![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2006
|
Tohum için tavsiye edeceğiniz bir site veya kuruluş varmı.? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2006
|
Mavi Ladin tohumu elde etmek için bir diğer yöntemde fidancılık ile ilgilenen bir tanıdık bulmak onlar her sene yurtdışından tohum getiriyorlar.Yurtiçinde bu işi alıp satan kişilerde var yanlız yurtiçinde satan kişilere güven konusu biraz tereddütlü oluyor birde fiyat iki katına çıkıyor, 2006 şubat ayında kilosunu 750 $ dan almıştım.( 200 gr) ,Türkiyede bu işin ticaretini yapanlar 100 gr. na 200 dolar istiyorlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
yeşile ilk adım
*** arkadaşlar sitenin yenisiyim mavi ladin yetiştiriciline başlayacağım kayseride bu işi yapan pek yok benimde pek bilgim yok kızılırmak kenarında yetiştireceğim toprağın verimli olduğuna inanıyorum bir kısım fide bir kısım da tohumdan yetiştirmeyi düşünüyorum fakat ben başka bi işte çalışmaktayım vaktim kısıtlı işimden 2-3 gün izin alıp fideyi veya tohumu nereden temin edebilirim,rakımı ne ile ölçüyoruz şimdiden ilginize teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
mavi ladin tohumu bu zamanda yapılabilirmi |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Mavi ladin tohum ekme zamanı
Genelde şubat mart nisan gibi çimlendiriliyor tam yaz girişi böylece tohum yaz sonuna kadar ilk gelişimini gerçekleştiriyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2011
|
Selamlar ağaç sevgisiyle aranıza yeni katıldım ve bu ilk mesajım;
Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum ismim Caner, 26 yaşındayım ve Ankara Batıkent'te ikamet ediyorum. Ağaçlara ilgim nişanlımın 3-4 ay önce Beypazarı'ndan getirdiği karaçam tohumlarını ekmem ile başladı; saksıya ektiğim 5 tohumdan sadece biri çimlendi, o kadar güzel görünüyordu ki ona baktıkça hevesim giderek arttı. Birgün alt komşumuzun küçük şirin kızının ben evde yokken odama girip minik ağacımı kökünden sökmesiyle karaçam yetiştiriciliği son buldu. Daha önce çok fazla çam ağacını doğaya kazandırma şansım oldu fakat küçücük bir tohuma, ileride çok büyük boyutlara ulaşabilecek bir ağaca dönüşme fırsatı vermek daha keyifli geldi. Bu konuyla ilgili biraz daha bilgi edinmek istedim ve bu siteyle karşılaştım çok faydalı bir site olduğunu düşünüyorum emeği geçen herkese teşekkürler. Şimdi ise Mavi Ladin yetiştirme işine merak salmış durumdayım mevsimi olmamasına rağmen 3-4 hafta önce ektiğim mavi ladin tohumlarının durumunu sizlerle paylaşmak istedim. Sizlerden ricam bu aşamadan sonra dikkat etmem gerekenler konusunda beni bilgilendirmenizdir. Bu mevsimde bu ağaçları yaşatabilirmiyim sizce şansım ne kadar öğrenmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2006
|
mavi ladin
Bu yıl poştle aldığım mavi ladin çok güzel açtı. Ama şu sıralar gövdeye yakın yerlerden sararmaya başladı. Ne yapmalıyım? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Alıntı:
Saksıdaki mavi ladinden yeni filizler çıktıktan sonra eskilerinde hafif bir kuruma oldu.Cevaplarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2007
|
Talat AKCAN
Alıntı:
Önümüzdeki yıldan itibaren mavi ladin ve diğer türleri yetiştirmeye başlamak istiyorum. Fakat 100 gr.dan 8000 adet fidat çıkabilirmiş. Bu kadar fidanın bakımı bana ağır gelebilirim. Daha az miktarda tohum almamız mümkün olamaz mı? 50 gr. olabilir. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|