agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni715Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-05-2021, 15:43   #1
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Herkese merhaba,

http://www.agaclar.net/forum/1607231-post18.htm buradaki söğüt çeliğini kendi ağacımdan 13 Mayıs'ta aldım. Söğüdü keserken az hasar vermek açısından bitki bıçağıyla kestim yan dallarını budadım. Aldığım gibi içme suyuna koydum ve bu suyada birkaç damla oksijenli su damlattım. Görülebildiği üzere cam kenarında tutuyorum.

Bu süreç içerisinde yapraklarında buruşma olmamakla beraber kesi olan alanda hafif kahverengi (sütlü kahverengi) rengi gözlemledim ve suyunda renginin birkaç damla kahve damlatmışsınız gibi olduğunu fark ettim.

Acaba bu süreç normal midir? Toprağa mı alsam daha sağlıklı? Bu kalınlıkta söğüt dalı seçmemin sebebi yine forumda nerede olduğunu hatırlamıyorum ama köklenmenin daha iyi olacağı yönünde bir bilgi okuduğum içindi.

Tüm yapılması gerekenleri yaptığım ve normalde de köklenmesi kolay bir tür köklenmediği için endişelendim açıkçası. Söğütle ilgili başlıklarda sordum aslında ancak oradan bir yanıt alamayınca belki burada sorarsam bilgi alabilirim diye düşündüm.

Sevgiler.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2021, 22:01   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Herkese merhaba,

http://www.agaclar.net/forum/1607231-post18.htm buradaki söğüt çeliğini kendi ağacımdan 13 Mayıs'ta aldım. Söğüdü keserken az hasar vermek açısından bitki bıçağıyla kestim yan dallarını budadım. Aldığım gibi içme suyuna koydum ve bu suyada birkaç damla oksijenli su damlattım. Görülebildiği üzere cam kenarında tutuyorum.

Bu süreç içerisinde yapraklarında buruşma olmamakla beraber kesi olan alanda hafif kahverengi (sütlü kahverengi) rengi gözlemledim ve suyunda renginin birkaç damla kahve damlatmışsınız gibi olduğunu fark ettim.

Acaba bu süreç normal midir? Toprağa mı alsam daha sağlıklı? Bu kalınlıkta söğüt dalı seçmemin sebebi yine forumda nerede olduğunu hatırlamıyorum ama köklenmenin daha iyi olacağı yönünde bir bilgi okuduğum içindi.

Tüm yapılması gerekenleri yaptığım ve normalde de köklenmesi kolay bir tür köklenmediği için endişelendim açıkçası. Söğütle ilgili başlıklarda sordum aslında ancak oradan bir yanıt alamayınca belki burada sorarsam bilgi alabilirim diye düşündüm.

Sevgiler.
Kök olmadığı için toprağa dikmeniz durumunda su ihtiyacını karşılamakta zorlanacağınız için bu durumda kalması daha iyi. Çelik üzerindeki beyaz noktalardan kök gelişir ama yavaş olur. Köklendirme hormonu uygulasaydınız daha hızlı bir kök gelişimi olurdu.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
çelik, kök, yaprak


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025