![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2006
|
Merhabalar,bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum.. Amerikan sarmaşığından (Parthenocissus quinquefolia) çelik aldım..Saksıya torf koyup içine ektim..Evin içinde oda sıcaklığında tutuyorum..Yanlız çelikler uzun ince dal parçaları değil tam olarak, dallanıp budaklanmış haldeler..Boyları da pek uzun değil 5 ila 15cm arasında..Sizce köklenirler mi, yanlışlarım nedir? Şimdiden teşekkür ediyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sevgili Mine Hn, Aşağıda alıntıladığım üzere işlemlere tabi tuttuğum yasemin çelikleri halen ilk anki yaprakları ile ve yeşil halde, hiçbir gelişme göstermeksizin durmaktalar. Aradan tam 3 ay geçmiş olmasına rağmen halen yeşil yaprakları ile kalabilmelerine karşın hiçbir gelişme emaresi göstermediler. İlk birkaç hafta sonrasında naylon bonelerini çıkartmıştım, halen de açık havada, balkonumda, çok rüzgar almayan ve fakat yarım gün direkt ışık alan bir iç köşedeler. Diğer tüm çiçeklerim gibi bu yasemin çeliklerinin de muntazam sulamasını ihmal etmeden devam etmekteyim. Sizce durum nedir? Bu çelikler halen canlı mı yoksa bir tür mumya ile mi karşı karşıyayım? Ne yapmalıyım? Saygılar Levent |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
yardımsever birisi hangi çeliğin ne zaman alınabileceğini gösteren bir tablo yapar mı? örneğin bir ağaçtan çelik almaya giderken yolda başka bir ağacı da görüp onunla aynı zamanda çelik alınabildiğini bilirsek ondan da alma imkanı olur. örneğin ben kiraz ve şeftali olarak başlamayı düşünüyorum. %1 lik IBA mız da buzdolabında vuslatı bekliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir de şeftalilerin yaprakları çıkmaya başladı artı elimizde deli şeftali yok. Akıllısından çelikle üretilenin ömrü diğerine oranla daha az olduğu söyleniyor. Aslı var mı bilemiyorum. henüz soruyu soralı 9 saat olmuş acele etmeyiniz Düzenleyen kürşad : 26-03-2007 saat 10:28 Neden: . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2024
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2007
|
![]() Bir erik dalını köklendirmek mümkün müdür ? Mümkünse nasıl ? Yardımlarınızı bekliyorum . Saygılar. Düzenleyen Orcn : 13-03-2007 saat 11:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Bende Bursadan getirttiğim indol bütirik asit çözeltisi var. 2,5 litreyi 150 tl gibi birşey istemişlerdi zeytinciler, arkadaşım başka alış verişlerimiz olduğundan para almadı. Bu çözeltiye 7-8 sn tutup diktiği erik çeliklerim şu an çok iyi durumda. Hiç değilse aşılama, kırıldığında dip sürgününü yeniden aşılam derdi yok. Çağla erikler elde ettim. Aslen erik, şeftali gibi ürünleri Çukurova üniversitesi 15 yıl kadar önce direkt meyve verecek dalları serada köklendirip millete saksıda dağıttı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Goji berriy den çelik almak en uygun zaman nezaman ve nasıl alınmasını tavsiye edersiniz teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu.
