlere en başta resimlerini sunduğum avokadolarımın
kabuklarını soydum. Özellikle bir tanesinden ümitliyim. Elbette fotoğraflarını çektim ama gelişme olursa göstermeye karar verdim. Yeni bir çekirdeği de direk soyulmuş olarak suya koydum, du bakali nolcek? |
ben de yapmazsam ne olayım
haftasonu bekleyin anacım |
Avakado
1 Eklenti(ler)
...Kuvvetle muhtemel tahminim Avakado...
|
1 Eklenti(ler)
....avakado yakın plan...
|
Yahu sevgili Cemboa sende unutkanlık var.
Bu konu açılalı yıl oldu. Biliyorum çünkü ben açtım ve ne yazık ki çekirdeklerimde hiçbir ilerleme yok. Yine birleşme önerisinde bulunuyorum. Bu arada çok sağol çünkü ben hiçbir yerde resmini bulamamıştım. Dolayısı yapılabildiğinden şüphe ediyordum. :)) |
---sayın doktorcum...Baktım ama konuyu göremedim...Pek sayın adminler eğer biliyolarsa yerini bize eziyet onlara zahmet taşıyıversinler..:D
|
hokus pokus :)
|
Bu benim de başıma geliyor, delleniyorum bulamayınca. Bir defasında utana sıkıla yöneticilere sormuştum. Ne hikmetse "arama" ile de bulunamayabiliyor.
İyi olmuş böyle. Hem hedefimizin fotoğraflarını görmüş oluyoruz ilk defa. |
...Site içi kendi arama motorumuzumu kursak acaba:D
...İyide anacım ondan sonra yok motorun suyu yok yağı yok periyodik bakımı....çık ..bu iş masraflıya çıkacağa benziyor :D |
siz beceremiyorsunuz işte ben şıp diye bulabiliyorum :))
ben avokadolarımın kabuklarını soydum bunlardan birini toprağa ekmeyi düşünüyorum artık ya çok sıkıldım beklemekten |
İtiraf: Ben de beklemekten sıkıldım. Yine de inatla beklemeye kararlıyım.
2 tane daha koydum suya, ilk koyduklarımın geçen hafta soymuştum kabuklarını. Bunlardan kestane gibi kebap olur mu??? |
1 Eklenti(ler)
aradan bişey uzanıyor ama..
çimlenmeye mi başladı yoksa başka bişey mi anlamadım :p |
1 Eklenti(ler)
Suya koyduğum son avokado çekirdeği hızlı gelişti.
Ne yazıkki gelişmesinin devamını izleyemeyeceğim çünkü 10 gün tatile çıkıyorum. Eğer döndüğümde filizlenmiş olursa bu konuda notlarıma dayanarak gözlemlerimi ve önerilerimi yazmak niyetindeyim. Mstfcyln umarım sen de gözlemlerinle ilgili not alıyorsundur ve ikisini birleştiririz. |
1 Eklenti(ler)
Hmm! Benden sonra buraya uğrayan olmamış :mad:
Mango hezimetinden sonra burada yüzüm güldü bakın bakalım. :)) Daha sonra önerilerim olacak. |
Bakalım sonrası ne olacak? Yine de
buraya kadar olan deneyimlerimle "Ben de bir denemek istiyorum" diyecek arkadaşlara bazı öneriler. 1-Alacağınız avokado henüz olgunlaşmamış, taze bir avokado olsun. Market rafında beklemiş avokadoları almayın. Olgun avokadonun kabuğu siyahlaşmış, etli kısmı çok yumuşamıştır. Taze olanın görüntüsü için Mstfcyln'ın 81 ve 82 numaralı mesajlarına bakın. 2-Taze avokadonun çekirdeğini direk olarak da çıkarabilirsiniz veya kısa bir süre çok az yumuşayana kadar bekletebilirsiniz. Mstfcyln bekletmeden suya koydu (umarım gözlemlerini yazar), ben beklettim. Bekletecekseniz oda ısısında bekletin, buzdolabına koymayın, aşırı güneş ışığı da almasın derim. 3-Taze avokado çekirdeğinin dış kahverengi zarı kolay soyuluyor.(bence soyun) Altından çıkan çekirdek görüntüsü oldukça taze ve gevrekse iyi haber!! Marketlerin soğutuculu raflarında bekleyen avokado çekirdekleri böyle olmuyor. 4-Kürdanları 2/3 üst sınırından batırarak yerleştirin. Suya koyduğunuzda suyun kürdanlara değmemesine özen gösterin. Birinci nedeni kürdanlar ıslanırsa yumuşuyor ve çekirdek düşüyor, ikinci nedeni kürdanın girdiği yerden çürüme başlıyor. İki durum da başıma geldi. 5-Hergün eksilen suyunu tamamlamayı unutmayın. Mstfcyln sen de gözlemlerini yazarsan çok iyi olur. :))) |
Mstfcyln ve bu konuyla uğraşan diğer arkadaşlar,
deneyimlerinizi yazın lütfen. Şuan kök vermiş durumda 2 çekirdeğim var ama henüz yukarı doğru bir büyüme olmadı :) |
benim çekirdeğim yere düştü ve ikiye ayrıldı :(
|
Geçmiş olsun Mstfcyln,
keşke kalanının toprağa ekseydin. :)) |
1 Eklenti(ler)
Avokadomda son durum bu.
Bakalım ne olacak? |
1 Eklenti(ler)
bu yani...
|
1 Eklenti(ler)
Canlı yayınla gelişmeleri aktarıyorum.
Önce dünkü hali.. |
1 Eklenti(ler)
Bu da bugün...
|
merhaba, geçen yıl aldığım avokadoların içinden çimlenmiş bir çekirdek çıkmıştı. Eşimin okulunda avokado yetiştiriciliği yapmış bir öğretmene danıştık o da okula getirin ben ilgilenirim dedi ama avokadoyu yaşatamadık, bu fotoğraflara bakınca ben de denemeye karar verdim. Bu arada avokadoyu tüketmek için bir öneri : olgun bir avokadoyu güzelce ezin içine dilediğiniz kadar bal koyup karıştırın kızarmış ekmeğe sürüp tüketin...Afiyet olsun:)))))
|
milyonlarca yil once topraga ektigim ve neredeyse fosilleseceklerini dusundugum iki avokadom sanirim cimleniyor
bu sabah baktim mucize gibi birsey vallahi |
Dikkat dikkat en nazlı avakado çekirdekleri haftaya fotoğraflarıyla burada.
|
1 Eklenti(ler)
Ta ta taaaaaaaaa
Laf aramızda ne zaman ekmem gerektiği konusunda fikrim yok! |
1 Eklenti(ler)
Kök durumu...
(uzmanlarımız kızmasın bir önceki mesajda "ekmek" sözcüğünü düzeltiyor ve "dikmek" diyorum :))) ) |
haydaa daha bardakta bunlar
benimkileri çoktan gömdüm ben yahu :) |
İyi de boyları postları ne kadar??? Yaaa...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024