![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
Bu mevsimde ortanca çeliği alsak köklendirebilirmiyiz? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Platanus orientalis çınar ağacının çeliğini ne zaman alabiliriz acaba ? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Çınarı sulayabildiğin ölçüde her dönem alabilirsin ancak bugünlerde alınacak çeliklerde tutma oranı %97lerin üzerinde olur. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() O halde yarın çelikleri alıyorum bakalım ne olacak ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kök yününde elde ediler başarılı köklendirmeyi görünce peşine düştüm. Ancak internet sitelerinde iletişim telefonu ve nasıl sipariş aldıkları konusunda bulguya rastlamadım. Kk Yn,zmir-Turkey Verilen mail adreslerine isteklerimi gönderdim ancak ses seda yok şimdilik ![]() Bu konuda bana yardımcı olacak kimse var mı? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2012
|
Bayındırdan aldığım taş yünü bazlı köklendirme ortamı. Dikimden 2 ay sonra ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Merak ettiğim, köklenme sağlandıktan sonra o yün içerisinden çeliği nasıl çıkartıyorsunuz ? kılcal kökler kırılmıyor mu ? |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Yok çıkartılmıyor fotoraf takı kalıplar ufak kareler halınde cızılmıs bıtkıler gelıstık ce o cızıkler den bölüp o şekil de saksıya veya dikilcek olan yere alınıyor bitki geliştik ce kök yünü parcalanıyor zaten yüklemiş olduğum bir resim de tek olarak ayrılmış olarak örnek var Ödemiş süs bitkileri fuarın da çekmiştim. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Yani her çelik için ayrı tablet kullanılacak.Ben bitkinin o tableti (yünü) parçalayabileceğini düşünemedim.Oldukça yumuşak ve dağılır olmalı, aksi halde bana kullanışlı gelmiyor. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Alıntı:
Ben şuan ortanca çeliklerini aldım ve köklendirme ilacı da kullandım daha iyi bilen arkadaşlar da bu konuya deyinirse sevinirim ben de ilk defa yapıyorum sonuç da.. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Deneme olarak aralık ayında diktiğim odunsu(Gül ve Gelin tacı)çelikler tuttu ve sürgün verdi. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
o zaman hemen ortanca köklemek lazım |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-01-2013
|
merhaba SIVI KÖKLENDİRME HORMONLARI kullanmadan veya onun görevini yapacak evde yapabileceğim bir şey varmı acaba |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
çelikle badem üretimi yapabilirmiyiz |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Kuruyemişçiden iyi gördüğünüz dilediğiniz kadar badem tohumu alıp ekin. Aşıya falan ihtiyaç yok aslına yakın bireyler elde edersiniz. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-01-2013
|
Leylandi çeliği
Arkadaşlar dün 20 kadar leylandi çeliği ektim. Yalnız birkaç sorum olacak. 1- Toz hormon kullandım biraz fazla gelenler oldu bir zararı olur mu? 2- Resimlerde gördüğünüz gibi kalorifer peteği üzerine sıraladım ve günde iki kere az miktarda sulandırılmış hormonlu su ile nemlendiriyor um. Acaba yeterli mi? 3- Köklendirme toprağı olarak: %50 torf, %50 perlit, ve biraz leonardit kattım. Güneş isteği olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Sayın Ahmetiri Leylandilerinin güzel köklenmelerini temenni ediyorum.Gelişmeler hakkında bizi haberdar ederseniz sevinirim. Ayrıca ibreli köklendirme konusunda aşama aşama ayrıntılı bilgilendirmede bulunursanız memnun olurum ;tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Leylandilerin hepsi öldü. Köklendirme başarısız oldu. Sanırım hormon bozuk ya da hormon bile olmayabilir paket üzerinde yazı ve marka yoktu internetten temin etmiştim. Şimdi tekrar deneyeceğim. RİKA toz hormon temin ettim. Düzenleyen ahmetiri : 27-02-2013 saat 23:34 Neden: İmla hatası |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Çok üzüldüm. Ben de sıvı 4000ppm İBA karışımı ile sempervirens ,giganteum ve Leylandi deneyeceyim.İnşaallah diğerlerinde başarılı olursunuz. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
Alıntı:
Hormonsuz deneme yaptınız mı hiç? |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili kardeşim , aslında ben bir önceki mesajımda konuya değinecektim ama ukalalık yapmayayım dedim ve sadece saksılarınızı radyatörün üzerine koymamanız gerektiğini söyledim. Zira mesleğim o. Diğer taraftan LEYLANDİlerin köklendirilmesine gelince. Kusura bakmayın ama siz domates fideler gibi dikmişsiniz zavallıları. O şekilde hiç bir bitki köklenmez. Hatta söğüt bile. Siz önce çeliği yapraklarından arındırınız. Yani sadece bir kaç küçük yaprak bırakınız. sonra kök kısmını 45 derece veya daha yatık kesiniz bu kestiğiniz yerin 1-2 cm. üzerinden tekrar bıçakla bir kertik açınız yani yaralayınız. Sonra perlit veya torfa dikiniz ve üzerine bir pet şişe kapatınız. Saksılarınızın altında mutlaka delik olsun. Haydi kolay gelsin Bu da benim camelia köklendirme çalışmam. Buna benzer bir çalışma yapınız. http://imageshack.us/a/img24/9524/p1030264l.jpg Düzenleyen malina : 03-03-2013 saat 19:20 Neden: Fotoğrafları foruma yükleyin |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Pet şişenin üzerinde delik açmak gerekirmi,Hava alma,ısı vs. etkenler için |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Uyarılarınız için teşekkürler. Biz bu işe heves etmiş çömezlerdeniz, zaten bu ilk denemem. Sizin yıllara dayanan ya da sayısız tecrübelerinizden gelen başarılı çalışmalarınız olabilir. Keşke en baştan daha açıklayıcı bir şekilde uyarsaydınız, yazık oldu. Fakat azimliyim. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Leylandi köklendirme
Alıntı:
Detaylar hakkında da bilgi vereyim. Bitkiyi resimdeki gibi hazırlayın .Alt yapraklarını kesin üsttekileri azaltın. Dip tarafını önce 45 derece kesin sonra iki santimetre kadar kabuğunun az bir kısmını sıyırın. İBA ya daldırın. torf veya Perlite dikin. Sonra saksısıyla beraber şeffaf bir poşete koyun . ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Uyarı için teşekkürler ama radyatöre herhangibir sekilde nem geçmiyor. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Teşekkürler sayın '' Bakipa '' sonucu bende sabırsızlıkla bekliyorum. Fotoğraflı olarak sizinle paylaşacağım. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çelik, kök, yaprak |
|
|