![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2006
|
mavi ladin
Bu yıl poştle aldığım mavi ladin çok güzel açtı. Ama şu sıralar gövdeye yakın yerlerden sararmaya başladı. Ne yapmalıyım? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Alıntı:
Saksıdaki mavi ladinden yeni filizler çıktıktan sonra eskilerinde hafif bir kuruma oldu.Cevaplarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2007
|
Talat AKCAN
Alıntı:
Önümüzdeki yıldan itibaren mavi ladin ve diğer türleri yetiştirmeye başlamak istiyorum. Fakat 100 gr.dan 8000 adet fidat çıkabilirmiş. Bu kadar fidanın bakımı bana ağır gelebilirim. Daha az miktarda tohum almamız mümkün olamaz mı? 50 gr. olabilir. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2006
|
Ebay.com da 100 adet tohum 3 dolara satılıyor. 2 dolara posta masrafıyla zarf içinde adrasinize geliyor. Amatörler için ideal. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2007
|
önerinizi dinledim ve ebay'dan mavi ladin tohumu satın aldım. Ben tam bir amatörüm ve bu aldığım tohumlar elime ulaştığında ilk defa ağaç yetiştirme girişiminde bulunmuş olacağım. Şimdilik hobi olarak başlıyorum. Sizden öğrenmek istediğim konu, tohumların ne kadar sürede elinize ulaştığıdır. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-12-2006
|
Ebay daki tohumlar gümrükten geçiyormu ve gerçekten mavi ladin tohumumu ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
bulunmazmen
Giriş Tarihi: 18-12-2006
|
ya arkadaşlar bide bioteknoloji diye bi olay var yohum yetiştirme konusunda bu konudanda yararlanabilirsiniz 2-3 yılda yetiştireceğiniz fidanı çok kısa bi surede yetiştire bilirsiniz ...aklınızda bulunsun... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2007
|
merhaba.daha kısa zamanda yetiştirmek için hangi teknolojiyi kullanmamız gerektiği konusunda geniş bilgi verebiliseniz memnun oluru. teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Mavi ladin tohumunun 1000 dane ağırlığı nedir? Merak ediyorum ve özellikle Sn. Selahattin Yılmaz (ziraat mühendisi'ne ) soruyorum.Acil cevap alabilir miyim? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2006
|
Sayın sukranayalp isim belirterek soruyu sormuş olsanızda ben size bilgi amaçlı olarak söyleyebileceğim ; 1 kilo mavi ladin tohumundan genelde 60.000-80.000 adet fidan üretmek mümkün buna göre 1000 adet için yaklaşık ağırlık hesaplayabilirisiniz.benim hesaba göre 1000 adet mavi ladin tohumunun ağırlığı 15-20 gram arası oluyor |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1 kg Mavi ladin tohumunda 150.000 adet tohum var ancak piyasada adı geçen muhtelif mavi ladin tohumları var. Avrupadan gelen amerikadan gelen tohumlar var. Amerikadan gelen tohumların renk değişimi yapmadan mavi oluşumunu devem ettirdiği söyleniyor fakat avrupa tohumları açılma yapıyor. Verdiğim rakamlara göre 1000 dane ağırlığı 6-7 gr arasında değişiyor bunu ekimini yapmışi tecrübeli insanlardan da buraya yazmadan önce teyit ettirdim. Fakat çimlenemede çimlenme yüzdesine göre yukardaki mesajlarda da geçtiği gibi bir kilogram tohum ekiminde 60-80 bin adet fide eldesi söz konusu. Tohum temini konusunda referans olarak ve bu işin duayenlerinden Abdullah bey http://www.samilfidancilik.com olarak temin işlerini yapıyor ayrıca orada aşılı ladin fidanları da mevcut. Yok eğer bulamazsanız mesajınızı yenileyin istediğiniz miktar tohumu bulmaya çalışalım... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Ozan bey ilginiz için teşekkür ederim.Türkiye de mavi ladin tohumu bulabi,leceğimiz yer var mı? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Yılmaz Bey; En iyi ihtimalle 1 kilo mavi ladin tohumundan 60-80 bin adet fidan elde ediliyor Ben geçen sene 200 gr. ektim yaklaşık 8-10 bin adet arası fidan elde ettim. Çevremde bu işi yapanlarda var onlar genelde 1-2 kilo tohum ekiyorlar,sonuçlar hemen hemen aynı. Bu verilere göre 20 gr tohum yeterli gibi geliyor bana ama garanti olsun diyorsanız en fazla 50 gr. olur |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2006
|
