agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni574Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-01-2010, 23:33   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 455
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sayın Şahin,

Sizden çok önemli aşı bilgileri ve dev kabak tohumları almıştım.

Sorum şu: göz aşısı yapıldığında altındaki, (yani biz anaç tür diyelim,) türün yaşlı veya genç olması önemlimi? Göz aşısı olduğuna göre yaşlı veya genç bir daldan alınmış gözün yaşlı veya genç bir anaca aşılanması tutumu ve gücünü etkilermi?

Bir soru daha, alınan göz meyve gözümü, yaprak gözümü olmalı?

Şimdiden teşekkürler.
Her ikisi de aynı yılın sürgünü, yahut altlık olan bir önceki yılın sürgünü de olabilir. Aldığınız gözler ve bu gözleri yapacağınız dal iyi bakımlı agaçların kalın sürgünleriden olsun. Bunu anlamanın en iyi yolu dala bıçakla çizik atın ve tırnağınızla kabuğu çekin, kabuk odunsu kısma yapışmayıp "tık" diye çıkıyorsa uygundur. Eğer çok yaşlı bi ağaca göz aşısı yapacaksanız taçlandığı noktadan bahara girmeden kesin. Kestiğiniz noktadan bir çok sayıda o yıla ait sürgün verecektir. Yaz ortasında bu sürgünlere göz aşısı yapıp diğerlerini tamamen yok edip ağacın o gözlerden tekrardan uyanmasını sağlamak gerekiyor. Eğer yaz başındaysanız o yıl aşı gözü 10-15 gün gibi kısa sürede uyanıp yürüyebiliyor. Geç dönemdeyse bi sonraki yıla da uyanabiliyor.
Aldığınız göz o yıla ait üzerinde tek yaprağı bulunan göz olsun.

A.Şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
aşı makası, aşılama


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025