agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni76Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-01-2014, 13:05   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-10-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bocuk Mesajı Göster
Banada çok ilginç geliyor fakat video da gösteriyor. Bu konuda çok acemiyim. Kesinlikle iddia da bulunmuyorum. Sadece izlediğim video ve yazılardan böyle bir kanıya vardım. Okuduğum bir kaç kaynaktada dolapta çimlendiğini belirtiyorlar. Tabii ki bu yazı ve videoların güvenilirliği ne oda tartışılır. İşin uzmanı arkadaşlar bizi sanırım aydınlatabilir. Buzbolabında çimlenme gören hiç olmuş mu acaba. Çünkü ben çimlenme görmeden buzdolabından çıkarmam.
Merhaba sayın bocuk bende bundan yaklaşık 4 ay önce acer tohumları aldım ve soğuk katlama için buzdolabına koydum streç içine biraz torf torfun ortasına tohumu yerleştirip ağzını bağlayarak buzdolabındaki yerini aldı geçenlerde bakayım dedim (3 ay 16 gün geçmiş ve yaklaşık olarak 10 tohumdan 4 'ü dolapta iken cimlenmiş bende onları ektim fakat mevsim uygunmudur onu bilemiyorum

kar çiçeğim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2014, 10:40   #2
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kar çiçeğim Mesajı Göster
Merhaba sayın bocuk bende bundan yaklaşık 4 ay önce acer tohumları aldım ve soğuk katlama için buzdolabına koydum streç içine biraz torf torfun ortasına tohumu yerleştirip ağzını bağlayarak buzdolabındaki yerini aldı geçenlerde bakayım dedim (3 ay 16 gün geçmiş ve yaklaşık olarak 10 tohumdan 4 'ü dolapta iken cimlenmiş bende onları ektim fakat mevsim uygunmudur onu bilemiyorum
Sayın Karçiçeğim merhaba.

Acer tohum çimlendirmesinde kullanılan bir yöntem de sizin yaptığınız gibi streç film veya kilitli poşet içindeki torf ile tohumu buzdolabına koymak ve çimlenmesini beklemektir.

Çimlenen tohumlarınızı 10 litrelik su pet şişesi veya streç film ile sera gibi sıcak bir ortam oluşturarak büyümelerini sağlayabilirsiniz.

Büyüme safhasındaki ışık ihtiyacı sağlıklı büyüme için önemli olduğunu göz önünde bulundurmanızı öneririm. Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025