|
Goji Berry'lerde eğer kış şartlarında köklendirme işlemi toprak ısısını belirli düzeyde tutmanıza bağlı olarak farklılık gösterecektir. Eğer toprak ısısını dengede tutabilecekseniz bu aylarda çelik almanız uygundur. Mart ayıda çelik alımı için gayet uygun bir aydır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Çok az bir indol bütirik asit çözeltisine batırman ve nemli toprağa dikmen yeterli. Kolay kökleniyorlar. Hatta dedemlerin kırılıp yere yatmış dalını kesmemişlerdi, bu dalların toprakla temas eden kısımlarının köklendiğini ve buradan epey fidan temin ettiklerini hatırlıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
daldan tutturma
bu sene ocak şubat ayında bahçeme taze dalları toprağa sokarak tutturmaya çalıştığım erik, salkım söğüt, pelit ağacı, uçlarından patlamaya yaprak vermeye başlıyorlar. Bu tuttukları anlamına mı geliyor yoksa daha erken mi konuşmak için... takviye için ne yapabilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Pelit dediğiniz sanırsam meşe ağacı.Bizim köyde belit diyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2010
|
bence bekle sevincin boşa gitmesin..dallanmadan emin olamıyor..kardeş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Çelik köklendirme
evimin bahçesine ocak ayında taze dal olarak erik,salkım söğüt ve defne dallarını direk olarak toprağa sokmuştum ,bu mevsimde yeşermeye başladılar yapraklanmaya başlıyorlar çok seviniyorum... Bu durum tuttukları anlamına gelir mi ? gübre dışında ne verebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Saydığınız bütün türleri çelikle üretebiliyoruz. Çeliklerin yapraklanması her zaman tuttuğu anlamına gelmez. Yapraklanma ve köklenme aynı anda gerçekleşmişse başarıya ulaşılmış demektir. Bazen yapraklanma olur köklenme gerçekleşmediği için bell bir süre sonra fidan ölür. Sizin diktiğiniz çeliklerden salkım söğüdün %99 tuttuğunu söyleyebilirim, diğerleri için beklemek gerekecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
cevap için teşekkürler, köklenmeyi artırmak için neler yapabilirim bu dönemde ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
![]() Babam inşaat sahasında olan bir armudun çaliklerini almış ağaç kesilince.Gelir gelmez bahçeye toprağa dikmiş çom çom.Yağmur yağadı güneş açtı biz suladık o suladı armutlar yaprka verdi çiçek aştı.Acaba bu armutlar tutmuşmudur.Suyun etkisiylemi böyle yaptılar.havalar ısınınca kururlarmı sizce kurtarmak için ne yapmalıyız.ufacık dalların çiçek açması çok ilgimi çekti acaba armutta yaparmı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-02-2007
|
Bu köklenir mi?
ortilim~~~ Birgün yolda giderken bir ağaç parçası gördüm. Kıyamadım orada öylece durmasına aldım ve suyun içine koydum belki köklenir diye... ![]() Ama bir ayı geçkin bir süredir suyun içinde duruyor ve köklenmedi. Resimdeki gibi az bir kısmı yeşillendi. Yanlışım yoksa bu armut ağacının bir parçası... sizden istediğim yardım ise bunu köklendirebilecek bir yöntemi biliyormusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-02-2007
|
ortilim~~~ Mehmet bey cevabınız için teşekkür ediyorum. O konuları inceledikten sonra aklıma bir fikir geldi. Onu denedim, umarım iyi bir sonuç alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2007
|
Dal ekmek?
Öncelikle merhabalar, Bir fidanı, fideyi köküyle alıp başka bir yere ektiğimiz zaman bitki büyüyor. Ancak yaprağı çiçeği olan bir dalını alıp ektiğimizde büyümüyor. Neden? Köklerin su/mineral tutma kapasitesi mi sorun, yoksa başak bir şey mi? Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Konu başlığı yanlış olmuş sanki ![]() Dal(çelik) dikmek olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2007
|
Cevap için teşekkür ederim. Dal'a çelik dendiğini bilmiyordum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2006
|
merhaba,ben parka erguvan fidanları dikmiştim 3 tane . bir tanesi bu bahar çiçek açtı ve haziran ayının ortasında birden bire kurumaya başladı, bekçi gelip kuruyor diye kesmiş fidanımı ![]() 3-4 santimlik bir sopa gibi kalakalmış.. çok kötü oldum. bahçedeki bir erguvan vardı,ondan bir dal kırdım,suya koydum, bu dalı köklendirmek istiyorum,ne yapmam gerekir? umarım bu dal köklenirde,ölen fidanımın yerine dikerim onu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Oakland size aşağıdaki başlıklara bakmanızı öneriyorum. Ayrıca başlıkları incelerseniz bu konuda bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin. http://www.agaclar.net/forum/showthr...ghlight=hormon http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3605 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çelik, kök, yaprak |
|
|