![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
Acer Palmatum tohumları
Büyüme iyi gidiyor. Gece üstü kapanıyor öğleden sonra üstü açılıyor. Kış içinde olduğumuz için suyu damla ile toprağın nemine göre veriyorum. Tek eksiğimiz yetersiz güneş. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
Büyüme iyi gidiyor gibi görünse de yeterli ışık ihtiyacı karşılanamadığı için hızlı büyümüş görüntüsü var. Çimlenme tamamlandıktan sonra günlük 12-16 saat ışığa ihtiyaçları oluyor. Işık yetersiz olunca da gövde sağlıklı gelişemiyor. Sonuçta bitkiyi kaybediyoruz. Siz güneş yetersiz diyerek bu problemi belirlemişsiniz. İnşallah yapay ışıklandırma ile de bu sorunu çözmüşsünüzdür. Selamlar... Saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Sayın Sadecegeçen Merhaba. Yukarıda 207. mesajın fotografındaki gibi bitki filizleri direk güneş ışığına dayanamazlar. Ama dengeli büyümeleri için de ışığa ihtiyaçları vardır. Kışın günler daha kısa olduğu için suni ışıklandırma yapılması gerekir. Bu konulardaki detaylı bilgilerimi "Vetman996/Bir Tohumla Başladı Herşey" başlığıyla yakında paylaşacağım. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar.. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
Alıntı:
Güneş ışığım kesinlikle yetersiz. Yapay ışıklandırma konusunda bilgim var ancak yapabilecek ne yerim ne de zamanım var. Bu şekilde gidebildiği yere kadar devam edeceğim. Işıklandırma konusunda bu eksiğimi; sıcaklık, havalandırma, sulama, toprak, nem konularına daha fazla intizam göstererek kapatmaya çalışıyorum. |
|
|
|
|
![]() |
|
|