emekli Orman Mühendisi diye bahsettiğiniz kişi Muzaffer TOPAK bey mi ozanutku? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ceratonia ; Emekli Orman Mühendisi diye bahsettiğim kişi Murat Işıldar beydir Aşağıdaki linkte kendisi ve kaderini değiştirdiği Salihli/Yeniköy hakkında bilgi bulabilirsiniz. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=135355 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Fatih
Giriş Tarihi: 21-12-2006
|
selam agaç dostları sizelere bir sorum olucaktı bana yurt dısından mavi ladin togumu gelicek togumları ekmek için nisan ayını mı beklicez ve bir yerde okumustum togumların bekleme sürelerinde 10-20 derece sıcaklıkta bekletin uzun süre bekletmek istiyorsanız yazıyordu yukarıda sizin yazdıgınızda ise buzdolabında bekletin ? yazık olmasın togumlara.Togumları çimlendirmek için ne tür toprak kullanmak gerekli bilgilendiriseniz sevinirim.SAKARYA da mavi ladin fidancılıgını yapanlar olursa bizzat örenmek için seve seve gelirim kabul edilirsem tesekür ederim.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
1. sayfa 6 nolu mesajda Sn. Pıtırcan'ın dediği ladine aşı yapımı konusunu yeniden gündeme getirmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#20 | ||
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
aşılı mavi ladin fotoları |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyümüş hali ve mavi ladin tohum şekli |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Ozan Utku ; sorum size olacak. Ladin tohumununda ekim yastıklarında bir tohuma çukuruna yaklaşık kaç cm kare alan bırakılmalıdır. İlerde bu fidelerin yerinden söküleceği, gerektiğinde bakım yapılacağı ve en uygun gelişmeyi göstermesi için tohum aralıkları ve mesafeleri ne olmalıdır?Ayrıca bir tohum çukuruna bir adet tohum mu atılmalıdır? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2008
|
mavı ladın
sayın uye yazınızı okudun cevap veren olmadımı. bende dıkmek ıstıyom mesafe ve derınlık konusunu bılmıyom ayrıca cıkana kadar olan asama da nelere dıkkat etmek gerekıyor |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayrıca mikoriza aşılaması ne demektir? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
agaclar.net
|
Sayın Şükran Hanım, konu ile ilgili http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1963 başlığında gerekli bilgileri bulacaksınız. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sukranayalp biz tohumları Orman Bakanlığından emekli bir Orman mühendisi büyüğümüz sayesinde getirtiyoruz.Kendisi emekli olduktan sonra ticari amaçlı fidancılık işine girdiği için yurtdışından her sene tohum getiriyor bizede kar amaçı olmadan kendi aldığı fiyattan getirtiyor(kendi siparişlerine bizim ihtiyaçımız olan tohumları ilave ediyoruz). Yurtiçindede bazı kişiler bu işin ticaretini yapıyor ama fiyat biraz yüksek ve getirilen tohumun kaltesine güvenemiyorsunuz. Bizim siparişler genelde şubat ayında geliyor ve nisan sonu mayıs başına kadar buzdolabında bekletiyoruz.Yani şu an alsanız bile Nisan Mayıs'ı beklemek zorundasınız tohumları ekmek için onun için acele etmeyin . |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
ozanutku rakamda bir hata olmasın. Ben mavi ladin tohumunun 1000 dane ğırlığını 200-250 gram olarak biliyorum. Ama emin değilim çok uzun zaman oldu. Yanlış hatırlıyor olabilirim. Hem 15-20 gram çok az geldi bana. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Mav Ladin hakkında
Arkadaşlar siteyi daha yeni buldum ve gayet hoşuma gitti. Lafı uzatmadan konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak isterim. Yaklaşık 15 gün once 200 gr. Mavi Ladin (Amerikan orjinli) tohumu ektik,acaba ne kadar zamanda fidanlar çıkmaya başlar.(Bunun yanında 150 gr. batı ladini,sedir vb.. tohumlarıda var) sedir ler çıktı fakat mavi ladinlerde henüz gözle görülen bir şey yok. Ayrıca 10.000 kadar 1 yıllık fidan alarak bunları torbada yetiştirmeye başladık(Genelde iğne yapraklı yüksek rakım bitkileri Mavi ladin,karaçam,sedir,batı ladini,doğu ladini) bunlarda sulama haricinde dikkat edilecek husular varmıdır. İlginize teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
bu da picea pungens in 1 ay sonraki hali. yaprak sayısı 2 ye katlandı.boyu 7-8 cm kadar. ancak çamlara ve limonlara göre çok daha yavaş büyüyor. sabır öğreticisi. |
|
|
|
![]() |
|
|